Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Ugovor na sklep o dedovanju

Napisal/-a xsara To feb 22, 2011 1:38 pm

Pozdravljeni

Torej stvar je taka, da je moj oče po svojemu očetu (mojemu staremu očetu) podedoval nepremičnino in tudi avtomobil.
Ta avtomobil bi sedaj jest vzel in ga registriral nase. Ker pa se je v postopku po zapuščinski razpravi oče na sodišču pritožil na sklep o dedovanju,
se sedaj čaka na odgovor sodišča. Zapuščinska razprava je bil konec januarja 2011, avtu pa je potekla registracija 07.02.2011.
Sicer sem jest tehničnega še opravil, vendar kaj več - prepisa, kupoprodajne pogodbe pa dokler ni rešen ugovor in postane sklep pravnomočen vsaj
po trditvah amzs oziroma interservica, kjer sem naredil tehničnega, morem narest.
Sedaj me pa zanima, v kolikem času približno, če ima kdo izkušnje, sodišče poda odgovor na pritožbo zoper sklep?..............ker malo me skrbi, da so to dolgotrajni postopki in bom sedaj dolgo čakal, da bom lahko registriral, avto pa rabim. Ali mogoče obstaja kakšna fora, da pa se avto kljub vsemu lahko registrira?

Hvala lepa, lp..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
alennn2
Nov uporabnik

Re: Ugovor na sklep o dedovanju

Napisal/-a alennn2 To feb 22, 2011 8:12 pm

Načeloma gredo zapuščinski postopki na sodišču čez dokaj hitro, tako da bi to moralo biti rešeno največ v parih mesecih - seveda pa je odvisno za kakšno pritožbo gre. V primeru smrti lastnika vozila se veljavnost prometnega dovoljenja do izdaje pravnomočnosti sklapa o dedovanju podaljša s soglasjem vseh pravnih naslednikov. V primeru poteka registracije več kot 30 dni, se mora vozilo odjaviti iz prometa in to vozilo ni mogoče ponovno registrirati do pravnomočnosti zapuščine.
opozorilo: kršitev pravilnika, člen 2.1

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Sr mar 02, 2011 8:33 pm

sam tok, da zaključim temo, treba je jet samo malo na sodišče jim mal :evil: in se hitr zganejo in uredijo vse potrebno
v enem dnevu, neverjetno, ampak resnično tudi sodišča se včasih da stisnt, da hitro uredijo zadeve, ki se bi sicer lahko vlekle
zelo dolgo, lp

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr mar 02, 2011 8:35 pm

OFF.
A je kak oldtimer ?
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Sr mar 02, 2011 8:44 pm

mire je napisal/-a:OFF.
A je kak oldtimer ?

ne,ne je letnik 1994, ampak postopki pred sodiščem so lahko grozno zahtevni in dolgotrajni, ampak se jih da pospešit, če le
imaš voljo in nekaj cajta........ubistvu je zalegel že zelo dober pisni ugovor na sklep in malo osebnega nastopa pred sodnijo....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost