Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

bostjanc
Nov uporabnik

Poskodba nadomestnega vozila - izguba bonfikacije

Napisal/-a bostjanc Če jun 24, 2010 2:05 pm

Sem zavarovanec pri Zavarovalnici Triglav in imam ASISTENCO PLUS. Pred kratkim sem koristil ASISTENCO PLUS, ter za 4 dni dobil nadomestno vozilo. V tem casu sem imel smolo, saj sem z nadomestnim vozilom povzrocil "manjso" nesreco, ko sem zapuscal parkirisce sem spregledal vozilo ki je pripeljalo mimo z leve strani in pri temu pozvrocil nesreco v katerem je nastala manjsa materialna skoda na obeh vozilih

-na mojem nadomestnem vozilu CLIO 1.2 - letnik 2007 podrajsan sprednji odbijac
-na vozilu Ford Focus podrajsan zadnji odbijac

Nadomestno vozilo CLIO je kasko zavarovano. Dobil sem informacijo, da sem kot povzrocitelj skode dolzan poravnati 1% odbitne fransize.

VPRASANJE:
ASISTENCA PLUS mi je priskrbela nadomestni avtomobil od Avtovlečnega podjetja, ki bi zelelo od mene iztrziti se izgubo bonifikacije zaradi uveljavljanja kaskega zavarovanje.

Zanima me ali sem dolzan poravnati tudi izgubo bonifikacije ali samo 1% odbitne franšize?

Za vas odgovor se Vam ze vnaprej zahvaljujem

Mare2
Nov uporabnik

Re: Poskodba nadomestnega vozila - izguba bonfikacije

Napisal/-a Mare2 Če jun 24, 2010 5:47 pm

Ko najameš vozilo, o tem skleneš pogodbo.

Doslej sem videl 3 take pogodbe in je pisalo le o odbitni franšizi. O izgubi bonusa pa nič. :)

Kaj piše v tvoji pogodbi? Predvidevam da si pogledal, kaj podpisuješ. :)

Če v pogodbi ni omenjena izguba bonusa ti le te ne morejo zaračunat. Lahko bi podjetje imelo zavarovano izgubo bonusa pri prvi škodi, lahko bi bili avtomobili zavarovani po zavarovanju v poslovnem sektorju, kjer bonusi potekajo malo drugače.

Ni panike...
popust
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov