Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Skoraj prometna nesreča

Napisal/-a pavlich Sr nov 10, 2010 6:37 pm

LP!

danes sem imel neprijetno situacijo na avtocesti, pravzaprav v tunelu. s kombijem s kasonom sem vozil po prehitevalnem pasu, 100kmh kakor je bila omejitev, in hotel zaplejati nazaj na počasni pas, potem ko sem prehitel vnaprej omenjen avtomobil KI PA je pospešil tako da sem ga imel v mrtvem kotu, še večja smola je ta da imam pol desnega ogledala razbitega in tako vozila nisem videl, ko sem opazil da sem ga izsilil čisto na desno stran tunela sem se mu umaknil on pa pospešil naprej, zapeljal na odsavni pas in prižgal vse 4 smerokaze. problem je pa v tem da se kljub temu da sem za njim vozil po odstavnem pasu kakšen kilometer, da bi se ustavil in pač se zmenila zadevo kaj je bilo, kaj je narobe in tako dalje, voznik ni ustavil ampak zapeljal na izvoz z avtoceste, in jaz mu nisem sledil.

situacija je pa sedaj taka, med delovnim časom so me na domu obiskali policisti, ker je voznik podal prijavo, da ima razbito desno ogledalo. prijatelj ki se je peljal z menoj je rekel da se ga nisem dotaknil(on me je tudi opozoril da imam vozilo vzporedno ko je pogledal nazaj in sem se posledično umaknil). zanima pa me česa me lahko obtoži? je moženo da me obtoži pobega s prizorišča, glede na to da sem bil pripravljen ustaviti in sem mu blendal na odstavnem pasu, nesmiselno se mi zdi zato ker je on praktično mene prehiteval po počasnem pasu avtoceste, vozil pa sem 100kmh kot je kazal omejitev.. jutri me zopet obiščejo policisti in jim imam namen povedat točno tako zgodbo, morda le kakšne informacije kaj se lahko zgodi v najslabšem primeru..? najlepša hvala

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Re: Skoraj prometna nesreča

Napisal/-a marjan novak Sr nov 10, 2010 6:50 pm

Verjetno je bil strašno jezen in je pričakoval, da se bosta ustavila nekje zunaj AC. To je moja domneva. Doleti te lahko kazen za razbito ogledalo, ki pa te v primeru spora samo lahko bremeni.
Da si dobil obisk na dom samo zato, ker jih je nekdo poklical - nesreče pa ni bilo, pomeni, da je dotična oseba hudo vplivna.

LP

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr nov 10, 2010 7:04 pm

torej se mi ni treba tresti za kakršnekoli kazenske točke, namreč 5 jih že imam, pa mladi voznik..

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Sr nov 10, 2010 7:14 pm

Nečesa ne razumem. "Stisnil" si ga z njegove leve, on pa ima razbito desno ogledalo? Vsi tuneli na naših AC imajo "pločnik", tako da po mojem mnenju ni možno, da bi on z desnim ogledalom zadel v steno. Razen če si se zmotil pri pisanju in si mislil njegovo levo ogledalo ...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr nov 10, 2010 7:32 pm

alex3...preberi se enkrat lepo pocasi pa bo.

po mojem nima bit kaj narobe, ker ce se ga nisi dotaknil (in imas se prico zraven...). samo kazen za razbito ogledalo bo po moje.
turbo inside

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr nov 10, 2010 8:54 pm

ne sekiraj se. Tuneli so pod kameramiin če ti je pospešil, se bo to videlo. Desnega ogledala ni mogel razbit v tunelu, kvečemu če si ga ti v levega stisnil in si se zmotil pri pisanju.
Domov te pa pridejo policaji vedno iskat kadar si s svojim avtom, ker iščejo lastnika avta oz voznika ko je podana prijava. Če si bil s službenim avtom, so vrjetno klicali prej na firmo in so tam vrjetno dobili tvoje podatke. Domov pa pridejo zato, da se razjasni situacija in ne zato, ker je on vpliven :)
LP Rok

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr nov 10, 2010 10:35 pm

se opravičujem ja, on ima razbito levo ogledalo, meni pa manka pol desnega še od prej, zato sm ga tut slabš vidu, oziorma ga nisem. pospeševat je začel v tunelu ker sem ga ob vhodu( tm tm( začel prehitevat ker je vozu pod 100kmh, tut ta ki je sedel zraven mene je rekel da ziher nism nč butnu, da se ni ne čutil, ne vidl ne slišal, radia namreč nimam. na dom so pa prišli zato ker je firma domača ja, vozilo pa na firmo registrirano.

kaj pa za pobeg, a me lahko stisnejo, js namreč nism vedel kaj tip misle nardit če se vozi 1km po odstavnem pasu pa še prej po tunelu z vsemi štirimi, js pa za njim, in se ne ustavi da bi povedal če zapeljeva dol al krkol, glede na to da se ni nič zgodil sem peljal naprej po avtocesti

hvala drugač za odgovore, js sm kr na najslabši primer pomislu, javim jutri kako se je stvar iztekla

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če nov 11, 2010 11:05 am

so me dans obiskali policisti da razčistmo situacijo, in da pregledajo kombi, na kombiju se ni poznalo nič, tisti voznik pa naj bi imel poškodovano ogledalo in bok

za pozročitev prometne nesreče sem dobil 40 eu, se je pa smatralo za pobeg ( ni jih kletvic k bi jih lahko izrekel tistmu gospodu za tak idiotizem) pa 500 eu.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če nov 11, 2010 11:15 am

podaj ugovor, lahko tudi preko zastopnika, poslikaj kombi, zahtevaj policijsko poročilo-zapisnik...........ker če govoriš resnico, tale zadeva ne bo držala vode in bo tvoj ugovor zadoščal za ustavitev postopka...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če nov 11, 2010 11:35 am

Drocky je napisal/-a:ne sekiraj se. Tuneli so pod kameramiin če ti je pospešil, se bo to videlo. Desnega ogledala ni mogel razbit v tunelu, kvečemu če si ga ti v levega stisnil in si se zmotil pri pisanju.
Domov te pa pridejo policaji vedno iskat kadar si s svojim avtom, ker iščejo lastnika avta oz voznika ko je podana prijava. Če si bil s službenim avtom, so vrjetno klicali prej na firmo in so tam vrjetno dobili tvoje podatke. Domov pa pridejo zato, da se razjasni situacija in ne zato, ker je on vpliven :)

Tako je, tuneli so pod video nadzorom in mislim, seveda če je res to kar piše avtor, da ne bi smelo biti problemov pri ugotavljanju resnice. Je pa meni osebno nekaj drugega zanimivo.... a piše kje na vstopu na avtocesto, da si pod kamerami? :con

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 11, 2010 11:47 am

Ne vem če so glih vsi tuneli pod kamerami, posebej tisti krajši, recimo po par 100 m dolžine. Na darsovi strani http://www.dars.si/Vsebina/Mapa.aspx?a=c&id_menu=259 lahko pogledaš kje so kamere.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če nov 11, 2010 2:41 pm

to je bilo v tunelu Zajasovnik na štajerski avtocesti na začetku tunela, on pa je šel z avtoceste na izvozu za Trojane, kokr sem zmeril razdaljo po zemljevidih, kaže pot celo 4 kilometre, in toliko časa je vozil z nespremenjeno hitrostjo z vsemi štirimi po tunelu in odstavnem pasu, prijavil pa da jaz nisem hotel ustaviti, a sledil sem mu. ta predor pa kot kaže ni pod video nadzorom.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če nov 11, 2010 10:39 pm

vsi trojanski predori so pod kamerami, tak da majo posnetke v nadzornem centru vransko. Oglasi se en dan tja ali pa jih pokliči in upaj da še majo posnetke ter vprašaj če si lahko pogledaš situacijo.
LP Rok

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Če nov 11, 2010 10:56 pm

S kakšnim avtom pa je bil "vplivni gospod"?
BeeEmWee, FolcWagen ali Auudi :twisted:

Normalni vozniki prehitevajo po levi in ne po desni! Pač, predvidevam, da mu nisi izkazal SPOŠTOVANJA glede na njegov vozni park =P !

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če nov 11, 2010 11:20 pm

ah, spoštovat more on moj zgonen kason :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe nov 12, 2010 4:46 am

pavlich je napisal/-a:ah, spoštovat more on moj zgonen kason :D

zapomni za vselej: ČE SI SE V TUNELU ŽE ZNAŠEL NA LEVEM PASU, NA TEMU TUDI OSTANI DO IZHODA_ kratko malo-ne menjavaj pasu....

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Pe nov 12, 2010 7:19 am

vsekakor mi je tole bla lekcija, ker se mi je zgodil prvič sem pač js tisti ki nisem vedel kako odreaigrat in sem jaz na slabšem pristal..tisto polovičko bom plačal, ker se mi neda komplicerat, bom vzel to kot šolo za vnaprej, žal malce predrago.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe nov 12, 2010 9:14 am

sašo5 je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:ah, spoštovat more on moj zgonen kason :D

zapomni za vselej: ČE SI SE V TUNELU ŽE ZNAŠEL NA LEVEM PASU, NA TEMU TUDI OSTANI DO IZHODA_ kratko malo-ne menjavaj pasu....

Ja, najbolš da to naredi, ja. Potem se pa čudimo, zakaj se na prehitevalnem pasu vozi v koloni, vozni je pa prazen :roll: Če bi bilo tako, bi imeli tuneli neprekinjene črte.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe nov 12, 2010 9:30 am

sašo5 je napisal/-a:zapomni za vselej: ČE SI SE V TUNELU ŽE ZNAŠEL NA LEVEM PASU, NA TEMU TUDI OSTANI DO IZHODA_ kratko malo-ne menjavaj pasu....

Pri tvojem dogodku nimam za dodati kakšnega komentarja, me je pa zmotilo zgoraj zapisano. Niti slučajno ne upoštevaj tega, kar piše zgoraj. Čeprav je tunel, smo še vedno na avtocesti in veljajo pravila avtoceste. Na prehitevalni pas se lahko vključiš, kadar prehitevaš počasnejše vozilo voznega pasu. Nato pa se je potrebno vrniti nazaj na vozni pas. Tudi imena vozni/prehitevalni pas nakazujeta svojo namembnost. Nekateri pa si pravila očitno krojijo kar po svoje in jih v nekaterih primerih celo svetujejo drugim. Potem pa se čudimo zakaj takšen kaos na slovenskih cestah.
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 13, 2010 3:14 pm

uros_p je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:zapomni za vselej: ČE SI SE V TUNELU ŽE ZNAŠEL NA LEVEM PASU, NA TEMU TUDI OSTANI DO IZHODA_ kratko malo-ne menjavaj pasu....

Pri tvojem dogodku nimam za dodati kakšnega komentarja, me je pa zmotilo zgoraj zapisano. Niti slučajno ne upoštevaj tega, kar piše zgoraj. Čeprav je tunel, smo še vedno na avtocesti in veljajo pravila avtoceste. Na prehitevalni pas se lahko vključiš, kadar prehitevaš počasnejše vozilo voznega pasu. Nato pa se je potrebno vrniti nazaj na vozni pas. Tudi imena vozni/prehitevalni pas nakazujeta svojo namembnost. Nekateri pa si pravila očitno krojijo kar po svoje in jih v nekaterih primerih celo svetujejo drugim. Potem pa se čudimo zakaj takšen kaos na slovenskih cestah.

Kaos je v tvoji glavi, ker ne štekaš kaj sem napisal; še 1x tudi za tiste predhodnike, ki niso dojeli:

Kot piše: "ČE SI SE V TUNELU ŽE ZNAŠEL" :arrow: se pravi SLUČAJNO, slučajno je takrat, ko že prehitevaš avto(e) na desnem pasu(verjetno ni treba govorit, da prav vsi kombijo, voženi z B kat. gredo "k sneta sekira" in prav vsi, ki jih vozijo "tiščijo") in prav to sem hotel povedat, da za tistih 500-1000m dolžine tunela, ostani na levem pasu (logično je verjetno in samo po sebi umevno, da ni mišljen tukaj tunel Karavanke, Trojane ali Sv. Rok, ampak le ti na našem AC-križu zgoraj omenjene dolžine) - poglej si šentviški predor, ko prideš iz Medvod recimo, imaš ob svoji levi strani neprekinjeno belo črto in do izvoza, niti pod razno ne menjavaš pasu...........

PS in ne mi sedaj govorit, da ta teorija ne drži, čeprav je to, kar si ti podal seveda popolnoma točno, ampak jaz nisem mislil na tako prehitevanje.
uros_p je napisal/-a: Čeprav je tunel, smo še vedno na avtocesti in veljajo pravila avtoceste. Na prehitevalni pas se lahko vključiš, kadar prehitevaš počasnejše vozilo voznega pasu. Nato pa se je potrebno vrniti nazaj na vozni pas. Tudi imena vozni/prehitevalni pas nakazujeta svojo namembnost.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov