Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

miTTja
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Vožnja mladoletnega

Napisal/-a miTTja To jun 28, 2011 4:24 pm

LP!

Vem, da bo sedaj vik in krik ampak useeno me zanima.
imam 17let, izpit za motor ( 2 leti ) in počasi se bom začel odpravljati k izdelavi izpita za avto. Ceste sem navajen, tako tudi samega prometa ter obnašanja na njej. Glede na ostale motoriste jah, sm kr pr pamt :P Sedaj me pa zanima ( pa prosim brez onih mulc spi*** pa podobno ) kolikšn je kazen zame če me ustavijo, če nimam nobene prometne prekškarske zgodovine in če:
1. vozim avto sam, brez izpita, mladoleten, in imam že izpit za motor ( če to kaj vpliva )
2. vozim avto z spremstvom ( staršev ) + še ostalo

In pa še za use k komentirate, da so/smo nezreli gordol: Roko dam u ogenj za polovico, da so predn so imeli izpit, z tastarimi šli v kakšen odaljen kraj pa so se učili speljevanje in podobno.

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Vožnja mladoletnega

Napisal/-a Patrik_A3 To jun 28, 2011 4:46 pm

vozi normalno pa nebo nič. Ampak ne mislim ravno sedaj s tem nekih glavnih cest ali pa mesta. been there, done that.

za vsak slučaj pa močnejši avto in pogled na vzratna ogledala ter noga v pripravljenosti :mrgreen: :mrgreen:

v kolikor te dobijo, bodo kaznovani starši ker še nisi polnoleten. kakšna je kazen nena vem, vem pa , da nebo majhna.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jun 28, 2011 5:01 pm

Kakšnih 1200 € ali koliko je že. In to jih boš plačal z nasmeškom na obrazu ;) Pa še kakšno prepoved opravljanja izpita, če imaš malo sreče. To, da imaš čisto kartoteko, izpit za drugo kategorijo, ter da zraven sedi kdo od staršev, pa je vse skupaj vredno piškavega oreha. Žal.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jun 28, 2011 5:04 pm

povej fotru svojo željo, pa naj te pripelje na naslednji time attack na raceland. Boš imel več od vožnje, kot dolgočasenje po navadnih cestah, pa še pred kaznijo si varen..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jun 28, 2011 5:05 pm

Ja, ja, nisi edini. Sam sem se s očetom vozil po lokalni cesti, ki gre v "divjino" in ne gre skozi nobeno naseljeno območje do konca asvalta. Če najdeš kakšno primerno cesto (bogu za nogu, malo prometa, dovolj široka!), ne vidim problema, če greš to delat s spremstvom izkušenega voznika in lepo previdno, počasi, če delaš kolono se umakneš itd. ;)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jun 28, 2011 5:15 pm

mene je oce naucil vozit na vikendu, kr precej iz civilizacije ko sem mel 12 let. ampak nikoli po navadni cesti. kvecemu po cesti ki vodi do vikenda. na kaj vec se sam nisem pomislil
kazen sigurno ne bo lepa, zna pa se zgodit, da pade kaka prepoved opravljanja izpita (kot je ze nekdo omenil) ;)

sicer pa, kaj se zgodi v primeru da prileti vate kdo in si ti brez izpita (vrjetno isto najebes) :?:
turbo inside

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jun 28, 2011 9:04 pm

Toplo odsvetujem... Ker, ko ima hudič mlade... Ti bo zavarovalnica oškodovanca rekla, da si s 17-imi sposoben za delo (in očitno tudi za volan), torej boš plačal. Kolega še danes kešira dolg. Aja, polica v tem primeru ne krije škode. Uživaj na motorju še to leto :)

Pa da ne boš mislil, da ti solim pamet, ker sem za volanom še od 7. razreda OŠ oops pa močno obžalujem :!:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix To jun 28, 2011 10:02 pm

Kazen je kar visoka + 2 leti prepovedi opravljanja izpita, pa če so stari polek al ne. Tako da raje se drži kakih gozdnih poti :D
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To jun 28, 2011 10:15 pm

baSix je napisal/-a:Kazen je kar visoka + 2 leti prepovedi opravljanja izpita, pa če so stari polek al ne. Tako da raje se drži kakih gozdnih poti :D

+1

Kaj je tak težko počakat do 18 leta? :D V skrajnem primeru pač naredi izpit sedaj - ampak se boš moral voziti v spremstvu drugega (izkušenega) voznika. Saj se da pred 18 letom narediti izpit :)

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr jun 29, 2011 2:26 pm

ninjeti je napisal/-a:Kaj je tak težko počakat do 18 leta? :D V skrajnem primeru pač naredi izpit sedaj - ampak se boš moral voziti v spremstvu drugega (izkušenega) voznika. Saj se da pred 18 letom narediti izpit :)

Pred 18. letom se ne naredi izpita. Izpit v vsakem primeru delaš po 18. letu. To, kar ti omenjaš pa je, da v avtošoli pred 18. letom voziš do društvenega izpita, potem do najmanj 18. in največ do 18,5. leta voziš v spremstvu odrasle osebe, za katero tudi veljajo neka pravila (na začetku dve uri vožnje s teboj v AŠ, manj kot 5 točk, več kot N let izpita,...). Izpit pred držžavno komisijo delaš med 18. in 18,5. letom starosti.

Prednost pristopa vožnje s spremljevalcem je predvsem ta, da si mladi voznik pridobi precej več izkušenj (v enem letu in ob razumevanju družine mirno preko 10.000 km). Nerodnost je, če spremljevalec nima avtoritete ali zadostnega znanja prometnih predpisov, pa še zavoarovalnice zahtevajo doplačilo za mladega voznika tudi v primeru vožnje s spremljevalcem, čeprav je za vse napake mladega voznika formalno odgovoren (in tudi kaznovan) spremljevalec.

@miTTja: glede na to, da se v svoji objavi nagibaš k nespoštovanju avtoritet in pravil, vožnjo s spremljevalcem odsvetujem, saj znaš pri izpitu imeti težave. Še posebej, če tvoj spremljevalec ne bo imel dovolj avtoritete in ne bo uspel v času vožnje s spremljevalcem dovolj jasno zahtevati, da se držiš VSEH (tudi najneumnejših) znakov in pravil.

V obeh primerih, ki si jih navedel v vprašanju pa ti je najbrž že iz odgovorov drugih jasno, da se prilično kaznujejo. Sam bi dodal samo to, da lahko tudi z odvzemom vozila, če se ti zgodba večkrat ponovi. Tudi ta pristop ti odsvetujem, saj verjamem, da si motorično dovolj sposoben, da ti sama vožnja, ko boš legalno smel voziti, ne predstavlja težav, lahko pa bi ti pri izpitu predstavljali težavo naučeni slabi vzorci, če bi se jih v tem letu navzel.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Napisal/-a HPF Sr jun 29, 2011 3:12 pm

Kr nekaj na pamet pišete.. :|

Če te ustavijo brez izpita, mladoletnega, boš dobil sodnika za prekrške. Tja boš moral prit s staršem oz. skrbnikom in po krajšem pogovoru s tabo bo sodnik podal razsodbo, ki jo bo prebral na glas in bo šla v zapisnik. Glede na to, da imaš izpit za motor in da nimaš nobenega prekrška od prej, boš 99% dobil ustni opomin oz. ukor.
Ko te ustavi policaj, mu ne laži, da si pozabil vozniško, ali pa še slabše, da daš vozniško od kolega zraven, ker te bo policaj dobil na laži. Če boš lagal, se ne boš mogel z njim nič zmenit.. Drugače pa boš moral z njim it do vozila, kjer te bo preveril itd.. takrat mu lepo rečeš, če se da kaj zmenit.. brez, da pičiš frajerja ali kaj podobnega, ker si drugače pečen.. Bat se policaja tudi ne rabiš, ker se njemu gladko j*be.. :)
Če se bo odločil, da ti popusti, boš moral pustit avto tam, oz. bo moral naprej peljat nekdo z izpitom, drugače pa si bo tvoje podatke zapisal v beležko. Ne imet lažnih upov, da si tja samo zabeležijo, (podobno kot če hodijo zvečer v parku in popisujejo ljudi, ki se družijo in čez nekaj časa vržejo listek v koš) ker boš dobil sodnika za prekrške, čeprav ne boš rabil nič tam podpisat.

Če nisi več mladoleten in si brez izpita je postopek s sodnikom za prekrške drugačen.

Ne vzami mojega posta kot zagotovilo, da to ni nič takšnega; če boš naredil nesrečo (bog ne daj da kdo umre) boš plačeval še dolgoooo ;)

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če jun 30, 2011 9:41 am

Točn tko kokr je @HPF napisu drži, ne neki pisat na pamet če ne veste kako stvari grejo. Sploh pa kazni nemorš dobit če si mladoletn. Kazn za starce je pa tko, če te prvič dobijo, ni panike, greš sodniku, rečeš da neboš nikol več in da ti je žou, dobiš ukor in greš domov. Tko je blo pr men res pa da že kr neki cajta nazaj, ampak mislm da se nč ni spremenil. Drugač pa bi ti tut js svetovou da če se že morš furat se furi usaj nekje, kjer ni prometa. Ker tista kazen ČE jo dobiš, ni nč v primerjavi s tistim kar boš mogu odkartat če drugmu škodo nardiš. Sej js sm biu tut budala pa sm že od 7ga razreda začeu kupovt razne kante, ampak zdj k pomislm kaj bi loh use se zgodil ni glih fajn. Tko da kokr sm reku če že morš, nekam na makadam al pa neki pa fotra zravn da ti še mal pokaže ker sam se usega nemorš naučit in je fajn da je zravn en k ma izkušnje.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če jun 30, 2011 10:46 am

recept je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:Kaj je tak težko počakat do 18 leta? :D V skrajnem primeru pač naredi izpit sedaj - ampak se boš moral voziti v spremstvu drugega (izkušenega) voznika. Saj se da pred 18 letom narediti izpit :)

Pred 18. letom se ne naredi izpita. Izpit v vsakem primeru delaš po 18. letu. To, kar ti omenjaš pa je, da v avtošoli pred 18. letom voziš do društvenega izpita, potem do najmanj 18. in največ do 18,5. leta voziš v spremstvu odrasle osebe, za katero tudi veljajo neka pravila (na začetku dve uri vožnje s teboj v AŠ, manj kot 5 točk, več kot N let izpita,...). Izpit pred držžavno komisijo delaš med 18. in 18,5. letom starosti.

Prednost pristopa vožnje s spremljevalcem je predvsem ta, da si mladi voznik pridobi precej več izkušenj (v enem letu in ob razumevanju družine mirno preko 10.000 km). Nerodnost je, če spremljevalec nima avtoritete ali zadostnega znanja prometnih predpisov, pa še zavoarovalnice zahtevajo doplačilo za mladega voznika tudi v primeru vožnje s spremljevalcem, čeprav je za vse napake mladega voznika formalno odgovoren (in tudi kaznovan) spremljevalec.

No to sem mislil ja - hvala za točno pojasnilo :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če jun 30, 2011 4:40 pm

Če te ustavijo sedaj brez izpita, še do 20 leta neboš mogel opravljati izpita. Sam sem naredil okoli 4000km brez izpita, pa sem imel srečo. Lahko reskiraš, če se ti pa splača pa sam premisli :) Ker če bo kazen bo velika, če bo pizdarija, bo velka pizdarija..
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Napisal/-a HPF Če jun 30, 2011 4:55 pm

NejcZ je napisal/-a:Če te ustavijo sedaj brez izpita, še do 20 leta neboš mogel opravljati izpita. Sam sem naredil okoli 4000km brez izpita, pa sem imel srečo. Lahko reskiraš, če se ti pa splača pa sam premisli :) Ker če bo kazen bo velika, če bo pizdarija, bo velka pizdarija..

Bučke bučke.. prepovedi opravljanja izpita za 2 leti več ni.

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki Če jun 30, 2011 5:03 pm

Tako kot ti, sem tudi jaz bil vedno navdušen nad vožnjo in sem to počel že v ranih letih z fotrom po makadamu, ker pa imamo kmetijo sem se tako vozil tudi s traktorjem in ko sem bil v 7. razredu oš, sem šel zaradi odsotnosti fotra kar sam balirat z traktorjem. Z mano je šla še sestra... no in ko sem se tako peljal z našim neregistriranim traktorjem po glavni cesti, so nasproti pripeljali policaji in pol je bla jeba... dobu sem sodnika za prekrške, kazen je bila takrat okrog 200.000 sit (zdaj so najbrž dvignili na 1200 eur) prepoved opravlanja izpita pa mi ni bila dodeljena, tko da sem lahko opravljal izpit normalno... ker sem 100% da se boš že zdaj vozil naokoli, ti želim, da te nebi ustavili, pa da ne skuhaš kakšne neumnosti... LP Tilen

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe jul 01, 2011 1:03 pm

Danes se je namesto ZVCP začel uporabljati ZPrCP (velja že od 1.4.2011).

Glede vožnje brez izpita vam predlagam, da si ogledate razloge za zaseg vozila, naštete v 23. členu ZPrCP, še posebej 5. alineje 1. odstavka tega člena.

Počasi prihajamo v fazo, ko res velja, da se "babe/dedca in avta ne posoja".
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Pe jul 01, 2011 1:19 pm

sploh ne vem kako mu lahko svetujete, naj se vozi po pravilih itd itd. če nima izpita pač ni za na cesto! in pika. :roll:
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe jul 01, 2011 1:20 pm

HPF je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Če te ustavijo sedaj brez izpita, še do 20 leta neboš mogel opravljati izpita. Sam sem naredil okoli 4000km brez izpita, pa sem imel srečo. Lahko reskiraš, če se ti pa splača pa sam premisli :) Ker če bo kazen bo velika, če bo pizdarija, bo velka pizdarija..

Bučke bučke.. prepovedi opravljanja izpita za 2 leti več ni.

To piše kje?
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jul 01, 2011 1:53 pm

skopusnik je napisal/-a:sploh ne vem kako mu lahko svetujete, naj se vozi po pravilih itd itd. če nima izpita pač ni za na cesto! in pika. :roll:

a oni,ko pa je prvič za volanom v avtošoli, pa je ali kaj?

So še hujši primeri,pa imajo več let izpit v rokah.....
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov