Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

awb
Nov uporabnik

položnica + radar

Napisal/-a awb So apr 09, 2011 8:47 am

čau,

danes sem prejel položnico za prekoračitev hitrosti na Jamovi ulici - prehitro 8 km/h (iz leta 2010 / september) - ali je kakšna možnost, da se pritožim, ker iz slike ni jasno razvidno, kdo je voznik?!

Omejitev je 40 km/h (peljal 53 km/h / 48 km/h).

hvala za info

peroRS
Mojster foruma

Re: položnica + radar

Napisal/-a peroRS So apr 09, 2011 9:22 am

To je zihr tam mimo unih garaž ane? Tam je skoraj vsak dan radar.

Dvomim, da boš kaj dosegel s pritožbo. Če je na sliki razviden avto (pisan nate?) in tablica je to verjetno dovolj za kazen.
Pritožiš se lahko, toda koga boš napisal da je vozil? Ženo/punco, mamo, očeta? Pomoje jim ne privoščiš da oni dobijo kazen namesto tebe. ;)

p.s: kaj to pomeni: Omejitev je 40 km/h (peljal 53 km/h / 48 km/h).

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So apr 09, 2011 9:41 am

peroRS je napisal/-a:p.s: kaj to pomeni: Omejitev je 40 km/h (peljal 53 km/h / 48 km/h).

53 - 5 = 48

5 km/h toleranca.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Po apr 11, 2011 5:56 pm

Nekaj me zanima, če te slika radar postavljen v kanguju, se vidi ko te slika? Zanima me, če se zabliska kaj ali nič. Pred dnevi sem se peljal okrog 57-58km/h, omejitev je bila pa 50. Zdaj pa ne vem ali me je slikal ali sem bil še v "mejah normale".

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če apr 14, 2011 10:51 pm

Član od leta 2004

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Ne apr 17, 2011 6:14 pm

Da se vrinem v debato :

Isto dobil kazen od mestnega redarstva, na sliki se dejansko nič ne vidi, razen tablice.

Problem nastane, da je tisti dan avto bil pri mehaniku, kar imam tudi račun kjer je datum naveden, ure nazalost ni. Ne zdi se mi fer da plačam, če mogoče nisem jst vozu, nebi pa rad poslal pritozbe, ker nevem ob keri uri sem avto prevzel, kokr se spomnm, ni bilo takrat ko me je radar sliku.

Kaj lahko naredim, pošljem pritozbo ? Zau mi je tudi mehanika, pset se mi poraja vprašanje kaj če ni on vozu, da sem jst ...

Nocm nobenga oskodovat, ne izogibam se plačilu- ČE sem res jst vozil...ma kdo kak nasvet? kaj bojo oni naredili, če pošlem pritozbo, z racunom od mehanika, za tisti dan...?? je imel kdo podoben primer ?

LP

ParaPenguin
Nov uporabnik

Napisal/-a ParaPenguin Po apr 18, 2011 6:50 am

+1

Pred dvemi dnevi dobil na dom kazen od ljubljanskega mestnega redarstva, prekoračil hitrost na Jamovi za 15kh/h (februarja), kazen 250€ +3kazenske. Dejstvo je, da tisti dan avta nisem vozil jaz ampak nekdo od družinskih članov, ne ve se kateri.

Kolega mi je svetoval naj napišem pritožbo in obrazložim, da iz slike ni razvidno kdo naj bi vozil avto, vem pa, da to nisem bil jaz. On je s tako pritožbo uspel pred časom.

Kaj mi lahko svetujete? Ima kdo kakšne izkušnje z uspehom takih pritožb?

Lp

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So apr 23, 2011 11:37 am

Če ti ne uspeš dokazat kdo drug je vozil, dobiš kazen ti, kot lastnik avtomobila (če si).
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So apr 23, 2011 11:44 am

ma j*** jim vse povrsti! postavijo se pri omejitvi 40, pa te jebejo v mozek če se pelješ 48. Pa to je prava policijska država, govne proklete.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Po apr 25, 2011 9:49 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ma j*** jim vse povrsti! postavijo se pri omejitvi 40, pa te jebejo v mozek če se pelješ 48. Pa to je prava policijska država, govne proklete.

Zadnic je blo isto stali so na linhartovi tam ko delajo tist zajtetje vode al kar koli ze delajo. Pol pa ustavlajo folk ko se pele 60 LOL tiste idijote ko prehitevjao cez polno crto pa v krizise pa cez rdeco itd itd .. pa nikol ne dobijo gamad

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Po apr 25, 2011 10:02 pm

To je vse samo filanje proračuna. Tisti k so rekl da se jim gre za varnost oz. izboljšave v prometu si lahko to nekam .... :evil:

Kakšna je to skrb za varnost, da dobis kazen po letu in pol, se pravi da je na cesti res nek divjak, ki vozi krepko cez omejitev in da čaka toliko časa na kazen, sej v tem cajtu lahko povozi cel razred ljudi- namesto da ga cimprej oglobijo in spravijo s ceste ! Tuki ni nikjer logike, posebi pa ne da dobivamo kazen domov za prekoracitev 8 km/h in pdb...

Zakaj ni zakona za njih, ki izstavljajo te položnice - en mesec rok dostave položnice na dom, ne pa tko dobis kazen za skoraj dve leti nazaj ko si ti sanja ne kdo od domacih je vozil takrat avto.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To apr 26, 2011 6:43 am

Podobno poloznico sem dobil tri dni nazaj sam ( z 9.6.2010, mestno redarstvo) - vozil sem 52 v Klecah, kjer je omejitev 40 - 250 EUR in tri pike...abnormalno. V avstriji sem za visjo prekoracitev placal 30 EUR.

Ampak pustmo stat - sem vozil prehitro in bom placal...kar se tice zgovarjanja na drugega voznika - pred casom smo imeli en tak primer. Koncalo se je sicer vse ok, vendar je bil kaznovani povabljen k sodniku skupaj z dvema pricama, ki sta jamcili zanj.

LpF

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV To apr 26, 2011 7:37 am

pol pa se vozite po omejitvah, mislim :roll: če pa vas to ne izuči, pol pa plačite :evil:
današnje čase ni več umetnost hitro vozit, umetnost se je držat omejitev

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Po sep 26, 2011 8:51 am

mene samo zanima nekaj sem slišal(govorice oh in doh) da bi naj ti radarji ko jih imajo v VW Polo karavan, renault kangoo itd ko ga postavi in bere cajtnge not, bi naj bili nastavljeni, da slikajo vse nad 65km/h v naselju ker potem je 5km/h odbitka in je to prekoračena hitrost za 10km/h ? al je to larifari....
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Po sep 26, 2011 10:49 am

Govorim sem direktno z kolegom, kateri upravlja te radarje in mi je rekel da on zmeraj nastavi na 66 km\h, kar je pod tem se ne "ukvarja"...

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne nov 20, 2011 4:00 pm

Pozdravljeni!

Eno vprašanje, ki mi ne da spati:
Slišal sem, da radar v cliu/kangooju včasih stoji na Brdnikovi cesti v smeri Večne poti. Vsi ki so dobili kazen, jim piše da je tam omejitev 40km/h. Vendar tam v nobeno od strani ni nobene table za omejitev, razen pred križiščem, ampak omejitev velja do križišča, od križišča dalje pa naj bi bila po CPP 50. Trije do sedaj so dobili kazen 250eur in 3kt za prekoračitve hitrosti, ki naj bi bila tam omejena na 40. Sam sem se zapeljal po tisti cesti in si jo dodobra ogledal - tabel za 40 ni nikjer (niti v smeri proti večni poti niti od večne poti).

Ima kdo kakšne izkušnje s tem? Mogoče obstaja kak register kjer se vidi kakšne so bile omejitve tam kako leto nazaj (glede na to da so kazen prejeli sedaj za prekršek ki je bil storjen 15.7.2010)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne nov 20, 2011 4:04 pm

Table so kasneje odstranili. Po navalu pošiljk položnic.
Sex turns gay people into Mexicans.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne nov 20, 2011 4:23 pm

primozek68 je napisal/-a:Table so kasneje odstranili. Po navalu pošiljk položnic.

in kako lahko oni dokažejo da je bilo 15.7.2010 ob 14:41 tam tabla z 40? Obstaja kak register mogoče kjer so beležene postavitve tabel - vem da se sliši butasto, ampak to je edini način da lahko dokažejo da je bila tistega dne tam omejitev 40?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po nov 21, 2011 3:39 pm

Vsak prometni znak je vpisan v zemljiški kataster.
Sex turns gay people into Mexicans.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost