Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

0.71 promila

Napisal/-a Courage™ Pe nov 14, 2003 2:56 am

Ceprav citam ta forum ze precej casa me vseeno zanima info o stvari ki se mi je zgodila danes.

No v glavnem vozim jaz lepo moj avto po trzaski cesti v mariboru, pogledam v spegl nobenga avta za mano, nobenga pred mano, valda peljem cez rdeco proti mcdonaldsu in extremu... Naenkrat za mano plave lucke, valda ustavim. Skif me vprasa kak je z opremo, ce mam trikotnik, zarnice bla bla, pa sn mislo ok kul vse vreji, nakar mi da alkotest pod nos eto ti ga na, pihaj... Piham jas piham.... Cakam... 0.71 promila... U jebote bog (btw. ispit mam komaj leto in 1 mesec) Mi vzame ispit pa mi pravi 20 jurckov za rdeco luc, 30 pri sodniku za prekrske...

Zdaj pa me zanima (verjetno bi mi Bimmer najbol znau odgovorit) ce mi lahko vzamejo voznisko za zmeraj al velja tisto 24 urni odvzem, pol pa denarna kazn pri sodniku... Al lahko celo dobim kake pike al samo denarno kazn ?

Hvala za odgovor !

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe nov 14, 2003 7:19 am

najprej mi je žal da so te dobl, sam je pa nekaj drugega, če si vedu da si preveč spil, se ti ne bi blo treba čez rdečo vozit!
Slika

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Pe nov 14, 2003 7:22 am

živ

pričakuješ lahko denarno kazen (mislim da je najmanj 25000 SIT) in pa kazenske točke (1-3). Če si povratnik, lahko pričakuješ tudi prepoved vožnje za kakšen mesec. k $$$ moraš prištet še stroške postopka (5000 - 8000 SIT).

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: 0.71 promila

Napisal/-a BojanI Pe nov 14, 2003 7:41 am

Courage™ je napisal/-a:Ceprav citam ta forum ze precej casa me vseeno zanima info o stvari ki se mi je zgodila danes.

Al lahko celo dobim kake pike al samo denarno kazn ?

Hvala za odgovor !

Si frajer, ni kaj, eno leto izpit pa pijan pa ZAVESTNO skoz rdečo. Vsaka kazen, ki jo boš dobil bo zate premajhna.

Pa LP, Bojan

P.s. Mislim, da je že skrajni cajt, da moderatorji taka hvalisanja o cestnih podvigih zbrišejo s foruma !!

Uporabniški avatar
k@vka
Novinec

Napisal/-a k@vka Pe nov 14, 2003 7:44 am

pa kaj je stabo!! sej se model ne hval, ampak ga samo zanima, kako pa kaj ....

sej zato pa je forum
Slika

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Pe nov 14, 2003 8:00 am

Courage™ je napisal/-a:valda peljem cez rdeco

:roll:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe nov 14, 2003 9:21 am

Če bi malo bolje prebrali text bi vidli da ti VALDA niso nič drugega kot pa zabijanje samemu sebi v glavo kaki i**** sem :) Cestni podvig ? :?:

Ko se je kolega pred letom napil in zleto s ceste v drevo, plus tega pa zraven ni imel niti dokumentov izpit pa komaj 4 mesce je po enem letu na obravnavi dobil 60 000 kazni, brez nobenih točk.

Zakaj sem pelo čez rdečo ? Sem povedal, spredaj nobenga ,zadaj nobenga, pol pa se mi ne da stat na praznem križišču. Jebiga, zajebo sem, s tem se ne mislim hvalit ker je to neumno in totalno idiotsko.

Aja pa stvari kot so ti si neumn, pijan cez rdeco pa takih ne rabite pisat, dovol dobro vem kaj sn naredo pa lahko ste ziher da tega nebom ponovil ;)

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe nov 14, 2003 9:32 am

BojanI je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Ceprav citam ta forum ze precej casa me vseeno zanima info o stvari ki se mi je zgodila danes.

Al lahko celo dobim kake pike al samo denarno kazn ?

Hvala za odgovor !

Si frajer, ni kaj, eno leto izpit pa pijan pa ZAVESTNO skoz rdečo. Vsaka kazen, ki jo boš dobil bo zate premajhna.

Pa LP, Bojan

P.s. Mislim, da je že skrajni cajt, da moderatorji taka hvalisanja o cestnih podvigih zbrišejo s foruma !!

Zakaj preprosto ne napises da ti tega ne odobravas .. tako kot noben tukaj ne. Sicer pa moral je probat in ga bo ze izucilo.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe nov 14, 2003 9:42 am

Morem dodat da nisem eden izmed tistih voznikov kot si vi predstavljate. Ne vozim hitrega avta, zato te možnosti tudi nimam. Cez rdeco nisem pelo niti za to ker sem hoto probat niti za to ker sn bil pod vplivom opojnih substanc.

Zanima me samo kaj lahko pričakujem pri sodniku za prekrške. Ne zanimajo me graje in pohvale.

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI Pe nov 14, 2003 9:59 am

Courage™ je napisal/-a:Morem dodat da nisem eden izmed tistih voznikov kot si vi predstavljate. Ne vozim hitrega avta, zato te možnosti tudi nimam. Cez rdeco nisem pelo niti za to ker sem hoto probat niti za to ker sn bil pod vplivom opojnih substanc.

Zanima me samo kaj lahko pričakujem pri sodniku za prekrške. Ne zanimajo me graje in pohvale.

Če se boš še pred sodnikom takole pokesal, mogoče še pocen skoz prideš :D

Lp,Bojan

Blond
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Blond Pe nov 14, 2003 10:13 am

no tudi jas sem vèeraj nardil podobno pi*darijo!
zanima pa me nekaj predvsem drugega...

in sicer
kje je zapisan postopek opravljanja alkotesta
me zanima malo to, ker se mi zdi, da postopek ni bil najbolj korektno izpeljan

Hvala in LP

Blond
Èe nimaš poèeti kaj pametnega ne poèni tega tukaj !

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Pe nov 14, 2003 11:32 am

sam postopek je predpisal proizvajalec alkoskopa (alkotesta)

edina pogoja ki sta:

- 15 minut od nazadnje zaužite alkoholne pijače
- 5 minut od nazadnje pokaje cigarete

Omenjeno se ustrezno označi (obkroži v zapisniku), pred postopkom pihanja se po potrebi počaka da mine tistih 15 minut oz. 5 minut od nazadnje zaužite alkoholne pijače ali zadnjega kajenja. (npr. če rečeš, da si nazadnje pil alkohol pred 5 minutami, se počaka s preizkusom še 10 minut => skupaj 15 minut)

Če boš na vprašanje policista, če si kej pil alkohola oz. kadil in boš rekel da nisi ni pil čeprav si, si posledice pripiši sebi. Poznejših "reklamacij" na ta račun se ne upošteva (seveda jih lahko pol poveš sodniku za prekrške, sam kakor imam jst izkušnje takih "izgovorov" tudi on ne upošteva).

Razne "fore" z mobilnimi telefoni in podobne zadeve ne palijo, ker so na inšt. za merologijo ugotovil, da mobilni telefon ne vpliva na rezultat preizkusa.

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Pe nov 14, 2003 11:41 am

Kazen bo 35k sit in 2 tocki, k sodniku ne bos sel ampak bos dobu vseskupaj po posti priporoceno. Izpit gres iskat po 24h.
Made in Japan

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe nov 14, 2003 11:51 am

Jap izpit dobis po 24urah, leti na policijsko! :lol:
dali te bojo pomoje sodniku za prekrske tkao kot so kolega ki je tudi napihal podobno kot ti!
aja pa kaka kazenska pika ti tudi ne uide in pa seveda denarna kazn!
lp

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Pe nov 14, 2003 12:20 pm

zupi13 je napisal/-a:najprej mi je žal da so te dobl, sam je pa nekaj drugega, če si vedu da si preveč spil, se ti ne bi blo treba čez rdečo vozit!

žal ti je da so dobil pjanega voznika ki vozi čez rdeče semaforje? kaj je s tabo človk?

Uporabniški avatar
T_Rex
Nov uporabnik

Napisal/-a T_Rex Pe nov 14, 2003 12:30 pm

Courage™ je napisal/-a:

Zakaj sem pelo čez rdečo ? Sem povedal, spredaj nobenga ,zadaj nobenga,

Da bi ti lahko nekdo od strani prpelo, ker je mel zeleno, se verjetno v naglici nisi spomno...
Second Place is The First Loser!

Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe nov 14, 2003 1:40 pm

kazen pri sodniku bo: najmanj 35.000 tolarjev in 2 do 4 kazenskih točk!

VD lahko dobiš nazaj po 24 urah, oz. ko preneha stanje alkoholiziranosti.

Sam preizkus alkoholiziranosti je določen v 120.čl. ZVCP, ostalo določi proizvajalec opreme. Vsakemu, ki se z rezultatom ne strinja je ponujen strokovni pregled, ki ga v primeru, da pokaže stanje alkoholiziranosti plača sam!

Za sam postopek policista, če sumite, da zadeva ni potekala korektno je edino pravno sredstvo pritožba na PP iz katere prihaja policist!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Blond
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Blond Pe nov 14, 2003 2:34 pm

BiMMER je napisal/-a:Za sam postopek policista, èe sumite, da zadeva ni potekala korektno je edino pravno sredstvo pritožba na PP iz katere prihaja policist!

Bimmer prosim še za odgovor na sledeèe....

na samem zapisniku o prizkušanju alkoholiziranosti ni zapisana nobena možnost ugovora !

praviš torej naj pritožbo naslovim na PP
v kakšnem roku ?

ali je bolje poèakati poziv sodnika za prekrške in tam vložiti pritožbo, nestrinjanje oz. nepravilnost pri postopku ???

in kaj potem sledi pritožbi na PP oz. pri sodniku za prekrške ?
morda sooèenje ? tudi s prièami ? (ga lahko zahtevam ?)

kaj predlagaš ?

Hvala

Blond
Zadnjič spremenil Blond, dne Pe nov 14, 2003 4:07 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Èe nimaš poèeti kaj pametnega ne poèni tega tukaj !

Uporabniški avatar
Highlander
Nov uporabnik

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a Highlander Pe nov 14, 2003 2:40 pm

Stalnega odvzema ne bo to se ti ni treba bati! Napihal si 0.71 g/kg od tega moraš še odštet 0.10 g/kg tolerance alkotesta, tako da boš odgovarjal pri sodniku za 0.61 g/kg. Stalni odvzem za voznika začetnika je nad 1.11 g/kg torej mora alkotest pokazat 1.22 g/kg ali več!

LP Highlander
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov