Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Kazenske točke

Napisal/-a vuko87 Sr feb 16, 2011 8:50 pm

Imam sledeč problem: 23.11. 2008 so me ustavili policisti v btc-ju ponoči, brez ogrožanja ostalih udelezencev v prometu, cesta je bila ledena ampak meni to ni izgovor, vglavnem malo sem potegnil ročno, "zadriftal" in odpeljal normalno naprej. Okej policije nisem videl, ustavili so me na drugem koncu btc-ja, prekršek sem priznal, napisal mi kazen 300€ (150€ polovička) . Kazen sem naslednji dan takoj plačal, na to čisto pozabil, do sedaj...

Dobim domov "obvestilo o dosezenem številu kazenskih točk", ko sem videl število me je skoraj kap...

1 KT iz leta 07
5 KT 23.11.2008
3 KT 2010

OKej za eno in tiste tri noben problem, sm vedel za njih pisalo na zapisniku, za teh 5 kateri sem dogodek opisal v btc-ju, mi nikakor ni šlo v glavo. Točno se spomnim, da mi je policist zatrdil, da kazenskih točk ni zraven, doma sem danes preiskal vse papirje in najdel policijski zapisnik iz leta 08, kjer tocno pise kazen 300€, rubrika za kazenske točke prazna.

Sedaj mene zanima ali lahko kako dokazem da takrat nisem dobil kazenskih tock, da se te nekako zbrišejo, saj na policijskem zapisniku ni določenih kazenskih točk!

Prosim brez moralnih ali kakršnihkoli drugih opazk...

LP

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Kazenske točke

Napisal/-a crxdelsol Sr feb 16, 2011 9:00 pm

Žal odgovora nevem ampak me zanima tole:
Dobim domov "obvestilo o dosezenem številu kazenskih točk", ko sem videl število me je skoraj kap...

Zakaj si dobil tole domov? to vsak dobi ?

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Napisal/-a vuko87 Sr feb 16, 2011 9:01 pm

crxdelsol je napisal/-a:Žal odgovora nevem ampak me zanima tole:

Ko prideš na številko 9 s točkami dobiš obvestilo domov...

Pri 13 če se ne motim pa dobis "vabilo" za tečaj varne vožnje...

LP

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Napisal/-a vuko87 Sr feb 16, 2011 9:10 pm

) Z globo 300 eurov (300* - 25/5 ZVCP-1) se za prekršek kaznuje voznik dvoslednega vozila, ki razen v nevarnosti, sunkovito speljuje, zavira ali ustavlja ali voznik, ki vozi tako, da zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti tako da izpušča krmilo ali se vozi po dveh kolesih. Enako se za prekršek kaznuje voznik enoslednega vozila, ki vozi tako, da zmanjšuje stabilnost vozila, izpušča krmilo ali se vozi po enem kolesu. Vozniku osebnega avtomobila, ki izpušča krmilo ali se vozi po dveh kolesih ter vozniku motornega kolesa in kolesa z motorjem, ki izpušča krmilo ali se vozi po enem kolesu, se izreče tudi 5 kazenskih točk. .

Evo najdu člen na internetu, kateri mi je bil pripisan...

Se pravi sem se vozil po dveh kolesih oz sem izpuscal krmilo :huh: ... Tole mi sploh ne diši, priznam prekršek ampak kazenskih točk ne priznam...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 16, 2011 9:12 pm

vuko87 je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Žal odgovora nevem ampak me zanima tole:

Ko prideš na številko 9 s točkami dobiš obvestilo domov...

Pri 13 če se ne motim pa dobis "vabilo" za tečaj varne vožnje...

LP

Pri devetih točkah, dobi samo voznik začetnik domol vabilo, da je že brez ispita, drugače ti ga ne pošljejo. Pri trinajstih pikah dobiš pošto domov za opravljanje tečaja varne vožnje, in s tem izbiješ stiri pike,

vuko87 »
) Z globo 300 eurov (300* - 25/5 ZVCP-1) se za prekršek kaznuje voznik dvoslednega vozila, ki razen v nevarnosti, sunkovito speljuje, zavira ali ustavlja ali voznik, ki vozi tako, da zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti tako da izpušča krmilo ali se vozi po dveh kolesih. Enako se za prekršek kaznuje voznik enoslednega vozila, ki vozi tako, da zmanjšuje stabilnost vozila, izpušča krmilo ali se vozi po enem kolesu. Vozniku osebnega avtomobila, ki izpušča krmilo ali se vozi po dveh kolesih ter vozniku motornega kolesa in kolesa z motorjem, ki izpušča krmilo ali se vozi po enem kolesu, se izreče tudi 5 kazenskih točk. .

Evo najdu člen na internetu, kateri mi je bil pripisan...

Se pravi sem se vozil po dveh kolesih oz sem izpuscal krmilo :huh: ... Tole mi sploh ne diši, priznam prekršek ampak kazenskih točk ne priznam...

Če priznaš prekršek, ti tudi pike pripadajo, saj piše v členu
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Sr feb 16, 2011 9:19 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Napisal/-a vuko87 Sr feb 16, 2011 9:15 pm

Nevem če je tako, glede na to da sem jst naredil izpit začetek leta 2005, tko da začetnik sigurno nisem več... obvestilo sem pa vseeno dobil...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 16, 2011 9:18 pm

Ko je ravno zopet govora o KT jih lahko tudi drugace dobis v evidenco. Se pravi, koliko se jih je ze nabralo (seveda do brisanja v 3 letih).

http://www.mp.gov.si/si/potrdila_in_obr ... vne_osebe/
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Napisal/-a vuko87 Sr feb 16, 2011 9:40 pm

"lancia hf"

Tukaj se ne strinjam s tabo da sem priznal prekršek, s tem tudi pike...

Če dobr pogledas člen, najdes notri dva prekrška:
- 300 globe brez pik
- 300 globe + 5 pik

Meni v zapisniku piše 300E globe in nič pik... kar se mi zdi tudi pravilno, nisem nobenega ogrožal, nisem vozil po dveh kolesih in nisem spuščal krmila...se pravi spadam v prvi del člena brez pik...

Torej prekršek sem podpisal, ne vedoč za pike kajti nikjer niso zapisane...

To, da sem dobil še 5 pik sem zvedel dve leti kasneje na obvestilu od ministrstva za pravosodje...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov