Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

belkaena
Stalni uporabnik

Civilna tožba - kako?

Napisal/-a belkaena Ne jul 18, 2010 9:33 pm

Pozdravljeni,

včeraj mi je pijani voznik brez vozinškega dovoljenja naredil totalko na avtomobilu. V desnem ovinku (gledano z njegove perspektive), ga je zaradi hitrosti odneslo na nasprotni vozni pas najprej v bok avtomobilu pred mano, nato pa čelno v mene. V avtomobilu je bila poleg mene še punca.

Ker bova šla v civilno tožbo me zanima če imate s katerim odvetnikom, organizacijo ali odvetniško družbo dobre izkušnje.

Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne jul 18, 2010 9:38 pm

Najprej poglej če imaš na avto polici kakršnokoli odškodninsko asistenco oz. pravno pomoč in izkoriščaj to, namesto da na koncu plačuj procente, ki bi lahko bili tvoji kakšnemu odvetniku.

LP.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Civilna tožba - kako?

Napisal/-a adis Ne jul 18, 2010 9:42 pm

belkaena je napisal/-a:Pozdravljeni,

včeraj mi je pijani voznik brez vozinškega dovoljenja naredil totalko na avtomobilu. V desnem ovinku (gledano z njegove perspektive), ga je zaradi hitrosti odneslo na nasprotni vozni pas najprej v bok avtomobilu pred mano, nato pa čelno v mene. V avtomobilu je bila poleg mene še punca.

Ker bova šla v civilno tožbo me zanima če imate s katerim odvetnikom, organizacijo ali odvetniško družbo dobre izkušnje.

Hvala za pomoč.

najprej storite tako kot je povedal @misak. drugače je en kup odvetniških pisarn, ki se bodo z veseljem lotili tega primera ( npr. odškodnina.net, itd...)

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Ne jul 18, 2010 9:45 pm

Osnovno pravilo: toži se tistega, ki ima denar; torej zavarovalnico (povzročitelj je verjetno imel avto registriran - torej tudi zavarovan.).

ne rini z glavo skozi zid... če ni treba.
Pa ohladi se malo; boš bolj trezno razmišljal.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Ne jul 18, 2010 9:49 pm

ce si iz ljubljane oz da ti ljubljana ni daleč ti jaz mojega odvetnika priporočam!

za več info ti lahko povem na privat
lp

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Ne jul 18, 2010 9:50 pm

GorazdO je napisal/-a:Osnovno pravilo: toži se tistega, ki ima denar; torej zavarovalnico (povzročitelj je verjetno imel avto registriran - torej tudi zavarovan.).

ne rini z glavo skozi zid... če ni treba.
Pa ohladi se malo; boš bolj trezno razmišljal.

točno tak...edino kaj je slaba lastnost če si mel kaki slabši avto ti lahko malo premalo ocenijo vrednost avtejain si ga za ta denar ne moreš popravit...tu pa nastopajo težave.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne jul 18, 2010 10:02 pm

Da iz ljubljane sem, tako da Hamzo bi bil zelo vesel PM =)

Nisem razkurjen in sem povsem miren, normalno pa mi ni vseeno, da se mi obeta izguba denarja oz. izguba tone živcev, ki se bodo porabili v prihodnosti.

Gre pa za avto Megane II, letnik 2003, 1.9 dCi, ful oprema in po eurotaxu ocenjen 3.993 EUR (nek nemški internetni eurotaks), kar pa je občutno premalo. Za avtomobil sem januarja plačal 5.000 EUR in vanj do danes vložil še 3k.

Lp.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jul 18, 2010 10:08 pm

To kar si vložil vanj dvomim da mu je povečalo vrednost.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Ne jul 18, 2010 10:15 pm

prvo se lepo pozanimaj če je povzročitelj imel avto zavarovan potem pa lepo na njegovo zavarovalnico...tak ti bojo ocenli avto in potem ti bojo rekli je totalka al ni totalka...po mojih izračunih na je pa avto vreden nekje 4500-4800€...drugače pa ma zavarovalnica pravi EUROTAX in ne nekega nemškega.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne jul 18, 2010 10:39 pm

Blinder je napisal/-a:To kar si vložil vanj dvomim da mu je povečalo vrednost.

Ne, ni mu je. Želel sem samo povedati koliko sem ga plačal in vložil vanj, v tem primeru pravzaprav nerelavanten in nepomemben podatek :D .

Lp.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Ne jul 18, 2010 11:08 pm

Lej... vsak karambol pomen izgubo; tko al drugač dobiš manj;
nekaj se lahko dobi za poškodbe,... za "strah" nevem,...

vsekakor stopi do odvetnika, takega z izkušnjami;

meni je moj povedal zgoraj povedano "misel" - koga se toži; ni na mojem zeljniku zrastla;
Lipej iz Medvod.

Pa dobro opravi. :tomidelej:
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

bozo_14
Nov uporabnik

Napisal/-a bozo_14 Ne jul 18, 2010 11:19 pm

zakaj bi pa tozil? kar tako zaradi lepsega bo bolj tezko, za strah in nespecnost pa dvomim, da bos kaj veliko dobil.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Po jul 19, 2010 12:07 am

Khm, zgrešil si s to tožbo, nima smisla, vsaj kar se tebe tiče.
Koliko so meni stvari poznane ima zavarovalnica fond iz katerega črpa (črni fond :lol: )sredstva za primer kot ga imaš ti.
Tebi vse plača zavarovalnica (materialna nematerialna škoda) nato pa ona terja od krivca ampak to ni več tvoja stvar.
Sem pa slišal;
- da te je strah 500€
- da te bolijo določeni predeli telesa (odvisno od bolniškega staža) cca 50€ na dan in naprej
- tesnoba
- vrtoglavica
- določen zdravniški tretman (ti. terapije)
Enako sem slišal za sopotnico.
Čim dlje bo trajal postopek več bo nadomestila seveda ob predpostavki, da vse našteto drži in ne zgolj kot domneva-laž, ki je nenazadnje lahko kazniva.
Po hitri oceni bi LAHKO s punco iztržila nekje 6000€(zavarovalnica upošteva stanje vozila, ki je v tvojem primeru totalka;) )+ 2500€ (totalka-avto)+ 1500€ (prodaja razbitega vozila)= 10.000€
Pri odvetniku bodi pozoren, da si ne bo računal procentov od zneska, ki ti ga bo namenila zavarovalnica, saj on procente dobi direkt od zavarovalnice in mu ti ne rabiš dati čisto nič!! Bodi pozoren! Gre za več ali manj rutiniran zahtevek-postopek, po navadi se pristane na 2 ponudbo...in to je to.

Lahko noč

p.s
Sem slišal, da ti je všeč megane III :lol:
pp.s
R. Snežič je s procenti "obogatel" ;) Zaslužek je cca 400€x2 :twisted:

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po jul 19, 2010 2:33 pm

Pustimo času čas pa bomo videli koliko bodo ponudili. Avto je bil danes ocenjen na totalko.

Tak je bil pred nesrečo

Slika

Slika

Slika

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Po jul 19, 2010 3:57 pm

Civilna tožba se vleče predolgo. Imaš stroške s taksami, odvetniki itd. Pri slovenski zakonodaji lahko iztržiš nič, ker se da premoženje lepo skriti in naslednjih 10 let delaš na druga imena in je to to.

Če hočeš iztržit čim več pojdi k zdravniku. Ta ti naj predpiše pomirjevala, potoži za bolečine v hrbtu in vratu itd.

Potem pa vso škodo (materialno in nematerialno) zahtevaj od zavarovalnice, ki ti bo izplačala odškodnino.

Zavarovalnica bo potem dala povzročitelju prometne nesreče regresni zahtevek, s katerim ga bo terjala, ker po SPP in OZ zavarovanje ne velja, če si bil pod vplivom alkohola.

Upam, da si tudi ti opravil preizkus z alkotestom, katerega moraš zahtevati ti, če ti ga policaji niso ponudili sami. To zna ovirati sam proces.

Sicer se pa zavarovalnice bojijo sodišč kot hudič križa zaradi sodne prakse (3 podobni primeri = vsak naslednji primer se isto odloča).

Lp, M.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jul 19, 2010 5:55 pm

bolše da o tem povprašaš odvetnika, boš dobu več odgovor..

se strinjam da se prvo prepričaj, če ta osebek kaj ima,.. verjetno ima, da ima avto in zavarovan, izpit so mu verjetno že vzeli, kar samo kaže kako neodgovoren človek je, taki pa nimajo kaj iskat na cesti..

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jul 19, 2010 6:16 pm

Nevem zakaj bi mu vzeli izpit, če povzročitelj nesreče nima izpita :)

belkaena boš tole popravljal?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po jul 19, 2010 6:23 pm

nevermind je napisal/-a:Nevem zakaj bi mu vzeli izpit, če povzročitelj nesreče nima izpita :)

belkaena boš tole popravljal?

Ne, ne. Tole se ne bo popravljalo oz. meni se ne da s tem ukvarjati. Avto bo šel kmalu na avto.net.

Problem je tudi počeno vetrobransko steklo in seveda sprožena airbaga.

Slika

Slika

Lp.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po jul 19, 2010 8:04 pm

Moj nasvet: poskusi po normalni poti od zavarovalnice iztržit čimveč (torej priti čim bližje realnni vrednosti). Če bodo preveč smešni s ponudbami, vključi odvetnika.

To boš v nekaj tednih uredil, nato pozabi na vse, zrihtaj si drug voz in vozi naprej.
Škoda živcev! Pa poglej še malo na dobro str5a - oba s sopotnico sta cela - če bi
se vozila v kaki r5 ali ax-u, bi imela sedaj malo hujše probleme ;)
Lep dan!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To jul 20, 2010 12:09 am

No meni je pa žal da v moji nesreči nisem še dodtano - civilno iztožil kakega tisočaka. TO kar dan danes dobiš od zavarovalnice je tričetrt manj kot v tistih časih ko se je služilo miljone že samo z ovratnico.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov