Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

erik_p
Nov uporabnik

Nakup avta, ki je na lizing

Napisal/-a erik_p Sr sep 08, 2010 3:42 pm

Pozdravljeni!
Odločil sem se za nakup rabljenega avta. Problem je ker ima sedanji lastnik oz prodajalec ta avto na lizing. Prodajalec pravi, da nima denarja, da bi predčasno poravnal preostanek lizinga in seveda avta ne more prodati, jaz pa lizinga ne bi prevzel. Ideja je, da naj mu jaz nakažem denar, on potem poravna lizing in nato narediva prepis. Hmm...
To pomeni, da sem jaz v najboljšem primeru dan ali dva brez avta in brez denarja :(
To mi ni všeč.

Kaj predlagate, oz kako se to uredi?
Hvala.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Sr sep 08, 2010 3:54 pm

Mogoče prevzem lizinga in nato z lizing hišo uredi predčasni odkup.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr sep 08, 2010 4:26 pm

ja denarja ne kr tk devat tretji osebi da bi poravnala lizing, da boš potem dobil avto.kaj če ne dobiš avta in si potem brez denarja...
Lep pozdrav :)

erik_p
Nov uporabnik

Napisal/-a erik_p Sr sep 08, 2010 4:54 pm

Ja myster, sej ravno to me skrbi.
Prišel sem na idejo, da bi mogoče podpisala nek dokument, da je denar prejel in da mora urediti vse potrebno. Se kdo spozna na te zadeve? Bral sem nekaj o predpogodbah. A ima v primeru, da ni overovljen podpis tak dukumet kaj veljave?

Lp.

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Sr sep 08, 2010 5:15 pm

dokument če nima overitve mislim da ti nič ne pomaga. jaz bi na tvojem mestu prevzel lizing ter ga po prepisu takoj odplačal. ziher je ziher. tudi če podpiše da bo poravnal stroške ter overita lahko pride do komplikacij in boš težko mirno spal.

moje mišljenje...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr sep 08, 2010 5:23 pm

nej pokliče lizing hišo, pa predstavi situacijo

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Sr sep 08, 2010 5:25 pm

Oba se odpravita skupaj do lizing hiše, poveta situacijo, naredita prevzem lizinga, potem greš poplačat ostanek lizinga in daš prodajalcu razliko. To je to. Noben denar vnaprej.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr sep 08, 2010 6:38 pm

Naredi naslednje:
-naredita kupoprdajno pogodbo, v kateri natančno navedita ceno vozila ter specificirajta kakšen del kupnine gre uporabniku in kakšen poplačilu lizinga
(pokaže naj ti ponudbo za odkup)
-pojdita skupaj na blagajno lizing hiše, ti poravnaj položnico
-pojdita k nekemu posredniku, da opravita prepis
-prodajalec naj takoj overi podpis na občini
Lep dan!

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr sep 08, 2010 7:03 pm

Osebno ne bi nikoli kupil avtomobila, ki ga je nekdo imel na leasing in ga ne zmore plačevati. Zdrava kmečka logika ti pove, da če ni imel za obrok, kje je imel šele za vzdrževanje vozila?

Verjetno se najdejo izjeme, vendar vseeno. To je moje mnenje, da ne bo kdo kaj narobe razumel...

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr sep 08, 2010 7:12 pm

tak niti ni videl servisa :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Sr sep 08, 2010 7:15 pm

pozabi na ta avto!

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Sr sep 08, 2010 7:54 pm

Saj ni rekel, da nima denarja za obroke, ampak za odkup, kar je bistvena razlika. Kdo pa pravi da preostanek ni še 20k €? A vi imate toliko za skeširat?

erik_p
Nov uporabnik

Napisal/-a erik_p Sr sep 08, 2010 7:57 pm

JureV, tudi o tem razmišljam :(
Kaže, da je bil redno servisiran - servisna knjižica + računi o servisih

GoGo - dober predlog, tako sva tudi bila najprej dogovorjena, da se dobiva v lj, greva na lizing hišo (Porsche Leasing) in urediva vse potrebno. Problem je, ker na lizing hiši ne moreš plačat, ampak moraš denar nakazati prek banke :(. To pomeni, da dobiš potrdilo o plačanem lizingu šele naslednji dan.

Kaj res ni nobene zihr rešitve?
Tako sem že bil vesel :(

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr sep 08, 2010 9:14 pm

Polno postov, nič odgovorov.

Leasing hiša je lastnik.

Lastnik lahko proda avto. S soglasjem leasingojemalca....

Uporabnik (leasingojemalec) avta ne more prodati.

Torej v leasing hišo, da prodajo avto. Jasno s najemnikom...ker razmerje med njim in latnikom še vedno obstaja...

Ne se pentljat v leasing, ker je to razmerje med sedanjim imetnikom vozila in lastnikom vozila. Kot najem stanovanja. Za nakup se ne meniš z najemnikom, temveč z lastnikom.

Lastnik bo prodal avto, najemnik se bo strinjal, leasinga bo konec (stvar leasingojemalca), kupca to ne briga, leasing hiša in leasingojemalec bosta že uredila med sabo, glede na to, da predmeta leasinga ni več...

Tako, da ni panike, če je avto na leasing. To pomeni zgolj, da je v najemu in da se "najemnik" strinja s prenehanjem najema...

erik_p
Nov uporabnik

Napisal/-a erik_p Če sep 09, 2010 11:07 am

Uroš11 - hvala za odgovor.
Hmm, ko bi le bilo tako preprosto. Sem poklical na lizing hišo in se pozanimal. Pravijo, da mora leasingojemalec najprej plačat kar še dolguje in potem je seveda rešeno. Prej se avta ne more prodati. Torej: ali jaz prevzamem lizing ali pa on plača kar še mora. Oz tako sem jih razumel.
Jaz lizinga nočem, on pa nima denarja :(
Če kdo pozna ta postopek, bi bil res hvaležen za kakšen nasvet.
Lp.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če sep 09, 2010 11:15 am

Eno vprašanje. Ali imaš ti sedaj toliko denarja, kolikor ga zahteva lizing hiša, da bo avto poplačan? Če ja, potem bi na tvojem mestu prevzel lizing in takoj zatem poplačal lizing in stvar je rešena.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če sep 09, 2010 11:16 am

greta na lizing hišo, ti povejo kolko je dolžen, plačaš ti tist znesek, ti dobiš papir da je plačano ne on...
mu daš še ostali keš in nardita prepis.. (če sploh še kaj ostane, če ni več za plačat lizinga ko je avto vredn..)

pred časom smo mel namen en pol leta star avto kupt na tak način, pa so vsi rekl da pazljivo, da je večkrat tu kaka mafija odzad.. na srečo smo pol kupl od osebe, ki je sama poravnala leasing, pa smo mu dal celotno kupnino..

če maš kakiga kolega na policiji, preveri osebo od katere kupuješ..

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če sep 09, 2010 12:21 pm

Sam komplicirate pa v uber....
Naredi tako kot sem že napisal, papir MORAŠ dobit takoj (greš pač na pošto plačat in neseš potrdilo takoj nazaj na leasing hišo)...

Vsi ki imate toliko povedati o lizingu v smislu "ja, ce ne more kupit celega avta v enem šusu nima niti za servisiranje", pa malo preveč posplošujete.
Lep dan!

erik_p
Nov uporabnik

Napisal/-a erik_p Če sep 09, 2010 12:27 pm

ma_hi, hvala. Tudi o tem razmišjam, a žal ta postopek niti ni poceni baje dobrih 100€, potem pa imam še stroške za predčasno prekinitev lizinga - ne vem kolk to pride.

Kolesar, hvala. To bo verjetno najboljše, če se bomo uspeli dogovort na lizing hiši. Torej, če sem razumel, položnica naj bo napisana na moje ime in potem tudi jaz prejmem potrdilo o plačilu.

Še inf. kaj kupujem: Seat Leon 1.8 TSI, 2008, 40.000km, cena: dobrih 12.000

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Če sep 09, 2010 12:31 pm

Tako kot je napisal @GoGo. Ko dobiš potrdilo o plačilu, greš na leasing hišo, in se vse čisto preprosto uredi. Vsaj pri meni je bilo tako. Drugače pa se take stvari ne urejajo po telefonu, ampak se osebno zglasiš na leasing hiši, kjer ti vse točno razložijo, po možnosti si še kam zapišeš, kaj vse moraš storiti v vrstnem redu, pa potem sploh ni tako zakomplicirano kot se sliši. Definitivno pa najprej na leasing hišo osebno, kjer ti morajo prej pripraviti tudi že vse papirje, da ne bo potem vse plačano, papirjev pa ne bo. ;)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost