Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

fracinho
Nov uporabnik

Prometna nesreča

Napisal/-a fracinho Ne okt 17, 2010 8:30 pm

Lep pozdrav vsem!

Sem novi na forum (vsaj na novo registriran), pa me zanima sledeče:

Imam podoben primer, kot pred nekaj postov pred mano matej18 (vsaj zdi se mi da ima tak "nickname")in sicer se je moja žena zaletela na nepreglednem križišču v mb (nekje na pobrežju) v mimoidoče vozilo! Sprva niti nista vedela kdo je dejansko kriv, nakar sta ugotovila da je to moja žena, ker se je vključevala na prednostno cesto (izsiljevanje prednosti). Potem Ok, ona prizna krivdo, izpolnita evropsko poročilo (brez policije), vse vredu in prav-naš avto sicer spredaj dosti razbit (vsaj 1000€ škode), v drugem avtu tri praskice. Naslednji dan se pa začne komplicirati, saj je fant v nasprotnem vozilo odšel k zdravniku, da ga kao vse boli (100% na nagovor pametnih prijateljev :twisted: ), in v primer normalno stopi policija, vabljeni smo na razgovor (avto bodo slikali, kazen bo sigurno)! :cry: :roll:

Največje osebno sranje pa je v tem da sem ga mislil v sledečem tednu prodati, pa še kaska nimam :roll: ! -to itak moj problem

Zanima me če je še kdo imel podoben primer (kakšna cca. kazen, možnost tožbe) in kaj nam bo sledilo?

Iskreno hvala za odgovore!

goRchyyy
Nov uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a goRchyyy Ne okt 17, 2010 9:05 pm

koliko js wem , je v evropskem porocilu napisan ce je kdo poskodovan u prometni nesreci , tk da ce je bilo izpolnjeno da ni blo ponesrecencev, pol tesko vrjetno da bo kei zmuto s tega.

drgac pa upam da zadevo resite brez problemov.

LP
I just want to do , what i like to do =)

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Ne okt 17, 2010 9:18 pm

Mas isto kt jst ja sam da pri meni je na kraju nesreče klical rešilce da ga vse boli. Ti nimaš nič s tem on bo probal od svoje zavarovalnice iztržit kej denarja ampak ne bo nič dobil ker po novem zakonu ne dajo več za razne bolečine v vratu itd. Zajebal je samo tebe ker boš moral sedej tako kot jst plačat kazen v tvojem primeru za napačno vključevanje v promet.

fracinho
Nov uporabnik

Napisal/-a fracinho Ne okt 17, 2010 9:20 pm

Hvala za odgovore zaenkrat! Bom še poročal o tej temi, ki naj bi se razvila v naslednjih dneh! hvala

menzy
Nov uporabnik

Napisal/-a menzy Ne okt 17, 2010 10:13 pm

matey18 je napisal/-a:Mas isto kt jst ja sam da pri meni je na kraju nesreče klical rešilce da ga vse boli. Ti nimaš nič s tem on bo probal od svoje zavarovalnice iztržit kej denarja ampak ne bo nič dobil ker po novem zakonu ne dajo več za razne bolečine v vratu itd. Zajebal je samo tebe ker boš moral sedej tako kot jst plačat kazen v tvojem primeru za napačno vključevanje v promet.

Ni ravo tako!

V primeru, da gre k zdravniku in ga on pošlje naprej na preglede in v primeru, da gre "poškodovanec" na bolniško, se zdravljenje krije iz police povzročitelja nesreče. V tem primeru povzročitelj zgubi 15% bonusa pri osnovnem zavarovanju avtomobila, tudi če ni škode na vozilih.

Tudi prihod rešilca, pregled in nadaljnje zdravljenje gre na tvojo polico @matey18. Tako pač je.

Sem imel ne dolgo nazaj podoben primer...

Lp Menzy

fracinho
Nov uporabnik

Napisal/-a fracinho Ne okt 17, 2010 11:00 pm

Lp!

Finta je v tem, da ko je prišlo do nesreče, dejansko ni bilo nobenemu nič-ker to je itak prvo vprašanje v takih primerih! Ampak ko se zavoha denar, pa je druga pjesma! :cry:
Bolečina v vratu in te variante so že (oziroma naj bi bile) zgodovina!

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po okt 18, 2010 7:44 am

Tazga bi mogu še enkrat nabit, če se naslednji dan izmisli za bolečine, ....lahko je 2 uri po nesreči sam kje padel. Starih časov ni več.
Član od leta 2004

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Po okt 18, 2010 8:19 am

Sam sem imel prometno v četrtek in me je ena od zadi nabasala. In me v tistem trenutku ni nič bolelo. Drugi dan sem pa komaj obračal vrat. Nisem šel k zdravniku ker tak vem da nič nedobiš za samo bolečine in tudi vrh glave imam bolnice(zo slabe izkušnje z njo).

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po okt 18, 2010 2:33 pm

Koliko časa je minilo od nesreče, pa dokler so se policaji oglasili?
Sex turns gay people into Mexicans.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po okt 18, 2010 4:05 pm

In kje je problem? Daš "kupon" in nasvidenje, ta namreč krije tudi njegove bolečine v vratu. Bi pa lahko bil malo bolj objektiven glede škode na avtomobilih, ker je nemogoče, da imaš ti za ne vem koliko škode, uni ta drugi pa "samo 3 praskice" ...

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Po okt 18, 2010 4:17 pm

Strokovnjak je napisal/-a:In kje je problem? Daš "kupon" in nasvidenje, ta namreč krije tudi njegove bolečine v vratu. Bi pa lahko bil malo bolj objektiven glede škode na avtomobilih, ker je nemogoče, da imaš ti za ne vem koliko škode, uni ta drugi pa "samo 3 praskice" ...

dejansko je...
v fotra se je en odzadaj zaletel... nejgov avto nevozn, fotrov pa samo jama in popraskan odbijač... oba 2 avta sta bila passata... (zadnji moment sklopka)
Freunde am fahren.

fracinho
Nov uporabnik

Napisal/-a fracinho Po okt 18, 2010 4:49 pm

Primozek 68, policaji so se oglasili naslednji dan!
Nesreča je bila zvečer, klicali so pa naslednji dan pravtako zvečer (v razmiku cca. 23ur)! :( :roll:

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Po okt 18, 2010 5:19 pm

Bonititeta ti bo itak šla zaradi poškodb na oškodovančevem vozilu; če ga boli še vrat, to ni več tvoja stvar... se bo že zmenil z zavarovalnico.
Poveš kaj in kako je blo.. in to je to. Ostalo naj se pa sami menijo naprej.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

fracinho
Nov uporabnik

Napisal/-a fracinho Če okt 21, 2010 1:22 am

Lp!

Danes smo se oglasili na policijski postaji,da smo dali naše videnje nesreče! Vse OK in prav, sledi sodnik za prekrške in cca. 200€ kazni ter 5 kazenskih točk :roll: :cry: in to vse po nepotrebnem, saj vsi vemo (tudi policaj nam je to potrdil) da soudeležen v nesreči glumi! Vendar postopek je začet, zato ga treba dokončati! Upam da čimprej, za "glumca" pa upam, da ne bo nič dobil :twisted: , ker škode je že itak preveč (tako na avtu, kot s kaznijo)! :cry:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov