Bojanxe je napisal/-a:Zapelji se čez naselje in bos se najhitreje ugotovu. Znaka za omejitev 50 pa verjetno ni, ampak je pac tabla ki oznacuje naselje. (kjer velja omejitev 50) Pa če so te dobili na radar, si lahko siguren da so se postavili tako, da dobro pokasirajo.
Lp Bojan
mirkec je napisal/-a:Bojanxe je napisal/-a:Zapelji se čez naselje in bos se najhitreje ugotovu. Znaka za omejitev 50 pa verjetno ni, ampak je pac tabla ki oznacuje naselje. (kjer velja omejitev 50) Pa če so te dobili na radar, si lahko siguren da so se postavili tako, da dobro pokasirajo.
Lp Bojan
Ma sej. Samo zaradi tega. V večini primerov so table naselij postavljene šlampasto. V bistvu sploh ne označujajo naselja, ampak kraj. In tam se potem postavijo in kasirajo. Če si veliko prakoračil in so te tam , na točki 215 metrili, poslikaj, pa se pritoži. Saj tam ni nobene hiše. Kaj točno je naselje pa je določeno v zakonu.
Primer iz našega kraja. Tabla za naselje postavljena v gozdu, pa se pelješ še en kilometer, da pridaš do prve hiše.
LP
gecco je napisal/-a:K je glih taka tema imam pa jaz eno vprašanje...
Koliko je omejitev na izvozu NM-zahod v smeri proti centru - v mislih imam cesto od izvoza do table za NM?
Sprašujem pa zato, ker Garmin z CN karto pravi 60, AR pravi 90, table za omejitev hitrosti pa ni nikjer.
dask je napisal/-a:mirkec je napisal/-a:Bojanxe je napisal/-a:Zapelji se čez naselje in bos se najhitreje ugotovu. Znaka za omejitev 50 pa verjetno ni, ampak je pac tabla ki oznacuje naselje. (kjer velja omejitev 50) Pa če so te dobili na radar, si lahko siguren da so se postavili tako, da dobro pokasirajo.
Lp Bojan
Ma sej. Samo zaradi tega. V večini primerov so table naselij postavljene šlampasto. V bistvu sploh ne označujajo naselja, ampak kraj. In tam se potem postavijo in kasirajo. Če si veliko prakoračil in so te tam , na točki 215 metrili, poslikaj, pa se pritoži. Saj tam ni nobene hiše. Kaj točno je naselje pa je določeno v zakonu.
Primer iz našega kraja. Tabla za naselje postavljena v gozdu, pa se pelješ še en kilometer, da pridaš do prve hiše.
LP
Sam po moje to nima nobene veze. Rumena krajevna tabla s črno obrobo avtomatsko pomeni omejitev 50. Pa se buni kolikor hočeš, da ni hiš v bližini.
ban je napisal/-a:gecco je napisal/-a:K je glih taka tema imam pa jaz eno vprašanje...
Koliko je omejitev na izvozu NM-zahod v smeri proti centru - v mislih imam cesto od izvoza do table za NM?
Sprašujem pa zato, ker Garmin z CN karto pravi 60, AR pravi 90, table za omejitev hitrosti pa ni nikjer.
90Na izvozu iz AC je sedaj tabla 60, ampak ta velja samo do križišča, naprej pa je spet 90 do table NM.
daniel. je napisal/-a:Zanima me kakšne so omejitve na tem odseku ceste (215) in kje ponavadi merijo?
Je pa cesta Sevnica-Mokronog-Trebnje
http://www.shrani.si/?2O/Et/1gJQKICg/untitled.jpg
Prosil bi vas če lahko na sliki približno označite kje naj bi bla tabla 50.
LinuxFuter je napisal/-a:daniel. je napisal/-a:Zanima me kakšne so omejitve na tem odseku ceste (215) in kje ponavadi merijo?
Je pa cesta Sevnica-Mokronog-Trebnje
http://www.shrani.si/?2O/Et/1gJQKICg/untitled.jpg
Prosil bi vas če lahko na sliki približno označite kje naj bi bla tabla 50.
Od Sevnice pa do Mokronoga je omejitev 50 v Bruni vasi (imajo lepo tablo z črno obrobo) ter v Mokronogu. Pa v tisti vasi imaš 2 bus postaje, kjer (baje) zelo radi merijo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov