Pomoje isto pokaže, sej koncentracija je ista. Samo v glavi je drugače, ker maš že mal tolerance.Zanima me tudi kakšna je razlika med nekom ki je vajen alkohola in med nekom ki ga ni?
Klobasa je napisal/-a:Mene pa zanima koliko piv mora popiti običajen 90kg moški da napiha?
Zanima me tudi kakšna je razlika med nekom ki je vajen alkohola in med nekom ki ga ni?
JureV je napisal/-a:Merjenje alkohola v izdihanem zraku je zelo natančno in ne bo skoraj nobene razlike pri meritvi direktno iz krvi.
Problem nastane pri meritvi, ki se je bila opravljena več kot 5 ur po nesreči oz. kontroli, saj obstoječe formule ne morejo več tako natančno predvidet, kako je potekala razgradnja alkohola.
Pri koncentraciji alkohola v krvi igra veliko dejavnikov, npr. spol, teža, vrsta alkohola, količina hrane v želodcu in pa tudi "navajenost na alkohol", saj pride v jetrih do indukcije encimov, ki pri kroničnem alkoholiku pospešijo razgradnjo.
PRIMER:
70 kg težak moški,popije 5 steklenic piva
V telo vnese 5 x 21g alkohola(A)
Porazdelitveni faktor ( r) je 0,7.
Telesna teža je 70 kg(p)
WIDMARKOVA ENAČBA:
A=c × p × r
c=2,14g/kg
54 kg težka ženska popije 5 steklenic piva.
A= c × r × p
A= 5 × 21g=105 g
p= 54 kg
r=0,6
c=3,24g/kg
JureV je napisal/-a:ja, dal sem samo kot primer kak se računa in kakšne so razlike med spoloma in težo itd.
lancia hf je napisal/-a: te smatrajo kot totalno nažganga in sledi odvzem ispita prenočišče v njihovem hotelu.......
lancia hf je napisal/-a:Od tega kar si napisal, pa nebi mogel toliko napihati, da bi dobil kazen, razen, če bi bil voznok začetnik.
ninjeti je napisal/-a:Zavoljo varnosti drugih in sebe se ne spravljaj pijan v avto - naj bo to pod ali nad dovoljeno mejo![]()
To je neodgovorno (in razumem, da ti je za taxi problem). Nimaš s kom drugim za iti ali pa prespati v avtu ali pa kje drugje?
LukL je napisal/-a:
no pri treh kozarcih piva, vina naj nebi bilo problemov...
ninjeti je napisal/-a:Razumem če nazdraviš pa spiješ kak kozarec alkohola.
Osebno pa ne vidim poante, da spiješ nekaj (beri: kake 3 piva), da si narediš "lušte" še po več in "dvigneš" promile ravno tolko, da se ne moreš peljati, potem pa nehaš. Ali piješ ali pa ne piješ - torej ne voziš ali voziš. Fajn se maš lahko z ali brez alhokola (nazdraviš pa itak lahko brez problema).
Samo moje mnenje. Ne razumi me zdaj narobe
EDIT: če imaš namen spiti malce več ni potem kake opcije, da bi se zraven koga drugega peljal (glede na to da je neka fešta) ?
Vz_ace je napisal/-a:...Zaradi tistih 2-3 kozarčkov šampanjca,se ti ni treba sekirat glede prekoračitve tistih 0,23, in tukaj sploh kaj debatirati. Res pa je, da si je težko vnaprej določiti mejo,koliko nameravaš popiti. Včasih te lahko zanese in...? ne vem, predlagam,da si kupiš alko-tester. Jaz zase vem, da lahko spijem brez večjih skrbi 3-4 pire, v nekem umirjenem ritmu,ter na neko konkretno podlago;kar je več,pa je že loterija;). Sicer pa-če žensko pelješ ven, se pa ja ne spodobi preveč se ga nacepit?:)
Je pa v vsakem primeru bolje pihat,kot pa dajat vzorec krvi. Še vsak,ki je imel to izkušnjo mi je povedal, da na odvzemu pokaže več. Zakaj? ne vem,lahko tudi špekuliramo zdaj;).
Tako bi rekel, če je na vidiku konkretna zabava, si je bolje že vnaprej priskrbeti prevoz,ali pa sploh ne it. mislim-velja za tiste, ki se ne šparate;).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov