Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

pontiacv8
Nov uporabnik

kredit za avto

Napisal/-a pontiacv8 Ne feb 06, 2011 10:50 am

Pozdravljeni

zanima me če kdo mogoče ve odg. na moje vprašanje. Hočem kupiti avto na kredit in službo imam za določen čas.
Lahko dobim 10.000€ kredita na banki in ga dam pri zavarovalnici zavarovat tako če v primeru. da izgubim službo mi zavarovanica vzame ta avto in celoten kredit pokrije z tem vozilom , ki sem ga vzel na kredit?

hvala vam za odg.

lep dan še naprej!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: kredit za avto

Napisal/-a lancia hf Ne feb 06, 2011 10:54 am

Teška bo saj ti mora firma podpisati papirje nato se lahko šele z banko naprej posvetuješ. Zakaj pa na lizing ne vzameš, ker tam jim je pa itak vseeno koliko imaš ker itak njihov avto voziš dokler ga v celoti ne izplačaš.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

pontiacv8
Nov uporabnik

Napisal/-a pontiacv8 Ne feb 06, 2011 11:05 am

Lizing nevem če bom dobil ker je atvo star več kot 10 let.

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Ne feb 06, 2011 11:09 am

10 jurjev pa nad 10 let? Kaj te kupuješ?
Glede kreditov in lizingov... najprej dobro premisli, če dejansko potrebuješ tak avto. Kajti če tvoja zaposlitev ni najbolj ziher, se lahko stvari hitro zelo zapletejo. Predlagam tudi ogled te teme - viewtopic.php?f=18&t=81224
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne feb 06, 2011 11:11 am

ponavadi je tko, da na banki lahko dobis kredit za ta cas kot imas sklenjeno pogodbo za (dolocen cas). Kredit moras v vsakem primeru zavarovat, to pa ne pomeni da ce ti izgubis sluzbo nebos dolzan poravnat, o ne.. Namesto tebe poplaca zavarovalnica banki, nato pa tebe zavarovalnica terja.

Na lizing pa glej kot na maceho, zgleda prijazna, naredila bi marsikaj na koncu ti odgrizne vse kar lahko. Ce lizinga ne poplacas ti prodajo avtomobil (ni vazno za kero ceno) in razliko si se vedno dolzan pokrit in te terjajo zanjo).

Lizinga za tako star avtomobil ni.

Iz srca ti svetujem, da je gotovina najboljsa stvar. Ni lahko do njega (traja dlje) ampak si sam svoj gospodar. Jest sem imel prvi avto na lizing in od takrat sem jih zamenjal ze 5 zdaj bo 6 nikoli in nikdar vec lizing, kredit pa se manj
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne feb 06, 2011 11:26 am

damek1a je napisal/-a:10 jurjev pa nad 10 let? Kaj te kupuješ?

Tudi meni je tole malo kruta 10 jurčkov za več kot 10 let star avto :huh:

pontiacv8
Nov uporabnik

Napisal/-a pontiacv8 Ne feb 06, 2011 11:30 am

ja se meni tudi zdi, da je gotovina najboljsa stvar pri tem ja...sluzbe mislim, da nebo tako hitro izgubil saj delam pri močni firmi in sem sam na mojem področju ...je pa res,da nikoli ne reci nikoli...je pa stvar taka, da gre za avto, ki se mu vrednost viša z leti. in že od kaj mislim hočem ta avto imet in si hočem čimprej svoje sanje uresičit je pa res, da se nočem nekaj bv zaletet pri denarju. ker ni rožnato glih v tem momentu na svetu. Se zavedam, da je težka stvar samo imam upanje zadevo nekak izpelat če se po dalo...ne razumem pa to kako, da avto prodajo in še potem dalje moraš plačevat lizingu...kakšna fora pa je to? saj oni za tolko avto prodajo koliko je še lizinga na avtu...itak, mislim , da imate prav skeširat zadevo pa adijo...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne feb 06, 2011 11:42 am

pontiacv8 je napisal/-a:ja se meni tudi zdi, da je gotovina najboljsa stvar pri tem ja...sluzbe mislim, da nebo tako hitro izgubil saj delam pri močni firmi in sem sam na mojem področju ...je pa res,da nikoli ne reci nikoli...je pa stvar taka, da gre za avto, ki se mu vrednost viša z leti. in že od kaj mislim hočem ta avto imet in si hočem čimprej svoje sanje uresičit je pa res, da se nočem nekaj bv zaletet pri denarju. ker ni rožnato glih v tem momentu na svetu. Se zavedam, da je težka stvar samo imam upanje zadevo nekak izpelat če se po dalo...ne razumem pa to kako, da avto prodajo in še potem dalje moraš plačevat lizingu...kakšna fora pa je to? saj oni za tolko avto prodajo koliko je še lizinga na avtu...itak, mislim , da imate prav skeširat zadevo pa adijo...

To je pa drugo, samo še zmerom bi malo premislil glede financiranja, pač služba je le tako tako dokler je samo pogodba. Drugače pa čimprejšna uresničitev tvojih sanj. ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne feb 06, 2011 11:43 am

pontiacv8 je napisal/-a:Pozdravljeni

zanima me če kdo mogoče ve odg. na moje vprašanje. Hočem kupiti avto na kredit in službo imam za določen čas.
Lahko dobim 10.000€ kredita na banki in ga dam pri zavarovalnici zavarovat tako če v primeru. da izgubim službo mi zavarovanica vzame ta avto in celoten kredit pokrije z tem vozilom , ki sem ga vzel na kredit?

hvala vam za odg.

lep dan še naprej!

težko boš to izpeljal brez pomoči porokov.

pontiacv8
Nov uporabnik

Napisal/-a pontiacv8 Ne feb 06, 2011 12:00 pm

Hvala Vam vsem skupaj za dobre odgovore. V ponedeljek grem malo po bankah povprašat kako pa kaj in še v Avstrijo grem tudi pogledat kaj bodo rekli? Ima kdo kakšne izkušnje z bankami v Avstriji?
Porok je lahko katera koli oseba? oz. katera je pripravljena prevzet to odgovornost ne? In če jaz izgubim službo ostene vse na tej osebi. Kakšne možnosti pa ma pol oseba z porokom, da nebo imel večjih težav ta bi ga terjali? A lahko, da potem tole vozilo v račun, da kredit pokrije?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne feb 06, 2011 12:19 pm

pontiacv8 je napisal/-a:Hvala Vam vsem skupaj za dobre odgovore. V ponedeljek grem malo po bankah povprašat kako pa kaj in še v Avstrijo grem tudi pogledat kaj bodo rekli? Ima kdo kakšne izkušnje z bankami v Avstriji?
Porok je lahko katera koli oseba? oz. katera je pripravljena prevzet to odgovornost ne? In če jaz izgubim službo ostene vse na tej osebi. Kakšne možnosti pa ma pol oseba z porokom, da nebo imel večjih težav ta bi ga terjali? A lahko, da potem tole vozilo v račun, da kredit pokrije?

ti očitno ne ločiš kredita od leasinga.

vozila ne moreš dati v račun! ampak ga moraš prodati na trgu in poplačati svoje obveznosti in tu je razlika med kreditom in leasingom.

porok je lahko kdorkoli, ki je kreditno sposoben, v primeru neodplačevanja je porok nosilec tvojih finančnih obveznosti ( kredita).

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne feb 06, 2011 12:47 pm

Avto je ziher kak starejši amerikanec V8.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Ne feb 06, 2011 12:52 pm

nevermind je napisal/-a:Avto je ziher kak starejši amerikanec V8.

Sem takoj pomislil na to, ko sem videl avtorjevo ime :)

pontiacv8
Nov uporabnik

Napisal/-a pontiacv8 Ne feb 06, 2011 12:54 pm

pa še res je :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne feb 06, 2011 3:41 pm

Mogoče tisti, ki se prodaja? 6.6 V8 ? 8)

Aja še to... glede kredita. Lahko vzameš mini kredit tudi če si za določen čas zaposlen.

http://www.banka-koper.si/Fizicne_osebe ... ini_kredit

Je pa odvisno od plače - kolikšen znesek ti odobrijo.

lancia hf je napisal/-a:Teška bo saj ti mora firma podpisati papirje nato se lahko šele z banko naprej posvetuješ. Zakaj pa na lizing ne vzameš, ker tam jim je pa itak vseeno koliko imaš ker itak njihov avto voziš dokler ga v celoti ne izplačaš.

Pri hitrem kreditu ne rabi delodajalec nič podpisat in lahko si za določen čas zaposlen pa ga dobiš. Vsaj na Banki Koper.

pontiacv8
Nov uporabnik

Napisal/-a pontiacv8 Ne feb 06, 2011 4:22 pm

Hvala Vam! Bom videl kaj bom jutri uredil na bankah....ker res tak avto je že moja želja od kar sploh vem kaj je avto!!! in bi umrl za njega!!! vse bom naredil kaj bo potrebno...če pa res nebo šlo pa nebom ubupal ampak se dalje boril in šparal...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne feb 06, 2011 10:35 pm

branee je napisal/-a:ponavadi je tko, da na banki lahko dobis kredit za ta cas kot imas sklenjeno pogodbo za (dolocen cas). Kredit moras v vsakem primeru zavarovat, to pa ne pomeni da ce ti izgubis sluzbo nebos dolzan poravnat, o ne.. Namesto tebe poplaca zavarovalnica banki, nato pa tebe zavarovalnica terja.

Torej, dvigneš kredit, plačaš 200€ zavarovanje za kredit, da ga boš moral tako ali tako poravnati? Ne štekam... To pomeni, da če kateri od mojih staršev premine v času, ko kredit še ni odplačan (plačano zavarovanje), ostane dolg meni?

PS: so pa tudi zavarovanja na smrt ogroooomen nateg - zavarovanje krije naravno smrt, to pa ni prometna nesreča, kap ali rak (Tu sem še bolj zmeden) ipd. Sicer info še nisem preveril, a so s tem zadnjič prali taščo na banki.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

fičko
Nov uporabnik

Napisal/-a fičko Po feb 07, 2011 8:20 am

zavarovanje kredita plačaš za banko, da se oni v primeru tvojega neplačila poplačajo iz zavarovanja, tebe pa zavarovalnica tirja za dolgovani
znesek

tkole je, kredita ni težko dobiti, vendar če ga ne odplačuješ ni vse tako simpl.

recimo vzameš 10k eur kredita, odplačaš 2k in nato izgubiš službo, obresti od zadnjega plačila do začetka izvršbe te prinesejo spet nazaj
na 10k, pol se poplačuje iz tvojega trr-ja ( če imaš ekj gor, btw. ti sfuka tudi boniteto) za vsak odteglaj
katerega naredi banka po izvršbi si oni zaračunajo svoje stroške, to je sicer odvisno od banke vendar gre nekje
v povprečju za 33 eur na odteglaj ( se pravi da če tebi trgajo po 100 eur na mesec jih dejansko preodkažejo 67 ostalo si zadržijo)
in ker upnik s takim poplačilom ne bo zadovoljen bo prej ali slej posegel po novem izvršilnem sredstvu- izvršitelju, ta ti uleti dam pogleda
če je kaj tvojega vrednega za rubit, popiše ti avtoin sledi prva dražba, pa recimo da izvršitel oceni avto na 9k eur, na prvi dražbi se itak ne proda,
sledi druga kjer je izklicna cena 3k eur, avto se seveda proda, ti pa si upniku poleg vseh nateklih obresti in novo nastalih stroškov
še vedno dolžan 10k eur, tako to gre, zato če niste prepričani v svojo kreditno sposobnost nikar ne jemlite kredita

lp

p.s. ja če podeduješ neodplačan kredit ali druge dolgove si jih dolžan poplačati do višine dediščine, v kolikor dediščine ni
so pa dolgovi se ji enostavno odpoveš
jest nisem žejen, moj avto je žejen

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po feb 07, 2011 9:05 am

lancia hf je napisal/-a:Teška bo saj ti mora firma podpisati papirje nato se lahko šele z banko naprej posvetuješ. Zakaj pa na lizing ne vzameš, ker tam jim je pa itak vseeno koliko imaš ker itak njihov avto voziš dokler ga v celoti ne izplačaš.

itak... in leasing hišam je v interesu imeti čim več odvzetih avtomobilov in jih potem prodajati... mal misl...

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po feb 07, 2011 9:25 am

pontiacv8 je napisal/-a:ne razumem pa to kako, da avto prodajo in še potem dalje moraš plačevat lizingu...kakšna fora pa je to? saj oni za tolko avto prodajo koliko je še lizinga na avtu...itak, mislim , da imate prav skeširat zadevo pa adijo...

Če vzameš kredit, moraš vrniti banki ves denar. Pri znesku 10k € ter s službo z določenim časom boš potreboval poroka. Kredit se lahko zavaruje samo v primeru če umreš, ponesrečiš, postaneš invalid. To pomeni da zavarovalnica ne bo zavarovala potrošniškega kredita daljšega od 5 let (razen za nepremičnine), ter v primeru tvoje smrti, poškodbe, invalidnosti ko nisi več sposoben opravljati delo, se iz zavarovalnine ki bi jo prejel ti ali tvoji dediči najprej poplača kredit.
Kaj se dogaja z avtomobilom banko sploh ne zanima.

Vzameš avtomobil na leasing. Če nisi sposoben več odplačevati leasinga, je najbolje takoj poklicati leasing ter se dogovoriti za odplačilo na daljši rok. S tem se ti znižaš mesečni obrok, da lažje shajaš. Ko ne plačuješ več pride do rubeža avtomobila. Avtomobil se proda na dražbi, ter ponavadi precej pod ceno. Razliko za katero je leasing prodal avtomobil, ter zneskom ki si ga še dolžan leasingu moraš še vedno vrniti.
Vendar ne pozabi, pri rubežu in dražbi ti bo leasing vse te stroške vštel. So brez problema 2k € in več.

Lahko samo sanjaš da bo leasing prodal avtomobil za isto ceno kot si ga ti kupil pri njih. Če že pride do nezmožnosti odplačevanja, prodaja sam avtomobil.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov