Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

mateya
Nov uporabnik

Prometni prekršek - napačen naslov na nalogu

Napisal/-a mateya So maj 28, 2011 3:13 am

Hej,

imam eno vprašanje....
Danes ponoči so me ustalvili in mi napisali kazen za prometni prekršek na katerem piše napačen naslov stalnega prebivališča. Napisan je naslov lastnika vozila in ne moj pravi naslov..... Ali lahko napišem pritožbo in mi ni potem treba plačat? Se je že kdo srečal s podobnim primerom?!? Help!!!
Tnx
LP
M.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Re: Prometni prekršek - napačen naslov na nalogu

Napisal/-a branee So maj 28, 2011 5:07 am

kratko malo brez brezveznih postov in laznih upanj: ne.
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop So maj 28, 2011 8:44 am

Mateya, na tem forumu so ZELO obcutljivi na taksna vprasanja,... Saj vsi vozijo po predpisih,... Kadar pa kdo naredi kak prekrsek, takoj vsi pametujejo, naj se prekrsek placa... Da moras stat za svojimi grehi,... :-D Nobenega ne zanima, kje in kako je bil prekrsek narejen,... :-D

Kakorkoli, MOJE mnenje je,... Ce je na nalogu oz. kazni napisano vse narobe,... Od imena in priimka, do naslova in vsega ostalega,... Potem bi se dalo kaj naredit,... Samo z naslovom pa bolj tezko,... :-\
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So maj 28, 2011 1:29 pm

kako ti lahko napise prekres na tuje ime,pa sj si mu dala voznisko?
jst upam da bos podala neki ugovor ker bi se tko rada izognila posledicam (kazni) za prekresek,tko da bos poj zamudila polovicko,pa se kaksen sodne stroske bos placala.tko da ti cim vec pritozb napis da bos nakonc cim vec placala pa te bo mogoce to poj mal izucil da za svoje napake je treba placat,ne pa v drek potunkat nekoga drugega..
Ni vse res kar napišem

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So maj 28, 2011 1:41 pm

ti kar pusti naj pošljejo pošto na napačen naslov , tam pa naj jo lastnik vozila lepo zavrne ker da ni zanj ( kar v resnici tudi ni) - ta prejemnik ne obstaja na tem naslovu! ...mogoče si se zdela policistu le preveč simpatična in ti je pač pustil - naredil luknjo v zakonu... če pa pride pošta k tebi pa zavrneš , ker je napaka na zapisniku o prekršku - podatki se ne ujemajo torej je posledično neveljaven nalog....
vseeno je ali si bila ti tista , ki si napravila prekršek ali ne..dejstvo je , da se podatki ne ujemajo torej ti nisi tista oseba , ki je napisana ....
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So maj 28, 2011 2:00 pm

No da nebos kej sfilozofiru. Napacen naslov gor ali dol, ne obstaja pa neveljaven nalog, cetudi bi zraven policist narisal rozice. Ona je dobila poloznico oz kazen direktno v roke nima kej hodit domov posta razen ce je nabrala toliko vec pik da dobi se dodatno obvestilo

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos So maj 28, 2011 2:28 pm

Najbolje tožit državo za ene 1.000.000€.

Je*eš to da nardiš prekršek, važno da so oni naslov narobe napisal :roll:
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So maj 28, 2011 2:39 pm

Nove objavebranee » So maj 28, 2011 2:00 pm
No da nebos kej sfilozofiru. Napacen naslov gor ali dol, ne obstaja pa neveljaven nalog, cetudi bi zraven policist narisal rozice. Ona je dobila poloznico oz kazen direktno v roke nima kej hodit domov posta razen ce je nabrala toliko vec pik da dobi se dodatno obvestilo

Kalos je napisal/-a:Najbolje tožit državo za ene 1.000.000€.

Je*eš to da nardiš prekršek, važno da so oni naslov narobe napisal :roll:

ne se tako razburjati , no ...

zaradi napake v postopku celoten postopek ni veljaven ter tako posledično postanejo neveljavne tudi vse sankcije ...

zaradi napak v postopku hodi po sloveniji veliko ljudi po prostosti pa čeprav so bili obtoženi ( da , obtoženi s strani tožilstva , ki svojo obtožbo sestavi na podlagi izsledkov preiskovalnih organov ter policije ! ) za veliko hujša kazniva dejanja in ne samo za prometni prekršek ..

ni mi jasno zakaj potem vi čistuni ne napišete in kar nakažete denarja v državno blagajno vsakič , ko se zaveste , da ste napravili prometni prekršek ... mislim samo tiste , ki kdaj pa kdaj - čeprav nehote - naredijo prekršek ... vsi ostali brezhibneži , ki v življenju v prometu še niso nikoli naredili prometnega prekrška so seveda izzvzeti...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox So maj 28, 2011 2:45 pm

Kolega se je izmuznil kazni 500€ in 6 pikam, ker je policaj narobe napisal na nalog kje so ga ustavli. Res pa je, da je trajalo dve leti preden je sodišče dosodlo, da je kazen neveljavna. Mateya, v tvojem primeru je nalog tudi neveljaven, od tebe pa je odvisno ali misliš po sodiščih hodit in to dokazovat.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So maj 28, 2011 2:55 pm

Atrox je napisal/-a:Kolega se je izmuznil kazni 500€ in 6 pikam, ker je policaj narobe napisal na nalog kje so ga ustavli. Res pa je, da je trajalo dve leti preden je sodišče dosodlo, da je kazen neveljavna. Mateya, v tvojem primeru je nalog tudi neveljaven, od tebe pa je odvisno ali misliš po sodiščih hodit in to dokazovat.

se mi zdi da je dovolj , če v pritožbo napiše člen kazenskega zakonika , v katerem piše , da je zaradi napake vse skupaj neveljavno...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So maj 28, 2011 3:10 pm

No vam jest lahk povem iz prvse roke je moj tast bral tole iz mojega racunalnika bil je prometnik sedaj je kriminalist in kazen ni neveljavna

Dejstva:

Ta avto je bil ustavljen s strani policista tisto uro tistega dne.
Vozila ga je oseba katere dokument je bil iskan v bazi ob tisti uri tistega dne.
Obstaja zaznamek stevilke dokumenta in avtomobila ki so ju preverjali v bazi preden so sploh spisali kazen.
Oseba ki je storila prekrsek je bila na tem mestu in je dobila kazen v roke, se vec morala je podpisati nalog!
+ verjetno je bil policist prisoten.

Zarad mene pejd na sodisce samo v konci fazni nebo polovicke ampak celotna kazen + stroski. Kolikor mi je povedal ni neveljavnega naloga je pa lahko napaka v njem.

Pa nisem nek cistun, tudi jest sem ze dobil kazen za 500€ in imam 5 kazenskih tock.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So maj 28, 2011 3:23 pm

scoop je napisal/-a:Mateya, na tem forumu so ZELO obcutljivi na taksna vprasanja,... Saj vsi vozijo po predpisih,... Kadar pa kdo naredi kak prekrsek, takoj vsi pametujejo, naj se prekrsek placa... Da moras stat za svojimi grehi,... :-D Nobenega ne zanima, kje in kako je bil prekrsek narejen,... :-D

Se strinjam s tabo!

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc So maj 28, 2011 3:34 pm

vidim da ko se gre o kaznih ste pa tahuj slovečki. če je enmu sosedu krava crknla nj pa še drugmu ane.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So maj 28, 2011 3:40 pm

mene sam nekaj zanima. Zakaj ne bi bilo več polovičke?
8 dni od datuma, ko dobiš v roke odločbo imaš čas za ugovor. Če ga ne podaš, je po 8ih dneh odločba pravnomočna in začne teči naslednjih 8 dni za plačilo polovičke. Če pa podaš ugovor pa odločba ni pravnomočna in ti ne more poteči tistih 8 dni za plačilo polovičke. Al je še kje kakšna druga pravniška zanka?
LP Rok

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So maj 28, 2011 3:51 pm

ce je obravnava pri sodniku (ce je bilo nekaj resnega) potem polovicke ni, sem pozabil not napisat
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov