odprti clio je napisal/-a:Fail - Zoki je skaku po Jamovi, Večni in Polju pa vas osebno meru, zdj pa pobira v lasten žep... Ne vem, mogoče mene tud čaka kaka kuverta, ko je to ravno stalna trasa, samo vseeno - za volanom sem bil jaz. Redarjem pa tudi ne daje vrhovni poglavar Ljubljane direktna navodila kaj in kako. Sploh pa teh pooblastil nimajo samo Ljubljanski redarji, kolikor mi je znano. Z radarji pa lovijo tak povsod - včasih je bila stalnica, da si na fotko s stacionarnega radarja čakal skoraj leto.
Dejte se mal skup zbrat, ker vas nihče ni silil čez omejitev (sploh pa ne v okolici ZOO-ja kjer so 1. otroc, 2. študenti - včasih pijani, spet drugič zapohani, in je pametneje počasi vozit). Tista cesta je v naselju, hočeš nočeš, čeprav mi večina trobi, blenda... Omejitev je bila 50, zdaj je 60, če se ne motim.
Pa predno kdo navali z, zdaj že kar a.com stereotipnim, napadom o angelčkih... Pike imam, kazen sem plačal, mogoče dobim še kako, ker je čisto možno, da me je v preteklem letu kje slikalo. Gas sem pa pritiskal izključno in samo jaz.
S štadionom je pa tudi cela polemika - obljubljal ga je že Janša, ko sem bil še v OŠ. Na vseh volitvah so ga vlačili po zobeh, vsi ste volili zanj. Na - zdaj ga imejte. Sej, ko človek bere stvari po raznih forumih, zlahka ugotovi od kod taka podpora Janšši (pa ne samo janši, še preostali co.). Sej je povsod isto, ko je neko s*anje, takoj na druge valit... Tud če se krivda ne zanika pa pač izkazat ogorčenje nad tem, da nekdo drzne zaračunavat kršenje pravil. Ulice so prazne, kogar so polne hlače jih lahko izprazni na granitnih kockah. Ta stari zaupajo vodilnim še zaradi državljanske vzgoje v ex YU in volijo znana imena, podmladek pa... Ne vem, voli sebi podobne?
a_sist je napisal/-a:Po radiu sem slišal, da je do tega zastoja pošiljanja kazni prišlo zaradi problema z nedelujočim računalniškim sistemom. Sedaj so zadevo očitno popravili.
odprti clio je napisal/-a:Dejte se mal skup zbrat, ker vas nihče ni silil čez omejitev (sploh pa ne v okolici ZOO-ja kjer so 1. otroc, 2. študenti - včasih pijani, spet drugič zapohani, in je pametneje počasi vozit). Tista cesta je v naselju, hočeš nočeš, čeprav mi večina trobi, blenda... Omejitev je bila 50, zdaj je 60, če se ne motim.
jack86 je napisal/-a:Ok, Janković je pač Janković, pustmo ga ker on res ni nič kriv...
esem je napisal/-a:jack86 je napisal/-a:Ok, Janković je pač Janković, pustmo ga ker on res ni nič kriv...
Kako ni kriv?
Vsak župan, še posebno v Lj, kjer so dejanski problemi s transportom, bi moral imet vizijo urejanja teh problemov in nato postavit nekoga, ki bo to vizijo dodelal in operacionaliziral. Kako si to zamišlja ZJ, v nadaljevanju. Očitno ni prave vizije, še manj pa pravega odgovornega za izvedbo. In to je krivda ZJ-ja! Da ne govorim o npr Popotu, ki je povsem zazidal nekoč prelepo divje in celo zaščiteno območje za Koprom s krožišči, parkirišči itd. Za ta denar bi lahko imeli Koprčani pogost in povsem zastonj avt. prevoz naslednjih 100 let, pa še nekaj narave bi ostalo.
Poglejmo napake v viziji urejanja prometa v Lj.
!. Že itak zabasano središče obremenjujejo s parkirnimi hišami (prijatelji v gradbenih lobijih?), torej z večjim prometom, namesto da bi poskusili uvesti zastonj avtobuse - kar bi lahko delno financirali tudi s kakšnim procentom (npr preusmerili "prispevek za prevoz na delo").
2. Semaforji so ponekod na vsakih 50 ali 100 metrov in ko vprašaš po minimalnem zelenem valu, ti odgovorijo, da pač ni možno. Ponekod verjetno res ne. Kaj pa ogromno "malih" semaforjev (na stranskih uličicah( in semaforjev za pešce (npr Celovška), ki redno štopajo promet v obe smeri, čeprav bi z majhno spremembo v krmilniku to odpravili - in s tem odpravili ogromne izgube časa, bencina, tudi živcarije, da o bolj čistem zraku ne govorim. To je evidentna nesposobnost ljudi - ki jih je na mesto postavil ZJ.
3. Ograjevanje nekdaj skupnih parkirišč in spreminjanje v plačljiva (brez prepustnic za stanovalce - spet prijatelji iz gradbenega lobija?). Vzporedno jačanje redarske službe, ki kaznuje stanovalce (ki so tam desetletja zastonj parkirali), postavljanje raznih količkov ipd - ob evidentnem in akutnem pomanjkanju park. prostorov - posledica je pol metra več trave ob cesti in nemogoč promet okoli na cesti parkiranih avtov - ker drugje pač ne morejo parkirat.
4., 5. ...- tega je enostavno preveč.
Če pogledamo dejstva - meščanom se že tako ponekod nevzdržna situacija z vsakim ukrepom še poslabšuje - od kdaj župani striktno delajo proti interesom občanov in jim dosledno slabšajo bivalne razmere. In ko se kdo oglasi, ga ali ignorirajo ali obtožujejo ne vem česa - nikoli ni priznanja in odprave napake (parkirišče pod tržnico, "kraja" skupnih parkirišč pri Ruskem carju in še marsikje, spreminjanje namembnosti terena, ki je bil rezerviran za skupne potrebe (na več mestih) itd itd).
Vse za neko napačno vizijo proti dejanskim interesom občanov in za drage gradnje - in za to je kriv ZJ! In vse to je povezano s prometom, pretočnostjo, izgubo milijonov ur občanov - hkrati pa se v vse to "elegantno" umesti "ojačane" redarje in dodatno kasira. Le za koga?
billaecko je napisal/-a:esem je napisal/-a:Poglejmo napake v viziji urejanja prometa v Lj.
!. Že itak zabasano središče obremenjujejo s parkirnimi hišami (prijatelji v gradbenih lobijih?), torej z večjim prometom, namesto da bi poskusili uvesti zastonj avtobuse - kar bi lahko delno financirali tudi s kakšnim procentom (npr preusmerili "prispevek za prevoz na delo").
3. Ograjevanje nekdaj skupnih parkirišč in spreminjanje v plačljiva (brez prepustnic za stanovalce - spet prijatelji iz gradbenega lobija?). Vzporedno jačanje redarske službe, ki kaznuje stanovalce (ki so tam desetletja zastonj parkirali), postavljanje raznih količkov ipd - ob evidentnem in akutnem pomanjkanju park. prostorov - posledica je pol metra več trave ob cesti in nemogoč promet okoli na cesti parkiranih avtov - ker drugje pač ne morejo parkirat.
2. Če obrnemo zadevo v drugo stran, koliko avtov in ljudi pride v Ljubljano. Veliko. Koliko oseb pa je v posameznem avtu? Eden, mogoce dva, trije izredno redko. Železnice so totalno pogorele, javni prevoz je tako-tako, primestni avtobusni prevoz je pa spet srednjeveška žalost.
3. Za tole ne bom 100% zatrjeval, da ko neko parkirišče ogradijo in prenovijo in stanovalci ne dobijo prepustnic? Dvomim oz. ni čisto tako, je pa res, da nepravičnost nastopi za nekatere, ki živijo 20 ali več let v bloku in jim potem ponudijo letno prepustnico za določen denar.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov