Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

pooblastilo

Napisal/-a fare So jul 09, 2011 9:09 pm

Zdravo,
kmalu bom za teto ki je hudo bolana prodajal njen avto.
Kako naj to izpeljem da nje po možnosti sploh ne vključujem v to ker je njeno stanje tako da jo to zna full obremeniti pa bog ve kaj pol vse to za sabo potegne?
A kako pooblastilo naredimo al kaj?
lp.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Re: pooblastilo

Napisal/-a exide Ne jul 10, 2011 6:26 am

Jaz sem lani napisal bratu pooblastilo, da je šel odjavit moj avto pa je šlo skozi brez problema. Verjetno se za prodajo, da isto narediti.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne jul 10, 2011 6:32 am

za odjavo in registracijo velja pooblastilo (doma napišeš) ali pa še to ponavadi ne rabiš.

Sem pa pred mesecem reševal tak primer. Za prepis in PRODAJO vozila lahko pooblastiš drugo osebo, ampak samo na upravni enoti oz v tem primeru bolezni pride notar k njej na dom oz bilokam. Se pa to zaračuna po njegovem ceniku.. točne cene pa nebi vedel, ker je to urejala kolegica preko svojega podjetja. Pokliči najbližjega notarja pa preveri. Predstavljaj pa si, da bi na podlagi nekega A4 papirja ljudem kr nove prometne in lastništva izdajali NO-GO
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jul 10, 2011 10:38 am

jay je napisal/-a:za odjavo in registracijo velja pooblastilo (doma napišeš) ali pa še to ponavadi ne rabiš.

Sem pa pred mesecem reševal tak primer. Za prepis in PRODAJO vozila lahko pooblastiš drugo osebo, ampak samo na upravni enoti oz v tem primeru bolezni pride notar k njej na dom oz bilokam. Se pa to zaračuna po njegovem ceniku.. točne cene pa nebi vedel, ker je to urejala kolegica preko svojega podjetja. Pokliči najbližjega notarja pa preveri. Predstavljaj pa si, da bi na podlagi nekega A4 papirja ljudem kr nove prometne in lastništva izdajali NO-GO
Ja itak,razumem,hvala.lp.

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Po jul 11, 2011 12:00 pm

Pred časom sem imel podobno situacijo... Vsekakor se je potrebno obrniti na UE, pride referent domov, uredi pooblastilo, strošek minimalen (par evrov storitev + povrnitev potnih stroškov). Če se kliče notarja pa je po moje kar precej dražje...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jul 11, 2011 4:54 pm

Rabis notarja (ce je oseba nepokretna, pride notar na dom), da podpise kupoprodajno pogodbo (meni so pooblastilo zavrnili). vse ostalo lahko resujes sam.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jul 11, 2011 5:46 pm

Ne,teta ni nepokretna ampak spomina več nima,vsaj kratkorjanega ne,tako da načeloma sploh ne ve kaj počne in nonstop rabi nekoga polek da jo vodi.
Podpisati pa se že zna.
lp.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jul 11, 2011 8:29 pm

fare je napisal/-a:Ne,teta ni nepokretna ampak spomina več nima,vsaj kratkorjanega ne,tako da načeloma sploh ne ve kaj počne in nonstop rabi nekoga polek da jo vodi.
Podpisati pa se že zna.
lp.

Glede na situacijo bi bil na tvojem mestu previden, saj se lahko hitro pojavi očitek, da si teto pregovoril v dejanje ki se ga ne zaveda.

Glede na to da ima teta težave s spominom in morda še čim drugim verjetno sama zase ni več v stanju razmišljati in odločati kot bi morala. V takih primerih se osebam s takšnim stanjem lahko odvzame opravilna sposobnost in se določi skrbnika, ki nato v imenu take osebe upravlja z njenim premoženjem in sprejema odločitve v njeno korist.

Glede na to, da govorimo o osebi ki ima težave s spominom v bodoče ne bo vprašanje zgolj avtomobila ampak tudi kdo in kako bo sprejel odločitve v zvezi z njo - očitno jih sama ne zmore več.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jul 11, 2011 9:20 pm

Če je teta v takem stanju, rabi skrbnika, ki ga imenuje CSD. Imenuje lahko tebe. Poveš, zakaj avto prodajaš in zakaj je to potrebno oziroma teti v korist. In imaš odločbo CSD za prodajo in tudi soglasje CSD.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov