Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

KlinX
Nov uporabnik

1.92 promila && prometna nesreca

Napisal/-a KlinX Ne nov 30, 2003 4:05 pm

Pozdravljeni!

Zanima me ce ima kdo podobne izkusnje.
Poleti sem povzrocil prometno nesreco in napihal 1.92.
V nesreci sem bil edini udelezenec in nismo niti policajev klicali. Dokler sen iso pojavili kar sami. Drager je pokazal 1.92.
Skoda ker smo ravno preden so policaji prisli zvrnili vsaj 3x 0.3 zganega.

Nasledni teden je na vrsti sodnik. Kako se zagovarjat pred sodnikom?
Eno zgodbico ze imam pripravljeno, tudi z kolegico odvetnico sem se ze pogovarjal.
Vseeno me pa zanima ce kdo pozna kak podoben primer in kako ugodno( ce se je) se je resil?
Kaksne so se pravne mznosti?

hvala za kakrsnekoli konstruktivne odgovore!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne nov 30, 2003 4:08 pm

od mene bi lahko pričakovalšus u glavo!!! wtf ti je blo da greš tako nalit za volan!!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Ne nov 30, 2003 4:14 pm

:evil:

100k+ SIT, brez izpita... Edino prav če mene vprašaš!

Drugič pa ne za volan ko piješ!
Piješ! Voziš! UBIJEŠ!

LP
Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne nov 30, 2003 4:16 pm

same here. Plači lepo kolkr ti bojo rekl pa bod srečn da nisi koga ubil.

pišuka no...z 1.92 še stat nemorš dobr ti greš pa avto vozit. Pol bi se pa še zgovarju rad.

baron
Novinec

Napisal/-a baron Ne nov 30, 2003 4:28 pm

Jest ti moralnih ne bom napenjal, vem pa da voznik, ki je udeležen v prometni nezgodi po nezgodi ne sme uživati alkoholnih pijač. Točne kazni glede tega ti vem povedat, je pa to prekšek poleg tega še ko si napihal. :con
Verjetno boš rabil pomoč bimmerja, ki to bo bolj natačno napisal kakšna kazen ti sledi.

mito
Nov uporabnik

Napisal/-a mito Ne nov 30, 2003 6:14 pm

1.92!!!!!!!!!!! In ti bi se rad še zmazu? :roll:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne nov 30, 2003 6:24 pm

mislim da obstaja ena finta:

alkotest odkloniš, pol te pošljejo na odvzem krvi-tudi to zavrneš zaradi etičnih in drugih vidikov. in tako ti ne bodo mogli dokazat alkoholiziranosti.

pač vozniška gre alkoholiziranosti pa ne dokažejo manjše posledice za človeka.

to toliko za zanimivost.

zagovarjam p atreznost za volanom-sam ne pijem alkohola
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Ne nov 30, 2003 6:54 pm

prbi se ga pa reč sodnisi da si odvisnik

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne nov 30, 2003 7:33 pm

Torej, kot prvo, tudi če udeleženci ne kličejo policije in policisti slučajno naletijo na prometno nesrečo jo morajo nujno obravnavati. Nekateri policisti si tukaj dajejo diskrecijsko pravico ni zadeve ne obravnavajo, čeprav bi jo morali.
Kot drugo, od trenutka nesreče do konca ogleda ne smeš uživati alkoholnih pijač in drugih substanc... (120 čl. ZVCP)...kazen 15.000 SIT.
Žal ti grozi tudi odvzem vozniškega dovoljenja, ne glede na to ali imaš kaj kazenskih točk ali nič, ker si povzročil prometno nesrečo, in imel v organizmu več kot 1.1 promila (po 199 čl. ZVCP) in še kazen najmanj 90.000 SIT (po 117.čl. ZVCP)

Žal se strokovnega pregleda ne da odkloniti brez posledic prenehana vozniškega dovoljenja.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne nov 30, 2003 9:14 pm

BiMMER je napisal/-a:Torej, kot prvo, tudi če udeleženci ne kličejo policije in policisti slučajno naletijo na prometno nesrečo jo morajo nujno obravnavati. Nekateri policisti si tukaj dajejo diskrecijsko pravico ni zadeve ne obravnavajo, čeprav bi jo morali.
Kot drugo, od trenutka nesreče do konca ogleda ne smeš uživati alkoholnih pijač in drugih substanc... (120 čl. ZVCP)...kazen 15.000 SIT.
Žal ti grozi tudi odvzem vozniškega dovoljenja, ne glede na to ali imaš kaj kazenskih točk ali nič, ker si povzročil prometno nesrečo, in imel v organizmu več kot 1.1 promila (po 199 čl. ZVCP) in še kazen najmanj 90.000 SIT (po 117.čl. ZVCP)

Žal se strokovnega pregleda ne da odkloniti brez posledic prenehana vozniškega dovoljenja.

vozniška ti gre tak ali tak, samo te kasneje ne morejo tožit da si vinjen vozil,itd ker ni dokazov da si bil vinjen!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Ne nov 30, 2003 9:41 pm

MGsax je napisal/-a:vozniška ti gre tak ali tak, samo te kasneje ne morejo tožit da si vinjen vozil,itd ker ni dokazov da si bil vinjen!

Ja res je, seveda pa tukaj manjka en podatek! Če povzročiš prometno nesrečo I.kategorije, torej samo z materialno škodo, sicer lahko odkloniš oba preizkusa, vendar če obstaja sum o alkoholiziranosti ti vseeno lahko odvzamejo kri ali urin po odredbi. Pri II., III. in IV. kategoriji pa je preizkus obvezen!

Tako, da se zadevi ni kar tako na lahko izognit. Ni vse tako lahko kot se zdi, vrjemite, država si vedno zavaruje svoj hrbet!!!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Po dec 01, 2003 9:14 pm

ne sme se ti odvzeti kri če se ne strinjaš!!
vse se mora delati z soglasjem človeka! to je pravica osebe!
bi t epa prosil če mi podaš te člene da vidim kaj piše če se ti lahko vzame. po moje ne ker lahko se ti tedaj če je sodniško odrejena itd pa še takrat dvomim, sploh pa te policij an e more prisilit da narediš ta test !!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Po dec 01, 2003 11:13 pm

Citiram:
9. odstavek 122 čl. ZVCP:
Na podlagi odredbe policista ali preiskovalnega sodnika MORA zdravnik odvzeti kri in urin oziroma druge tekočine udeležencu prometne nesreče II.,III. in IV. kategorije.

Pa še za tiste udeležence I. kategorije:

3. odstavek 121. člena ZVCP
Če zaradi zdravstvenega stanja ali iz objektivnih razlogov ni mogoče opraviti celotnega strokovnega pregleda, MORA zdravnik opraviti tisti del pregleda, ki ga je mogoče opraviti, in podati mnenje o znakih vedenjskih motenj, ki kažejo na vpliv alkohola, mamil, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi.

Iz tega sledi...Če bi se zgovarjal na nevem kaj, bi še vedno težko prikril znake alkoholiziranosti pri 1.92
Pa vrjemi mi, kot sem že enkrat povedal, da na sodišču vedno vrjamejo tistemu, ki od tega nima nič oz. ni v prekršku, torej na tem mestu zdravniku. Žal je vedno na slabšem tisti, ki je v postopku...
Ampak priznaj, če bi bil, v obratnem primeru, prepričan da nisi pil in bi ti alkotest pokazal alkoholiziranost, da bi zahteval strokovni pregled.
Meni je itak tole mal butasto vse skupaj, da se lahko nekdo zgovarja na etične razloge,... Nevem kako take ljudi pol lahk zdravijo, če se poškodujejo... :D
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax To dec 02, 2003 1:34 pm

torej ti ne sme vzeti krvi če ti nočeš!
poda lahko mennje o alkoholiziranosti. no ja alkoholizirani?? kaj p ače imaš živčno bolezen pri kateri hodiš podobno kot pri alkoholiziranosti,.. no ja zadah pa lahko imaš tudi po kozarcu vina. in kako se to potem smatra alkoholiziranost ker ti ne more subjektivno dokazat kolko promil imaš v krvi,...

tukaj je možno tolko lukenj da kar peče!

glede zdravljenja pa se more vsak strinjat če ne te ne smejo zdravit!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER To dec 02, 2003 11:31 pm

MGsax je napisal/-a:torej ti ne sme vzeti krvi če ti nočeš!
poda lahko mennje o alkoholiziranosti. no ja alkoholizirani?? kaj p ače imaš živčno bolezen pri kateri hodiš podobno kot pri alkoholiziranosti,.. no ja zadah pa lahko imaš tudi po kozarcu vina. in kako se to potem smatra alkoholiziranost ker ti ne more subjektivno dokazat kolko promil imaš v krvi,...

tukaj je možno tolko lukenj da kar peče!

glede zdravljenja pa se more vsak strinjat če ne te ne smejo zdravit!

Ja res je, pri PN I. kategorije res lahko poda samo mnenje o alkoholiziranosti, potem pa sodišče presodi naprej, odvisno od primera do primera. To bodo znali bolj pravniki razložit kako gre potem, jst samo vem, da je z odrejenim strokovnim pregledom stvar s streni policije zaključena.

Aja pa glede zdravljenja ni v vseh primerih čisto tako kot si rekel. Če je nevarnost za življenje te morajo zdravit pa tudi če se ne strinjaš. Evtanazije pri nas ne poznamo. Še celo kaznivo dejanje poznamo zoper zdravnika, ki opusti zdravstveno pomoč
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Sr dec 03, 2003 9:21 am

ja seveda nujni primer je izjem!
samo po drugi strani če ti transfuzija krvi reši življenje apak ti jehovci ne dovolijo tega si pa v riti!!
pri njihovih otrocih se narede tako da se obveti sodnika ta jm odvzame opravilno sposobnost in jo preloži na nekoga drugega t adovoli transfuzijo nato dajo opravilno nazaj straši otroka nočejo in gre v zavod. takšn je na š kruti svet!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: 1.92 promila && prometna nesreca

Napisal/-a Nu-NRG Po dec 08, 2003 12:40 am

KlinX je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me ce ima kdo podobne izkusnje.
Poleti sem povzrocil prometno nesreco in napihal 1.92.
V nesreci sem bil edini udelezenec in nismo niti policajev klicali. Dokler sen iso pojavili kar sami. Drager je pokazal 1.92.
Skoda ker smo ravno preden so policaji prisli zvrnili vsaj 3x 0.3 zganega.

Nasledni teden je na vrsti sodnik. Kako se zagovarjat pred sodnikom?
Eno zgodbico ze imam pripravljeno, tudi z kolegico odvetnico sem se ze pogovarjal.
Vseeno me pa zanima ce kdo pozna kak podoben primer in kako ugodno( ce se je) se je resil?
Kaksne so se pravne mznosti?

hvala za kakrsnekoli konstruktivne odgovore!

Preden si sedel za volan si pil ali ne? Ali si samo pil po povzroceni prometni nesreci? Zadeva je taka, da ne smes pit pijac ko cakas na policaje :P[/b]
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost