Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

V Italiji potrojili kazni za prekrške

Napisal/-a BBS Sr avg 18, 2010 9:32 am

V primeru, če bo kdo vozil pijan po Italiji:

- v primeru vožnje pod vplivom alkohola (nad 0,5 in do 0,8 g/l) se plača globa od 500 € do 2.000 €, sledi prepoved vožnje od 3 do 6 mesecev,

- v primeru vožnje pod vplivom alkohola (nad 1,5 g/l) se plača globa od 1,500 € do 6.000 €, sledi kazen zapora od 6 mesecev do 1 leta in prepoved vožnje za 2 leti,

- v primeru povzročitve prometne nesreče pod vplivom alkohola se predvidene kazni podvojijo, sledi zaplemba vozila za 180 dni, v primeru, da ima povzročitelj več kot 1,5 g/l alkohola v krvi, se odvzame vozniško dovoljenje,

- voznikom, mlajšim od 21 let, in voznikom v prvih treh letih od pridobitve vozniškega dovoljenja B kategorije je prepovedano uživanje alkohola,

- voznikom, ki opravljajo prevoz blaga, oseb ali katerih skupna masa vozila s tovorom presega 3,5 t, voznikom vozil s priklopniki, katerih skupna masa presega 3,5 t, ali voznikom avtobusa in drugih vozil, ki imajo poleg voznikovega še vsaj 8 sedežev, je prav tako prepovedano uživanje alkohola (v primeru, da imajo te osebe več kot 1,5 g/l alkohola v krvi, se jim odvzame vozniško dovoljenje),

- osebe, ki kršijo prepovedi iz zgornjih dveh alinej, so kaznovane z globo od 155 € do 624 € (od 0 do 0,5 g/l), v primeru, da povzročijo prometno nesrečo, se kazen podvoji,

- za prekoračitev hitrosti za več kot 40 km/h, a manj od 60 km/h od dovoljene, se plača globa v višini od 500 € do 2.000 €,

- za prekoračitev hitrosti za več kot 60 km/h od dovoljene se plača globa od 779 € do 3.119 €,

- za ustavljanje na postajah javnega prometa, parkiriščih za invalide, ob klančinah ali pasovih za javni promet se plača globa od 78 € do 311 € za osebne avtomobile in motorje ter od 38 € do 155 € za kolesa z motorjem.

Vir: http://www.avto-magazin.si/novice/v_ita ... 29656.aspx

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr avg 18, 2010 9:42 am

Vsem državam zmanjkuje evrof... :roll: Pač nebomo šli v italijo... Simpl ko pajek!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr avg 18, 2010 9:53 am

xandrej je napisal/-a:Vsem državam zmanjkuje evrof... :roll: Pač nebomo šli v italijo... Simpl ko pajek!

Jst pa glih čez dva tedna tam na dopust. Bo treba mal bolj mirkat :?

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Sr avg 18, 2010 9:53 am

xandrej je napisal/-a:Vsem državam zmanjkuje evrof... :roll: Pač nebomo šli v italijo... Simpl ko pajek!

Da bi vozil trezen in po omejitvah, pa ne pride v poštev. :)
Zadnjič spremenil SENATOR, dne Sr avg 18, 2010 9:55 am, skupaj popravljeno 1 krat.
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr avg 18, 2010 9:54 am

SENATOR je napisal/-a:

Da bi vozil trezen in po omejitvah, pa ne pride v poštev. :)

Ne to pa ne :lol:
Lp by Mare

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr avg 18, 2010 10:01 am

Ne s tem nimam problemov. Ampak le pri takih hecih ker bom stal na BUS postajališču ker ne vem kje sem pa bom plačal 400€... Ali pa nekje ko spet ne veš kje si pa se pelješ nameso 60 rec. 70 2000€... ko jih đebe... Turizem je treba izkoristit... Drugače nima s tem problemov napisal sem bolj sarkastično vseskup...

eUros
Nov uporabnik

Napisal/-a eUros Sr avg 18, 2010 10:18 am

- za ustavljanje na postajah javnega prometa, parkiriščih za invalide, ob klančinah ali pasovih za javni promet se plača globa od 78 € do 311 € za osebne avtomobile in motorje ter od 38 € do 155 € za kolesa z motorjem.

Če PARKIRAŠ in greš na kavo, naj bo zaradi mene še 3x večja kazen. Če te pa zagrabi slabina (ali pa kak drugi nujen primer) in da USTAVIŠ na kateremu od naštetih mest, je pa to "no sence".

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr avg 18, 2010 10:38 am

xandrej je napisal/-a:Ne s tem nimam problemov. Ampak le pri takih hecih ker bom stal na BUS postajališču ker ne vem kje sem pa bom plačal 400€... Ali pa nekje ko spet ne veš kje si pa se pelješ nameso 60 rec. 70 2000€... ko jih đebe... Turizem je treba izkoristit... Drugače nima s tem problemov napisal sem bolj sarkastično vseskup...
Js nism čist siguren, če si ti ta prav tekst bral..
Kje si ti dobil 400€ pa 2000€ ?
Za postajališče je od 78€ do dobrih 300€
če greš 40 - 60km/h VEČ KOT JE DOVOLJENO, je kazen 500€+, ti pa praviš 2000€ za 70km/h namesto 60km/h, torej 10km/h preveč.
Al so to ta še ta stare kazni napisane v tem članku, pa da ti ta nove navajaš, al kaj?

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr avg 18, 2010 11:14 am

Ali boš pa pač vozil po pravilih...še bolj simpl ko pajek! :roll:

Jzt sm že 15 let v italiji pa me še niso ustavl...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr avg 18, 2010 11:20 am

Voziš tako, da te ne dobijo, pa ne plačaš kazni ;)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr avg 18, 2010 11:53 am

ban je napisal/-a:

enako! čez 14 dni za 12 dni - Sardinija 8)

@BBS: hvala za to, to so dobre informacije!
No escape from the mass mind rape...

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr avg 18, 2010 12:57 pm

Se posujem s pepelom!

- za USTAVLJANJE!!!!! na postajah javnega prometa, parkiriščih za invalide, ob klančinah ali pasovih za javni promet se plača globa od 78 € do 311 € za osebne avtomobile in motorje ter od 38 € do 155 € za kolesa z motorjem.

beri USTAVLJANJE!!! ne parkiranje!

Boli me patak itak ne hodim v italijo, ne plačujem kazni ne tu ne tam pisal sem SARKASTIČNO česar pa eni ne raumete očitno!

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Sr avg 18, 2010 1:51 pm

a_sist je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

Ko ravno omenjas Sardinijo in je govora o kaznih.

Sam sem dobil kazen za parkiranje 78 eur (edini avto z neitalijansko tablico), ostali avti parkirani ob cesti pred in za mano pa 38 eur. Potem ti je bolj jasno, zakaj niso fiksni zneski;)
No to, da so mi pa avto po sprednjih in zadnjih vratih polili z neko tekočino, da se ni dalo spolirati in je bilo potrebno vrata na novo barvat pa ne bi + risi na boku.
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr avg 18, 2010 3:12 pm

Kaj pa to da si narobe parkiral?

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr avg 18, 2010 4:30 pm

Kalos je napisal/-a:Kaj pa to da si narobe parkiral?

To se ne pomen, da ce je narobe parkiral, da mu lahko avto poskodujejo. Eni se res tko obnasajo kot da bi bli neki šerifi
There is no time...

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Sr avg 18, 2010 4:48 pm

Avto so mi vandali poskodovali pred kampom in nima veze z napačnim parkiranjem.

Parkiran je bil pa ob cesti tako kot ca. 10 drugih. Ne moti me kazen, moti me visina kazni, ki je 2x višja od "ita tablic".
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr avg 18, 2010 6:21 pm

Ronin je napisal/-a:
Kalos je napisal/-a:Kaj pa to da si narobe parkiral?

To se ne pomen, da ce je narobe parkiral, da mu lahko avto poskodujejo. Eni se res tko obnasajo kot da bi bli neki šerifi

To je res, vandalizem strogo obsojam, ljudje ne cenijo tuje lastnine.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr avg 18, 2010 6:50 pm

Gasper` je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

Ko ravno omenjas Sardinijo in je govora o kaznih.

Sam sem dobil kazen za parkiranje 78 eur (edini avto z neitalijansko tablico), ostali avti parkirani ob cesti pred in za mano pa 38 eur. Potem ti je bolj jasno, zakaj niso fiksni zneski;)
No to, da so mi pa avto po sprednjih in zadnjih vratih polili z neko tekočino, da se ni dalo spolirati in je bilo potrebno vrata na novo barvat pa ne bi + risi na boku.

Sicer imam polni kasko in ne paničarim pr toči ipd.. vseeno bi pa pri vandalizmu komu potrgal ušesa, če ga pri tem zalotim.. Hvala za opozorilo..
No escape from the mass mind rape...

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Pe sep 17, 2010 1:20 pm

meni je en kolega iz italije povedal,da italijani če te merijo z radarjem morajo biti obvezno na vidnem mestu tako,da jih ti vidiš ker drugače se lahko pritožiš....

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Pe sep 17, 2010 1:36 pm

Sej bom ona 24ur kmal bral da "Slovenija sledi standardom ki jih diktira Evropa" in bomo še mi potrojil kazni (spet...)
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov