Nikjer znaka za prepovedano parkiranje, nikjer parkomata.
Situacija je takšna:
Primer ulice in območja za parkiranje:

Razlog za listek je bil 13.točka 52.člena:
Prepovedano ustavljanje in parkiranje...
..
..
..13. na vseh prometnih in drugih javnih površinah, ki niso namenjene prometu vozil ali niso namenjene prometu tovrstnih vozil;
Sedaj pa mi povejte, glede na te sličice ki sem jih nalepil, in glede na to da so se vozila neprestano tukaj že več kot leto dni parkirala, ti napiše nekdo tak listek da ponoriš zraven. Glede na to, da je celo mesto pod parkomati, se odmakneš malo na rob mesta, pa ti začnejo še tukaj jokat. KAJ je tu prekršek?
Na lističu piše, da se zoper te odločbe ni mogoče pritožiti? A me hecate, nikjer znakov prepovedi, nič, potem pa mi dajo list na katerega se še pritožiti ne smeš?
Še en citat, ki se na naša na zgornjo točko(<a href="http://www.ds-rs.si/kb/seje/?View=entry&EntryID=1200">http://www.ds-rs.si/kb/seje/?View=entry&EntryID=1200</a>:
4. odstavek 52. člena ZVCP-1 določa, kdaj je ustavitev in parkiranje prepovedano in v 13. točki tega odstavka določa tako področje: na vseh prometnih in drugih javnih površinah, ki niso namenjene prometu vozil ali niso namenjene prometu tovrstnih vozil,
Prvo vprašanje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj se je nanašalo prav na jasnost označbe namembnosti določene utrjene površine. Če ni nedvoumno jasno označeno, da je na določeni utrjeni površini, ki se stika s cestiščem ali drugo površino namenjeno prometu, parkiranje prepovedano, potem je po splošnem pravilu "kar ni prepovedano, je dovoljeno" parkiranje tu dovoljeno. Posledično to pomeni, da občinski oziroma mestni redarji ne bi smeli izrekati glob za parkiranja na neoznačenih utrjenih površinah, če parkirana vozila drugače ne ovirajo prehoda ali prometa ali njihova ustavitev ni kakor koli v nasprotju z ZVCP-1. V praksi se dogaja, da občinski in mestni redarji izrekajo globe tistim voznikom, ki parkirajo na utrjenih površinah, ki v ZCPV-1 niso zajete kot površine, kjer ustavljanje in parkiranje ni dovoljeno.