Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

{TaMaLa}
Nov uporabnik

manjša prometna nesreča.....

Napisal/-a {TaMaLa} Pe jul 16, 2010 7:49 am

V Celju, na mariborski cesti pri vojašnici sem imela manjšo prometno nesrečo. In situacija je naslednja:

jaz sem se vozila po desnem pasu (je dvopasovnica) vse po pravilih tako kot je treba. gospa je bila na levem pasu in ji je bil ovira nek tovornjak, spremenila je vozni pas iz levega na desnega, ni niti pogledala, niti smerokaza dala in po vrh vsega se je še pogovarjala po telefonu. Policija ni hotla prit na kraj nesreče ker ni bil nihče TELESNO POŠKODOVAN!! Ona je takrat tako zvesto priznavala krivdo se opravičevala, sva šle na zavarovalnico izpolniva EU obrazec o prometni nesreči, in ona zabeleži : MISLIM DA NISEM KRIVA.

Sama sem po 6 letih vožnje avtomobila prvič imela nesrečo. zato sem čisto sveža v teh vodah.
Seveda sem napisala da ni dala smerokaza in se je po telefonu pogovarjala, ona pa da sem jaz kriva (pojma niam na kakem prencipu sem lahko kriva).

Pojma nimam kak zdaj naprej, ker hočem da ona prizna krivdo in jo tudi poplača, ker mi je naredila škode za 1000€.

Na zavarovalnici sem izvedela, da je imela ta gospa z novim avtomobilom, ki ga nima dolgo že 12 prometnih nesreč. Zato me zanima, ali pri ugotavljanju krivde gledajo tudi to statistiko? Ter kdaj in kako naj grem popravit to škodo.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Pe jul 16, 2010 7:55 am

Glede na dano situacijo niti ni dileme kdo je kriv. Če sta na evropsko poročilo lepo narisali situacijo sploh ne bo problem določiti krivde, tako da ne skrbi.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jul 16, 2010 8:04 am

Če je gospa menjala vozni pas in trčila v tebe, ki si šla lepo naravnost, potem jaz tukaj ne vidim nobene dileme. Mi je pa zanimivo, da ni prišla policija čeprav ste jo poklicali. Z njihovim zapisnikom bi bila stvar zelo enostavno rešljiva.

{TaMaLa}
Nov uporabnik

Napisal/-a {TaMaLa} Pe jul 16, 2010 8:11 am

nisem niti malo podvomila v to da nebi bila ona kriva. vendar me skrbi kako zdaj naprej. avto nujno nucam ker sem veliko na cesti in bi rada voznikova vrata normalno odpirala, da popravim to čimprej .... vendar ne morem na svoje stroške.

na kak način potem to zavarovalnica ugotavlja, ter kako dolgo?

najraje bi se znesla nad njo ....

zakaj ne naredijo zakona, ki bi preprečil takim voznikom vožnje.

Glede policije .... sem pa popolnoma razočarana. rekel je da bo pridejo v primeru da je kdo od udeležencev telesno poškodovan. ostalo se pa naj sami zmenimo.

Mindflash in ban, hvala vama za podporo v takih trenutkih mi to veliko pomeni.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe jul 16, 2010 8:17 am

Imaš morda kakšno pričo? če da, ji zagrozi še tožbo.

lp
**classic power-original power!**

{TaMaLa}
Nov uporabnik

Napisal/-a {TaMaLa} Pe jul 16, 2010 8:25 am

s tožbo sem ji že zagrozila in je rekla da se ne misli s tem ukvarjat, da je zaključila. tako da .... pojma nimam kaj naj naredim. kako dolgo ti postopki sploh trajajo?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe jul 16, 2010 8:35 am

Rešuj problem z njeno zavarovalnico in ne z njo osebno. :!:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe jul 16, 2010 9:34 am

Pri meni tudi niso hoteli policisti prit, pa sem rekel da negrem nikamor dokler ne pridejo :roll: Ker je bil on tip v smislu (ja, se mi mudi, se boma pol zmenla blabla), in sem čakal da so prišli, po dobre pol ure so tud prišli.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Re: manjša prometna nesreča.....

Napisal/-a mirkec Pe jul 16, 2010 9:52 am

[quote="{TaMaLa}"]V in ona zabeleži : MISLIM DA NISEM KRIVA.
izjava, na katero se na zavarovalnici zanašajo.
Kaj pa pravi zavarovalnivca. Mar niste napisale poročila na njeni ?

{TaMaLa}
Nov uporabnik

Napisal/-a {TaMaLa} Pe jul 16, 2010 10:00 am

pri isti zavarovalnici imava zavarovano. smo podpisali, vendar je ona kr šla in prišla kasneje obravnavat. jaz sem pa vse uredila glede tega isti dan.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe jul 16, 2010 11:17 am

če bi se meni to zgodilo bi šel z imeni in priimki na plano :twisted:

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec Pe jul 16, 2010 11:23 am

Zdej ne razumem. Čes sta podpisale evropski obrazec,je konec. Saj je v večih izvodih. Kasneje se nima kaj dopisovati nanj. Imaš original? A noče zavarovalnica povrniti škode?
Sprašujem, ker sem imel enak primer. Manjšo prometno, samo pleh, napisala sva evropsko poročilo,se oba podpisala,original vzel jaz, kopijo povzročitelj,šel na zavarovalnico, ocenili škodo in plačali.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Pe jul 16, 2010 11:27 am

a4 je napisal/-a:če bi se meni to zgodilo bi šel z imeni in priimki na plano :twisted:

Tako je. Če je taka pr***a od ženske pa bodi tudi ti malo in lepo reci da si imela dve priči v avtomobilu. Boš že najdla dva kolega/kolegici ki ti bodo priskočili na pomoč.
Sm pa že veliko takih in podobnih zadev slišal... kako je folk lahko tolko nesramen :evil:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jul 16, 2010 11:33 am

pakj e zj to kle.
pa ce se je ona teb v vrata zaletela in ce je ona menjala vozni pas (sla na tvoj pas) pa ce je vse to napisano v porocilu potem nima kj.na zavarovalnico in to je to.
nc se ne z njo osebno menit da nebo ona tebe tozila.
zna pa se mal zavlect ce nekdo ne prizna krivde.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe jul 16, 2010 11:40 am

Evropski obrazec ne priznava ali oprošča krivde in ne zavezuje, je samo za ponazoritev situacije.

Na njeni zavarovalnici vztrajaj, ženska pogrne že na tem, da je menjala pas in s tem ovirala tebe (to verjetno prizna), pa če je dala žmigavec ali ne. tudi če je dala žmigavec, se bi morala prepričat, da lahko manever varno izpelje.
Slika

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Pe jul 16, 2010 12:51 pm

Če imaš kakšnega znanca med odvetniki, bi bilo mogoče dobro, da bi preko njega podrmala zavarovalnico. Jaz sem šel enkrat s čelado in malo kričal po auli, so pol takoj rešili....
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

{TaMaLa}
Nov uporabnik

Napisal/-a {TaMaLa} Pe jul 16, 2010 4:18 pm

sem malo zatežila zavarovalnici, no malo fejst :)

in zadeva je naslednja:

- asistent je rekel, da naj dam kr rihtat, ker ni druge variante kot pa da ona prizna krivdo, ker na dano situacijo (skice itd...) ni druge variante.
- da bodo pritisnili na njo (zavarovalnica) in da ponavadi traja kakšnih 14dni da se zavedajo, da jim drugega ne preostane kot pa priznajo. je pa zelo veliko takšnih primerov.

eu obrazec je pa za zavarovalnico, ti kasneje dobiš kopijo.
Glede prič se lahko na tak način zaje********* do neskončnosti. Gre se za A. H. iz Celja, tako da vozniki pazite se je na cesti hihi :) ma pa nekega črnega punteka in je že zelo izkušena glede teh prometnih nesreč.

sem sicer malo panična bla zaradi vsega tega, ker se mi je po 6 letih prvič zgodila prometna nesreča in sem popolnoma neizkušena glede tega. pravijo vsaka šola je za nekaj dobra. za vse ostale, ki to berete imam pa en zelo pameten nasvet:

EU obrazec o prometni nesreči imejte zmeraj v avtu, če se bo zgodila prometna in veste da niste vi krivi, naj se najprej izpolne tako kot je treba in prizna. če ne pa zapret cesto pa čakat na policijo.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jul 16, 2010 7:50 pm

Nikjer na obrazcu ni za obkrožit kdo je kriv, zato je se ne sekiraj kaj tista baba misli. Če ste skicirali in opisali potek dogodkov pravilno, potem nima veze kaj je kdo napisal pod opombo.

{TaMaLa}
Nov uporabnik

Napisal/-a {TaMaLa} Pe jul 16, 2010 7:57 pm

opomba nima kaj velike veljave? jaz sem napisala. da jaz nisem kriva, ker gospa ni dala smerokazov in je imela telefon v roki. skico sem pa skušala čimbolj natančno narisat pa še opisala sem, če slučajno kdo nebi znal razbrat skice :) Vesela sem ker se vsega do zadnjega spomnim, ona se pa ničesar ne spomni. vedla je samo da je poknila kdaj pa zakaj pa nič.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe jul 16, 2010 10:04 pm

sem imel podoben primer, le da je ona vztrajala, da mi škodo plača, pa da nebi pisala poročila. jaz sem seveda vztrajal in komaj dosegel da se je vse narisalo pa napisalo. na koncu pa je mogla med opombe napisat, da je ona kriva, da je povzročila nesrečo.
le tako najlažje kaj dosežeš
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov