Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

kosho11
Nov uporabnik

Problem z avtohišo!

Napisal/-a kosho11 Po sep 19, 2011 11:59 am

Lep pozdrav!
Sem kupec avtomobila peugeot 206 in imam dokaj velik problem! Avto sem kupil pri avtohiši in sem doplačal za eno letno garancijo levja priložnost za katero je avto ˝pregledan˝ na 56ih korakih! zdaj po dveh mesecih od nakupa avtomobila sem ugotovil da je zadnja prema zanič in da kolo stoji postrani ter rible ob notranjost blatnika. Garancija je zadevo zavrnila češ da tega ne pokrivajo! Zdaj me pa zanima če imate kakšen nasvet kako pripraviti avtohišo da pokrije stroške popravila ali pa da oni napako popravijo saj popravilo znese najmanj 400 evrov(s strani ene druge avtohiše 1100 evrov)! Mislim da se razumemo da prema ni zanič v dveh mesecihn in da lahko to tretiramo kot stvarno napako prodajalca! Avto pa je zanašalo že ko sm ga odpeljal iz avtohiše ampak sem krivil gume in pa vozne lastnosti peugeota. Upam da imate kakšno zadevo kako naj se stvari lotim in sem prepričan da je že kdo imel podobne izkušnje! hvala že vnaprej

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Problem z avtohišo!

Napisal/-a crxdelsol Po sep 19, 2011 12:09 pm

Če boš mogo sam popravljat pelji Peugeot Golec Slovenska Bistrica 300€ pa dobro narejeno in hitro. To vsem crkne.

mte
Nov uporabnik

Napisal/-a mte Po sep 19, 2011 1:45 pm

Če je avto kupljen na fizično osebo, si vsekakor upravičen do uveljavljanja stvarne napake, saj se, če napako opaziš v 6 mesecih od nakupa, avtomatsko tretira, da je napaka obstajala že ob nakupu. Se pa zna zakomplicirat, če avtohiša tej stvari ne reče napaka, ampak posledica uporabe. V tem primeru moraš ti iskat sodnega izvedenca in ga tudi plačat. Se mi pa zdi, da bo avtohiša v tvojem primeru zelo težko nasprotovala trditvi, da gre za stvarno napako in če po njihovem ne gre za stvarno napako, morajo ONI dokazat, da imajo prav.
V vsakem primeru si preberi zakon o varstvu potrošnikov glede tvojih pravic, ter najprej napiši dopis (priporočeno s povratnico!!!) da bi rad uveljavljal stvarno napako (ter obrazložiš za kakšno napako gre ipd.) ter navedeš ali zahtevaš popolno ali delno vračilo kupnine ali popravilo (kaj boš izbral je tvoja odločitev, ne njihova). Sicer ti bojo sigurno začeli tvezit neumnosti, ampak vztrajaj in če ti ne uspe na tak način, napiši še dopis na Tržni inšpektorat.
Imej pa vse dokumentirano pisno, raje preveč kot premalo.
Jaz sem na tak način uspel po pol leta dolgi zgodbi s puščanjem olja v hladilno tekočino dobiti nazaj celotno kupnino.
lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po sep 19, 2011 1:54 pm

Kaj pa razasajaš z garancijo, če se gre za stvarno napako? Sam ugotavljaš, da ni eno in isto. Ti je napisal v postu zgoraj - kakšen odvetnik ne bi bil odveč.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po sep 19, 2011 3:42 pm

Pa preveri, če kje piše, da se to obravnava kot potrošni material. Zato ker takih stvari ponavadi ne krijejo pod garancijo.
Pa pozanimaj se kaj spada pod teh 56 točk, ki jih pregledajo. Če preverjo tudi to, potem mislim da bi morali priznati garancijo.
LP

kosho11
Nov uporabnik

Napisal/-a kosho11 Po sep 19, 2011 7:00 pm

Jaz zastopim zakaj ni garancija tega pokrila, ker tud ni zapisano da to pokriva ampak sem poizkusil ker mi je tako svetovala avtohiša preden se oglasim pri njih! takrat so še bili prijazni ker so mislili da bo garancija krila, zdaj ko pa je garancija to zavrnila pa se je njihov ton glasu malo spremenil! sem že več kje prebral da omemba tržnega inšpektorata dela čudeže, tako da v primeru da bodo kaj konplicirali mislim da bo to kar prav prišlo! hvala vsem za nasvete zaenkrat

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po sep 19, 2011 10:23 pm

Nevem kaj pokriva tvoja garancija samo most pri pugah crkuje in lahko je še danes ok, jutri pa ti začne kolo plesat. Jaz sem z mojo 206 s16 delal kot svija z kurbusom pa bi sigurno opazo ko sem se pelal čez mariborsko vinsko cesto tiste ovinke ko budalo, ko pa sem šel nazaj zjutraj pa sem mislil da imam gumidefekt na avtocesti je pri pospeševanju od 70 naprej začelo nabijat pa trest. Torej to lahko crkne v dnevu ali manj, razumem tvojo "ogorčenost" ampak to da ti bo na 206ki most crkno moraš vedet ko ga boš kupo pa tolk "zglihat".

kosho11
Nov uporabnik

Napisal/-a kosho11 Sr sep 21, 2011 7:57 am

mislim da z mostom niglih tak da crkne iz dneva v dan, saj se puše noter obrabljajo in dobiva vedno več lufta in kola vedno bolj postrani stoji! zato pa takrat ko sem avto odpeljal ni blo še tako hudo in je počohalo samo te pa te zdaj se pa to redno dogaja! glihat za 400 evrov pa je včasih kr težko, sploh pri avtohiši saj ti zagotavljajo da je z avtom vse v najlepšem redu!

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr sep 21, 2011 9:33 am

kokr sm razbral v prvem postu,so ti avto pregledali na "56" točkah,torej bi morali tudi premo pregledat saj to spada pod podvozje,če pa podvozje ni ok,potem nemors niti teh.pregleda narest ;) ..pomoje gre kle za skrito napako in js bi se tega kr drzau ;) ..srečno z uveljavljanjem garancije in sporoči če zrihtas kaj ;)

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Če sep 22, 2011 3:48 pm

mr.ramo je napisal/-a:kokr sm razbral v prvem postu,so ti avto pregledali na "56" točkah,torej bi morali tudi premo pregledat saj to spada pod podvozje,če pa podvozje ni ok,potem nemors niti teh.pregleda narest ;) ..pomoje gre kle za skrito napako in js bi se tega kr drzau ;) ..srečno z uveljavljanjem garancije in sporoči če zrihtas kaj ;)

x2

Meni so brez komplikacij zamenjali počen izpušni kolektor...imam pa tudi 206ko, kupljeno v okviru "levje priložnosti".

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 22, 2011 5:39 pm

si pa res cudn clovek ti.
zakaj si cakal 2 meseca predn si sel nazaj na servis uveljavljat garancijo?ce ti je ze isti dan zacelo cohat pa avto zanasat bi lahko to povezal in predvidel da je prema zanic pa bi se tam oglasil pa reklamiral takoj 2 ali pa 3-ji dan.ne pa da cakas 2 meseca.
jaz ti nebi uveljavil garancije ce bi bila moja avtohisa..neglede na vse..tut ce je bil avto pregledan po 56. tockah.ker kdo ve kaj vse si pocel z avtom v teh 2 mesecih
Ni vse res kar napišem

kosho11
Nov uporabnik

Napisal/-a kosho11 Če sep 22, 2011 6:40 pm

bravo mojster ti si pa res brihta! moja dolžnost ni bit na pol avtomehanik in prepoznavat vsak mali znak nepravilnosti, zato je pa to tud zapisano v zakonu! bomo vidli kak boš pameten ko se bo tebi neke takiga naredlo pa upam da čimprej!!

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če sep 22, 2011 6:53 pm

Če si hepan. Most crkne iz danes na jutri.

kosho11
Nov uporabnik

Napisal/-a kosho11 Če sep 22, 2011 7:44 pm

ti pa si ziher mehanik m****n! te pa razloži kak te lahko iz dneva v dan crkne? kaj se zlomi al kaj? zglea da nimaš blage veze!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 22, 2011 11:19 pm

kosho11 je napisal/-a:bravo mojster ti si pa res brihta! moja dolžnost ni bit na pol avtomehanik in prepoznavat vsak mali znak nepravilnosti, zato je pa to tud zapisano v zakonu! bomo vidli kak boš pameten ko se bo tebi neke takiga naredlo pa upam da čimprej!!

ja pa kaj poj ce nisi mehanik.a si gluh?nisi? naumn tut sigurn nisi.bi se lepo nazaj prpelau pa reku nekaj zadaj ropota a bi pogledal kaj je?
zanimivo da si pa zj kr postal mehanik in kr ves kaj je narobe z avtmpa vse.
hvala za zelje.vids k si tak clovek po se pa teb to dogaja....ima boga.
no kokr kol jaz bi sel nalsednji dan tja pa povedal da zadaj neki ropota pa pajsa ce lahko pogledajo kaj je...pa bi se stvar hitr uredila in bi ze zdavnaj mel popravljen avto,ne pa da se okol vozis in ogrozas ostale udelezence v prometu
Ni vse res kar napišem

kosho11
Nov uporabnik

Napisal/-a kosho11 Pe sep 23, 2011 10:28 am

ja na začetku pač človek ne pogrunta takoj in pol se okoliščine nanesejo da nekaj časa mine in po enem mescu sm že klical tja! potem je šlo vse na garancijo in se je moglo čakat in je bil še en mesec okol! normalno da vem vse zaj kr normaln človek se pozanima zakaj se sploh gre! bistvo teme ni blo da mi pametuješ zakaj nism tega drugač spelal ampak da mi kdo svetuje kaj se v dani situacija danaredit! žalostno pa je da smo slovenci že tako privajeni goljufij da če te nekdo uspe nafukat si sam kriv in ne tisti ki te je nasral- res žalostno! počasi boš šel kupovat nov avto in boš rabo zraven strokovnjaka da ti bo pogledal če je res nov ali pa je pripeljan iz nemčije, očiščen in z zbitimi kilometrami na nulo! pa če kermu tema ne pali pač ne rabi pisat odgovorov ampak naj gleda stvari kjer bo znal nekaj pametnega pripomnit!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po okt 03, 2011 9:06 pm

most ne crkne čez noč, čisto možno pa je da je dva meseca nazaj še bil brezhiben. Pri starejših avtomobilih z torzijo moraš vzeti v zakup da boš šel most slekoprej, če še ni bil menjan/obnovljen. Preveri kaj vse je všteto v garancijo.

kosho11
Nov uporabnik

Napisal/-a kosho11 Če okt 06, 2011 10:50 am

Da naredim konec tej zgodbi naj povem da je zadeva urejena! strošek 400 evrov, pol sm kril jaz pol avtohiša! so pa takoj predlagali pol pol brez da bi avto sploh pogledal tak da malo slabe vesti so meli! na žalost me je na tehničnem spusto saj je bil to glavni izgovor avtohiše! majo pa veliko mero tolerance na tehničnih sm ugotovil po par klicih! toleranca pa zato ker je v dokaj malem kraju ogromna konkurenca in nočejo izgubljat strank! dečko je mislil da mi bo uslugo naredo ko me je spusto ampak me je v bistvu mal zajebal! dobro kar je je, bistveno je da je zadeva urejena in da avto gre kot je treba upam da bo zdaj mal mira, kr človek kr velik živcov zgubi zraven! hvala vsem za mnenja in nasvete!

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če okt 06, 2011 11:16 am

ko sm js kupu avto(c.saxo) je bla tud prema zanc,pa sm pelu 1 let usepovsod in delu marsikej z avtom pa mi prema se zmer stoji tko kokr je prvi dan od nakupa(mogoče ksn mm vec lufta ima)..tko da @crxdelsol ne strelat take da prema crkne cez noc,ker je očitno(ne samo v tej temi) da nimas pojma o pojmu :x

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če okt 06, 2011 10:40 pm

mr.ramo je napisal/-a:ko sm js kupu avto(c.saxo) je bla tud prema zanc,pa sm pelu 1 let usepovsod in delu marsikej z avtom pa mi prema se zmer stoji tko kokr je prvi dan od nakupa(mogoče ksn mm vec lufta ima)..tko da @crxdelsol ne strelat take da prema crkne cez noc,ker je očitno(ne samo v tej temi) da nimas pojma o pojmu :x

Pol zgleda da še ni čisto hin... škoda da nimam slik od enega saxoja kateremu so kolesa zaradi dotrajanega mosta začela drgniti na notranjo stran blatnika.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov