Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Ne rini v ta rdečooooo... boš dobu s pendrikom po glav....

Napisal/-a bravura Po nov 10, 2003 9:30 pm

...al pa lepo položnico za podpisat :evil:

Zanima me če imam kakšno šanso vsaj za zmanjšanje kazni z 40.000 na 20.000, zaradi sledeče situacije:
Zavijal sem levo, stop črta je pomaknjena bolj nazaj da omogoči zavijanje avtobusom v ulico. Ker sem bil v prometni konici sem bil že krepko čez črto, ko se je prižgala rdeča luč, ker pa je čakal avtobus za zavit levo, sem izpraznil križišče, da nebi naredil še večje zmede kot je bla...Pa še študent sem, ki se mu je mudilo na izpit...
Policija pa namesto da ureja promet lepo sloni ob semaforju in sporoča patrulji naprej kdo je šel čez rumeno in rdečo luč :x Ko so meni pisali so ustavili še ene 4 nesrečnike.Spotoma me je še spomnil g.policaj da nimam podaljškov pa izpuha vpisanega v homolomo, ma je rekel da naj mi bo zaenkrat, Hvala gospod policaj...

p.s.Dogajalo se je pa na Vrhniki, semafor pri šoli...
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Po nov 10, 2003 9:53 pm

A si podpisal položnico??????

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Napisal/-a bravura Po nov 10, 2003 10:42 pm

Ja, ker če ne bi mogu pa uno drugo zaradi homolomota, tako da me je držal v šahu...

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To nov 11, 2003 9:48 am

Lej pritožiš se lahko in s tem lahko dosežeš:
- če ti pritožbo zavrnejo nič, in plačaš 40k, v 8 dneh po vročitvi 50% popusta.
- če ti pritožbo sprejmejo ne plačaš nič!

Nikakor se ne more zgoditi da bi dobil nalog za recimo 20k, ker tukaj "cenik" določa zakon, tako da ga ni možno kar preoblikovati!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

G-4S

Napisal/-a G-4S To nov 11, 2003 12:46 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER To nov 11, 2003 5:03 pm

Kako, čudno to. Po vsaki pritožbi bi moral bit še enkrat 8 dnevni rok!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

G-4S

Napisal/-a G-4S To nov 11, 2003 5:04 pm

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride To nov 11, 2003 6:20 pm

Men se tut zdi da pol ni vec polovicke ... :?
Amak a ni drgac tko da ce sit ti ze v kriziscu, ga mors cim prej zapustit (ceprou mas rdeco), in on je bil v kriziscu, ce je bla stop crta ze za njim ... ????

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Napisal/-a bravura To nov 11, 2003 11:15 pm

kazen 20kSIt zaradi tega ker sem zapeljal v križišče in nisem predvidel da ga ne bom mogel pravočasno zapustiti.... saj je nekaj takega??

Ste sigurni da je polovička tudi potem, al je ni??? Ker potem raje ne riskiram...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr nov 12, 2003 12:49 am

Ni polovičke! Tko je kot je reku G-4S ona položnica je za sodne stroške druga pa za prekršek (polna cena). Tko sem tudi jaz dobil.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Napisal/-a bravura Sr nov 12, 2003 9:16 pm

:? Pol je nartabuljtabuljše da kr plačam pa mirna bosna še naprej...

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr nov 12, 2003 9:40 pm

lej najbolje je da greš jutri na banko,izprazniš račun,na brnik in kupi najcenejšo karto za los pamoas in si že v mexico!pol pa sam še sombrero na bučo in kozarc z margarito in si rešen kazni :D:D:D

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: Ne rini v ta rdečooooo... boš dobu s pendrikom po glav..

Napisal/-a X-Hair Če nov 13, 2003 1:37 am

bravura je napisal/-a:p.s.Dogajalo se je pa na Vrhniki, semafor pri šoli...

Bo treba biti bolj pozoren al kako. Se velikokrat peljem skozi.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če nov 13, 2003 6:11 pm

bravura je napisal/-a:...nisem predvidel da ga ne bom mogel pravočasno zapustiti....

Ja, a zdej bomo mogl pa racunat kolk sekund mine od konca nase zelene luci pa do zacetka kontra zelene al kaj?

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če nov 13, 2003 6:12 pm

Mene so v avtosoli ucil da ce je zelena zapeles v krizisce. Sam na prehodu za pesce se ne smes ustavt...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe nov 14, 2003 11:54 am

Nej men prosim nekdo razloži zakaj ne smeš podpisat če te policaj ustavi. Kaj s tem dosežeš.

Hvala
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Napisal/-a Jovo Pe nov 14, 2003 1:34 pm

tomaz40 je napisal/-a:Nej men prosim nekdo razloži zakaj ne smeš podpisat če te policaj ustavi. Kaj s tem dosežeš.

Hvala

Nič. Ker ti ne podpisuješ da si kriv temveč samo prejem mpoložnice. Polovičke pa 100% ni več in rok ne teče od pritožbe ampak od prekrška. PREVERJENO na lastni koži. Sem plačal sam polovičko, pol so mi pa kar lepo na davčno izterjavo poslal za drugo polovičko. Če firma ne plača, pol je pa firma dolžna državi.....

Skratka kdor dela v Sloveniji nima šans da ne plača, ker gre vse direktno na davčno in ti avtomatično odtrgajo od plače ali pa od dohodnine (v primeru, da si v vojski tisti čas naprimer)...
Najboljš avto je nov avto!!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Pe nov 14, 2003 1:43 pm

tomaz40 je napisal/-a:Nej men prosim nekdo razloži zakaj ne smeš podpisat če te policaj ustavi. Kaj s tem dosežeš.

Hvala

Popolnoma N I Č!

Mogoče je tukaj na mestu še opozorilo glede dvigovanja pošte! Če dobite pošto od državnega organa, jo raje vzignite. S tem da je ne prevzamete ne naredite čisto nič, ker se po ZUP (zakon o splošnem upravnem postopku) šteje, da je vsaka pošiljka vročena 21. dan. Teoretično vas torej v Sloveniji lahko obsodijo na smrt, vi tega ne vzignete in zadeva 21 dan postane pravnomočna, ker ni več možne pritožbe. No seveda do take skrajnosti ne more priti, ampak popolnoma teoretičen primer, kaj se lahko zgodi, če se recimo ne pritožite!
Naj pa povem, da izgovori, da vas ni bilo doma, ali poštar sploh ni prinesel listka ali kaj podobnega ne pridejo v poštev, ker:
-če vas dlje časa ni doma, se morate začasno prijaviti drugje;
- glede poštarja: vedno se vrjame tistemu, ki ni v prekršku, in poštar nima nič od tega da vam ne da listka,...

Ja, država je vsekakor poskrbela zase... :D
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe nov 14, 2003 3:30 pm

BiMMER je napisal/-a:

Hvala

Popolnoma N I Č!

Mogoče je tukaj na mestu še opozorilo glede dvigovanja pošte! Če dobite pošto od državnega organa, jo raje vzignite. S tem da je ne prevzamete ne naredite čisto nič, ker se po ZUP (zakon o splošnem upravnem postopku) šteje, da je vsaka pošiljka vročena 21. dan. Teoretično vas torej v Sloveniji lahko obsodijo na smrt, vi tega ne vzignete in zadeva 21 dan postane pravnomočna, ker ni več možne pritožbe. No seveda do take skrajnosti ne more priti, ampak popolnoma teoretičen primer, kaj se lahko zgodi, če se recimo ne pritožite!
Naj pa povem, da izgovori, da vas ni bilo doma, ali poštar sploh ni prinesel listka ali kaj podobnega ne pridejo v poštev, ker:
-če vas dlje časa ni doma, se morate začasno prijaviti drugje;
- glede poštarja: vedno se vrjame tistemu, ki ni v prekršku, in poštar nima nič od tega da vam ne da listka,...

Ja, država je vsekakor poskrbela zase... :D

ja poznamo tole...
smo šli enkrat na dopust za 2 tedna nekje ob 5-ih zjutri...poštar je mat prnesel kazen nekje ob 9-ih in jo noben ni prevzel.prišli domov in mat šla po kazen.seveda najprej šok za kazn,potem pa še na spoznanje da je že davno pretekel rok za pritožbo.hitro spisala pritožbo z pojasnilom da nas pač ni bilo takrat celo na pravem kontinentu in je nemogoče da bi napisala pritožbo v zakonitem roku.zraven je priložila kopijo vaučerja in poslala pritožbo.čez nekje 3 mesece je prišel odgovor da se pritožba upošteva saj je obsajal zadostni razlog in dokazi da se sprejme.zraven je bilo še obvestilo da se sama pritožba zavrne :P :P :P :P
SlikaSlika

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe nov 14, 2003 3:42 pm

Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov