esem je napisal/-a:Zav. goljufija, tudi samo poskus le-te, je kaznivo dejanje in ker je taka rabota vedno povezana s kakimi papirji, podpisi, pričami itd, je posledično običajno lahko dokazljiva, sledi zapor ali v najboljšem primeru pogojna kazen.
Ne rečem, da je to narobe, a je žalostno, da greš za nekaj 100€ sedet, ko drugi kradejo to številko na kvadrat (madona sm skromn, še krat 10) in se smehljajo.
No, back to topic. Nazadnje, ko sem se zanimal za take zadeve, mi je bilo rečeno, da če je povzročitelj prometne nesreče mladi voznik in vozilo nima dodatnega zavarovanja, le-ta krije 20% (oz. 30%) nastale škode; tak delež kot je doplačilo pri zavarovanju. V kolikor je voznik opit (napiha čez zakonsko dovoljeno mejo) in / ali je brez vozniškega izpita, vso škodo krije sam. Oz., kolega vrača denar zavarovalnici še danes, ker je bil takrat mladoleten (oškodovancu pač ni potrebno čakati).
Zanimivo mi je, da so se ustavili samovoljno. Ko sem bil enkrat udeležen v taki zadevi, so se 2X peljali mimo, pofirbcali iz avta in šli naprej. Nihče od nas sicer ni bil pijan, je pa bil avto v grabnu... Z ograjo vred

Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.
Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.