Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Xenon
Nov uporabnik

Nesreča

Napisal/-a Xenon So nov 29, 2003 11:35 am

Včeri sem mel prometno nesrečo in nisem bil kriv. Končalo se je samo z materijalno škodo vendar bi se lahko končalo tudi drugače če nebi krivec odvil volan. Ali obstaja možnost tožbe zaradi tega. Za materijalno škodo se ne bojim ker imam kasko. Zanima me če se da tožit, ker mi je ogrožal življenje.

sassso
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a sassso So nov 29, 2003 11:46 am

Ja tožit se sigurno da samo vprasi se ce je vredno...
HONDA

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky So nov 29, 2003 11:59 am

Probaj z Obravnavo(al kako je že). Mislim to podjetje ki se ukvarja samo s takimi rečmi.
The MAN

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So nov 29, 2003 12:01 pm

salesky je napisal/-a:Probaj z Obravnavo(al kako je že). Mislim to podjetje ki se ukvarja samo s takimi rečmi.

poravnava d.o.o
SlikaSlika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So nov 29, 2003 12:19 pm

poravnava se reče...izvensodna poravnava bolj natančno :) Gre za to da se brez tožarjenja pogodiš z nasprotno stranko. To ti lahko nardi vsak odvetnik, pokliči enga pa se mal pozanimaj bolj natančno.

Čeprav pomoje neboš nič iztržil, glede na to da ni bla storjena škoda, in da verjetno neboš mogu dokazat da je tip namerno povzročil nesrečo.

Uporabniški avatar
Civic 4.th
Novinec

Napisal/-a Civic 4.th So nov 29, 2003 1:01 pm

Takoj po prometni nesčeči bi moral iti na urgenco, " bolečine v vratu " tako dobiš potrdilo o poškodbi, lahko dobiš nekaj denarja, brez tega pa se lahko obrišeš pod nosom. :lol:
HONDA accord 2.0 VTEC

baron
Novinec

Napisal/-a baron So nov 29, 2003 3:19 pm

Siver točnih postopkov ne poznam, tko da me bo verjetno kdo popravil. Tist ki je bil kriv je dal ali bo dal kuponček in če ni bil pijan bo šla pkoda iz njegove police (škoda za materialno škodo na vozilu, poškodbe....). Torej če zavarovalnica nekomu izplača škodo, kje je potem fora al pa pravna podlaga da nekoga tožiš. Po moje bi lahko tožil samo zavarovalnico, če misliš da ti je za materialno škodo, poškodbe, posledice poškodbe, strah, izgubo dohodka hoče premalo izplačati. Ne vem, lahko da se motim alhko pa da imam prav in če je kdo ki to pozna bolj natančno naj prosim napiše. :wink: :huh:

Xenon
Nov uporabnik

Napisal/-a Xenon So nov 29, 2003 5:57 pm

Fora je v tem da so prišli kapsi in da ne rabm nobenga kupončka, kajti povzročitelj je pobegnil s kraja nesreče k me je zadel pa kr naprej pelal potem so ga dobil čez neki časa, k sm si zapomnu registrsko.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So nov 29, 2003 6:53 pm

Še je čas, pojdi zjutraj v klinični center zarad bolečin v vratu. Itak vsakga začne šele drug dan bolet. Ugotovit ne morjo nč, rekl bojo, da je to zaradi prometke, da imaš nategnjeno musclus sternocleidomastoideus. Tko jamrej kšne dva tedna.
Sploh če je pobegnil iz kraja nesreče ga lahko tožiš zaradi strahu...

Velik sreče!
Slika

baron
Novinec

Napisal/-a baron So nov 29, 2003 8:07 pm

Pugi je napisal/-a:Še je čas, pojdi zjutraj v klinični center zarad bolečin v vratu. Itak vsakga začne šele drug dan bolet. Ugotovit ne morjo nč, rekl bojo, da je to zaradi prometke, da imaš nategnjeno musclus sternocleidomastoideus. Tko jamrej kšne dva tedna.
Sploh če je pobegnil iz kraja nesreče ga lahko tožiš zaradi strahu...

Velik sreče!

Ja koga bo tožil zaradi bolečin? Zavarovalnico ali tega ki je naredu nesreču pa pobegnu. :roll: :oops:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So nov 29, 2003 8:23 pm

Unga, k je pobegni, sam ne vem kdo že to plača, a zavarovalnica, a on. Sam če je pobegnu, bo zih kazenska ovadba, tko da ne vem kok bo kej zavarovalnica plačala...
Slika

baron
Novinec

Napisal/-a baron So nov 29, 2003 8:33 pm

Pugi je napisal/-a:Unga, k je pobegni, sam ne vem kdo že to plača, a zavarovalnica, a on. Sam če je pobegnu, bo zih kazenska ovadba, tko da ne vem kok bo kej zavarovalnica plačala...

Ja pol ti prbližn tolk veš kot jest. :har :huh:

Uporabniški avatar
LiPi
Nov uporabnik

Kraj: sempeter

Napisal/-a LiPi So nov 29, 2003 9:07 pm

Vsekakor se ti splaca dobit odvetnika....pobere pac provizijo(npr. 10% od izkupicka), v primeru da pa nic ne dobis nic ne placas. No vsaj tako dela odvetnik iz Sezane.
Prijatu je kar fajn profitiral, je pa res da je imel en zlom kosti. Drugace pa zna bit da bos tud za skodo na avtu dobil kaj vec z odvetnikom..vsaj ko sem imel jaz nesreco in nisem mel nobenega odvetnika mi je zavarovalnica zlo slabo ocenla skodo(bil je totalka). Pa pri cenitvi niso vpostevali dodatne opreme....tako da sem se kar nekaj nakregal pri Triglavu.
MAZDASPEED

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So nov 29, 2003 10:21 pm

Ne prodajajte buč. To, da je un pobegnu, nima veze z izplačilom odškodnine. Če so ga dobil in ob predpostavkah, da je bil avto zavarovan ter mu je bila ugotovljena/dokazana krivda, potem bo zavarovalnica izplačala škodo po računih. Če si šel k zdravniku, moraš po končanem zdravljenju vložit odškodninski zahtevek za bolečine, tako telesne kot duševne. Več izvidov in raznih pildkov, ko imaš, bolje je - več boš lahko iztržil. Tu ti res prav pride odvetnik.

Poleg vsega tega pa lahko povzročitelja tožiš civilno, vendar moraš v tem primeru plačat vse stroške sam, vse dotlej, ko in če dobiš tožbo. Ne vem pa, zakaj bi ga v tem primeru tožil??

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Re: Nesreča

Napisal/-a vazman Ne nov 30, 2003 9:03 am

Xenon je napisal/-a:Včeri sem mel prometno nesrečo in nisem bil kriv. Končalo se je samo z materijalno škodo vendar bi se lahko končalo tudi drugače če nebi krivec odvil volan. Ali obstaja možnost tožbe zaradi tega. Za materijalno škodo se ne bojim ker imam kasko. Zanima me če se da tožit, ker mi je ogrožal življenje.

Bod srecen ker si odnesel samo z materijalno škodo,lahko bi tebe odnesli...

Zdej bi ga pa tozil ker ti je ogrozal zivljenje......

oprostite,kaj tašnega se lahko zgodi samo na tem primitivnem Balkanu.........

Samo tozarili bi se,pa ne morem verjet.....
lastnik:
Lada Vesta 1.6 16v (2017, od 8/2019 - )
Opel Astra classic F 1.6 16V (2001, od 12/2015-9/2019)
Lada 111 1.5 (2001, od 7/2012-12/2015)
Škoda Felicia 1.3 -(1999, od 1/2012-7/2012)
Lada 111 1,5 (2001, od 1/2003-1/2012)
Lada 1500 SL- (1979) oldtimer s certifikatom (od 8/2007-)
Lada Riva 1600 (1985) oldtimer s certifikatom (od 10/2014-)

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Ne nov 30, 2003 4:36 pm

al pa ameriki...
tm se folk tož, ker se je v lokalu opeku s kavo... :roll:
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne nov 30, 2003 7:40 pm

Xenon je napisal/-a:Včeri sem mel prometno nesrečo in nisem bil kriv. Končalo se je samo z materijalno škodo vendar bi se lahko končalo tudi drugače če nebi krivec odvil volan. Ali obstaja možnost tožbe zaradi tega. Za materijalno škodo se ne bojim ker imam kasko. Zanima me če se da tožit, ker mi je ogrožal življenje.

Ja če bi bli v ZDA bi mogoče še kaj dobil, tako pa ne boš mogu dobit odškodnine za "ogrožanje življenja". Ker pri nas se ne gre zato, kaj BI SE LAHKO ZGODILO, ampak kaj SE JE zgodilo! Škoda denarja za tožbo, ker ne boš mogu dokazat, da te je res življensko ogrožal.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne nov 30, 2003 7:48 pm

GapsoN je napisal/-a:al pa ameriki...
tm se folk tož, ker se je v lokalu opeku s kavo... :roll:

he he boljša mi je una ko je en tožil tobačno tovarno philip-moriss ker je dobil raka...in zagovor je bil da ko je on začel kaditi še ni pisalo na cigaretih da so škodljivi... :vc :vc :vc ja fak no!!! zakva pa pol ko je že pisalo ni nehal!!! in tip je celo dobil tožbo...

še ena je bla huda ko je tip tožil proizvajalca vezalk ker so se mu odvezale med tekom :lol: :lol: :lol: :lol:
SlikaSlika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne nov 30, 2003 7:49 pm

BiMMER je napisal/-a:

Ja če bi bli v ZDA bi mogoče še kaj dobil, tako pa ne boš mogu dobit odškodnine za "ogrožanje življenja". Ker pri nas se ne gre zato, kaj BI SE LAHKO ZGODILO, ampak kaj SE JE zgodilo! Škoda denarja za tožbo, ker ne boš mogu dokazat, da te je res življensko ogrožal.

Iz izkušenj ti rečm, da se ti prouzaprou ne splača tožt. Tožba bo samo izguba časa, denarja in živcev. Pa če čist tko pogledam, mislm, da boš zgubu. Tko da premisl!
Licet volare si in tergo aquilae volat.

baron
Novinec

Napisal/-a baron Ne nov 30, 2003 9:18 pm

BiMMER je napisal/-a:

Ja kaj pa je st ro dilemo, če bi bil poškodovan. Ko bi dobil cekin od zavarovalnice iz police ki je kriv, a lahko pol še toži za strah itd ....?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost