Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

smuky
Novinec

prometna nesreča

Napisal/-a smuky Ne sep 26, 2010 5:30 pm

mojemu kolegu se je zgodila sledeča situacija.....
on je stal notri v semaforiziranem križišču,ker je zavijal levo in je čakal pač da gredo mimo tisti,ki zavijajo desno in tisti ki gredo naraunost.naj povem,da tisto križišče znotraj križišča ima oranžno puščico v levo,kar pomeni sprazni križišče....
no in temu mojemu kolega se je v križišču prižgala ta oranžna puščina in je izpeljal,ko mu je glih v tistem trenutku eden prgonu iz smeri naraunost in bila je totalka....
zdaj prišla je policija in problem je v temu,ker tisti ki se je zaletu v mojega kolega trdi da ga je moj kolega na polno izsilil in moj kolega pa trdi,da ko je izpeljal se mu je prižgala oranžna puščica kar pomeni,da mora spraznit križišče,kar naj bi pomenilo in da imajo avtomobili njemu nasproti že rdečo tako,da tisti je šel čez rdečo....
zdaj ta moj kolega je rekel policajem,da naj to preverijo,da če ko se prižge oranžna puščica za v levo "sprazni križišče" ali imajo tisti,ki prihajajo nasproti že rdečo?!
ta moj kolega se boji,da bo za vse kasiral on,ker je tudi sam reku,da vse zgleda tako,da ga je on izsili pa čeprau ni glih tako....
kaj pravite na sledečo situacijo?ima kaj šanse ta moj kolega da iztrže kaj od tistega,ki se je zaletu v njega?

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne sep 26, 2010 6:24 pm

Ce ni kamer,pric zelo tesko,po moje bo glih on kriv (tvoj kolega ).
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne sep 26, 2010 6:29 pm

Če se je prižgala oranžna puščica preden je speljal, potem res ne bi smelo biti dvoma: tvoj kolega je vozil čisto v skladu s pravili, tisti pa je gotovo šel čez rdečo. Ugibam, da je oni videl rumeno na svojem semaforju in pritisnil po gasu (potem je pač bilo kar je bilo), zanima pa me, ali tvoj kolega ni opazil da se nekam hitro bliža? A je bilo še kaj očividcev ali pa drugih, ki so stali v križišču? Ker bi gotovo lahko potrdili, da se je morala prižgati oranžna puščica ali pa najmanj rumena luč na semaforju (in tudi pri rumeni bi se oni moral ustaviti).

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne sep 26, 2010 6:38 pm

Oprosti, ampak gledati kot slepec samo v puscico kdaj se bo prizgala in ne na promet okoli sebe je po moje ravno toliko idiotsko kot voznja v rdeco luc. Za moje pojme bi se krivda morala deliti, en za prevozeno rdeco luc, drugi zaradi spanja v prometu.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne sep 26, 2010 6:48 pm

lahko se je tut tvoj kolega zlagal,da se je prizgala oranzna puscica.pa se v resnici ni przgala in je izsilu unega ki mu je nasproti vozil.
.p.s. ne mi zj kle pisat da ta tvoj kolega ne laze pa ono pa ovo.jst vrjamem da ne,sam policija more bit pa kle nepristranka.
tko da policija lahko vrjame obema al pa nobenmu.al pa sam enmu.
ce ni kamer ali pric bo res verjetno kriv za nesreco
Ni vse res kar napišem

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne sep 26, 2010 7:39 pm

glede kamer in prič nevem kako je tako,da ga moram vprašat....
je pa situacija jebena in meni osebno ni jasno,da kako ta moj kolega ni opazil,da tisti ki mu je šel nasproti rauno ne bo ustavil in da gre hitro,ker itak,da to opaziš...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne sep 26, 2010 8:01 pm

VEDNO gledat promet in ne se zanašat na oranžne puščice...
Na žalost vsaj 1/3 voznikov vozi v zadnje sekunde rumene in to s pospeševanjem...

Tvoj kolega je avtomatično kriv, izsilil je prednost. Dejanski povročitelj (čeprav tudi
tvoj kolega nosi precej velik delež krivde), lahko kvečjemu dobi kazen za prevoženo rdečo in po vsej verjetnosti prekoračeno hitrost...
Žal, realnost je taka.
Lep dan!

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne sep 26, 2010 8:05 pm

pa ni izsilil prednosti,če je imel tisti že rumeno ali celo rdečo,kar pomeni,da se mora ustavit ali morda na koncu to sploh ni pomembno?jaz sam vprašam pa naj kdo ne misli,da zagovarjam tega mojega kolega,ker ga ne....

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne sep 26, 2010 8:08 pm

Po tej tvoji logiki bi lahko vsaj udelezenec v prometu ko se mu prizge zelena brezglavo zapeljal v krizisce, ne da bi se pred tem preprical ce to lahko varno stori.

V avtosoli nas tudi ucijo, ce nam gori zelena puscica za v desno moremo VSELEJ pogledati na levo, prav tako je taka praksa v doticnem primeru.
Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne sep 26, 2010 8:17 pm

Courage™@
jaz se s tabo popolnoma strinjam in ja po mojem bi morala bit kazen deljena in ta moj kolega bi moral dobit kazen,ker ni bil dovolj previden in tisti ta drugi pa zaradi prevožene rdeče luči....
drugače pa pojma nimam sploh,da na katerem križišču se je to zgodila in v primeru,da so na tistem križišču kamere pa,da to policija pogleda me prau zanima,da na katero stran se bo bilanca bolj nagnila....

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Ne sep 26, 2010 8:20 pm

Tvoj prijatelj lahko govori vsem organom, da je zapeljal, ko je imel puscico-posledicno je drugi imel rdeco....ampak to ne bo imelo nikakrsnega vpliva.
V tej situaciji mu ne mores dokazati, da je on sel skozi rdeco ti pa peljal pravilno. Potem bi prakticno vsak lahko govoril, da ni kriv-ce bi sla policija na to foro, da ti bo policija verjela na besedov :roll:
:)

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne sep 26, 2010 8:22 pm

lahko če so priče in če so kamere na tistem križišču sam jaz pa tega trenutno nevem in v primeru,da nič od tega ni pol bo automatsko moj kolega kriv.....

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne sep 26, 2010 8:35 pm

e je un mel rdeco pa tvoj kolega puscico poj ga tvoj kolega ni izsilu in je un drugi kriv za nesreco.
sam kaj ko tega verjetno ne mores dokazat.
p.s. bi pa tvoj kolega v vsakem primeru (neglede na to da je mel oranzno puscico) moral se prepricat ce lahko varno zapusti krizisce....
Ni vse res kar napišem

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne sep 26, 2010 8:47 pm

abbe je napisal/-a:e je un mel rdeco pa tvoj kolega puscico poj ga tvoj kolega ni izsilu in je un drugi kriv za nesreco.
p.s. bi pa tvoj kolega v vsakem primeru (neglede na to da je mel oranzno puscico) moral se prepricat ce lahko varno zapusti krizisce....

ja točno tako trdi tudi ta moj kolega....
zdaj bomo pa vidli,da kako se bo odločila policija oz morda celo sodišče....

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne sep 26, 2010 9:10 pm

V takih primerih se je VEDNO treba prepričati, če ni kakšnega idiota, ki lovi oranžno luč, sicer se lahko vse skupaj tragično konča. Podobna situacija je tudi v slučaju "zavajanja" s pozabljenim vklopljenim desnim smernim kazalcem. Krivdo oziroma nedolžnost pa je težko dokazovat, če ni prič.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne sep 26, 2010 9:27 pm

smuky je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:e je un mel rdeco pa tvoj kolega puscico poj ga tvoj kolega ni izsilu in je un drugi kriv za nesreco.

ja točno tako trdi tudi ta moj kolega....
zdaj bomo pa vidli,da kako se bo odločila policija oz morda celo sodišče....

Govoris kot da bo zadeva resena v roku tedna dni.

Uporabnik foruma Senad je imel prometno nesreco 2,5 leti nazaj, se dandanes se ne ve kdo je prevozil rdeco luc, pa zgleda da se se dolgo ne bo koncal postopek...
Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne sep 26, 2010 9:34 pm

ja,če so bile kamere in priče na tistem križišču mislim,da se vse to ne bo vleklo leta in leta,če pa niso bile pol se pa zna to vleč zelo dolgo....

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po sep 27, 2010 5:51 am

je pa ja še verjetno biv kak drug voznik takrat v križišču ,ki bi lako trditev tvojega kolega potrdiv :?: :?: :?: ali sta bila sama :?: :?:
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Po sep 27, 2010 1:09 pm

roberto-82 je napisal/-a:je pa ja še verjetno biv kak drug voznik takrat v križišču ,ki bi lako trditev tvojega kolega potrdiv :?: :?: :?: ali sta bila sama :?: :?:

kdo pa še dandanes ustavi ob blagih trkih zato da bi podal izjavo ? Ti povem da nihce, razen starih babic.
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po sep 27, 2010 1:57 pm

Courage™ je napisal/-a:
roberto-82 je napisal/-a:je pa ja še verjetno biv kak drug voznik takrat v križišču ,ki bi lako trditev tvojega kolega potrdiv :?: :?: :?: ali sta bila sama :?: :?:

kdo pa še dandanes ustavi ob blagih trkih zato da bi podal izjavo ? Ti povem da nihce, razen starih babic.

smuky je napisal/-a: in bila je totalka....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov