Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Memo
Nov uporabnik

Mladi voznik napihal - izkušnje

Napisal/-a Memo Če jul 28, 2011 8:13 am

Kot v naslovu napisano, sem v noči na ponedeljek kot mladi voznik napihal, in sicer 0,33 mg/l... Policaj namesto da mi je takoj napisal kazen (600€) in vpisal 8 pik dal možnost da se zagovarjam pred sodnikom ter za 24 ur odvzel vozniško. Na dan prekrška mi je do izteka naziva mladega šoferja manjkalo 6 dni. Zanima me če ima kdo izkušnje pri sodnikih v primerih vožnje pod vplivom. Navsezadnje se mi niti ne gre, da bi mi odpisali tistih 600€, bolj bi mi bilo pomembno, da ne bi dobil tistih osmih pik in posledično izgubil vozniške. Pregovor, da osel ne gre dvakrat na led ali pa da se iz napak kaj naučimo pri meni nekako ne drži, saj sem nekaj časa nazaj pridobil 3 pike in 100€ za isto traparijo, kar sodnik verjetno ne bo štel meni v prid.

Torej, če imate pri sodnikih kakšne izkušnje, ali pa če poznate naš pravni sistem na dan z besedo, da malo vidim kaj me čaka, saj bo to moja prva izkušnja po sodiščih...

Lep pozdrav !

Uporabniški avatar
mato_L
Nov uporabnik

Re: Mladi voznik napihal - izkušnje

Napisal/-a mato_L Če jul 28, 2011 8:30 am

Mislim mladi voznik, pa si že napihal, jaz bi ti takoj vzel izpit pa še avto po vrhu. Kaj bo s tabo ko boš starejši boš zmeraj pod vplivom sedel za volan?
Mislim da se nimaš kaj zagovarjat, da nimaš opravičila za to da si napihal!
Moje mnenje.

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 Če jul 28, 2011 8:48 am

Pozdravljen!

Se lohk kr prpraviš da boš ob izpit. na tvojo žalost. je prjatu napihau 0.24 al kok uglavnem lohk bi mu toleranco upoštevau pa mu je ni dobu 3 pike. tisto kar greš pred sodnika je pa itq brezveze. razn če bo res prjazn pa bo mal pogledau skoz prste ker si še 6dni voznik začetnik. lp

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Če jul 28, 2011 8:53 am

0,33 mg/l je že precej za mladega voznika. Glede na to, da si bil enkrat že kaznovan za to, mislim da ne bo šlo gladko skozi. Odvisno, na kakšnega sodnika boš naletel. Verjetno bo sledil odvzem, ker tudi če dobiš manj kot 8KT je to pri zdajšnjih 3KT dovolj. In pa zna bit, da ti bo pred ponovnim opravljanjem izpita po novem zakonu določil tudi rehabilitacijski program.
Nekako se boš moral naučiti, da alkohol in vožnja ne gresta skupaj.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jul 28, 2011 9:00 am

Pri sodniku se da načeloma kaj pogovoriti glede pik, ampak tuki te bo pretekla kazen drago stala. Če boš imel veliko SREČO bi mogoče lahko dobil samo 4 pike pa par mesecev prepovedi vožnje, tako da ti vsaj izpit ostane. Če bo pa kakšen sodnik s slabimi izkušnjami ti bo dal pa polno kazen in boš lepo 6 mesecev čakal potem pa spet vozniško delat.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če jul 28, 2011 9:37 am

Oprosti, ampak upam, da ti vzamejo izpit - namreč če nisi toliko fer do varnosti drugih, svojih sopotnikov in do svoje varnosti potem nimaš kaj iskati na cesti. Razumem če nazdraviš z enim kozarcem, za 0,33 pa nisi spil glih malo (Sploh pa ŽE DRUGIČ?!?!?!). Škoda da še več takih ne dobijo. Bi vsaj ceste bile bolj varne.

Predstavljaj si da bi koga (bog ne daj) ubil v tistem času zaradi alkoholiziranosti... Vsi bi delali napake, nihče pa nima ja*c priznat tega in nositi posledic.

Ampak to je samo moje mnenje.

Pa lep pozdrav.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če jul 28, 2011 9:56 am

No ti kr lepo pridno k masi hod pa tam pridigaj, kot en zupnik (greha frej).

Ceste bolj varne ker bo izgubil voznisko ? Prosim povej mi zakaj bo temu tako ? Kaj brez vozniske pa fizicno nemores v avto stopit al kako ? Te izjave so mi tko smesne bojo ceste bolj varne aka sanje
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jul 28, 2011 9:58 am

pa spet samo moraliziranje. človek ni vprašal po nabijanju vaših mnenj ampak je imel točno določena vprašanja.

me zanima, če se res vsi držite pravil in se vsak dan vozite do kilometra točno 50, 90, 130... in niti kilometra več? Aja sej res, to ne ogroža drugih ljudi, alkohol pa jih.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če jul 28, 2011 10:07 am

Ne rečem da sem brez greha, ampak v avto nikoli ne grem pijan! Kaj je z vami?

Bi vas rad videl kako bi bili če bi vam pijanec koga ubil :)

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Če jul 28, 2011 10:10 am

Sodnika vrjetno sploh vidu ne boš! ker ni hud prekršek! Ti boš imel samo zagovor, kjer boš moral povedat vse...kako je blo, zakaj, itd., tiste tajnice natipkajo...
ko boš to opravu pa potlej oni pošljejo to izjavo sodniku, in sodnik potlej sam odloč! VRJAM da ti ne bo nč spregledov, in da dobiš avtomatsko tavisoko kazen, na žalost. potlej pa sledi samo še kouerta domov z položnicami in kazen!

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 28, 2011 10:16 am

Moraliziranje gor ali dol. Nič ni na žalost. Tip je bil pjan na cesti. Naj pokasira, kar je iskal, tako je to.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če jul 28, 2011 10:20 am

Zakaj sploh pises ce ne odgovarjas na vprasano? Zakaj podajas mnenje ce to ni iskano?

Enostavno moral bi dodelat pravila na forumu, ce ne odgovarjas na vprasano dobis opozorilo, veckratno opozorilo pa ban. Tko bi v temah lahko mel dejanske odgovore ne pa 90% smeti.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 28, 2011 10:25 am

Ne se sekirat. Ne zasluži odgovora. Naslednjič bo jokal za nekaj drugega. Takih nikoli ne izuči.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če jul 28, 2011 10:30 am

uros11 je napisal/-a:Ne se sekirat. Ne zasluži odgovora. Naslednjič bo jokal za nekaj drugega. Takih nikoli ne izuči.

uros11 braneee je mislil na mene. Njemu se pač zdi normalno da se pijanci naokrog vozijo (pa še vedno mladi vozniki). Bo spremenil mnenje ko bo doživel kakotragedijo, do takrat pa bo pametoval da so odgovori offtopic. Sicer pa je blo ontopic: povedal sem da mu naj vzamejo izpit - in mu ga tudi bodo.
Zadnjič spremenil ninjeti, dne Če jul 28, 2011 10:34 am, skupaj popravljeno 1 krat.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 28, 2011 10:32 am

Verjetno je mislil oba.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če jul 28, 2011 10:42 am

Ponavadi se v take debate ne vključujem, ker se mi zdijo pod mejo. Kot da bi ropar pošte, ki je zabodel uslužbenko spraševal ostale ljudi kaj ga čaka in ali se da kako zmenit, da ne bo dobil hude kazni......

Sodniki imajo raznih takih pijančkov za volanom dovolj in siguren sem, da bo dosodil tako, kot misli večina tukaj gor.

BTW: 2 krat so te dobili. Kolikokrat pa te niso dobili, ko bi drugače tudi "napihal"?
Zadnjič spremenil ma_hi, dne Če jul 28, 2011 12:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če jul 28, 2011 10:51 am

Vajina mnenja(se kaj vec) si lahko piseta po ZS.

Mislil sem vse ki podajajo mnenja/odgovarjajo na vse drugo razen tega kar je vprasano.

Glede ostalih provokacij sploh me ne zasrbi da bi odgovarjal.

Ali sem jest za ali proti sploh ni vazno ker to ni relevantno v tej debati. Niti ni vazno kaj si vi2 mislita o tem. Fant je vprasal ce mu kdo lahko kaj pove nerabi pa poslusat jodlarij s strani "brezmadeznih".

Ce bi bil topic "rad bi vasa mnenja" potem bi razumel vajino pisanje, tako ga pa ne ker ni.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jul 28, 2011 10:57 am

Lahko bi že ugotovil, da na forumu ne potrebujemo mlečnezobih idiotov, ki zavestno vozijo pijani in potem jokajo po forumu, da si jo jih dobil.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 28, 2011 10:59 am

Patrik_A3 je napisal/-a:pa spet samo moraliziranje. človek ni vprašal po nabijanju vaših mnenj ampak je imel točno določena vprašanja.

me zanima, če se res vsi držite pravil in se vsak dan vozite do kilometra točno 50, 90, 130... in niti kilometra več? Aja sej res, to ne ogroža drugih ljudi, alkohol pa jih.

Sej je zmeraj tako. Nekdo nekaj napiše, pa ni važno, ali prekoračena hitrost/alkohol in takoj pade bombardiranje, da naj mu izpit vzamejo.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če jul 28, 2011 11:07 am

branee kdo pa je rekel "brezmadežnih"? Tudi sam se ne vozim čisto po omejitvah. Ampak že zdrava pamet ti lahko pove da je zelo velika razlika med 5km/h preveč ali pa da napihaš 0.33

In avtorju: glede na to da so te že drugič dobili (še vedno kot mladega voznika) nimaš nikakršnih šans da obdržiš izpit :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov