uros11 je napisal/-a:Odgovoren že že, vendar tudi kupec ve, kaj je kupil. Da bi to bila skrita napaka, kar malo dvomim. Bi bilo treba bolj opisati okvaro, da se vidi, kaj je bilo in kaj ni bilo skrito. Pa da zariba švenk, kaj je razlog?
tilen2ki je napisal/-a:pozdravljeni vsi skupaj!
Zadeva ja taka: moj oče je prejšnji teden prodal minibagra. Kupec je prišel k nam, stroj sprobal, ker je pač minibager starejši, je gospod jamral, da ima veliko lufta... Stroj pa je delal normalno, tako kot je pač nam služil že kakšno leto... Gospod se je odločil za nakup in zglihal, da nam je kar malo žal, da je minibager šel od hiše.. No par dni nazaj, pa kliče očeta, da mu je zaribal švenk ( to je tisti del ki vrti bager okoli svoje osi) in da je to bila prikrita napaka in da moramo ali dati vsaj en del stroška popravila zraven ali pa nam pripelje stroj nazaj v stanju kakršnem je, mi pa mu povrnemo kupnino... Druga možnost nikakor ne pride v poštev, ker smo kupili drug stroj... Oče je stroj prodal kot fizična oseba, zato me zanima ali je za napako, za katero res ni vedel sploh odgovoren odgovarjat, klub temu da je gospod pri nas doma bager sprobal in je vse na bagru delovalo. Hvala za pomoč lp tilen
JamesTheMan je napisal/-a:Poglejte na pogodbo kaj piše. Ponavadi piše, da je kupljeno po sistemu "videno - kupljeno". Tu se lahko kupec na glavo postavi in ne more nič.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov