Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

FRANTO
Nov uporabnik

Kazen zaradi registrske tablice

Napisal/-a FRANTO So mar 05, 2011 12:47 am

Prosim za mnenje.
In sicer, ustavili so me policaji in mi napisali kazen zaradi tablic, ki so pritrjene z dvema vijakoma.
Zanima me če ima gdo podobno izkušnjo in kako reagirati? Plačati polovico kazni v 8 dneh ali napisati pritožbo? Ali bi lahko bila uspešna? kazen je (170€)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Kazen zaradi registerske tablice

Napisal/-a MacTron So mar 05, 2011 1:18 am

FRANTO je napisal/-a:Prosim za mnenje.
In sicer, ustavili so me policaji in mi napisali kazen zaradi tablic, ki so pritrjene z dvema vijakoma.
Zanima me če ima gdo podobno izkušnjo in kako reagirati? Plačati polovico kazni v 8 dneh ali napisati pritožbo? Ali bi lahko bila uspešna? kazen je (170€)

Zal ne bo nic s pritozbo, ker je v ZVPC-ju 195. clena - 6. odstavek zapisano naslednje (spodaj) in prav ta odstavek tudi narekuje globo (prejsnjih 40.000SIT = 170€). Lahko se le sklicujes na to, da so imeli (imajo) nekateri policijski avtomobili tudi prinetane tablice. Ampak to je le sklic. Preveckrat smo ze na tem forumu omenili ta clen (iskanje), ampak ocitno ni bilo predujema informacij.

Registrske tablice morajo biti pritrjene na mestu, ki ga je predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, da niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite.
http://www.zakonodaja.com/zakoni/viii/4 ... n/195.clen | http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=2345
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

FRANTO
Nov uporabnik

Napisal/-a FRANTO So mar 05, 2011 9:15 am

Hvala za odgovor
To je to :huh:

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 So mar 05, 2011 9:23 am

Najbrž se je o tem že pisalo kje, vendar bom vseeno vprašal. Ko sem bral uradni list, nisem nikjer zasledil, da ne sme biti tablica prilepljena na avto :?: :!:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So mar 05, 2011 9:41 am

Prilepiš jih lahko, samo poškodovati jih nesmeš.
Meni je že lep čas nazaj policist reku, ko sem imel tablice preluknjane, da je isto, kot da bi prometno luknjal.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So mar 05, 2011 9:47 am

lancia hf je napisal/-a:Prilepiš jih lahko, samo poškodovati jih nesmeš.

2x 8)
..js sm se v takem primeru skliceval na to,da so mi tablice ze ukradli,zato sem jih privijačil,do zdaj so mi to malenkost spregledal :)

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 So mar 05, 2011 9:57 am

http://24ur.com/novice/slovenija/kresal ... stine.html hmmmmm talele audi ma tud nekam cudn gor tablce ;) oni lahku mi pa ne :roll:

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So mar 05, 2011 10:07 am

ravno nekaj tednov nazaj sem slucajno opazovil vozila DARSa in so vsi imeli privijacene tablice, na tak nacin da so preluknjane.

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 So mar 05, 2011 10:10 am

....zakaj že, če bi bila tablca recmo dvakrat preluknjana in prešraufana "poškodovana" sj se vse lepo vid, številke pa to :roll: mislm ta fora s temi tablcami je čist mim. Mi je 1x hotu nek pamtn policaj pisat kazn zarad tega...pa jo nakonc ni, ker sm mu povedu ene par argumentovv ;)

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp So mar 05, 2011 10:15 am

Nekaj časa nazaj se je govorilo da bodo sprejeli zakon, ki pravi da ne smeš več imeti pritrjene tablice z vijakom, zalepljene... ampak morajo biti na okvirčku, v nasprotnem primeru globa.

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 So mar 05, 2011 10:18 am

a je mogoče že kdo opazu da majo večinoma vsi novi BMWji pršraufane tablce gor potem pa tisti modri pa beli čepki gor :?:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So mar 05, 2011 10:39 am

To imajo v Nemčiji lahko prišraufane. Mi smo itak balkan.

jamie
Nov uporabnik

Re: Kazen zaradi registrske tablice

Napisal/-a jamie So mar 05, 2011 9:43 pm

lpp - stare trole majo gor prnetane tablce z neti !

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So mar 05, 2011 10:23 pm

Potem pa naj slika LPP avtobuse, in se pritoži.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So mar 05, 2011 10:46 pm

sj mogoce nima veze amapk vseen.vsa policiska vozila,vozila gasilcev,vozila resilcev majo pritrjene tablce z neti.to verjetno zars varnosti.in mogoce zakon v tem primeru za njih ne velja pa ceprau to izrecno ni nikjer napisano...
bele pa modre cepe majo pa italjani pa nemci.nekateri novi avtomobili (audi,vw) majo pa tko spredaj narejen da sploh ne rabis okvircka amapk mas okvircek ze v maski notr,kaj bo tm policija rekla?
p.s. limat zj neke linke od sinice...pa ostalih pomembnezev pa se zgovarjat na to da oni pa lahko majo je pa tut mal neumestna.sj oni tud mogoce dobijo kazn zarad teag (ce vrjames).konc koncou jh mas i tut lah prisraubane pa bos dobu zmeraj kazn,pa ce mas za placat se ne sekiraj (sinica se vrjetn ne)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne mar 06, 2011 9:17 am

Meni se zdi totalno idiotsko pisati kazni za takšne stvari. s privijačenimi tablicami niti neposredno niti posredno nikogar ne ovira na cesti, nikogar ne ogroža, ne krši cestno-prometnih predpisov. Niti tablice niso zaradi tega ponarejene, niti nimajo zmanjšane razpoznavnosti. :-|

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 06, 2011 9:43 am

f.taunus je napisal/-a:Meni se zdi totalno idiotsko pisati kazni za takšne stvari. s privijačenimi tablicami niti neposredno niti posredno nikogar ne ovira na cesti, nikogar ne ogroža, ne krši cestno-prometnih predpisov. Niti tablice niso zaradi tega ponarejene, niti nimajo zmanjšane razpoznavnosti. :-|

Pač najdejo se policaji, ki se obesijo na take malenkosti in potem je*** folk. :roll:

Tako je zadnjič en policaj ustavil brata in mene, kao kontrola prometa. Pa se je sprehodil okoli avta, gledal gume itd., potem pa (ko ni našel nič drugega) je začel tvezit, "gospod, prednjo tablico imate poškodovano"..."to je uradni dokument, kot da bi preluknjali prometno" bla bla :huh:

Sreča, da je brat toliko diplomata, da ga je prepričal v nujnost privijačene tablice :D

Najbolj bedno se mi zdi, ko začne policaj groziti z odvzemom tablic in izrednim tehničnim pregledom, pa čeprav je bil avto na tehničnem en teden nazaj, kjer jih privijačena tablica ni popolnoma nič motila :? V več kot desetih letih in kup avtov je bilo to prvič, da je policaj začel komplicirat zaradi tega. :roll:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 06, 2011 10:50 am

v zakonu pise da tablica ne sme biti poskodovana,ce jo preluknjas si jo posodovoal.tako da kar se tega tice je cist ok.
to da je pa to idiotski zakon oz da se nekateri v to zapicijo je pa druga zgodba.sam kaj naj,sj takih zakonou je kr precej.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne mar 06, 2011 11:00 am

abbe je napisal/-a:v zakonu pise da tablica ne sme biti poskodovana,ce jo preluknjas si jo posodovoal.tako da kar se tega tice je cist ok.
to da je pa to idiotski zakon oz da se nekateri v to zapicijo je pa druga zgodba.sam kaj naj,sj takih zakonou je kr precej.

OFF: In vedno več jih bo če jih bodo ljudje sprejemali kot ti - torej v stilu "jebiga, tak pač je" :) Saj dokler se folk ne dvigne kot se je na primer v egiptu tako dolgo lahko hodijo po nas s kakršnimikoli zakoni :roll: Da niti ne omenjam kazni za prehitro vožnjo - kot da bodo dejansko kaj rešile. Vse skup je eno samo polnjenje državne blagajne s pustno masko "varnosti v prometu".

ON: Zdaj še si verjetno moraš po nove tablice kajne? Če boš mel iste preluknjane gor bo verjetno spet kazen sledila ker so poškodovane? :)

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne mar 06, 2011 11:03 am

Tablice morajo biti enostavno snemljive, brez da se poškodujejo v primeru, da bi rad policist izvedel odvzem tablic. Če so zalepljene se jih da lepo počasi odstranit dol...če pa so prikovičene...kdo vozi sabo v avtu vrtalni stroj?
In vemo kdo ponavadi plača takšno kazen...tisti ki ima preveč dolg jezik.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov