Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

jakobsin
Nov uporabnik

OBVEZNI SERVIS IN GARANCIJA

Napisal/-a jakobsin To maj 31, 2011 1:21 pm

Pred tremi leti sem kupil novo DACIO LOGAN MPV in se takrat odločil tudi za plačilo podaljšane garancije. A ker je vmes prišla kriza in sva oba z ženo ostala brez službe, so odpadli tudi obvezni servisi pri pooblaščenem serviserju (menjavo olja in filtrov sem opravil kar sam). Z avtom sem bil do sedaj zelo zadovoljen, a kot zakleto, so se sedaj začele tudi težave, ki sicer niso povezane s samim rednim servisiranjem motorja. Računalnik mi je nehal prižigati, avtomatsko ob zagonu vozila, luči in ko se vsedem v avto in če nisem dovolj hiter in ne zaženem avtomobila, se mi vrata sama od sebe zaklenejo. Na ta način sem si že zaklenil ključe v avto. Še ena malenkost. Na notranjem ogledalu mi je zaradi sončeve vročine začela odstopati srebrna folija ogledala. Ali morda kdo ve, če za te stvari lahko kljub temu, da nimam v servisni knjigi žigov o opravljenih servisih, uveljavljam garancijo? Za konkretne odgovore in nasvete se vsem zahvaljujem.

DP

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: OBVEZNI SERVIS IN GARANCIJA

Napisal/-a fare To maj 31, 2011 1:54 pm

Prodaj avto.
Kupi kaj cenejsega,preverjenega in z čim manj elektronike ker pradvidevam da če sta brez dela tudi avta ne potrebujeta tako zelo nujno ker je to pač extra finančno breme!
Domnevam da financno gledano tudi kaka daljsa potovanja odpadejo.
lp.

jakobsin
Nov uporabnik

Napisal/-a jakobsin To maj 31, 2011 2:00 pm

Sedaj sva že spet oba zaposlena, samo v tem vmesnem obdobju se nama finančno ni izšlo s tremi otroci. Saj veš, da te takšen servis hitro stane med 200 in 300 €. Za nazaj pa ne morem dobiti žigov za opravljen servis.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To maj 31, 2011 2:21 pm

ni servisov, ni garancije.

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon To maj 31, 2011 2:26 pm

Sm glih zadnjč bral v zadnjem obrtniku, da velja od lanskega leta in sicer mislim, da od 1.6.2010 garancija če tudi ga ne servisiraš na pooblaščenem servisu. Obrtnika pa ne najdem, da bi ti lahko natančno povedal kateri člen v zakonu to določa.

jakobsin
Nov uporabnik

Napisal/-a jakobsin To maj 31, 2011 3:12 pm

Hvala, bom poizkusill zvrtati, kaj piše...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov