Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

(pre)Pozno pošiljanje kazni MOL-a

Napisal/-a jack86 Sr jun 01, 2011 12:50 pm

Tema je stara skoraj 8 let, pa si jo bom sposodil.

Uglavnem, danes mi je poštar prinesel 2 kuverti, v vsaki je položnica za plačilo kazni zaradi prehitre vožnje. Ne vem točno koliko sem prekoračil, ena je za 250€, druga 80€ (slikal so me nekje na Večni poti mimo živalskega vrta). Več detajlov sicer ne vem, o kazni me je fotr obvestil, k je bil slučajno doma.
Seveda razumem da sem prehitro šel in moram plačati kazen, vendar ne gre mi v lajšte, da so mi šele po skoraj enem letu poslali kazen na dom. Datuma na slikah sta 23.6.2010 in 24.6.2010 !

Se da tukaj kaj narediti, glede na to, da so mi kazen poslali po skoraj enem letu? Sicer se kar nagibam, da požrem polovično kazen (165€ + 3 kazenske).

Če ima kdo kake izkušnje in nasvete, na dan z njimi. Zame je to prva kazen nasploh (po prevoženih 250.000 in 7 let izpita)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: prehitra vožnja - plačilo kazni

Napisal/-a esem Sr jun 01, 2011 1:54 pm

Iodpri novo temo z naslovom "Pozno pošiljanje kazni MOL-a" - ker moramo to svinjsko navado MOL-a predebatirat. Ne morejo tako delat - že v interesu varnosti - in pika.

Zaklepam

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Re: (pre)Pozno pošiljanje kazni MOL-a

Napisal/-a jack86 Sr jun 01, 2011 2:59 pm

Ok, hvala!

Sem malo pobrskal po forumih, pa vidim da nisem edini k ga je po enem letu doletela "Jankovićeva "roka pravice"".
Proklet k... neumen, kaj klinca se on gre. Se ima res za enga "Sherifa" mesta Ljubljane? Naj mi kdo to razloži.

Za popizdt!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jun 01, 2011 3:11 pm

To je bilo še v eni stari temi (zato 8 let, zaklep itd), a ker bo tematika verjetno za marsikoga zelo aktualna, sem preselil v novo temo, ki bo skupna za ta naslov.

Lep primer, kako oblast ne bi smela delat.
Poglejmo zakaj z enim hipotetičnim primerom: Nekdo pač malo prehitro vozi - kar še posebno po mestu nikakor ni OK (žal vsi vemo, kako skrbijo za varnost - z inkasantstvom na dovolj varnih mestih, kjer je nevarno ali so res problemi, jih zraven ni!) - in dobiva pike, ne da bi sploh vedel za to. Če bi vedel, bi se hitro obrzdal, tako pa je morda dobil dovolj pik že za odvzem izpita - ne da bi bil prej sploh opozorjen na to možnost - in se še vedno veselo vozi malo nad omejitvijo. Potem je tu še problem prometa, omejenega na 30 km/h, ko kdaj niti ni znakov za to (huligani etc) - kako boš po enem letu to dokazoval (BTW - v takem območju lahko zgubiš izpit že z vožnjo malo nad 50!).

To je ena velika svinjarija, žal pa ni jasno, kaj se da storiti. Če je tu kak odvetnik, naj uporabi svoje pravno znanje in domišljijo ter najde neko pot, da take kazni označimo (morda skupna tožba?) za neveljavne in nesprejemljive. Če je to sploh možno, žal...

Je kjerkoli zapisano, v kolikšnem času po prekršku mora priti obvestilo? V uredbah MOL-a po moje ni, a morda je za policaje in bi lahko smiselno izpodbijali kazni zaradi tega?

Kdo je sploh dal tem idiotom in predvsem njihovim šefom pooblastila, ko so vendar de facto nesposobni? Kateri nadzorni organ preverja njihovo znanje, sposobnost itd? Od kdaj lagko kar talajo točke - ni bilo mišljeno malo drugače, ko so sprejemali zakon?

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Sr jun 01, 2011 3:36 pm

Ne vem od kdaj sploh imajo MOL redarčki vsa taka pooblastila?? Še mal, pa bodo začel streljat na nas... Na tiste, kateri nimamo LJ tablic..

Danes sem se extra peljal mimo živalskega vrta, kjer je menda (bila?) omejitev 40km/h, da se bi prepričal o omejitvi. Tabla 40 je v modrem kvadratnem okvirju. Kokr jaz to poznam, to je priporočljiva hitrost.
Uglavnem, nobene omejitve nisem videl.

Hm, na koga naj se obrnem?

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Sr jun 01, 2011 4:08 pm

Kolko si se peljal oz. kolk so ti namerili? Če si se več kot 50 itak ne moreš nič.
Tu je drugače novica o tem da bojo (zakasnjeno) začeli pošiljati kazni:
http://www.avto-magazin.si/novice/v-lju ... ro-voznjo/

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če jun 02, 2011 11:41 am

Sicer sm to slišu od enga kolega, da je soseda njegova isto pokaserala neko kazen zdj od tazadne runde MOL-a, in je šla h odvetniku kaj je to za ena pizdarija, in sta napisala pritožbo pa nevem kaj še use. In kaj so oni odgovoril? Da zdj majo usa dovoljenja za kasiranje kazni, in pa da majo zakonsko 2 leti časa da pošljejo obvestila :huh: Uglavnem prekleta banda Jankovičeva js sam da vidm te temno rdeče avte njihove, se mi kr stemni pa tut te redarčki k misljo da so zdj oni neki postal več odkr majo pooblastila to bi blo res treba neki naredit en referendum al kaj sej zdj so referendumi itak za usak falus, zakaj ga še za to nebi nardil? Zberemo 40.000 podpisov pa adijo :twisted:

LordFrodo
Nov uporabnik

Napisal/-a LordFrodo Če jun 02, 2011 11:50 am

Tudi moj problem je nekako povezan s problemom prepozno poslane kazni iz strani redarstva MOL, zato se odločil, da ne odpiram nove teme, temveč problem pojasnim kar tu.

Zanima pa me če ima že kdo podobne izkušnje in kakšen je bil razplet v njegovem primeru.

Dobil sem namreč kazen za prehitro vožnjo, ki datira v junij 2010, lastnik vozila s katerim je bil storjen prekršek pa sem postal šele v novembru 2010. Zanima me tudi, če sem v pritožbi dolžan razkriti kdo je bil prejšni lastnik vozila ali je dovolj, da s pomočjo kupoprodajne pogodbe dokažem, da sem šele v novembru 2010 postal lastnik omenjenega vozila. Mislite, da bo zadeva zavržena ali bodo ugotavljali, kdo je bil v tistem času lastnik?

Raje pa ne komenitram, kakšne posledice ima pošiljanje kazni z enoletno zamudo. (Tudi iz vidika izboljšanja prometne varnosti.)

Tako v razmislek, v VB je rok 14 dni....

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Če jun 02, 2011 12:20 pm

jaz vem da ga ne volim več tega Zorana Jankoviććća..

Ok razumem da dobim kazen, ampak ne razumem kako mi lahko da kazen za 8km/h preveč na omejitvi 40 km/h zaradi šolske poti med šolskimi počitnicami :x .
A še ni plačal štadiona za pedertaškarje ali kako?

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Če jun 02, 2011 12:43 pm

Štadion ga j**e. Zaradi nepravilnosti pri razpisih, se je za denar iz EU lahko obrisal pod nosom.
G. Janković: mi smo v EU in ne na balkanu kot se ti obnašaš.

Te kazni, ki jih dobivamo po enem letu, so po njegovem mnenju "polnjenje občinske blagajne".
Sem se pozanimal pri pravnikih, kaj se glede tega da narediti, pa sem prišel do tega, da plačam dokler lahko polovično in sem rešen. Redarji so zaščiteni k svinje bradavičerke!
Fajn je bit župan, če lahko vladi dirigiraš zakone. Mafija balkanska!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jun 03, 2011 10:03 am

Fail - Zoki je skaku po Jamovi, Večni in Polju pa vas osebno meru, zdj pa pobira v lasten žep... Ne vem, mogoče mene tud čaka kaka kuverta, ko je to ravno stalna trasa, samo vseeno - za volanom sem bil jaz. Redarjem pa tudi ne daje vrhovni poglavar Ljubljane direktna navodila kaj in kako. Sploh pa teh pooblastil nimajo samo Ljubljanski redarji, kolikor mi je znano. Z radarji pa lovijo tak povsod - včasih je bila stalnica, da si na fotko s stacionarnega radarja čakal skoraj leto.

Dejte se mal skup zbrat, ker vas nihče ni silil čez omejitev (sploh pa ne v okolici ZOO-ja kjer so 1. otroc, 2. študenti - včasih pijani, spet drugič zapohani, in je pametneje počasi vozit). Tista cesta je v naselju, hočeš nočeš, čeprav mi večina trobi, blenda... Omejitev je bila 50, zdaj je 60, če se ne motim.

Pa predno kdo navali z, zdaj že kar a.com stereotipnim, napadom o angelčkih... Pike imam, kazen sem plačal, mogoče dobim še kako, ker je čisto možno, da me je v preteklem letu kje slikalo. Gas sem pa pritiskal izključno in samo jaz.

S štadionom je pa tudi cela polemika - obljubljal ga je že Janša, ko sem bil še v OŠ. Na vseh volitvah so ga vlačili po zobeh, vsi ste volili zanj. Na - zdaj ga imejte. Sej, ko človek bere stvari po raznih forumih, zlahka ugotovi od kod taka podpora Janšši (pa ne samo janši, še preostali co.). Sej je povsod isto, ko je neko s*anje, takoj na druge valit... Tud če se krivda ne zanika pa pač izkazat ogorčenje nad tem, da nekdo drzne zaračunavat kršenje pravil. Ulice so prazne, kogar so polne hlače jih lahko izprazni na granitnih kockah. Ta stari zaupajo vodilnim še zaradi državljanske vzgoje v ex YU in volijo znana imena, podmladek pa... Ne vem, voli sebi podobne?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jun 03, 2011 10:31 am

Po radiu sem slišal, da je do tega zastoja pošiljanja kazni prišlo zaradi problema z nedelujočim računalniškim sistemom. Sedaj so zadevo očitno popravili.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe jun 03, 2011 10:34 am

odprti clio je napisal/-a:Fail - Zoki je skaku po Jamovi, Večni in Polju pa vas osebno meru, zdj pa pobira v lasten žep... Ne vem, mogoče mene tud čaka kaka kuverta, ko je to ravno stalna trasa, samo vseeno - za volanom sem bil jaz. Redarjem pa tudi ne daje vrhovni poglavar Ljubljane direktna navodila kaj in kako. Sploh pa teh pooblastil nimajo samo Ljubljanski redarji, kolikor mi je znano. Z radarji pa lovijo tak povsod - včasih je bila stalnica, da si na fotko s stacionarnega radarja čakal skoraj leto.

Dejte se mal skup zbrat, ker vas nihče ni silil čez omejitev (sploh pa ne v okolici ZOO-ja kjer so 1. otroc, 2. študenti - včasih pijani, spet drugič zapohani, in je pametneje počasi vozit). Tista cesta je v naselju, hočeš nočeš, čeprav mi večina trobi, blenda... Omejitev je bila 50, zdaj je 60, če se ne motim.

Pa predno kdo navali z, zdaj že kar a.com stereotipnim, napadom o angelčkih... Pike imam, kazen sem plačal, mogoče dobim še kako, ker je čisto možno, da me je v preteklem letu kje slikalo. Gas sem pa pritiskal izključno in samo jaz.

S štadionom je pa tudi cela polemika - obljubljal ga je že Janša, ko sem bil še v OŠ. Na vseh volitvah so ga vlačili po zobeh, vsi ste volili zanj. Na - zdaj ga imejte. Sej, ko človek bere stvari po raznih forumih, zlahka ugotovi od kod taka podpora Janšši (pa ne samo janši, še preostali co.). Sej je povsod isto, ko je neko s*anje, takoj na druge valit... Tud če se krivda ne zanika pa pač izkazat ogorčenje nad tem, da nekdo drzne zaračunavat kršenje pravil. Ulice so prazne, kogar so polne hlače jih lahko izprazni na granitnih kockah. Ta stari zaupajo vodilnim še zaradi državljanske vzgoje v ex YU in volijo znana imena, podmladek pa... Ne vem, voli sebi podobne?

Se strinjam z napisanim.

Sicer je res zelo zelo nadležna zadeva s temi zapolznelimi kaznimi, ker ne dosegajo svojega učinka (tistega, ki naj bi ga - varnost), oz ga dosežejo zelo pozno. Narediš prekršek, niti ne veš, voziš dalje.. Narediš novega, še vedno neveš, voziš dalje, ampak si s pikami že blizu izgube vozniške..potem pa ->

Primer 1: Dobivaš kazni sporti in veš da si na tesnem s pikami, zato začneš voziti bolj previdno, dokler ti jih ne zbrišejo (2 leti?).
Primer 2: Ne veš, da si sploh naredil kak prekršek, furaš še naprej tako hitro in povzročiš hudo prom. nesrečo.
Primer 3: Ne veš, da si sploh naredil kak prekršek, furaš še naprej tako hitro in te dobijo še tretjič, potem pa naenkrat dobiš vse kazni in ostaneš brez izpita.

Drugače pa nas tudi po drugih občinah lovijo ti redarji, pa hm...kako to..Jankovič tam ni župan. Da ne govorim o tem, da se nekateri obnašajo kot Chuck Norrisi in skrivajo svoje avtomobilčke-fotoaparate, kot bi se šlo za življenje in smrt. Sej, tud jaz se bojim, da bom dobil domov kako voščilnico, ampak j.ga.. Sej me ni noben priganjal (zaenkrat) in me usmerjal točno pred radarje. V Mariboru sem nekaj časa nazaj parkiral na nekem "parkirišču" in sem edini dobil kazen - poleg 4-ih zraven parkiranih avtomobilov. Jaz sem imel KR tablico, ostali MB. Pa nimajo nobenih dovolilnic, nalepk ali česa takega (smo kolegi in smo prišli naenkrat). Kdo je kriv? Jaz, ki sem narobe parkiral, redar, ki je samo meni dal kazen, drugim pač ne, župan Kangler, ker se je to zgodilo v njegovem času..?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe jun 03, 2011 11:38 am

a_sist je napisal/-a:Po radiu sem slišal, da je do tega zastoja pošiljanja kazni prišlo zaradi problema z nedelujočim računalniškim sistemom. Sedaj so zadevo očitno popravili.

To se je vedelo že prej, a nisem hotel takoj dolivat bencina na ogenj - to pa zato, ker se je rač. sistem čudežno popravil takoj po volitvah, prej pa eno leto nič. Le kdo bi verjel v take slučaje - razen PR-ovca MOL-a?

-----------------------------------

Jasno je, da smo sami krivi za pritiskanje po gasu, a jasno je tudi, da se tako (prepozno pošiljanje) ne dela - že zaradi varnosti, pa še marsičesa.

Ve kdo, kako je z atesti za te radarje, kako je z "izobraževanjem" redarjev, raznimi pravilniki. občinskimi usmeritvami ipd?

Uporabniški avatar
IgorMM
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a IgorMM Pe jun 03, 2011 11:45 am

Mesto Redarstvo so prejšnje županje uvedle in ne Zoran Jankovic. tok o temu kok ste seznanjeni z stvarmi. kot drugo, je sodišče dalo zeleno luč mestnemu redarestvu za pošiljanje "starih" prekrškov in NE Zoran Jankovic. kot tretje držite se omejitvi in ne boste nikoli prejeli modrih kovert od poštarja. ker za kazni ste si SAMI krivi in ne MOL ter župan!

"vedno je negdo drug kriv samo mi ne"

lp

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe jun 03, 2011 12:15 pm

Sem jasno napisal, da se zavedam o prekršku, sam razpiz.i me pa to, da dobim kazen šele po enem letu!
Ko dobiš kazen, hudičevo paziš kako voziš, tole po enem letu je pa katastrofa!

Ok, Janković je pač Janković, pustmo ga ker on res ni nič kriv...

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe jun 03, 2011 12:38 pm

odprti clio je napisal/-a:Dejte se mal skup zbrat, ker vas nihče ni silil čez omejitev (sploh pa ne v okolici ZOO-ja kjer so 1. otroc, 2. študenti - včasih pijani, spet drugič zapohani, in je pametneje počasi vozit). Tista cesta je v naselju, hočeš nočeš, čeprav mi večina trobi, blenda... Omejitev je bila 50, zdaj je 60, če se ne motim.

Dragi odprti clio in vsi, ki mislite, da je v LJ mogoče voziti po prometnih predpisih. Ali niste vozniki, ali pa tudi vi ne vozite 100% po predpisih. Če pa menite, da ste sposobni v LJ 100% spoštovati znake in oznake, pa ZS na recept. Vam bom za eno kosilo z vodeno vožnjo dokazal, da se ne da.

Zato, da ljubljanske službe ne opravljajo svojega dela, JE v tem trenutku OBJEKTIVNO ODGOVOREN ravno Janković. Ko bo kak drug župan, pa bom rekel drugače.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe jun 03, 2011 1:07 pm

jack86 je napisal/-a:Ok, Janković je pač Janković, pustmo ga ker on res ni nič kriv...

Kako ni kriv?
Vsak župan, še posebno v Lj, kjer so dejanski problemi s transportom, bi moral imet vizijo urejanja teh problemov in nato postavit nekoga, ki bo to vizijo dodelal in operacionaliziral. Kako si to zamišlja ZJ, v nadaljevanju. Očitno ni prave vizije, še manj pa pravega odgovornega za izvedbo. In to je krivda ZJ-ja! Da ne govorim o npr Popotu, ki je povsem zazidal nekoč prelepo divje in celo zaščiteno območje za Koprom s krožišči, parkirišči itd. Za ta denar bi lahko imeli Koprčani pogost in povsem zastonj avt. prevoz naslednjih 100 let, pa še nekaj narave bi ostalo.

Poglejmo napake v viziji urejanja prometa v Lj.

!. Že itak zabasano središče obremenjujejo s parkirnimi hišami (prijatelji v gradbenih lobijih?), torej z večjim prometom, namesto da bi poskusili uvesti zastonj avtobuse - kar bi lahko delno financirali tudi s kakšnim procentom (npr preusmerili "prispevek za prevoz na delo").

2. Semaforji so ponekod na vsakih 50 ali 100 metrov in ko vprašaš po minimalnem zelenem valu, ti odgovorijo, da pač ni možno. Ponekod verjetno res ne. Kaj pa ogromno "malih" semaforjev (na stranskih uličicah( in semaforjev za pešce (npr Celovška), ki redno štopajo promet v obe smeri, čeprav bi z majhno spremembo v krmilniku to odpravili - in s tem odpravili ogromne izgube časa, bencina, tudi živcarije, da o bolj čistem zraku ne govorim. To je evidentna nesposobnost ljudi - ki jih je na mesto postavil ZJ.

3. Ograjevanje nekdaj skupnih parkirišč in spreminjanje v plačljiva (brez prepustnic za stanovalce - spet prijatelji iz gradbenega lobija?). Vzporedno jačanje redarske službe, ki kaznuje stanovalce (ki so tam desetletja zastonj parkirali), postavljanje raznih količkov ipd - ob evidentnem in akutnem pomanjkanju park. prostorov - posledica je pol metra več trave ob cesti in nemogoč promet okoli na cesti parkiranih avtov - ker drugje pač ne morejo parkirat.

4., 5. ...- tega je enostavno preveč.

Če pogledamo dejstva - meščanom se že tako ponekod nevzdržna situacija z vsakim ukrepom še poslabšuje - od kdaj župani striktno delajo proti interesom občanov in jim dosledno slabšajo bivalne razmere. In ko se kdo oglasi, ga ali ignorirajo ali obtožujejo ne vem česa - nikoli ni priznanja in odprave napake (parkirišče pod tržnico, "kraja" skupnih parkirišč pri Ruskem carju in še marsikje, spreminjanje namembnosti terena, ki je bil rezerviran za skupne potrebe (na več mestih) itd itd).

Vse za neko napačno vizijo proti dejanskim interesom občanov in za drage gradnje - in za to je kriv ZJ! In vse to je povezano s prometom, pretočnostjo, izgubo milijonov ur občanov - hkrati pa se v vse to "elegantno" umesti "ojačane" redarje in dodatno kasira. Le za koga?

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe jun 03, 2011 1:19 pm

esem je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Ok, Janković je pač Janković, pustmo ga ker on res ni nič kriv...

Kako ni kriv?
Vsak župan, še posebno v Lj, kjer so dejanski problemi s transportom, bi moral imet vizijo urejanja teh problemov in nato postavit nekoga, ki bo to vizijo dodelal in operacionaliziral. Kako si to zamišlja ZJ, v nadaljevanju. Očitno ni prave vizije, še manj pa pravega odgovornega za izvedbo. In to je krivda ZJ-ja! Da ne govorim o npr Popotu, ki je povsem zazidal nekoč prelepo divje in celo zaščiteno območje za Koprom s krožišči, parkirišči itd. Za ta denar bi lahko imeli Koprčani pogost in povsem zastonj avt. prevoz naslednjih 100 let, pa še nekaj narave bi ostalo.

Poglejmo napake v viziji urejanja prometa v Lj.

!. Že itak zabasano središče obremenjujejo s parkirnimi hišami (prijatelji v gradbenih lobijih?), torej z večjim prometom, namesto da bi poskusili uvesti zastonj avtobuse - kar bi lahko delno financirali tudi s kakšnim procentom (npr preusmerili "prispevek za prevoz na delo").

2. Semaforji so ponekod na vsakih 50 ali 100 metrov in ko vprašaš po minimalnem zelenem valu, ti odgovorijo, da pač ni možno. Ponekod verjetno res ne. Kaj pa ogromno "malih" semaforjev (na stranskih uličicah( in semaforjev za pešce (npr Celovška), ki redno štopajo promet v obe smeri, čeprav bi z majhno spremembo v krmilniku to odpravili - in s tem odpravili ogromne izgube časa, bencina, tudi živcarije, da o bolj čistem zraku ne govorim. To je evidentna nesposobnost ljudi - ki jih je na mesto postavil ZJ.

3. Ograjevanje nekdaj skupnih parkirišč in spreminjanje v plačljiva (brez prepustnic za stanovalce - spet prijatelji iz gradbenega lobija?). Vzporedno jačanje redarske službe, ki kaznuje stanovalce (ki so tam desetletja zastonj parkirali), postavljanje raznih količkov ipd - ob evidentnem in akutnem pomanjkanju park. prostorov - posledica je pol metra več trave ob cesti in nemogoč promet okoli na cesti parkiranih avtov - ker drugje pač ne morejo parkirat.

4., 5. ...- tega je enostavno preveč.

Če pogledamo dejstva - meščanom se že tako ponekod nevzdržna situacija z vsakim ukrepom še poslabšuje - od kdaj župani striktno delajo proti interesom občanov in jim dosledno slabšajo bivalne razmere. In ko se kdo oglasi, ga ali ignorirajo ali obtožujejo ne vem česa - nikoli ni priznanja in odprave napake (parkirišče pod tržnico, "kraja" skupnih parkirišč pri Ruskem carju in še marsikje, spreminjanje namembnosti terena, ki je bil rezerviran za skupne potrebe (na več mestih) itd itd).

Vse za neko napačno vizijo proti dejanskim interesom občanov in za drage gradnje - in za to je kriv ZJ! In vse to je povezano s prometom, pretočnostjo, izgubo milijonov ur občanov - hkrati pa se v vse to "elegantno" umesti "ojačane" redarje in dodatno kasira. Le za koga?

...To sem zaradi tega napisal, da ni debata zašla direktno na njega. Imam občutek, da jih je nekaj njegovih privržencev tudi na tem forumu, zato bo samo kreganje okol Jankovića.

Sj pravim, vemo kakšno politiko vodi Zoki, škoda besed... Pediatrična klinika se (je) gradi(la) 20 let, prestižna garažna hiša pa pičlih par mesecu. To je sam eden izmed mnogih primerov.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe jun 03, 2011 1:29 pm

billaecko je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Poglejmo napake v viziji urejanja prometa v Lj.

2. Če obrnemo zadevo v drugo stran, koliko avtov in ljudi pride v Ljubljano. Veliko. Koliko oseb pa je v posameznem avtu? Eden, mogoce dva, trije izredno redko. Železnice so totalno pogorele, javni prevoz je tako-tako, primestni avtobusni prevoz je pa spet srednjeveška žalost.

3. Za tole ne bom 100% zatrjeval, da ko neko parkirišče ogradijo in prenovijo in stanovalci ne dobijo prepustnic? Dvomim oz. ni čisto tako, je pa res, da nepravičnost nastopi za nekatere, ki živijo 20 ali več let v bloku in jim potem ponudijo letno prepustnico za določen denar.

...Koliko €€€ pripeljemo tisti, ki se VSAK dan vozimo v LJ in smo zaposleni v LJ?? Vsak € je preveč!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov