Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

ok kva narest ce te dajo na poha test?

Napisal/-a Voith Sr dec 03, 2003 4:52 am

situacija je taka:
lansko leto tak cas decembra sm biu na otvoritvi gostilne ki jo ma v lasti kolega. ta gostilna je totalno v enm hribu med litijo in grosupljem do normalne ceste rabs cca 20 minut. od normalne ceste pa do mojga doma je pa priblizn 0,7km.
blo je to okol pol 3h zutri in vladala je totalna poledica, temp. je bla pa okol -15 do -20
in z skor 2 tonskim avtom (omega karavan2.3tdi) pa 2ma sopotnikoma sm se v dolino bl slajdu kt ne, sam nism nikjer letu s ceste sam enkrat sm se na zacetku poti na gozdni cesti zakopu(zadn pogon) sam smo po ene 10 minutah zrinl naprej.

se tko prpelem do ceste in se zahvalm visjim silam da so mi omogocle varno prispetje na soljeno cesto, cez pol minute pa se v kriziscu srecamo z policijsko vektro k sm ji uzeu prednost ker je mela stop znak. itak policaj vs veseu zapele za mano in prbije lucke me prehiti in pele pred mano do parkinga.
pol pregleda dokumente in to pa me skoz neki grdo gleda pa se osorno vede. (mam dolge crne lase pa so ga predsodki zmedl verjetn) pol rece da bi rd vidu opremo, jz da ni problema mu pokazem trikotnik na katerem pise z crkami 10x5cm EURO on men to ni euro trikotnik... ok sestavm jz trikotnik pol prav policaj da lhk dam nazaj pa ce sm kj piu. jz da sm 3 piva pred cca 4imi urami(ok dejansko sm jih 7 sam od ene 5h popoldne pa do polnoci) mi da tip za pihat napiham 0,63%(mislu sm da bo vec zato sm biu kr veseu) prau policaj ce se strinjam jz recem da ja. pol sm sedeu u avtu ene 10 minut pa pride do mene in mi rece da mi odreja strokovni pregled zaradi suma mamil, pa da nj se kr zicnem v astro da me peleta 10km stran v Z.D..
jz tko ok ni problema,(ta dan nism 0 pohu sam ene 2 dni prej pa sm) se ze skor not usedem pa voznik prbije `sam da naus slucajn mislu da te bova nazaj vozila kr pes bos sou`(pr -20C mislm p*zde...). pol sm jima objasnu da lih prebolevam pljucnico pa da sm od rojstva astmatik pa da mam sam pulover pa da sm 200 metrov od doma. da sicer ce bo test pozitiven bom hodu, ce pa ne pa nebom hodu ker nism 0 kriv in nevem zakva bi pesacu sred noci 10km po totalnem mrazu in vetru.
pol me je poducu da to ni njihova dolznost da me peleta nazaj in da ce odklanjam.
jz sm mu pa odvrnu da si pac ne zelim ponovnega bolniskega statusa in da zaradi nesodelovanja policistov odklanjam nadalno sodelovanje. pol mi je vrnu prometno pa dau zapisnik za podpisat sm odklonu podpis pol sta sla.

v zapisnik je napisu pod opombe:
odrejen strokovni pregled zaradi suma mamil.
katerega je odlocno odklonil. noce podpisati zaradi nesodelovanja policistov z preizkusancem.

cez 3 mesce dobim obrazlozitev (z vabilom sodniku)v kateri je pisal da sm pihu 0,63 se z rezultatom strinju vendar pa nism hotu podpisat???? to nj bi bil tud razlog za odredbo strokovnega preizkusa za mamila????

to pa so seveda totalne buche ker mi je tip ponudu v podpis zapisnik sele na konc postopka in sm ga sele takrat odklonu. pa tud ponavadi podpisem stvari z katerimi se strinjam.
sodniku sm to razlozu pa se prilozil sem mu 2 strani dolgo pritozbo.
od takrat(feb.) pa do danes nism dobu nikakrsnega epiloga.

pa me zanima kok casa take zadeve kj velajo? pogovarju sm se ze z tremi policaji pa je vsak govoru po svoje. en je reku da 1 let drug da 3 tret pa da 2???
kva je zdj res?

pol me pa se zanima kako je mozn da te dajo na test za travo in ti pokaze od prejsnga tedna THC v krvi pa ti nabijejo 260k kazni pa pol pik uzamejo???
sj to nisi pod uplivom goddamn...
baje da v takem primeru k si v Z.D. ko opravis test moras zahtevat splosnega zdravnika da oceni zmoznost voznje.

:) ful sm se razpisu sam useen upam da kdo ve kj o tem.
k jz sm skor ciz nehu pohat ker mi je izpit nekak bols k poha :) zrd dolgih las sm pa itak skoz tarca droga testov.sam kksn vikend pa se useen skadim kksno jolo.
ne zdi se mi pa fer da me cez 5 dni to stane izpita... :?

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Sr dec 03, 2003 7:58 am

Sledi THC-ja so v krvi vidne tudi do 12 tednov!!!! Ja tri mesece :? No pa jim dokazi, da si kadil dva meseca nazaj :oops: in normalno je, da to ni imelo vpliva na tvojo voznjo. :x
Ne vem ti svetovati...zelim pa ti veliko srece in porocaj kako se je izslo, ker me hudo zanima :)

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Sr dec 03, 2003 8:27 am

Tamara je napisal/-a:Sledi THC-ja so v krvi vidne tudi do 12 tednov!!!! Ja tri mesece :? No pa jim dokazi, da si kadil dva meseca nazaj :oops: in normalno je, da to ni imelo vpliva na tvojo voznjo. :x
Ne vem ti svetovati...zelim pa ti veliko srece in porocaj kako se je izslo, ker me hudo zanima :)

ja tko kot je tamara dejal THC ostane dolgo v krvi, glede odnosov policajev do državljanov pa vsi vemo kako delajo.
Slika

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Sr dec 03, 2003 8:41 am

ssokec je napisal/-a:ja tko kot je tamara dejal THC ostane dolgo v krvi, glede odnosov policajev do državljanov pa vsi vemo kako delajo.

Ja tako je kot sem jst dejal :lol: :lol: :P

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 03, 2003 9:27 am

Tamara je napisal/-a:
ssokec je napisal/-a:ja tko kot je tamara dejal THC ostane dolgo v krvi, glede odnosov policajev do državljanov pa vsi vemo kako delajo.

Sliko dej gor, poj se bomo pa drugač pogovarjal (po možnosti z razkritimi atributi) :P
Slika

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Sr dec 03, 2003 9:32 am

Pugi je napisal/-a:
Tamara je napisal/-a:

Sliko dej gor, poj se bomo pa drugač pogovarjal (po možnosti z razkritimi atributi) :P

Nananana...ne vem, ne vem...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 03, 2003 9:39 am

Ja sej zato ti pa jst pravm...
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Re: ok kva narest ce te dajo na poha test?

Napisal/-a BiMMER Sr dec 03, 2003 10:14 am

Voith je napisal/-a:
pol me pa se zanima kako je mozn da te dajo na test za travo in ti pokaze od prejsnga tedna THC v krvi pa ti nabijejo 260k kazni pa pol pik uzamejo???
sj to nisi pod uplivom goddamn...
baje da v takem primeru k si v Z.D. ko opravis test moras zahtevat splosnega zdravnika da oceni zmoznost voznje.

Če je THC še v krvi potem vpliva na vožnjo. Ker če ga ne bi blo ne more vplivat, če pa je v krvi lahko še vedno vpliva. Glede zdravnikov pa, splošni zdravnik ni tisti, ki bi bil pristojen za ocenjevanje zmožnosti za vožnjo.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Sr dec 03, 2003 10:22 am

A pol folk k poha cel mesec ne sme avta vozt k ma v krvi še vzorce THC-ja? Ta se mi zdi mal lovska....pol je najbolj da policija vsakega mulca pošlje na pregled, k jih večina itak poha. Še en razlog več zakaj ni dobr pohat :lol:

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Sr dec 03, 2003 10:45 am

Ja Bimmer ta je pa dobra...

Pugi :P

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr dec 03, 2003 3:41 pm

to da ti uzamejo izpit zato k si pohu 2 dni nazaj ni fer niti ni prav, ker to da THC upliva ce je v krvi ni res(v krvi ma clovek ves cajt razne strupe in toxicne snovi, ki pa so v manjsih kolicinah in jih ledvice izlocajo v sec isto je z THC-jem). za voznjo motornega vozila clovek potrebuje zadovoljive reflekse in pa psihofizicno sposobnost voznje, ki je dokazljiva z raznimi testi. tko da ce si sposoben opravit te teste si sposoben vozit motorno vozilo pa tud ce mas svinc v krvi. droge so prepovedane v prometu zaradi upliva, ne zaradi same pojavnosti.
ta zakon se bo itak mogu spremenit ker vsi vemo da je poln buch. na osnovi tega zakona bi jz ta trenutek lahko uzeu vsaj 100izpitov. samo stvar je v temu da se policisti upajo morit z tem samo mulariji. poznam dosti uplivnih ljudi(med njimi tud enga komandirja PP) ki vsi veselo dusijo domacice in podobno, pa jim noben nc noce.

glede na ta zakon bi blo superlogicno da bi policajem napisal tud zakon po katerem lahko dzankije pa kksne naxane modele kr odstrelijo na mestu, pa poklicejo mrliski avto.. pa se hollow point kugle bi mel za take primere da si nebi delal problema z identifikacijo... :evil:

Uporabniški avatar
Fast-B
Novinec

Napisal/-a Fast-B Sr dec 03, 2003 4:34 pm

Poglej THC se zelo dobro veže na maščobe zato ostane zelo dovgo v telesu, THC je pač snov od katere si zadet in pol enem tednu je še vedno 50% THC-ja v krvi, kar pomeni da si potem še vedno zadet, sicer pa ne vem koliko to vpliva na vožnjo... :?

baron
Novinec

Napisal/-a baron Sr dec 03, 2003 4:34 pm

med njimi tud enga komandirja PP) ki vsi veselo dusijo domacice in podobno, pa jim noben nc noce.

Ta bi bla pa dobra, če bi to dal v cajtenge. Mene bolj zanima kako strici posumijo, da ma nekdo THC, po čem se jih vzbudi sum, da poha. Ker če se jim sum vzbudi zaradi določenih okoliščin to pomeni, da so tud tisti, ki občasno uživajo to zadevo stigmatizirani (v očeh polcije) in samo tisti, ki so na t.i. trdi drogi.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 04, 2003 2:56 am

jao folk pa kva vi vidte v teh medijih??? pot do odresitve? sanjske pocitnice al kva vsi z temi mediji tok bluzite??? mediji so najvecje sranje kar jih je. kva a pol ce bom dau kj v medije bom dubu zlato uro al pa saj 100Eu?
dj baron enkrat objav kksno odmevno stvar pa bos vidu kva nardijo mediji.
torej po tvoje naj zajebem folk k ga poznam in grem vsake tok z njimi na jolo in jih dam v novice?? in to zarad pofukane konople?? get realistic!

ce bi meu 50% thc-ja v krvi bi blo kr gut ja zato k pol bi spohu joint pa bi meu za 3 mesce mir.. namrec naj te razsvetlim: thc-ja v krvi ni skoraj 0 thc se kopici v telesni mascobi, vendar pa telesna mascoba ni v glavi in z njo ne reagiras v stresnih trenutkih niti z njo ne razmisljas.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če dec 04, 2003 3:57 pm

Tamara je napisal/-a:Ja Bimmer ta je pa dobra...

Pugi :P

Dobra a resnična! Žal tko je! Pa še prav je tko, pač tisti, ki se je odločil za mamila naj bo doma in naj se ne vozi z avtom!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

baron
Novinec

Napisal/-a baron Če dec 04, 2003 5:07 pm

Voith je napisal/-a:jao folk pa kva vi vidte v teh medijih??? pot do odresitve? sanjske pocitnice al kva vsi z temi mediji tok bluzite??? mediji so najvecje sranje kar jih je. kva a pol ce bom dau kj v medije bom dubu zlato uro al pa saj 100Eu?
dj baron enkrat objav kksno odmevno stvar pa bos vidu kva nardijo mediji.
torej po tvoje naj zaj**em folk k ga poznam in grem vsake tok z njimi na jolo in jih dam v novice?? in to zarad pofukane konople?? get realistic!

ce bi meu 50% thc-ja v krvi bi blo kr gut ja zato k pol bi spohu joint pa bi meu za 3 mesce mir.. namrec naj te razsvetlim: thc-ja v krvi ni skoraj 0 thc se kopici v telesni mascobi, vendar pa telesna mascoba ni v glavi in z njo ne reagiras v stresnih trenutkih niti z njo ne razmisljas.

Nisem napisal, da bi dal tega tvojga prjatla v medije, napisal pa sem kaj bi blo to za medije zanimiv. Kaj bi mediji iz tega naredil pa tud sam dobr vem. Tko da calma. :wink: :vrum

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe dec 05, 2003 1:48 pm

BiMMER je napisal/-a:Dobra a resnična! Žal tko je! Pa še prav je tko, pač tisti, ki se je odločil za mamila naj bo doma in naj se ne vozi z avtom!

em bimmer a ti kadis? al pa kavo pijes?
namrec pod oznako mamila pade se vse kj druzga kot zgolj trava in heroin in te zadeve.
ce pa mal pregledas statistiko kok smrti na leto al pa na dan ce hoces kjerkoli na svetu povzroci kaksno mamilo, se dalec na prvo mesto uvrsti alkohol. pol se najde se marsikaj. znana pa zgodovini ni niti ena sama smrt ki bi jo povzrocilo uzivanje konoplje. tudi v prometu nisem se nikoli zasledil novice kot je naprimer: ker je bil zelo zakajen od indijske konoplje je povozil 11letno deklico do smrti. vendar se iste novice samo z to razliko da vsebujejo besedo alkohol pojavljajo vsak dan.

a vendar pitje je nacionalni sport, kaj pa je kksn mrtu otrok al pa vsak dan kaka smrt zaradi alkohola na tako majhnem kosu zemlje kot je slovenija. vazno je da zatremo tiste ki so kadili travo pred 3mi meseci kajne bimmer?

jelincic je enkrat reku da bi mogl nase vrle politike enkrat poslati na 2tedenjsko exkurzijo v amsterdam, da bi vsaj vedli o cem dolocajo zakone. naletel je na posmeh.
zalostno je da pisejo take zakone ljudje ki se jim niti pribljizno ne sanja kaj to sploh je.

veselimo se lahko samo tega da v eu takih butastih zakonov ne podpirajo in bo ta zakon zivel najdlje do prvega maja.

zivel prvi may :lol:

aja baron sori za izpad sam sm biu lih tecn k ps k sm un post pisu :wink:

Uporabniški avatar
Fast-B
Novinec

Napisal/-a Fast-B Pe dec 05, 2003 2:03 pm

Nevem, poglej men so pravili prijatelji še po tednu dni da so čist čudni ko so kadil travo, zej pa nevem ker sam jo ne kadim, ampak je pa res da kdor je pod kakršnikolim vplivom drog ne sme voziti, naj pa pač hodi peš al pa naj opusti drogo!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe dec 05, 2003 2:07 pm

nevem poglej zakonodajo v vseh drugih drzavah :twisted:

aja sam se to glede na to da sam pravis(2x) da ne ves zakaj pol pises take neumnosti? probi pisat raj o stvareh o katerih ves saj 0,01% prosim
Zadnjič spremenil Voith, dne Pe dec 05, 2003 2:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Pe dec 05, 2003 2:09 pm

Se po enem tednu so "cist cudni"? Ta je pa mocna :twisted:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov