Napisal/-a Spyro Po sep 12, 2011 4:05 pm
Pozdravljeni,
situacija je taka:
Sem bil na neki zabavi od prijatelja, kjer bi moral prespati, ob polnoči sem nehal piti, nato me je pa nekaj osebnega razkurilo in sem šel tri ure kasneje domov z avtom nakar so me ustavili policisti. (ne podpiram vožnje pod vplivpom alkohola in vem da sem naredil veliko napako, prvič in zadnjič).
Ker že tri ure nisem pil, vmes sem jedel, sem se počutil čisto navadno, kot da sploh nebi pil, vozil sem tudi lepo, strogo po omejitvah. Napihal sem 0,65 (kar mi še kar ni jasno kako?). Dobil sem odvzem vozniške za 24 ur, 6 ur sem moral prespati na postaji, sledi pa še sodnik.
Kolikor sem se pozanimal je po zakonu kazen 1.200€ in odvzem vozniške, drži?
Nisem mladi voznik, v žviljenju še nisem naredil nobenega prometnega prekrška pa tudi kakšnih drugih prekrškov nimam, se pravi še nikoli nič s policijo, 0 točk itd.
Glede na to da delam v Kranjski Gori in imam do tam 55km v eno smer, nujno potrebujem izpit da se lahko vozim v službo, z avtobusom ne gre, ker ni linij. Dodam lahko še to da sem študent.
Zanima me kaj lahko pričakujem pri sodnici? Za denarno kazen se popolnoma strinjam, moja napaka, si bom zapomnil za celo žviljenje, se pravi 1.200€ (slišal in bral sem tudi, da se dobi od 800 - 1200€?), moja skrb je pa vozniško dovoljenje, ali je možno da bi dobil manj pik, 14? 15? mogoce 17? samo toliko, da mi ostane vozniško dovoljenje? Ali kaj pomaga to da še nikoli nisem storil nobenega prekrška? Da potrebujem vozniško dovoljenje zaradi službe, glede na to da edina z očetom delava v družini?
Hvala za Vaš čas in za vaše odgovore.