Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

a33
Novinec

kazen za parking - ali je možno spremenit kazen za 8 mesecev

Napisal/-a a33 Po jul 12, 2010 6:21 pm

Torej zanima me kazen za parking - ali je možno spremenit kazen za 8 mesecev za nazaj?

dokazal sem da so vsi avtomobili parkirani narobe sedaj so mi poslali kazen za 8 mesecev za nazaj - naslanjajoi se na drug člen tega pa so odpravili.

je to možno ?

poo moje ne za nazaj za tak dolg čas?

Hvala

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 Po jul 12, 2010 7:10 pm

Od dneva vročitve spremenjene oziroma popravljene odločbe, začnejo ponovno teči roki za pravno varstvo. Prejeto pisanje ima (mora imeti) pravni pouk, kjer piše kako lahko ravnaš. V kolikor je prejeta odločba postala pravnomočna, potem ne moreš.
Lp

a33
Novinec

Napisal/-a a33 To jul 13, 2010 11:08 am

torej mi lahko dajo drugo kazen po 7 mesecih... ??

ne morem se zgovarjat na tole?

Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jul 13, 2010 1:14 pm

Če bi natančno obrazložil, kaj je bilo, kaj si dokazal (in kako, komu, njihovo "priznanje"?), kaj so spremenili, ukinili (natančno členi in tisti, po katerih si bil kaznovan), bi morda dobil kak relevanten nasvet, tako pa je to kar nekaj.

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Sr jul 14, 2010 8:02 am

jas bi zadevo dans plačal ker je polovička grozijo pa z neko sodno takso zraven- pa saj sodišča ni blo to ima mrs ki je sodnik tožnik in rabelj v enem - smo pa spet v sužnjelastništvu !!!!

Bistvu je da mi ne morejo dat še sodne takse ker zadeva sploh ni bila na sodišču!

sramotna država.
Brirokrati samo kradejo vse gre na slabše...

vem za kup primerov, poneverba pna podlagi vez pri policiji potem pa nedolžna oseba plača najprej kazen ki je 3 x vvečja - in prevelika -kot v nemčiji - kjer spet imajo 3x večje plače, nato pa ti želijo izsiliti še 250 eur sodne takse ker gospodje ki jih je preveč hočejo imet mastne plače.

človek bi zlo rad ušel nekam...

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Sr jul 14, 2010 9:54 am

Ni nujno da če si ti pritožbo poslal na policijo da je niso oni poslali naprej na pristojno sodišče, zato morda taksa...
Ja, v pritožbenem postopku lahko spremenijo pravno podlago (člen), če glede na tvoje dokazovanje ugotovijo da so uporabili napačen člen, še vedno pa gre za prekršek po drugem členu. Za 'nazaj tukaj nima veze, ker postopek še ni bil končan, to je še ta postopek, ne nek prejšnji postopek, zato se nič ne spreminja za nazaj.
Sicer pa za kakšen bolj relevanten nasvet drugič malo več napiši kaj se ti je dejansko zgodilo, ne pa takoj kraja in nevemkaj še. To je 'krneki'.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost