BiMMER je napisal/-a:Torej, kot prvo, tudi če udeleženci ne kličejo policije in policisti slučajno naletijo na prometno nesrečo jo morajo nujno obravnavati. Nekateri policisti si tukaj dajejo diskrecijsko pravico ni zadeve ne obravnavajo, čeprav bi jo morali.
Kot drugo, od trenutka nesreče do konca ogleda ne smeš uživati alkoholnih pijač in drugih substanc... (120 čl. ZVCP)...kazen 15.000 SIT.
Žal ti grozi tudi odvzem vozniškega dovoljenja, ne glede na to ali imaš kaj kazenskih točk ali nič, ker si povzročil prometno nesrečo, in imel v organizmu več kot 1.1 promila (po 199 čl. ZVCP) in še kazen najmanj 90.000 SIT (po 117.čl. ZVCP)
Žal se strokovnega pregleda ne da odkloniti brez posledic prenehana vozniškega dovoljenja.
MGsax je napisal/-a:vozniška ti gre tak ali tak, samo te kasneje ne morejo tožit da si vinjen vozil,itd ker ni dokazov da si bil vinjen!
MGsax je napisal/-a:torej ti ne sme vzeti krvi če ti nočeš!
poda lahko mennje o alkoholiziranosti. no ja alkoholizirani?? kaj p ače imaš živčno bolezen pri kateri hodiš podobno kot pri alkoholiziranosti,.. no ja zadah pa lahko imaš tudi po kozarcu vina. in kako se to potem smatra alkoholiziranost ker ti ne more subjektivno dokazat kolko promil imaš v krvi,...
tukaj je možno tolko lukenj da kar peče!
glede zdravljenja pa se more vsak strinjat če ne te ne smejo zdravit!
KlinX je napisal/-a:Pozdravljeni!
Zanima me ce ima kdo podobne izkusnje.
Poleti sem povzrocil prometno nesreco in napihal 1.92.
V nesreci sem bil edini udelezenec in nismo niti policajev klicali. Dokler sen iso pojavili kar sami. Drager je pokazal 1.92.
Skoda ker smo ravno preden so policaji prisli zvrnili vsaj 3x 0.3 zganega.
Nasledni teden je na vrsti sodnik. Kako se zagovarjat pred sodnikom?
Eno zgodbico ze imam pripravljeno, tudi z kolegico odvetnico sem se ze pogovarjal.
Vseeno me pa zanima ce kdo pozna kak podoben primer in kako ugodno( ce se je) se je resil?
Kaksne so se pravne mznosti?
hvala za kakrsnekoli konstruktivne odgovore!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost