LP vsi skupaj

Prijatelj potrebuje nekakšen praven nasvet in sem mu obljubil da vprašam na kakneš forumu. Pred časom je imel sodnika za prekrške, leta 2009 če smo natančni. Ni važno za kakšen prekršek se je šlo, ampak mu je sodnik lepo povedal da mu grozi odvzem dovoljenja zaradi pik. To je tudi sam vedel da jih ima. Pike so se nabirale z majnšimi prekrški. Po prejemu sklepa od sodnika je le ta navedel globo in pa
''Stranska sankcija prenehanja vozniskega dovoljenja se opusti' . Torej fino, hvala stric. Potem je dobil čez mesec dni po pošti domov z nekega urada da mu ta pa ta datum preneha veljati dovoljenje zaradi pik. Kot mi je povedala prijateljica ki dela na okrajnem sodišču, gre baje naprej z tega ''urada'' ta informacija najprej do sodnika in potem on odredi sankcijo na to, če jo odredi. To kar je dobil on, ni nikjer pisalo da je kaj pravnomočno od sodnika. Za tem vec ni dobil nic, niti vpoklica naj prinese voznisko nazaj, niti obiska policistov glede vozniške. Prebral sem tudi v 148. členu zakona o cestnem prometu, kjer je navedeno da se ob ukinitvi dovoljenja osebo vpokliče da prinese vozniško nazaj. Ker je bil do nedavnega odsoten, mu zdaj ni jasno ali mu je stric pustil vozniško ali ne.