Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

daniel.
Novinec

Koliko je omejitev??

Napisal/-a daniel. Ne mar 06, 2011 8:38 am

Zanima me kakšne so omejitve na tem odseku ceste (215) in kje ponavadi merijo?
Je pa cesta Sevnica-Mokronog-Trebnje
http://www.shrani.si/?2O/Et/1gJQKICg/untitled.jpg
Prosil bi vas če lahko na sliki približno označite kje naj bi bla tabla 50.

hvala
lp

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Koliko je omejitev??

Napisal/-a Bojanxe Ne mar 06, 2011 2:50 pm

Zapelji se čez naselje in bos se najhitreje ugotovu. Znaka za omejitev 50 pa verjetno ni, ampak je pac tabla ki oznacuje naselje. (kjer velja omejitev 50) Pa če so te dobili na radar, si lahko siguren da so se postavili tako, da dobro pokasirajo.

Lp Bojan :)
Alfa Klub Slovenija

daniel.
Novinec

Napisal/-a daniel. Ne mar 06, 2011 6:06 pm

Bi šel se zapeljat, pa je malo predaleč (cca150km) da bi hodu sam to gledat:)
So me dobili ja .... no sj če je res naselje, bom pač plaču, j..i ga.

lp

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec To mar 08, 2011 9:45 am

Bojanxe je napisal/-a:Zapelji se čez naselje in bos se najhitreje ugotovu. Znaka za omejitev 50 pa verjetno ni, ampak je pac tabla ki oznacuje naselje. (kjer velja omejitev 50) Pa če so te dobili na radar, si lahko siguren da so se postavili tako, da dobro pokasirajo.

Ma sej. Samo zaradi tega. V večini primerov so table naselij postavljene šlampasto. V bistvu sploh ne označujajo naselja, ampak kraj. In tam se potem postavijo in kasirajo. Če si veliko prakoračil in so te tam , na točki 215 metrili, poslikaj, pa se pritoži. Saj tam ni nobene hiše. Kaj točno je naselje pa je določeno v zakonu.
Primer iz našega kraja. Tabla za naselje postavljena v gozdu, pa se pelješ še en kilometer, da pridaš do prve hiše.
LP

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To mar 08, 2011 10:03 am

K je glih taka tema imam pa jaz eno vprašanje...

Koliko je omejitev na izvozu NM-zahod v smeri proti centru - v mislih imam cesto od izvoza do table za NM?
Sprašujem pa zato, ker Garmin z CN karto pravi 60, AR pravi 90, table za omejitev hitrosti pa ni nikjer.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To mar 08, 2011 10:04 am

mirkec je napisal/-a:
Bojanxe je napisal/-a:Zapelji se čez naselje in bos se najhitreje ugotovu. Znaka za omejitev 50 pa verjetno ni, ampak je pac tabla ki oznacuje naselje. (kjer velja omejitev 50) Pa če so te dobili na radar, si lahko siguren da so se postavili tako, da dobro pokasirajo.

Ma sej. Samo zaradi tega. V večini primerov so table naselij postavljene šlampasto. V bistvu sploh ne označujajo naselja, ampak kraj. In tam se potem postavijo in kasirajo. Če si veliko prakoračil in so te tam , na točki 215 metrili, poslikaj, pa se pritoži. Saj tam ni nobene hiše. Kaj točno je naselje pa je določeno v zakonu.
Primer iz našega kraja. Tabla za naselje postavljena v gozdu, pa se pelješ še en kilometer, da pridaš do prve hiše.
LP

Sam po moje to nima nobene veze. Rumena krajevna tabla s črno obrobo avtomatsko pomeni omejitev 50. Pa se buni kolikor hočeš, da ni hiš v bližini.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 08, 2011 11:04 am

gecco je napisal/-a:K je glih taka tema imam pa jaz eno vprašanje...

Koliko je omejitev na izvozu NM-zahod v smeri proti centru - v mislih imam cesto od izvoza do table za NM?
Sprašujem pa zato, ker Garmin z CN karto pravi 60, AR pravi 90, table za omejitev hitrosti pa ni nikjer.

90 :?: Na izvozu iz AC je sedaj tabla 60, ampak ta velja samo do križišča, naprej pa je spet 90 do table NM.

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec To mar 08, 2011 11:07 am

dask je napisal/-a:
mirkec je napisal/-a:

LP

Sam po moje to nima nobene veze. Rumena krajevna tabla s črno obrobo avtomatsko pomeni omejitev 50. Pa se buni kolikor hočeš, da ni hiš v bližini.

To mi je jasno. Vozim po omejitvah v naselju, ko so ob cesti hiše, kjer je nevarnost otrok in peščev. Samo me pa razkuri tabla s črno obrobo, kjer ni nobene hiše. In pa pred leti sem imel primer, ko sem v v gozdu prekotačil hitrost kjer je bila omejitev za naselje. Seveda sem šel k sodniku. Sem pa situacijo poslikak in se pritožil z obrazložitvijo, da tam pač nisem nikogar ogrožal, ker enostavno ni bilo nobene hiše.
Do sedaj nisem dobil še odgovora. Bilo pa je pred tremi leti. Verjetno pa tudi sodnik vidi in oceni glede na dano situacijo ali bi s svojim dejanjem potencialno koga ogrožal.
Pozdrav

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To mar 08, 2011 11:13 am

ban je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:K je glih taka tema imam pa jaz eno vprašanje...

90 :?: Na izvozu iz AC je sedaj tabla 60, ampak ta velja samo do križišča, naprej pa je spet 90 do table NM.

Če je tam je še nisem videl. Iz smeri Karteljevega pa ni nobene table za omejitev hitrosti do table NM.
Sprašujem pa zato ker se nonstop robantim od kje folku da se tam v dolino vozijo 50-60
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter To mar 08, 2011 11:46 am

daniel. je napisal/-a:Zanima me kakšne so omejitve na tem odseku ceste (215) in kje ponavadi merijo?

Od Sevnice pa do Mokronoga je omejitev 50 v Bruni vasi (imajo lepo tablo z črno obrobo) ter v Mokronogu. Pa v tisti vasi imaš 2 bus postaje, kjer (baje) zelo radi merijo.

daniel.
Novinec

Napisal/-a daniel. Pe mar 11, 2011 7:32 am

LinuxFuter je napisal/-a:
daniel. je napisal/-a:Zanima me kakšne so omejitve na tem odseku ceste (215) in kje ponavadi merijo?

Od Sevnice pa do Mokronoga je omejitev 50 v Bruni vasi (imajo lepo tablo z črno obrobo) ter v Mokronogu. Pa v tisti vasi imaš 2 bus postaje, kjer (baje) zelo radi merijo.

No!
Pol bo držalo, res je ustavli so me na avtobusni postaji - ne vem kateri. ne poznam kraja, sm prvič tam peljal.
hvala.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov