Napisal/-a rnisan Pe sep 10, 2010 1:37 pm
Da povem svojo izkušnjo:
V četrtek sem opazil, da mi manjka prednja tablica na avtu. To je bilo okoli 12h. Ker sem to opazil, ko sem bil na Viču v Ljubljani, sem se odločil to prijaviti na policijski postaji Vič. Ni se mi nikoli to zgodilo in nisem vedel kako pa kaj, sem pa domneval, da je treba prijavit.
No, na policiji mi policaj zagotovi, da ni treba nič prijaviti, da kar naj grem na SVOJO upravno enoto (povedal sem mu, da je 100km stran) in mi še enkrat zagotovi, da ni problemov in da naj kar grem na svojo upravno enoto. Vmes sem ga seveda 2x debelo pogledal in tudi dvakrat vprašal, če ni treba nič prijaviti ali narediti zapisnik. On mi je zatrjeval, da ni treba nič.
Danes sem to uredil na svoji upravni enoti. Že tam so me debelo gledli, zakaj nimam zapisnika. No, zdaj pa berem na netu, da pogosto tankajo s tujimi tablicami in zbežijo, lastnik tablic pa dobi račun. Če pa imaš zapisnik od policije, pa lahko dokažeš, da si to prijavil.
Skratka, če dobim račun, grem na PP Vič in jih tako naderem, da me bodo po moje morali pridržati za 24h. Prekleti nesposoben policaj, še zapisnika se mu ni dalo naredit, kaj šele probat koga ulovit... Zdaj berem, da bi lah, če bi me ustavli, dobil 500€ kazni, mogoč dobim položnico za tankanje,... Pol pa verjemi policajem, oni skrbijo za našo varnost... Ma ja...
Lep pozdrav, rnisan