nebivedu je napisal/-a:Vprašaj se ali je del ki si ga zamenjal potrošen material, ali pa je recimo kaka druga stvar vplivala na povečano obrabo samega dela.
Garancijo pa ponavadi dajo na svoje delo in da je delo dobro in kvalitetno opravljeno, ne na material.
Najprej ta serviser niti ni hotel priznati, da je ta del bil menjan, vendar sem mu to dokazal z računom.
C4V4L13R je napisal/-a:am...nisem kupil dela in ga peljal k mehaniku. samo peljal sem avto h mehaniku da zrihta. drugače pa gre za menjavo sprednjh rok, odpovedal pa je en volanski končnik
garancijo pa je dal na svojo "opravljeno storitev"
C4V4L13R je napisal/-a:@nebivedu:
ampak on je meni končnik dal zastonj - računal mi je delo, meritev optike in nastavitev kota. ravno v tem je keč. priznal je napako na končniku - torej ni šlo za prekomerno obrabo, udarec ali karkoli, končnik mi je prinesel zastonj, ga zmontiral, naredil optiko in reku, da moram plačat pol ure dela in optiko in za to mi je tudi izstavil račun.
rnisan je napisal/-a:Kolikor dojamem, je avtor te teme prvič plačal zamenjani del in delo. Drugič (ob reklamaciji) je dobil del brezplačno, delo mu je pa bilo zaračunano. Če je avtor te teme kupil del pri isti osebi, ki mu je strokovno montirala del, potem ima upravičeno garancijo na oboje. Torej mu ne bi bilo treba znova plačati dela in optike. Če pa je del kupil drugje pa mislim, da to ne drži. Nisem pa pravnik in ne morem trditi, vendar tako mi je logično.
Če se ti na avtu strga jermen dva meseca po strokovni vgradnji na servisu, ti servis ne bo dal le 30€ za jermen, delo pa znova zaračunal, ampak ti bodo avto komplet poštimali na njihove stroške, pa čeprav ne izdelujejo jermenov...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov