Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Odjava avtomobila iz prometa

Napisal/-a Kael Sr jan 26, 2011 9:23 pm

Tisto kar se je že nekaj časa kazalo, postaja resničnost - zaradi trenutno previsokih drugih stroškov ob poteku zavarovanja avtomobila ne bom več registriral (gre za 4 leta starega Seat Leona 1.9 TDI). Na AMZS sem poklical in so mi povedali, da je strošek odjave in kasnejše prijave okoli 50 € (oboje skupaj). Sedaj pa bi rad nekaj stvari vedel:

a) ali je res, da če avtomobilu ne podaljašaš registracije, moraš v roku meseca dni vrniti tablice? Kar pomeni, da je isto, če avto odjavim s prometa
b) če avtomobil odjaviš s prometa, je res, da rabiš po 6 mesecih potrdilo, da je avtomobil šel v uničenje?

Ne vem sicer kdaj, vendar proti koncu leta načrtujem ponovno registracijo in kasko zavarovanje avtomobila, konkreten servis in nakup gum. Pa ne vem, ali bo ratalo v 6 mesecih ali ne...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Odjava avtomobila iz prometa

Napisal/-a lancia hf Sr jan 26, 2011 9:27 pm

Teden nazaj sem Cordobo odjavil, plačaš 10€ za odjavo, vrneš registrske tablice, in poveš kje se bo avto ta čas nahajal. Nove tablice so pa mislim da so okoli 20€

Po mesecu dni dobiš obvestilo domov, da če ne vrneš tablic, je kazni 140€ plus policija ki ti pride iskat tablice.
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Sr jan 26, 2011 9:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jan 26, 2011 9:29 pm

res je da moras dati tablice nazaj v roku 1ga meseca. odjava te stane 10e. nerabis po 6h mesecih prinesti da je sel avto v unicenje, ker ko odjavis avto moras povedati kje se nahaja avto.
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Sr jan 26, 2011 9:32 pm

Se pravi lepo pošteno vrneš tablice, plačaš tisti "simboličen" znesek, poveš da maš avto parkiran pred hišo, nato pa ga preprosto nazaj registriraš in problem rešen. Super.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jan 26, 2011 9:35 pm

Točno tako, saj boš itak dobil papir z podatki o avtu, in naslovu kje se avto nahaja.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr jan 26, 2011 10:16 pm

lancia hf je napisal/-a:
Po mesecu dni dobiš obvestilo domov, da če ne vrneš tablic, je kazni 140€ plus policija ki ti pride iskat tablice.

policija ti nebo hodila na dom iskat tablice,to je v primeru če te ustavijo,ti napisejo kazen 140€ zato k nisi avta registriral oz. nisi tablic vrnil + 417€ zaradi voznje z neregistriranim vozilom ...nove tablice so pa 33€+10€ za novo prometno 8)

edit: obvestilo pa dobis mislm,da isti dan ko ti potece registracija,ki velja 30dni po prevzemu..in v teh 30ih dneh imas cajt registrirat avto...vozit se pa tud v tem casu nesmes ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jan 26, 2011 10:26 pm

mr.ramo je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

policija ti nebo hodila na dom iskat tablice,to je v primeru če te ustavijo,ti napisejo kazen 140€ zato k nisi avta registriral oz. nisi tablic vrnil + 417€ zaradi voznje z neregistriranim vozilom ...nove tablice so pa 33€+10€ za novo prometno 8)

edit: obvestilo pa dobis mislm,da isti dan ko ti potece registracija,ki velja 30dni po prevzemu..in v teh 30ih dneh imas cajt registrirat avto...vozit se pa tud v tem casu nesmes ;)

Sem dobil papir domov po 38 dneh od poteka registracije, da imam 14 dni časa, da prinesem tablice na upravno enoto, in teh 140€ zračuna upravna enota, policija ti pride pa tablice iskat. Bi ti papir slikal, kaj piše pa je foto aparat crknu.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr jan 26, 2011 10:32 pm

lanciahf a res?? js sm dubu obvestilo ze isti dan :shock: pa sm tablce meu 1.5 mesca,pa ni blo nobenga policaja na obisku :roll:

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jan 26, 2011 10:36 pm

jaz sem dobil obvestilo po cca 1 ali 2h mesecih. notri je tudi pisalo kot pri hf.... ni pa prvic da sem dobil obvestilo in vsakic je tako pisalo kot je on rekel
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jan 26, 2011 10:39 pm

mr.ramo je napisal/-a:lanciahf a res?? js sm dubu obvestilo ze isti dan :shock: pa sm tablce meu 1.5 mesca,pa ni blo nobenga policaja na obisku :roll:

Nevem kako imajo to narejeno, jaz ko sem z tipotom totalko naredil, namesto da bi šel na tehničnega, sem točno po 30-ih dneh dobil papir da moram tablice vrniti, ali pa javit da se je avto registriral. Kolega je dobil leto prej po 8-mih mesecih domov papir da mora tablice vrniti. Bilo je pa to cca 5-6 let nazaj.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Če jan 27, 2011 8:58 am

Hvala za informacije.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN So feb 19, 2011 11:10 pm

Sicer pa primer - en avto sem leta 2007 odjavil, izjavil, kje se bo nahajal.
L 2010 sem ga brez težav registriral. Tako, da potrdila o razgradnji ne rabiš.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost