Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
mirovnik
Nov uporabnik

sodelovanje zavarovalnice in policije

Napisal/-a mirovnik To feb 01, 2011 12:42 pm

Pozdravljeni

Mi lahko kdo odgovori na sledeča vprašanja:

-Če si sam povzročitelj nesreče(škode na avtu 2tisoč evrov)imaš kasko in ga želiš uveljaviti. Je pa ena težava mimo so se pripeljali policisti in dali pihat. Napihal nekaj čez dovoljenih 0.24. Sigurno bo sodnik in kazen. Mi kdo lahko pove koliko zavarovalnice sploh preverjajo na policiji resničnost danih podatkov?
verjetno ne preverjajo vsakega...

- Mi lahko kdo pove ali dars zaračuna popravilo ograje če jo poškoduješ...in ne dobiš na kraju samem nobenega potrdila? Tudi nobenih podatkov niso vzeli..Ali morda to vse paše k sodniku za prekrške?
- In pa če naredi zavarovalniško goljufijo a vrneš samo izplačani denar al sledijo še kake dodatne kazni..itd ?

hvala za hitre odgovore

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Re: sodelovanje zavarovalnice in policije

Napisal/-a vojkostar To feb 01, 2011 2:08 pm

v primeru da si mlad voznik in imaš 0.24 (odrasli lahko imajo) kriješ škodo na ogrji in na vozilu sam, zavrovalnica ne da 0, če drugače ne piše v pogodbi

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To feb 01, 2011 2:28 pm

Zav. goljufija, tudi samo poskus le-te, je kaznivo dejanje in ker je taka rabota vedno povezana s kakimi papirji, podpisi, pričami itd, je posledično običajno lahko dokazljiva, sledi zapor ali v najboljšem primeru pogojna kazen.

Uporabniški avatar
mirovnik
Nov uporabnik

Napisal/-a mirovnik To feb 01, 2011 2:42 pm

Sam imam izpit že 20let...pa mislite da ko enkrat zavarovalnica izplača premijo..., da še kaj preverjajo? Je kdo že plačal za ograjo? koliko ga je dars oglobil? Ker na moji polici piše v primeru da se ugotovi da so podatki neresnični izgubim pravico do izplačila. Nikjer ni govora o kakem sodnem preganjanju....

LP

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To feb 01, 2011 2:45 pm

esem je napisal/-a:Zav. goljufija, tudi samo poskus le-te, je kaznivo dejanje in ker je taka rabota vedno povezana s kakimi papirji, podpisi, pričami itd, je posledično običajno lahko dokazljiva, sledi zapor ali v najboljšem primeru pogojna kazen.

Ne rečem, da je to narobe, a je žalostno, da greš za nekaj 100€ sedet, ko drugi kradejo to številko na kvadrat (madona sm skromn, še krat 10) in se smehljajo.

No, back to topic. Nazadnje, ko sem se zanimal za take zadeve, mi je bilo rečeno, da če je povzročitelj prometne nesreče mladi voznik in vozilo nima dodatnega zavarovanja, le-ta krije 20% (oz. 30%) nastale škode; tak delež kot je doplačilo pri zavarovanju. V kolikor je voznik opit (napiha čez zakonsko dovoljeno mejo) in / ali je brez vozniškega izpita, vso škodo krije sam. Oz., kolega vrača denar zavarovalnici še danes, ker je bil takrat mladoleten (oškodovancu pač ni potrebno čakati).

Zanimivo mi je, da so se ustavili samovoljno. Ko sem bil enkrat udeležen v taki zadevi, so se 2X peljali mimo, pofirbcali iz avta in šli naprej. Nihče od nas sicer ni bil pijan, je pa bil avto v grabnu... Z ograjo vred :!:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc To feb 01, 2011 3:13 pm

Pozdravljeni,

v kolikor so policisti o nesreči napravili zapisnik, se le-ta avtomatsko shrani v posben portal do katerega imajo vse zavarovalnice neposreden dostop. In zavarovalnice seveda, v kolikor gre za prometne nesreče avtomatsko iščejo policijski zapisnik ne glede na to, ali je navedeno da policije ni bilo prisotne, saj portal izpljune podatke po nekaj klikih.

lp

Tku
Nov uporabnik

Napisal/-a Tku To feb 01, 2011 3:17 pm

Zavarovalnice v primerih, ki se jim zdijo sumljivi, najamejo tudi detektive. Odločitev zanje je verjetno odvisna tudi od višine "škode" ter pogostosti podobnih sumljivih dogodkov. Kontrol je pa tudi sicer vedno več, zato ga ne biksajte.
Lp, Tku

Uporabniški avatar
mirovnik
Nov uporabnik

Napisal/-a mirovnik To feb 01, 2011 5:20 pm

se pravi pri mojem izplačilu verjetno slabih tisoč evrov za totalko se ne splača reskirat?

LP

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr feb 02, 2011 8:29 am

Darsu ograjo krije tvoja zavarovalnica. Sklepam da se je policija tja pripeljala, ker so jo z darsa klicali. Tako da vso škodo, ki je nastala kriješ sam oziroma jo moraš vrnit zavarovalnici. Saj si imel preveč alkohola v sebi.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov