Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Aston
Nov uporabnik

Povzročitelj nesreče se izmika krivdi.

Napisal/-a Aston Sr dec 22, 2010 3:45 pm

Pozdravljeni.

Včeraj popoldne sem imel manjši trk: stojim pred rdečim semaforjem v koloni, ko se mi v zadek avta nekdo zaleti. Škode sicer ni bilo veliko, pač popraskan odbijač in na enem mestu rahlo vdrta in napokana plastika. Problem pa nastopi pri povzročiteljici nesreče, ki se že na samem začetku obnaša skrajno nesramno kot da sem jaz povzročil nesrečo, trdi da sploh ne ve kaj se je zgodilo, zanika vso krvdo in se nasploh obnaša zelo arogantno. Seveda se tudi na njenem vozilu vidijo sledi trka, počen okvirček tablice, spraskan odbijač na katerem so vidne sledi barve iz mojega odbijača. Kljub temu, da ji to pokažem ona še vedno trdi da to ni možno in se izmika krivdi. Potem moj sopotnik reče, da če ne gre drugače pokličemo policijo, seveda se gospa tudi s tem ne strinja zato po nekaj minutnem pregovarjanju pridemo do dogovora, da jaz peljem avto na uradni servis kjer ocenijo škodo, mi dajo predračun popravila, ki naj bi ga gospa sama plačala. Evropskega poročila tudi ni hotela izpolnit saj bi kot pravi izgubila bonus pri zavarovalnici.
Takoj naslednji dan zjutraj obiščem uradni servis kjer pravijo da je potrebno barvanje celotnega odbijača in da so lahko poškodovani tudi nosilci odbijača, popravilo naj bi stalo okrog 200 eur. Takoj pokličem gospo ji to povem, da imam tudi potrdilo iz servisa in ona se spet začne skrajno odrezavo izmikat, da ne bo nič plačala, da je bil lahko avto v tem času že spet zaleten... in potem se nekako zmenimo da naj potem izpolne evropsko poročilo, vendar se tudi temu izmika češ da je na dopustu, da nima časa in da se slišimo spet drugi teden. Tako, da kaže da tudi s tem ne bo nič.
Zato ne vem kaj naj še storim, da bi klical policijo je prepozno, gospa noče sodelovati in se še zmeraj izmika krivdi, imam pa vsaj njene podatke.

Kar me od vsega najbolj razjezi pa je njeno obnašanje, skrajna aroganca, sprenevedanje, odnos...
Vem da sem delno za situacijo tudi sam kriv ker bi mogel takoj poklicati policijo ali pa vztrajati pri evropskem poročilu

Lp

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Re: Povzročitelj nesreče se izmika krivdi.

Napisal/-a Mgajvr Sr dec 22, 2010 4:07 pm

podoben primer sem imel pred leti tudi sam. pa nisem prav nič dosegel, ker se mi je človek več kot pol leta izmikal...
tako da ti predlagam, da dokler ima gospa še sledi karambola (upajmo da ima), greš na policijo in zadevo prijaviš, poveš kako je bilo, pa bo še najmanj težav in sivih las.
pa povej še da je bila gospa skrajno nesramna in možno da pod vplivom alkohola.
le tako ti mogoče rata kaj doseči.
pa veliko sreče pri reševanju
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 22, 2010 4:08 pm

Jst bi vseeno šel na policijo pa povedal kaj je bilo, konc koncev izgubit nimaš nič. V plus ti je tudi to, da imaš pričo ki lahko potrdi tvoje besede. Pa fajn bi bilo če bi imel kakšne fotke, za dokaz.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Sr dec 22, 2010 4:11 pm

Upam da si naredil kaksno sliko na mestu dogodka ( s telefonom al kakorkoli). Ti jo lepo poklici, pa povej da gres naredit prijavo na policijo. Skoda, da tega nisi takoj naredil, kljub temu da je bila proti. Pa povej ji, kaj jo caka, ce naredis prijavo, kazen, tocke, pobeg s kraja dogodka,... Malo ji napihni zadevo, vsekakor pa na policijo in prijavi dogodek. Izgubit nimas kaj, pa kolega, naj bo za prico

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Sr dec 22, 2010 4:11 pm

Pojdi na policijo, podaj prijavo, poslikal ti bodo avto. Dobro bi bilo če imaš vsaj njeno registracijo.
Sem imel zelo podoben primer in je zavarovalnica povzročiteljice še vedno krila škodo na vozilu.

Uporabniški avatar
Aston
Nov uporabnik

Napisal/-a Aston Sr dec 22, 2010 4:36 pm

Slik žal nimam nobenih, bom ji pa po telefonu povedal, da če do ponedelka ne plača ali izpolni poročila sledi policija, samo jo tudi to ne gane.
Z gospo se bova še vsekakor slišala, saj ne bom pustil da jo tako poceni odnese, pa ne gre toliko zaradi tistih prask ampak zaradi njenega obnašanja.
Pa da ne bo kdo mislil da gospa nima denarja imela je avto višjega cenovnega razreda.
Bom še poročal kako se bo stvar razvila.

Hvala za nasvete
Lp

Airmatic7
Nov uporabnik

Napisal/-a Airmatic7 Sr dec 22, 2010 4:41 pm

Ne ukvarjaj se več z njo, ker očitno ti je bilo že na kraju nesreče jasno, kam pes (psica) taco moli.
Takoj na policijo, nje pa ne kliči več, ker je škoda časa in živcev.
Lahko ji samo sporočiš, da je bila podana prijava pristojnim organom in lep dan.

ps. Imam osebne izkušnje s takimi ljudmi in dam roko v ogenj, da ne boš dosegel nič. Taki ljudje so navajeni tako ravnati v vseh sitacijah, ker se 90% ljudi noče niti ukvarjati z njimi.
pps. Poročaj, kako se bo izteklo.

Edit: Takoj na policijo pa zato, da lahko pregledajo njen avto. Medtem ga je lahko že na hitro zapeljala h kakšnemu kleparju.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr dec 22, 2010 4:44 pm

V takih primerih se ne pustiš pregovarjat ampak na kraju pokličeš policijo.

Pojdi pa sedaj le na policijo in prijavi nesrečo. Samo namig, če ona prijavi nesrečo in te obtoži pobega pred tabo boš grdo nasrkal verjemi, je bilo pri teti enako.

Lp.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 22, 2010 4:49 pm

Pa kaj čakaš človek??? Policija, prijava, in to čim prej. Zakaj igraš dobrotnika če je pa ona skrajna nesramna? Policijo bi moral poklcati takoj, ko si pri njej opazil znake arogantnega obnašanja!, torej takoj po nesreči. Pa še 2 sta bila v avtu, ona pa sama! Jaz ne vem kaj eni čakate....

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr dec 22, 2010 4:55 pm

ce je una oseba kokr kol pametna se ti lah sam pod nosom obrises za svojo nevednost/naivnost..
prvo kar bi morala nardi t je da poklices policjo.kaj se bot ti tm z njo razprauljala kdo je kriu pa kdo ne.poklices policijo,pa ne umikas avta s ceste dokler ne pridejo.poves kaj je blo nardijo zapisnik in to je to,pa si prihranis zivce,skrbi,racun na telefonu.ona bo pa se fino kazn dobila pa drugic vrjetn nau tok pametna i to je konc zgodbe.
v tem tvojem primeru pa lah sam upas da se bo izteklo v tvojo korist
Ni vse res kar napišem

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Sr dec 22, 2010 4:57 pm

Jaz ne bi cakal s polocijo niti minute. So vedno na razpolago, tako da ne cakaj, v avto na najbljizjo PP.

Uporabniški avatar
Aston
Nov uporabnik

Napisal/-a Aston Sr dec 22, 2010 5:14 pm

Ma ja sej imate prav na policijo moram, zdej mi je že ful žal da je nisem klical takoj, samo ko je hec da sva se na mestu nesreče že nekako dogovorila, da bo pač plačala kolikor bo popravilo in jaz sem ji verjel, potem naslednji dan, ko sem dal ocenit škodo in sem jo klical pa je prelomila dogovor in spet trdila, da si jaz zmišljujem...
Pač sem mislil, da se je lažje zmenit zaradi nekaj prask ampak sem očitno naletel na tak tip človeka kot je bilo omenjeno zgoraj.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 22, 2010 5:15 pm

Še vedno si tu na forumu? Jaz sem mislil, da si že šel prijavljat.

Airmatic7
Nov uporabnik

Napisal/-a Airmatic7 Sr dec 22, 2010 5:27 pm

lizard je napisal/-a:Še vedno si tu na forumu? Jaz sem mislil, da si že šel prijavljat.

Ampak resno. :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 22, 2010 5:41 pm

abbe je napisal/-a:...poklices policijo,pa ne umikas avta s ceste dokler ne pridejo...

Če je le majhna škoda, je tako parkiranje na cesti treba plačat najmanj 200 evrov!

IX. PROMETNA NESREČA

134. člen
...
(2) Prometne nesreče se glede na posledice delijo na štiri kategorije:
– prometna nesreča I. kategorije – prometna nesreča, pri kateri je nastala samo materialna škoda;

135. člen
...
(2) Po prometni nesreči mora udeleženec prometne nesreče:
– ustaviti vozilo;
– zavarovati in označiti kraj nesreče, pri prometni nesreči I. kategorije pa vozilo čimprej odstraniti z vozišča;
...
(10) Z globo najmanj 200 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom ali s prvo, drugo, tretjo, četrto, peto ali šesto alinejo drugega odstavka tega člena.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Sr dec 22, 2010 5:52 pm

Znaš bi malce užaljen sedaj, ampak čisto sam si si kriv, za to kar se ti sedaj dogaja. Zakaj nista izpolnila poročila ( tako bi imel garancijo) in se dogovorila, da ko poravna stroške, ki so/bodo nastali, enostavno raztrgaš ali ji vrneš poročilo.
No, vseeno upam, da ti uspe uredit zadevo.

Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Sr dec 22, 2010 5:54 pm

Ja, nič ne čakaj. Prijavi, povej, da se nista mogla na kraju nesreče dogovoriti in ga je zapustila brez izpolnjenega poročila. Potem bodo verjetno šli k njej preverit, kjer bodo odkrili sledi trka in bo potem dobila kazen, ki jo bo izučila za drugič, da bo z veseljem izpolnila poročilo.
Meni je enkrat ponoči na parkirišču pred kafičem en "znanec" poškodoval avto. Seveda se je odpeljal, na srečo pa ga je kolega videl. Škoda je bila minimalna in če bi bil fer človek in prišel not povedat, bi bil zadovoljen s pirom in 100€ ali pa še to ne, saj je itak šlo za star avto.
Ker pa je veselo odpeljal, sem poklical policijo, čeprav nisem imel niti zavarovanega parkirišča, niti kasko pa še pili smo precej (nisem sam vozil). Dovolj je bilo, da sem znal povedati, kdo je storilec. Poslikali so moj avto, nato pa odšli k njemu domov. Čeprav ga ni bilo doma, so na avtu našli sledi poškodbe, poslikali in naredili zapisnik. Čez 2 dni me model pokliče, se na veliko opravičuje in prosi, če umaknem prijavo (kar itak ni več možno). Dobil je namreč odvzem izpita 3 mesece, cca 500€ kazni in seveda strošek popravila škode (več kot jurja €) na enem izmed dražjih servisov. Morda ga je to izučilo.
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr dec 22, 2010 6:05 pm

Tako, kot pravijo ostali! Prijavi policiji!!! Sploh ne razumem zakaj si toliko odlašal :roll: Pred leti sem imel podoben primer, ko se je v moj avto zaletela ena zoprna babura in prav tako ni hotela priznati krivde in hotela celo pobegnit iz kraja nesreče. Sem imel pravo akcijo :lol: . Po grožnji s policijo je sicer priznala, ampak evropskega poročila nikakor ni hotela izpolnit. Sem jo imel že poln kufer in sem poklical policijo. S takimi kreteni ne gre z lepa! Boš za drugič vedel, da ne nasedaj nikomur, tudi tistim prijaznim, ki obljubljajo, da bodo vse zrihtali, pa ti nočejo dati ne podatkov ne izpolniti poročila...NE! Takoj ukrepat!

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Sr dec 22, 2010 6:07 pm

če imaš njeno reg. št. pokliči policijo da je pobegnila, preden si se ti odpasal in šel ven je že odpeljala :D

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr dec 22, 2010 6:10 pm

Ne razumem naivnost ljudi. Še vedno so bili problemi pri takšnih situacijah. Zato vedno v taki situaciji, ko je manjša materialna škoda zahtevajte določen znesek, za katerega veste da bost eškodo popravili, ali pa pokličite policijo. Najenostavnejša varianta in vas ne stane veliko živcev.

Sam sem imel situacijo, ko se je gospa "zaletela" na semaforjih v moj zadek, škod aminimalna sledovi okvirja tablic in nič drugega, sem rekel ali mi daste toliko in toliko (bil sem realen-postavil sem znesek za katerega sem dobil vredu polirno pasto) ali pa pokličeva policijo. Gospa je bil azadovoljan in mi odštela znesek in sva se razšla.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov