Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

manjša nesreča

Napisal/-a Prezioso Če jun 17, 2010 9:50 am

ojla, danes sem rahlo prijel en avto zadaj in ima par črt na zadnjem odbijaču (jaz samo žmigavec počen,a ampak deluje) in mi je tip težil, da mu dam kupon, in sem reku da mi da gsm in se zmenimo, ker se mi je mudilo.

ker je moja prva nesreča, kaska nimam, kaj se zgodi, če mu dam kupon? a moram kaj plačat njegovo popravilo potem?

hvala
ne deli frike brez kozjega sira!

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Če jun 17, 2010 10:04 am

Če je škoda res majhna in je drugi udeleženec normalen, potem mu vsekakor plačaj popravil ter tega ne prijavita policiji.

Zavedaj se, da dolgoročno % pri zavarovanju prinesejo dodaten strošek, ki ni zanemarljiv
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če jun 17, 2010 10:05 am

Zgubis boiteto ce jo imas pri zavarovalnici oz ce nimas placas 10% vec naslednjic se mi zdi..

Boljsa resitev je verjetno da se dobita in gresta skupaj na nek servis in vam tam povedo koliksen bo bil strosek popravila in ce bo majhen (kar predvidevam iz tvojega posta) bo verjetno veliko ceneje kot pa da bi zavarovalnici preplaceval nekaj let
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Napisal/-a Prezioso Če jun 17, 2010 10:34 am

aha, kaj je potem fora da imam zavarovan avto, če pol spet plačujem popravilo? za bonitete pane vem če imam in kje to vidim?

ja sej avto ima le par prask, fora je v tem da je avto pomojem nek 2004 letnik bmw karavan, je pa res tut da ni dal vsaj 10m prej žmigavca preden je zavil ampak je dal žmigavvc v levo skoraj na licu mesta jas sem pa nekak spregledu.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če jun 17, 2010 10:43 am

Prezioso je napisal/-a:aha, kaj je potem fora da imam zavarovan avto, če pol spet plačujem popravilo? za bonitete pane vem če imam in kje to vidim?

ja sej avto ima le par prask, fora je v tem da je avto pomojem nek 2004 letnik bmw karavan, je pa res tut da ni dal vsaj 10m prej žmigavca preden je zavil ampak je dal žmigavvc v levo skoraj na licu mesta jas sem pa nekak spregledu.

Če bo uveljavljal popravilo škode pri tvoji zavarovalnici (kupona mu ne moreš dat, ker jih več ni!), boš avtomatsko fasal malu (3. zavarovalni razredi navzgor!).

Preveri koliko bi koštalo popravilo, če ga sam pokrije, nato pa vprašaj na zavarovalnici, koliko več bi plačal, če on uveljavi škodo!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če jun 17, 2010 10:44 am

hja kupone sa daje naceloma takrat ko je skoda velika, se pravi nesreca kjer je skode vec kolikor bi ti zavarovalnica racunala za ta malus ki pride pri oddaji le tega

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Če jun 17, 2010 10:45 am

kakor koli se od zadaj zaletiš si avtomatsko kriv ti .In ti nosiš posledice laho mu daš številko police ,ker kuponov ni več zgubiš pa 15%bonitete oz .nazaduješ za 3 leta .Poglej v katerem premiskem razredu si to ti pa piše na zavarovalni polici in če si v 14 premiskem razredu plačuješ 100%zavarovanje ,če ne boš plačal škode in bo on avto popravljav na tvojo polico boš drugo leto plačal 115% zavarovanja.Tako nekako to zgleda.
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Napisal/-a Prezioso Če jun 17, 2010 10:54 am

ja pri triglavu sem in imam ene 20 al 25% popusta.

jah tip mi je dal samo gsm. ka pa če se nardim budalo in rečem da nisem jas priletel v njega, ker prič ni blo, in je bil tudi sam v avtu :D

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Če jun 17, 2010 11:01 am

Potem se pa ne čudit, če nekdo za vsako prasko kliče policijo :/:o:/
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če jun 17, 2010 11:05 am

Prezioso je napisal/-a:ja pri triglavu sem in imam ene 20 al 25% popusta.

jah tip mi je dal samo gsm. ka pa če se nardim budalo in rečem da nisem jas priletel v njega, ker prič ni blo, in je bil tudi sam v avtu :D

Taki ljudje so bolj osovrazeni tukaj, je nedolgo najaz bil tak decko gor ali 2 s podobnimi idejami in nista bila nic kaj prijazno sprejeta

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Napisal/-a Prezioso Če jun 17, 2010 11:06 am

ja sej nism reku da sem to naredu. vprašal sem.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če jun 17, 2010 11:11 am

Ja vem zato sem ti tudi vljudno odgovoril nazaj..

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Če jun 17, 2010 11:12 am

Če si že naredu napako, jo vsaj priznaj in mu plačaj škodo... pa še lepše boš spal...
Kako bi se ti počutu, če bi se v tebe en butnu, pol bi ti pa čez tri dni reku da on pa že ni bil???
Da ti še odgovorim na vprašanje, po moje je ceneje, če mu plačaš škodo, glede na opis ki si ga podal ne more stati več kot 100€...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jun 17, 2010 11:26 am

Pepo25 je napisal/-a:Če si že naredu napako, jo vsaj priznaj in mu plačaj škodo... pa še lepše boš spal...
Kako bi se ti počutu, če bi se v tebe en butnu, pol bi ti pa čez tri dni reku da on pa že ni bil???
Da ti še odgovorim na vprašanje, po moje je ceneje, če mu plačaš škodo, glede na opis ki si ga podal ne more stati več kot 100€...

točno tko .. bodi dec in prevzemi odgovornost..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Napisal/-a Prezioso Če jun 17, 2010 11:35 am

be THE MAN prevzemi nase odgovornost za 2 skoraj nevidni praski, thats my boy :D

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če jun 17, 2010 11:40 am

Kot so ti rekli, pojdita skupaj na kak servis in naj se ugotovi. Ampak naj dobro pogledajo, da ne bodo kasneje kaki nosilčki počeni, odbijač počen,.. Potem bo treba po možnosti še nov odbijač in barvanje celotnega odbijača...in ekola smo že na 500 EUR :) Sem že bil priča temu, ko je na videz zgledalo (tudi drugi so rekli) 50 EUR, potem pa je stalo 600 EUR (pa je bila zamaknjena luč, pa počen nosilec od luči, pa praskica na kovinskem delu, pa se neda kitat plastika, blabla).

Aja..glede tistega zgoraj, kar si pisal. Ne priporočam. Zmenita se da bo za oba OK in to je to. Nikoli ne veš s kom imaš opravka, verjemi.
Zadnjič spremenil ejsim, dne Če jun 17, 2010 11:43 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jun 17, 2010 11:42 am

Prezioso je napisal/-a:be THE MAN prevzemi nase odgovornost za 2 skoraj nevidni praski, thats my boy :D

na odbijaču, kaj pa je pod odbijačem pa vprašanje. sedaj ko so višje temperature se odbijač kar lepo poda, tako da vprašanje če pa ni za odbijačem kaj zvito.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost