Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

slavkot1
Novinec

Kaj storiti

Napisal/-a slavkot1 To dec 21, 2010 9:38 am

Učeraj sem nesel zadnje diske iz peugeota 307 postružiti k zavorni sistemi Igor Jenič. Čez kako uro sem prišel po njih in mi jih je eden od zaposlenih kar direktno v avto odnesel. Šel sem v pisarno plačal, vendar mi ni dal računa. Danes sem nesel mehaniku da mi jih namontira in glej ga zlomka vse abs zobčke mi je jenič pobrusu iz diska tako da so diski samo še za v smeti. Jezi me to da zdaj jenič izpodbija da je njegova krivda in sploh noče slišat o kakem vračilu denarja ali odpravi njegove napake. Zadnji disk za 307 peugeota stane kos okoli 80 eurov ker ima notri še ležaj. Kaj naj storim pokličem tržni inšpektorat, varstvo potrošnikov, durs, policija ali kaj naj storim? Jezi me ker ne priznava napake čeprav se lepo vidi da so zobčki postruženi dol na sveže.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Re: Kaj storiti

Napisal/-a ma_hi To dec 21, 2010 9:56 am

Verjetno kaj dosti ne boš mogel naredit, vseeno pa se lahko s svojo zgodbo obrneš na davčno inšpekcijo, tržno in še kaj. ČE ne drugo, mu bodo vsaj kakšno revizijo naredili.....

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To dec 21, 2010 10:01 am

Če se noče zmenit oz. ti povrniti škodo mu prvo povej da boš šel na tržno inšpekcijo, če tudi potem ne bo popustil pejt lepo na tržno in podaj prijavo. Verjemi mi, da ga bodo obiskal in preverili njegovo poslovanje. Mogoče ti s tem ne boš dosegel ničesar, verjetno pa boš na ta način rešil kakšno naslednjo stranko. Če ne gre zlepa gre zgrda. :evil:

menzy
Nov uporabnik

Napisal/-a menzy To dec 21, 2010 12:06 pm

Glede na to, da nimaš računa boš težko karkoli dosegel...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To dec 21, 2010 12:22 pm

Kriza.
Sej tudi če bi imel račun mu ne moreš nič dokazat, ker nisi zavrnil diskov, ko si jih prevzel.
To je vedno najslabša situacija, v kateri se lahko kot stranka najdeš. :cry:

slavkot1
Novinec

jenič igor

Napisal/-a slavkot1 To dec 21, 2010 3:07 pm

Kaj takega pričakovati od nekoga ki že 20 let opravlja tako dejavnost negre. Vsi ki sem jih povprašal kje bi lahko postružu diske so mi predlagali njega. Če delaš nekaj takega toliko let kot on potem moraš vedeti da na zavornem sistemu ni ničesar tam samo zaradi lepote. Obroček z zobnički se da snet dol iz diska in ko sem šel malo prejle v motoroil da kupim nove diske smo ugotovili da na novih ne pride ta obroček za abs zraven ampak ga je treba iz starih diskov snet in montirat na nove. Zdj mi je edino še original servis rešitev če se slučajno da dobit samo ta obroček. Tržni inšpektor je pa rekel da glede diskov naj ne pričakujem kej dosti od tega jeniča ker nimam računa. Rekel pa je da se bodo oni oglasili pri njem ker ni izdal računa. To izkušnjo vem da bom povedal vsem ki so me k njemu pošiljali in mu naredil veliko reklamo o njegovem nepoštenem poslovanju.

hippo
Poznavalec foruma

Re: jenič igor

Napisal/-a hippo To dec 21, 2010 4:33 pm

slavkot1 je napisal/-a:Kaj takega pričakovati od nekoga ki že 20 let opravlja tako dejavnost negre. Vsi ki sem jih povprašal kje bi lahko postružu diske so mi predlagali njega. Če delaš nekaj takega toliko let kot on potem moraš vedeti da na zavornem sistemu ni ničesar tam samo zaradi lepote. Obroček z zobnički se da snet dol iz diska in ko sem šel malo prejle v motoroil da kupim nove diske smo ugotovili da na novih ne pride ta obroček za abs zraven ampak ga je treba iz starih diskov snet in montirat na nove. Zdj mi je edino še original servis rešitev če se slučajno da dobit samo ta obroček. Tržni inšpektor je pa rekel da glede diskov naj ne pričakujem kej dosti od tega jeniča ker nimam računa. Rekel pa je da se bodo oni oglasili pri njem ker ni izdal računa. To izkušnjo vem da bom povedal vsem ki so me k njemu pošiljali in mu naredil veliko reklamo o njegovem nepoštenem poslovanju.

Ne, ne.
Da se dobiti tudi diske z ABS ringom in ležajem.
Moram preverit, ampak mislim da ti lahko zrihtam ATE diske z ringom in ležajem za cca 85 eur kos.
Če te zanima, mi povej še št. šasije.

slavkot1
Novinec

Napisal/-a slavkot1 Sr dec 22, 2010 9:42 pm

kaj pa samo ABS ring posebej se da dobit?

schik
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a schik Če dec 23, 2010 10:21 am

Preveri malo tudi ebay. Se da dobit tudi same ringe posebej.
Live to ride, ride to live.......

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So dec 25, 2010 1:02 pm

Raje menjaj komplet; četudi so diski struženi, ne boš prvi, ki mu bo po tem avto tresel.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo So dec 25, 2010 3:21 pm

odprti clio je napisal/-a:Raje menjaj komplet; četudi so diski struženi, ne boš prvi, ki mu bo po tem avto tresel.

Se strinjam. Sploh pri celih diskih (nehlajenih) je to lahko problem, ker so že tako tanjši, pa še struženje...

JENIČ
Nov uporabnik

Napisal/-a JENIČ Sr maj 25, 2011 9:19 am

Rad bi podal še svojo verzijo,saj obstajajo zmerom dve strani.Nimam rad, da me nekdo blati po nekem forumu zaradi nepoznavanja zavornih sistemov,in s tem zavajajo ostale ,kateri prav tako ne obvladajo teh zadev. Res je ,da se je omenjeni gospod oglasil ,da smo mu pobrusili zadnje diske od Pežoja 207. Delo smo mu opravili korektno kakor za vsako našo stranko.
Omenja,da smo mu pobrusili zobčke na obročku ABS,za kar se je naslednji dan tudi oglasil .Pri pregledu smo ugotovili ,da na obročku ne manjka noben zobček,saj na teh obročkih sploh ne pridejo nobeni zobčki ampak samo magnetki kateri so gladko nameščeni po obročku ABS .Ker so magnetki se na te magnetke primejo železni opilki ,in če to pogledaš laično izgleda prav tako kot ,da so to zobčki in ko to očistiš z krpo ostane obroček lepo gladek ,kar je povsem prav.Če pa se popravila lotijo laiki pa si znajo sami zakomplicirati stvari. Verjetno je gospod ,če je nabavil originalne diske že ugotovil, da tudi na novih diskih ni nobenih zobčkov. Se mu pa zahvaljujem za inšpekcijski pregled,katera me je obiskala.

*brisano* reklama

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr maj 25, 2011 5:35 pm

malo off: 207=307.
Se vidmo ko se zagledamo.

JENIČ
Nov uporabnik

Napisal/-a JENIČ Pe maj 27, 2011 9:32 am

Se opravičujem ,bili so diski od pežo 307.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe maj 27, 2011 9:43 am

Kaka pa je ponavadi cena struženja diskov z montažo in vsem skupaj ?

JENIČ
Nov uporabnik

Napisal/-a JENIČ Po maj 30, 2011 6:02 am

Brušenje 2x disk= 28,00 eur z ddv.Demontaža montaža od 1 do 2 ure odvisno od vozila. naša ura z ddv 27,00 eur. Od določenih vozil ne brusimo diske,ker so že novi diski cenovno ugodni.Imamo pa tudi pripravo za brušenje diskov na vozilu. tu je brušenje nekoliko dražje. Brusimo pa tudi samo tiste diske, kateri so pobrušeni na debelini kot jih je predpisal prizvajalec.
Vsa popravila imajo eno letno garancijo vključno z vgrajenimi rezervnimi deli. V glavnem vgrajujemo kvalitetnega proizvajalca TEXTAR ali BREMBO. Cenovno nekje isto kot ostali povprečni proizvajalci. Na zalogi nekje za 80% vseh vozečih vozil pri nas,tako, da so vsa popravila opravljena isti dan.
Lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po maj 30, 2011 6:49 am

Pozdravljen gospod JENIČ. Rad bi vas opozoril,da po forumu ne oglašujete svojih storitev,saj je s pravilnikom to prepovedano... verjetno ste pred samo registracijo prebrali pravilnik uporabe foruma in se z njim tudi strinjate.

Če se pa vrnem na samo temo... tudi iz vaše strani je precej krivde oz. neprimernega poslovanja.... kajti,ko ste storitev opravili,se od kvalitetnega servisa tudi spodobi oz. pričakuje,da se diski oz. opilki očistijo. Prav tako,za izvedeno storitev niste izdali računa,kar bi po zakonu morali.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

JENIČ
Nov uporabnik

Napisal/-a JENIČ Po maj 30, 2011 9:21 am

Se ne reklamiram. samo odgovoril sem na zastavljeno vprašanje.
lp

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Po maj 30, 2011 10:00 am

no ko se že omenja omenjeni zavorni servis naj povem da bodite pozorni na cene... cena ene ure je kot navajajo 27€, če pa se v tej uri menjajo diski ter ploščice pa je cena višja. Tako imajo tudi zapisano v ceniku. No glede same izvedbe nimam pripomb vendar ko sem se dogovarjal po telefonu je bilo rečeno da potrebujejo eno uro in urno postavko imajo 27€ račun pa je bil višji ker so v tej uri zamenjali diske ter ploščice spredaj :jao: :]

JENIČ
Nov uporabnik

Napisal/-a JENIČ Po maj 30, 2011 10:38 am

Če dva mehanika popravita zavore v eni uri to ni ena ura ampak so dve.
Lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost