Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

škoda na avtu zaradi poškodovane ceste

Napisal/-a exide Po maj 02, 2011 7:17 pm

Na občinski ceste, ki gre mimo moje hiše je ena ogromna in kar globoka luknja in danes ko sem z avtom zavijal z dvorišča se mi je roka zapela v luknjo in je valda roka šla rakom žvižgat, poleg tega pa je uničena še feltna in pa disk. Luknja je pol na kuclju, tako da vse skupaj visi, zato je pa lahko zagrabilo roko. Zanima me pa, če lahko zahtevam, povrnitev stroškov popravila, ker je cesta pač občinska in kakšen je postopek, če je možno.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: škoda na avtu zaradi poškodovane ceste

Napisal/-a _furby_ Po maj 02, 2011 7:21 pm

moras ugotovit, kdo je dolzen urejati tole cesto. kot pravis je obcina, tko da bi se jaz kar na nji obesu (oz. kako cestno podjetje).

sam sem imel tudi tak problem, ampak so me posiljali z zavarovalnice na policijo, oni so me poslali na obcino... sej ves naprej kako gre pri nas :roll:

aja, pa poslikaj lukno dokler je se tam, kr ko se bos kaj pritozu bo hitro zginla ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po maj 02, 2011 7:35 pm

takoj na policijo, se pozanimaj kako in kaj. tam ti morjo vse lepo razložit in napotit na pravo mesto. je pa fora v tem da boš verjetno dobil kazen za vožnjo neprilagojeno razmeram na cesti. oni pa bojo takoj obvestili cestarje, da bojo postavli tablo za poškodovano cesto. :roll:
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po maj 02, 2011 8:03 pm

Mgajvr je napisal/-a:takoj na policijo, se pozanimaj kako in kaj. tam ti morjo vse lepo razložit in napotit na pravo mesto. je pa fora v tem da boš verjetno dobil kazen za vožnjo neprilagojeno razmeram na cesti. oni pa bojo takoj obvestili cestarje, da bojo postavli tablo za poškodovano cesto. :roll:

jaz sem jih klical direkt na kraj :D in pol mi zacne tip neki o neprilagojeni hitrosti itd. a zgodilo se je sredi mesta, ponoci ob najvecjem nalivu (hitrost cca. 30 - 40 km/h). kako naj tam pricakujem luknjo, ki so jo par ur prej skopali? in ti povem, da ti policaji ne bojo nic pomagali, razen tega da naredijo zapisnik in poslikajo zadevo. jaz sem moral pol sam ugotavljat kdo je zadolzen za to cesto in pol moras od njih zahtevat povrnitev skode. :huh:
turbo inside

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Po maj 02, 2011 8:10 pm

Mgajvr je napisal/-a:takoj na policijo, se pozanimaj kako in kaj. tam ti morjo vse lepo razložit in napotit na pravo mesto. je pa fora v tem da boš verjetno dobil kazen za vožnjo neprilagojeno razmeram na cesti. oni pa bojo takoj obvestili cestarje, da bojo postavli tablo za poškodovano cesto. :roll:

Ni bila prehitra vožnja, speljal sem z dvorišča in ker smo imelo polno dvorišče, sem moral zaviti ravno čez luknjo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov