Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

AUDI21
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Multanova radar 2 na sliki

Napisal/-a AUDI21 To sep 13, 2011 9:05 pm

Se opravicujem ce je kdo ze pisal o tem ampak nisem nasel. Dobil sem sliko, ko me je slikal radar multanova v trzino to je od redarstva tam. Vozil sem 66 minus toleranca 5 je 61. Kar je 11 cez omejitev in sem dobil kazen 300 in 3 kt.
Sedaj me pa zanima na fotografiji sta dva vozila moje in se eno drugo ampak prihajava iz razlicnih smeri.

Sem klical na redarstvo, da sva dva na sliki in je povedal, da radar ve katero vozilo je odhajajoce in katero prihajajoce. Predtem sem pa enkrat bral, da je verodostojna samo meritev kjer je eno vozilo na sliki? A to mogoce velja samo za AC ker obe vozili peljeta v isto smer?

Hvala za odgovore mam se 7 dni za sodno varstvo tako, da bi bil zelo vesel kaksne pomoci.
Prodam AUDI A4 1.9 TDI (130KM) 2003 S-line oprema 115k km

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Multanova radar 2 na sliki

Napisal/-a _furby_ To sep 13, 2011 9:15 pm

http://www.youtube.com/watch?v=bCljda3Vfl4

poglej, kaj so zmozni radarji Multanova
turbo inside

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr sep 14, 2011 12:00 pm

_furby_ je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=bCljda3Vfl4

Hudo hudo. ;)

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr sep 14, 2011 1:38 pm

:o

jaz pa se vedno zanašam da če se vozim ob drugem vozilu me nebo moral dobit, ker nebo vedo keri je bil hitrejši. c-c-c, radar detector bo treba res kupit.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr sep 14, 2011 1:41 pm

z radardetektorjem boš vrgo vstran denar, tisti ki pa reče da je ok in da dela pravočasno pa ga sigurno prodaja, preverjeno 10x

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr sep 14, 2011 1:43 pm

ja, to vrjetno govoriš za cobro ali pa podobne za 130 €. kaj pa valentine one? ta bi naj bil med najboljšimi.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 14, 2011 1:54 pm

_furby_ je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=bCljda3Vfl4

To ni nič novega, v letalski industriji to obsataja že desetletja. Pač se s časoma kar razvija vojska preseli na civilno uporabo, recimo gps...

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr sep 14, 2011 2:00 pm

Za tega nevem(je pa delan za ZDA). Cobre pa sem sprobal od tistih za 100€ do tistih za 300 pa "tast" ko je prevoznik je že zmetal malo morje denarja za radar detektorje in se niti en ne obnese tako kaže po youtube.

En problem je pri njih kolk sem raziskoval. Narejeni so za ameriški trg, tam pa uporabljajo bolj zastarele radarje ko pri nas. Naši radarji uporabljajo šibkejši signal, ki je natančno ozko usmerjen v vozilo, tak da ga je tud težko zaznat.

Saj vidiš na youtube da včasih jim piska že 3 ovinke pred policijo, če to doživiš pri nas res vsaka čast detektorju. Na avtocesti pa isto radarji ciljajo tam 30m predse torej če vozimo 130 naredimo 36m v eni sekundi - premalo da bi lahko reagiral.

Za laser itak nimajo za burek ker piskne komaj ko je "žarek" usmerjen v avto, razni kangooji itd. pa isto kot na avtocesti, ko ti piskne si že 30m naprej če voziš recimo 100km/h, malo več ko sekundo da reagiraš pa si že 50m bližje radarju, če pa zaj pogledaš da radar ziher meri vsaj 50m pred sebe, ti zaznaš max 100m pred radarjem si spet prepozen.

Tako je moje mnenje in me nobedn nebo prepričal da ni res, preveč dnara je že šlo za to.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr sep 14, 2011 2:03 pm

za te stacionarce je vecino radar detektorjev ok,ker zazna dovolj zgodaj samo ne smete biti sami na cesti,ker meri druge in se signal odbija pa vam javi da je radar.kar se pa pistol tice pa nben radar detektor ne pomaga,tm pomaga samo motilec pa se ta ne pri vseh...
Ni vse res kar napišem

trasher
Nov uporabnik

Napisal/-a trasher Sr sep 14, 2011 2:07 pm

Po Pravilniku o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu je za "Merjenje hitrosti z mosta nad voziščem" določeno: "za dokumentiranje meritev je obvezna uporaba fotoaparata ali video sistema. Iz posnetka mora biti razvidno, da se je v merjeni smeri vožnje na merilnem območju merilnika hitrosti nahajalo samo eno vozilo."

To je za merjenje hitrosti z mosta. Zdaj kako se to smatra za "normalne" stacinonarne radarje pa ne vem, predvidevam da isto. Ne piše pa izrecno.
Kakorkoli že, v tvojem primeru je drugo vozilo vozilo v nasprotni smeri in se upošteva tebe kot edino vozilo na sliki, ki je bilo merjeno v smeri vožnje.

Razen seveda, če ti uspe dokazat, da te je drugo vozilo prehitevalo s 66 km/h v rikverc

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr sep 14, 2011 2:51 pm

abbe je napisal/-a:za te stacionarce je vecino radar detektorjev ok,ker zazna dovolj zgodaj samo ne smete biti sami na cesti,ker meri druge in se signal odbija pa vam javi da je radar.kar se pa pistol tice pa nben radar detektor ne pomaga,tm pomaga samo motilec pa se ta ne pri vseh...

Stacionarni morajo biti zakonsko označeni z tablo da so če se ne motim ?

trasher
Nov uporabnik

Napisal/-a trasher Sr sep 14, 2011 3:21 pm

crxdelsol je napisal/-a:Stacionarni morajo biti zakonsko označeni z tablo da so če se ne motim ?

Ne

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr sep 14, 2011 3:27 pm

crxdelsol je napisal/-a:z radardetektorjem boš vrgo vstran denar, tisti ki pa reče da je ok in da dela pravočasno pa ga sigurno prodaja, preverjeno 10x

passport 9500iX
RiDe hArD

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr sep 14, 2011 3:34 pm

povej kaj več
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov