Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

nuclear
Nov uporabnik

Nepravilno parkiranje ali država ne zna krasti drugod?

Napisal/-a nuclear Pe okt 15, 2010 4:22 pm

Izgleda da me država ali pa nesposobni redarji radi žgečkajo po živcih. Danes sem parkiral avto, kjer parkiram že eno leto, nakar se vrnem nazaj iz službe, in zagledam, da je celotna ulica popisana.

Nikjer znaka za prepovedano parkiranje, nikjer parkomata.

Situacija je takšna:

Primer ulice in območja za parkiranje:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Razlog za listek je bil 13.točka 52.člena:
Prepovedano ustavljanje in parkiranje...
..
..
..13. na vseh prometnih in drugih javnih površinah, ki niso namenjene prometu vozil ali niso namenjene prometu tovrstnih vozil;

Sedaj pa mi povejte, glede na te sličice ki sem jih nalepil, in glede na to da so se vozila neprestano tukaj že več kot leto dni parkirala, ti napiše nekdo tak listek da ponoriš zraven. Glede na to, da je celo mesto pod parkomati, se odmakneš malo na rob mesta, pa ti začnejo še tukaj jokat. KAJ je tu prekršek?

Na lističu piše, da se zoper te odločbe ni mogoče pritožiti? A me hecate, nikjer znakov prepovedi, nič, potem pa mi dajo list na katerega se še pritožiti ne smeš?

Še en citat, ki se na naša na zgornjo točko(<a href="http://www.ds-rs.si/kb/seje/?View=entry&EntryID=1200">http://www.ds-rs.si/kb/seje/?View=entry&EntryID=1200</a>:
4. odstavek 52. člena ZVCP-1 določa, kdaj je ustavitev in parkiranje prepovedano in v 13. točki tega odstavka določa tako področje: na vseh prometnih in drugih javnih površinah, ki niso namenjene prometu vozil ali niso namenjene prometu tovrstnih vozil,

Prvo vprašanje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj se je nanašalo prav na jasnost označbe namembnosti določene utrjene površine. Če ni nedvoumno jasno označeno, da je na določeni utrjeni površini, ki se stika s cestiščem ali drugo površino namenjeno prometu, parkiranje prepovedano, potem je po splošnem pravilu "kar ni prepovedano, je dovoljeno" parkiranje tu dovoljeno. Posledično to pomeni, da občinski oziroma mestni redarji ne bi smeli izrekati glob za parkiranja na neoznačenih utrjenih površinah, če parkirana vozila drugače ne ovirajo prehoda ali prometa ali njihova ustavitev ni kakor koli v nasprotju z ZVCP-1. V praksi se dogaja, da občinski in mestni redarji izrekajo globe tistim voznikom, ki parkirajo na utrjenih površinah, ki v ZCPV-1 niso zajete kot površine, kjer ustavljanje in parkiranje ni dovoljeno.

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Pe okt 15, 2010 4:26 pm

pritožit se nemoreš na to obvestilo ki si ga dobil.
Potem ko dobiš sklep in položnico se lahko pritožiš.
Počakaj 1 mesec na pošto :)
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe okt 15, 2010 4:35 pm

Predvidevam, da tud tm stanovalci parkirajo al sam folk, kater gre potem v sluzbo?
There is no time...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe okt 15, 2010 4:37 pm

redare so najvrjetneje poklicali tamkajšnji stanovalci.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe okt 15, 2010 4:49 pm

Poznam ta kraj. Sem že parkiral tam lani parkrat, pa še včeraj sem tu iskal parking...
Mislim pa da stanovalci na tem blatu tu ne parkirajo, saj imajo garaže, ki se vidijo tam v ozadju, pa še pred hišami imajo prostor. Ni pa tudi nobenega znaka. Očitno gre občini v nos, da je zdaj kar nekaj plačljivih prostorov prostih pred in okoli tehniških fakultet, potem ko so spremenili zakon o tem parkiranju.

Sicer pa hvala avtorju za informacijo, da se tu ne sme parkirat!

p.s. : napiši pritožbo. Jaz sem jo lani napisal potem ko sem po enem mesecu prej plačilni nalog. Zdaj čakam že natanko eno leto na odgovor občine. Upam da sem uspel.

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Ne okt 17, 2010 12:56 pm

Razlog je ker blato ni parkirišče, kjer je blato se smatra da je nekoč bila trava in zato se nesme tam parkirat. Če bi bil šoder prek nasipan pa nebi smeli dobit kazni.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Ne okt 17, 2010 1:39 pm

Počakaj na položnico in vloži zahtevo za sodno varstvo. Po mojem boš dobil. Meni gre tudi na jetra da se na silo dele nek kao 'red', tam kjer je že red.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne okt 17, 2010 2:14 pm

Dobr, razumem da dajo listke tistim ki parkirajo sredi ceste, ali na pločniku, ampak tu kjer je neurejeno in nikomur ne hodi v zelje je pa višek. Se vidi da se rabi denar...

Da bi pa v petek zvečer kak redar šel po Ljubljani talat listke na bmw, audi in podobne ki parkirajo na zebrah pa take fore, to pa ne.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne okt 17, 2010 2:22 pm

V vodmatu v ljubljani, tam kjer je očesna, so vsi parkirali ob progi. Naenkrat so se spomnili da se 12m od proge ne sme parkirat in so veselo lisice gor dajali, pa kazni tudi. Pred tem pa ne vem če sem kdaj videl tam kazni. No da bo zadeva še boljša, so zdaj tam uredili pesek in naenkrat se lahko parkira. Zanimivo pa je to, da je dol nižje, že nekaj let zasuto z peskom in so kazni dajali. Pa še vhod je urejen, da ti ni treba čez robnike.

Moj sodelavec ki ima sicer mal večji avto, Hyundai Tucson, je parkiral na pločniku. Sicer ena tabla pred križiščem stoji, ki prepoveduje 20m da se ne sme parkirati. No on je bil daleč od 20m in je bil parkiran v sredini kolone avtomobilov. Avto je sicer velik, ampak ga je lepo parkiral da nikogar ne moti. In ko sva šla proti avtu je edini dobil listek za nepravilno parkiranje :shock:
Odkar hodim v službo in tam parkiram, nisem niti enkrat videl da bi kdo dobil kazen. On je do zdej bil edini.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne okt 17, 2010 2:27 pm

Kalos je napisal/-a:Da bi pa v petek zvečer kak redar šel po Ljubljani talat listke na bmw, audi in podobne ki parkirajo na zebrah pa take fore, to pa ne.

hvala bogu, da zvečer redarji ne delajo :lol:

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne okt 17, 2010 2:34 pm

adis je napisal/-a:
Kalos je napisal/-a:Da bi pa v petek zvečer kak redar šel po Ljubljani talat listke na bmw, audi in podobne ki parkirajo na zebrah pa take fore, to pa ne.

Sploh nimajo j**c, da bi šli srat po glavi tistim, ki imajo nekaj več v žepu. Najrajši se obesijo na stare avte, saj je to največkrat garancija da avta ne vozi kak vplivnež.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne okt 17, 2010 2:45 pm

adis je napisal/-a:

hm, naj ti povem da sem 2 tedna nazaj gledal kako so v mb hodli redarji ob 20:30 uri zvečer pa talali listke ter s pajkom odvažali avte. sem samo gledal :shock: očitno je res kriza s denarjem.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Ne okt 17, 2010 3:20 pm

AudiFreak je napisal/-a:Poznam ta kraj. Sem že parkiral tam lani parkrat, pa še včeraj sem tu iskal parking...
Mislim pa da stanovalci na tem blatu tu ne parkirajo, saj imajo garaže, ki se vidijo tam v ozadju, pa še pred hišami imajo prostor. Ni pa tudi nobenega znaka. Očitno gre občini v nos, da je zdaj kar nekaj plačljivih prostorov prostih pred in okoli tehniških fakultet, potem ko so spremenili zakon o tem parkiranju.

Sicer pa hvala avtorju za informacijo, da se tu ne sme parkirat!

p.s. : napiši pritožbo. Jaz sem jo lani napisal potem ko sem po enem mesecu prej plačilni nalog. Zdaj čakam že natanko eno leto na odgovor občine. Upam da sem uspel.

Želim ti vso srečo:) jas sem dobo za parkiranje v najbolj zanikerni lukni 16.45 ura :D pa še to sem prišel taj 16.30 nekje:) sem se mislo neke pritoževat, pa me je minila volja pa sem plačal. motilo pa me je najbolj to da nekateri avti zraven pa niso dobli

Drugače pa Mb je tak v riti kar se tiči parkingov:D vrabci že čivkajo:D

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne okt 17, 2010 3:28 pm

adis je napisal/-a:

Da me ne bo kdo narobe razumel, ne obsojam po znamki, ampak nekaj mladičev opažam po LJ ki s takimi avti parkirajo na zebrah, pločnik itd...

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne okt 17, 2010 6:47 pm

Scorp84 je napisal/-a:V vodmatu v ljubljani, tam kjer je očesna, so vsi parkirali ob progi. Naenkrat so se spomnili da se 12m od proge ne sme parkirat in so veselo lisice gor dajali, pa kazni tudi. Pred tem pa ne vem če sem kdaj videl tam kazni. No da bo zadeva še boljša, so zdaj tam uredili pesek in naenkrat se lahko parkira. Zanimivo pa je to, da je dol nižje, že nekaj let zasuto z peskom in so kazni dajali. Pa še vhod je urejen, da ti ni treba čez robnike.

Moj sodelavec ki ima sicer mal večji avto, Hyundai Tucson, je parkiral na pločniku. Sicer ena tabla pred križiščem stoji, ki prepoveduje 20m da se ne sme parkirati. No on je bil daleč od 20m in je bil parkiran v sredini kolone avtomobilov. Avto je sicer velik, ampak ga je lepo parkiral da nikogar ne moti. In ko sva šla proti avtu je edini dobil listek za nepravilno parkiranje :shock:
Odkar hodim v službo in tam parkiram, nisem niti enkrat videl da bi kdo dobil kazen. On je do zdej bil edini.

Kaj okoli Vodmata kje delaš?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov