Amater123 je napisal/-a:Aha, torej se tam lahko le sestavi pogodba. Je torej smotrno, da v kolikor dobim kupca, da zahtevam jutri (danes v nedeljo) nekoliko are? Recimo kakih 100-200 evrov, da je resen oz. v primeru da bi se on v ponedeljek premislil.
Kako pa urediva zavarovanje, oba skupaj ali vsak zase? A je pomembno v katerem mestu to urejam. Avto sem registriral pri Inter service, vendar ne v Ljubljani. Ali moram potem to urejati v svojem mestu (ki je sicer dokaj blizu) ali lahko cisto vse urejam kar v Ljubljani? Avto je zavarovan pri Triglavu. Mimogrede, cigavo kopijo zavarovalne police naj bi dobil, svojo ali od kupca?
Amater123 je napisal/-a:Nisem siguren, da imam prav, ampak nekje sem zasledil, da je bolje (ceneje) napisati Pogodbo o komisijski prodaji.
Baje je potrebno pri kupoprodajni pogodbi placati davcni davek, medtem ko pri komisijski prodaji tega ni in obicajno stane le par evrov "za papir".
Naj me kdo popravi, ce nimam prav, da ne sirim neresnic.
edit/
Sem ravnokar na netu prebral, da baje ni vec 5% davka pri kupoprodajni pogodbi; tako da je vseeno. Jaz se tudi priporocam, ce ima kdo kak link veljavnega obrazca, ker bom rabil za nov avto.
Amater123 je napisal/-a:Nisem siguren, da imam prav, ampak nekje sem zasledil, da je bolje (ceneje) napisati Pogodbo o komisijski prodaji.
Baje je potrebno pri kupoprodajni pogodbi placati davcni davek, medtem ko pri komisijski prodaji tega ni in obicajno stane le par evrov "za papir".
Naj me kdo popravi, ce nimam prav, da ne sirim neresnic.
edit/
Sem ravnokar na netu prebral, da baje ni vec 5% davka pri kupoprodajni pogodbi; tako da je vseeno. Jaz se tudi priporocam, ce ima kdo kak link veljavnega obrazca, ker bom rabil za nov avto.
Kako je v primeru odjave s tablicami? Jih moras vrniti/deponirati neposredno ob odjavi?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov