Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

rnisan
Novinec

Kraja registrskih tablic

Napisal/-a rnisan Pe sep 10, 2010 1:37 pm

Da povem svojo izkušnjo:

V četrtek sem opazil, da mi manjka prednja tablica na avtu. To je bilo okoli 12h. Ker sem to opazil, ko sem bil na Viču v Ljubljani, sem se odločil to prijaviti na policijski postaji Vič. Ni se mi nikoli to zgodilo in nisem vedel kako pa kaj, sem pa domneval, da je treba prijavit.

No, na policiji mi policaj zagotovi, da ni treba nič prijaviti, da kar naj grem na SVOJO upravno enoto (povedal sem mu, da je 100km stran) in mi še enkrat zagotovi, da ni problemov in da naj kar grem na svojo upravno enoto. Vmes sem ga seveda 2x debelo pogledal in tudi dvakrat vprašal, če ni treba nič prijaviti ali narediti zapisnik. On mi je zatrjeval, da ni treba nič.

Danes sem to uredil na svoji upravni enoti. Že tam so me debelo gledli, zakaj nimam zapisnika. No, zdaj pa berem na netu, da pogosto tankajo s tujimi tablicami in zbežijo, lastnik tablic pa dobi račun. Če pa imaš zapisnik od policije, pa lahko dokažeš, da si to prijavil.

Skratka, če dobim račun, grem na PP Vič in jih tako naderem, da me bodo po moje morali pridržati za 24h. Prekleti nesposoben policaj, še zapisnika se mu ni dalo naredit, kaj šele probat koga ulovit... Zdaj berem, da bi lah, če bi me ustavli, dobil 500€ kazni, mogoč dobim položnico za tankanje,... Pol pa verjemi policajem, oni skrbijo za našo varnost... Ma ja...

Lep pozdrav, rnisan

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe sep 10, 2010 4:57 pm

hehe, sej ne moreš verjet.

Si potem uštimal na UE brez problema?
Slika

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Pe sep 10, 2010 10:45 pm

Ah, gospa na UE na štajerskem je bila tako prijazna, da mi je še izvijač posodila, da sem lahko zamenjal zlomljeni okvir za tablico. Sem izpolnil nek obrazec o kraji tablice in vzel nove, dobil novo prometno in se olajšal za dobrih 33€.

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So sep 11, 2010 8:21 am

Zanimivo. Jaz sem pred parimi leti zgubil prednjo tablo. Šel na policijo in prijavil izgubo tablice. Gospod si je zapisal številko tablice in mi prijazno povedal, da če najdejo bodo sporočili. Tako sem se potem vozil še kak mesec in se je vmes zgodilo marsikaj.....od tega , da so me ustavljali z lučkami ( sumljiv avto zarad ene tablice) do tega, da sem bil deležen vsake kontrole na cesti. Vedno so me vprašali , če sem izgubo prijavil rekel da nato je preveril in mi izročil dokumente nazaj brez vsakih komplikacij.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 To sep 14, 2010 7:17 pm

Če bi imel kasko pri ZM bi strošek krila zavarovalnica. :)
popust
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov