Osnova je po Eurotaksu - torej avto dobiš po dobri ceni v tujini, potem pa plačaš DMV na vrednost, kolikor se jim zdi avto vreden. Torej, plačaš 10k€ zanj, na upravni enoti ti reče, da je DMV na vrednost 12k€, ti rečeš prodano in mu daš ključe
[edit] in vse to zato, ker NEKATERI goljufajo z računi za plačilo nižjega DMV. Torej, namesto da bi lovili te ki goljufajo, nas jebejo vse s tem. Velika podjetja pa vseeno goljufajo, preverjeno, ker imajo veze. Jaz pa sem moral plačati DMV na 2500€ večjo vrednost, kot sem dejansko plačal za avto. Račun in vse ostalo je bilo pošteno. Pa še tipu na davčni (UE Zagorje OS, nek model, ki rahlo šepa) SE NI DALO, je rekel, da naj se oglasim v ponedeljek, da bo do takrat vse zrihtal (prišel sem eno uro pred koncem uradnih ur), potem pa seveda ni v ponedeljek storil ničesar, pa je v 10 minutah bilo vse skupaj narejeno - oziroma bi bilo narejeno, če ne bi narobe položnice napisal, da sem moral iz banke še 1x nazaj.
No, pa vsaj na tehničnega mi ni bilo treba avtomobila peljati, je avto tehnični pregled opravil kar doma na dvorišču... čudežno