Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

joza28
Nov uporabnik

Napihal in šel na odvzem krvi.

Napisal/-a joza28 So mar 12, 2011 4:41 pm

Smo delali na firmi,nakar je kolega prinesel za rojstni dan plato piva in smo po šihtu pili.Spil sem 2 veliki in dve mali pivi.Alkotest je pokazal 0.38mg. Sem dvomil v rezultat pa sem šel na strokovni pregled,tam so nekaj čarali prvič je izpisalo 0.69 pol pa sem še enkrat pihal in pol je pokazalo 0.41. 0.42 mg. Med vožnjo in pred pihanjem mi je uspelo popiti 1 liter vode,ki sem ga imel v avtu in 1 kokakolo. Po času 1 ure in skoraj že pol druge ure sem opravljal v zdravstvenem domu pregled in sem dal kri in vodo.Zanima me koliko lahko pokaže rezultat analize krvi. Zaradi prehitre vožnje imam že 9 točk.Lahko mi mogoče odvzamejo za stalno vozniško dovoljenje?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Re: Napihal in šel na odvzem krvi.

Napisal/-a a_sist So mar 12, 2011 5:48 pm

mojemu kolegu se je zgodilo podobno. V upanju, da mu bo na odvzemu manj pokazalo.. se je odločil za to možnost... Rekel je, da ti po neki formuli prištejejo razliko, ki bi lahko nastala med časom, ko so te policisti testirali in med časom odvzema v ZD (tako, da možnost, da se boš vmes malo streznil - ne pomaga..)

glede točk, pa si poglej predpise..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So mar 12, 2011 9:14 pm

Zaradi piva pokaže tolk.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Misfits
Nov uporabnik

Napisal/-a Misfits Ne mar 13, 2011 12:48 pm

Dohtar ki redno opravlja take preglede pravi naslednje:

- vsakič ko pripeljejo (policaji) kakega na odvzem, se to zgodi izključno na njegovo lastno željo/zahtevo zato tudi krije stroške pregleda (odvzem+analiza+interpretacija podatkov). Dejstvo je da bo pregled krvi pokazal višjo stopnjo alkohola v krvi, kakor pri pihanju. Vedno prepričuje (dohtar) pripeljanega, naj ne zahteva odvzema in raje sprejme, kazen na podlagi napihanega...
torej v vsakem primeru bo pokazalo več kot je pokazala naprava za pihanje...(statistika je 100% taka)...

LP
Misfits

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne mar 13, 2011 1:11 pm

Pa je res mogoče, da dve vlki in dve mali pivi pokažejo 0,38? To je skupaj približno 3 vlke pive. Niti ni neka količina. Pa pije se tudi cca. uro in več, ni na eks.. Ni mala cifra 0,38.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Po mar 14, 2011 12:32 pm

To je odvisno od več dejavnikov. Če boš spil na prazen želodec dve veliki in dve mali pivi, ti zna pokazati še več. Odvisno je tudi od same strukture tvojega telesa itd.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po mar 14, 2011 1:32 pm

RENO911 je napisal/-a:Pa je res mogoče, da dve vlki in dve mali pivi pokažejo 0,38? To je skupaj približno 3 vlke pive. Niti ni neka količina. Pa pije se tudi cca. uro in več, ni na eks.. Ni mala cifra 0,38.

Sem v Skeletu spil 4 koktejle (2 totengroberja) pa mi je po slabi uri pokazalo manj. Res mi deluje velika cifra...al je to tolk odvisno od organizma?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Po mar 14, 2011 2:24 pm

to koliko napihas je v najvecji meri odvisno od tvoje telesne strukture oz organizma, tko da tisto kar za nekoga pomeni 3 pive je za drugega povsem druga zgodba lahk
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po mar 14, 2011 2:59 pm

RENO911 je napisal/-a:Pa je res mogoče, da dve vlki in dve mali pivi pokažejo 0,38? To je skupaj približno 3 vlke pive. Niti ni neka količina. Pa pije se tudi cca. uro in več, ni na eks.. Ni mala cifra 0,38.

Čist možno, odvisno je od več dejavnikov, npr spola, konstitucije telesa, teže, al si pil po obilni večerji al na tešče....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov