Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

lezeci policaj...poskodba vozila

Napisal/-a _furby_ Pe sep 17, 2010 11:09 pm

stvar je sledeca. vozil sem se po slabo, takorekoc neosvetljeni ulici, po dezju v mestu cca. 30-40 km/h, pri cemer sem zapeljal na lezecega. ko sem sel z njega dol mi je sprednji del avta kr lepo zaril po asfaltu :evil:
pac odbijac podrsan, vrjetno kak nosilec polomljen, ugl. spredaj vse majavo.
problem pa je, da je ta lezeci policaj se v izgradnji, samo vrh asfaltiran, tam ko se dviga in spusca pa makadan (posteno preoran, luknja). pred njim nobene table za omejitev hitrosti, delo na cesti, grbina...karkoli, pac neoznacena zadeva.
sedaj pa me zanima kako se da tukaj kaj resit, na koga se moram obrnit?
pa se to sem opazu, da po tem udarcu menjalnik gre bolj na trdo v katerokoli prestavo (med voznjo ali pa na mestu je vseeno). edino ko ugasnem avto gre mehko v prestave. tko da ce kdo ve kaj bi lahko bilo...
najlepsa hvala in lp

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe sep 17, 2010 11:53 pm

Za tvojo težavo sicer ne vem odgovora, ampak poslušaj še, da ni šel kakšen ležaj ali končnik. Ko sem jaz tako nagravžno zapeljal gor, se je pri hitrosti nad 50 km/h slišalo nekakšno tuljenje spredaj in sem moral menjati končnik.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So sep 18, 2010 12:14 am

Kje je to ?
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 So sep 18, 2010 4:23 am

Takrat ko se ti je to zgodilo bi moral poklicat policijo. Oni na licu mesta ocenijo situacijo in o neustreznosti obvsetijo izvajalca del. Ponavadi so to kaksna cestna podjetja. Oni so itak za take primere ustrezno zavarovani tako da potem z policijskim poročilom terjaš od izvajalca del odškodnino. Ce mas pa voljo, cas in denar pa lahko preko odvetnika tudi povprašaš kako bi tožil izvajalca oz naročnika del (občino) zaradi neustrezne označitve gradbišča oz zaradi povzročanja splošne nevarnosti.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan So sep 18, 2010 7:38 am

Če je tako greš še vedno lahko na tisto mesto in pokličeš policijo, seveda da med tem niso kaj dodatno označili ali celo dokončali delo. Čeprav glede na to da gre pri naših cestnih podjetjih vse bolj počasi, zadnje definitivno ne bo. ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So sep 18, 2010 8:20 am

Hja, če že morajo biti naj bodo, samo me pa tudi razjezi, ko sploh niso vidni. Ok tisti znakec, ko enkrat je, amapk, če ceste ne poznaš, pri kakšnem dežju, ponoči ... pa kar hitro spregledaš. Talna označne (rumena barva) pa se tudi hitro vsere ...

Sem pa imel podobno sitaucijo, ko so ga delali miklavž-dobrovci. Iz hiš padale na cesto sence ... naenkrat zagledam pred sabo ležečega v izgradnji (brez opozoril, da je policaj, brez talnih označb, na sveže asfaltiran, in seveda avto vrglo ... hvala bogu, da itak nisem imel neke hitrosti, malo sem uspel še zabremzati. Ampak halo, kaj se gredo ti cestarji. Pri teh ležečih policijih pa itak moraš preko peljati pod dovoljeno hitrostjo in ne razumem, zakaj imajo omejitev hitosti na 40 ali 30 km/h.
Torej, opozorilo na policaja bi moralo biti takoj, ko je ovira na cesti, ne pa da z označbami mučkajo.

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 So sep 18, 2010 9:04 am

pri nas si fantje naredijo routo kje se lahko kje pa ne, ker so eni ležeči ven iz isota

recimo Ptuj pri osnovni šoli v centru

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So sep 18, 2010 9:42 am

malo preveč je skipal... pa so kr pustli :) bo malo večji ležeči...
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
seba978
Nov uporabnik

Napisal/-a seba978 So sep 18, 2010 9:44 am

Kaj pa ti ležeči policaji v Mariboru na Ljublanski pri betnavskem gozdu, ti so nemogoče visoki, če tega spregledaš si avto spodaj definitivno uničil tako so visoki, nevem kako so ti policaji lahko zmeraj višji sigurno more obstajati nek standard, kajti teh policajev ne moreš prevoziti z nekim športnim avtom.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So sep 18, 2010 10:08 am

počasi bi naj ukinli to sra....
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So sep 18, 2010 10:13 am

ja ti pri betnavi so res gromozanski. Vprašanje pa, kateri so bolj prijazni do avtomobila, če se pelješ z isto hitrostjo. Kakšni velikani iz asfalta ali pa kakšni nizki železni ipd., ko zruka kot da se pelješ čez ne vem kaj. Nekako najbolj logični so mi tisti, ki so dolgi po nekaj metrov, vmes pa na primer prehod ...

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos So sep 18, 2010 10:13 am

Ma policija ti bo samo rekla da nisi prilagodil vožnje razmeram :roll: Samo da ti položnico napišejo.

Če je to občinska cesta, bi slikal situacijo, in jo poslal občini, prometnemu inšpektoratu in pristojnemu cestnemu podjetju. Takih primerov je ogromno.

Uporabniški avatar
seba978
Nov uporabnik

Napisal/-a seba978 So sep 18, 2010 10:22 am

Se popolnoma strinjam s tabo eljuero, sem pa zasledil pred nekaj časa mislim, da v Kopru , da imajo okrog ležečih policajev lučke so policaji osvetljeni tako da ga ne moreš zgrešiti.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie So sep 18, 2010 10:35 am

eljuero je napisal/-a:ja ti pri betnavi so res gromozanski. Vprašanje pa, kateri so bolj prijazni do avtomobila, če se pelješ z isto hitrostjo. Kakšni velikani iz asfalta ali pa kakšni nizki železni ipd., ko zruka kot da se pelješ čez ne vem kaj. Nekako najbolj logični so mi tisti, ki so dolgi po nekaj metrov, vmes pa na primer prehod ...

tile so pozimi najbol nepraktični... sam sem vsa srednješolska leta gledal prav to... tisti ki se vozijo po gosposvetski v mbju vedo o čem dorim... 2 šili vsaka na 1 strani prehoda... in avti ikar lepo kopljejo na tem ko se morajo ustavljati na prehodu ki je na sredini ležečega
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide So sep 18, 2010 10:52 am

Kdo ve kako je s poškodbami avta na označenih ležečih?
Ker jaz imam probleme s tistimi v city parku v LJ. Čez grem tako počasi, da me lahko pešec prehiti pa vedno podrsam z odbijačem in z avspuhom.

Najhujše leže sem pa videl v Avstriji v Villachu. Iz granitnih kock in ful visoki, takrat je šlo pa po celem podnu čez, avspuh je celo preživel, no skoraj, čez dva dni ga je odlomilo. :lol:

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter So sep 18, 2010 11:07 am

Ko sem imel podoben primer - luknja, v bistvu jama z zelo ostrimi robovi na cestišču, ki mi je prerezala bok gume, sem klical na občino pod katero je spadala cesta, oni so mi potem posredovali naslov svoje zavarovalnice, kamor sem dal oceniti škodo. Seveda sem imel dokazilo o avtovleki (ker moj avto v originalu ne premore rezerve), škodi na vozilu in poslikano situacijo na cestišču. Policije takrat nisem klical. Potem je trajalo še kar nekaj časa, ampak škodo sem dobil na koncu povrnjeno.

LP.

yani
Novinec

Napisal/-a yani So sep 18, 2010 11:17 am

Pri nas so se pred leti tudi odločli naredit ležečega policaja in to zelo visokega, pa še označiti so ga pozabili... :shock: na 'srečo vseh nas' so še tisto noč ga prvi nenamerno preizkusili policaji in pustili izpuh na cesti, pa še kaj je blo po mojem zvito na podvozju :lol: ni minilo do jutra, ko so ga že rezali in znižali, da si se lahko normalno čez peljal 8)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So sep 18, 2010 11:24 am

tko je...lezeci po kopru so oznaceni z luckami in unimi crtami rumenimi.
ta na kirega sem priletel je tam ko se gre proti koloseju, cisto na vrhu, se popolnoma neoznacen...
bom danes zvecer se zapeljal dol, pa magari klical policijo, da vidimo situacijo.
grem zdej poslikat, da vidite o cem se gre ;)

aja...pa ce grem kr tko na zavarovalnico bom pa placal odbitno fransizo,a? to se mi pa ne splaca kr mam kr visoko... :(

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 So sep 18, 2010 11:53 am

ja, tega pri obcini so naredili ta teden, sem ga v sredo vidu, pa so ga se delali

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace So sep 18, 2010 12:00 pm

mislim,da obstaja standard, v okvirih katerega so lako dimenzionirane te hitrostne ovire. kolega, ki se kar rad ukvarja s takimi stvarmi, se je pred leti pritožil (ne spomnim se zdaj točno kam), ko so v njegovem kraju položili eno tako "konjsko:)" hitrostno oviro, ki je precej odstopala od standarda. in ja, morali so jo zgladiti" in spraviti v prepisane okvirje;) saj veste, če ni tožnika, tud ni sodnika.

kje, kam in na kakšen način se je pritožil natančneje, bi ga pa moral ob priliki povprašati.
**classic power-original power!**
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov