Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

HTCOwner
Nov uporabnik

Odvzem Vozniskega dovoljenja

Napisal/-a HTCOwner Po okt 10, 2011 5:02 pm

LP vsi skupaj :) Prijatelj potrebuje nekakšen praven nasvet in sem mu obljubil da vprašam na kakneš forumu. Pred časom je imel sodnika za prekrške, leta 2009 če smo natančni. Ni važno za kakšen prekršek se je šlo, ampak mu je sodnik lepo povedal da mu grozi odvzem dovoljenja zaradi pik. To je tudi sam vedel da jih ima. Pike so se nabirale z majnšimi prekrški. Po prejemu sklepa od sodnika je le ta navedel globo in pa ''Stranska sankcija prenehanja vozniskega dovoljenja se opusti' . Torej fino, hvala stric. Potem je dobil čez mesec dni po pošti domov z nekega urada da mu ta pa ta datum preneha veljati dovoljenje zaradi pik. Kot mi je povedala prijateljica ki dela na okrajnem sodišču, gre baje naprej z tega ''urada'' ta informacija najprej do sodnika in potem on odredi sankcijo na to, če jo odredi. To kar je dobil on, ni nikjer pisalo da je kaj pravnomočno od sodnika. Za tem vec ni dobil nic, niti vpoklica naj prinese voznisko nazaj, niti obiska policistov glede vozniške. Prebral sem tudi v 148. členu zakona o cestnem prometu, kjer je navedeno da se ob ukinitvi dovoljenja osebo vpokliče da prinese vozniško nazaj. Ker je bil do nedavnega odsoten, mu zdaj ni jasno ali mu je stric pustil vozniško ali ne. :?:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Re: Odvzem Vozniskega dovoljenja

Napisal/-a Courage™ Po okt 10, 2011 5:04 pm

Mene noben ni klical osebno, niti mi prisel novico sporocit na dom. Da mi je prenehalo veljati voznisko dovoljenje sem zvedel sele potem, ko sem se mesec dni korajzno vozil z neveljavnim.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

HTCOwner
Nov uporabnik

Napisal/-a HTCOwner Po okt 10, 2011 5:14 pm

Isto ti je sodnik to opustil, potem pa ti je vseeno nehalo veljat? Jah saj, dokler ti ne grejo preverjat... si mel srečo :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So okt 15, 2011 8:19 am

Courage™ je napisal/-a:Mene noben ni klical osebno, niti mi prisel novico sporocit na dom. Da mi je prenehalo veljati voznisko dovoljenje sem zvedel sele potem, ko sem se mesec dni korajzno vozil z neveljavnim.

Pri men je blo enako....V prvem pismu je bila kazen in ukrep prenehanja dovoljenja.....ne kdaj in kako dolgo....
Čez dva mesca sem dobil pismo da mi izpit ne velja že 14 dni....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop So okt 15, 2011 8:34 am

Jst sem lepo dobil od sodnika, kazen tolk pa tolk... tolk in tolk pik, ter prenehanje veljavnoszi izpita z dolocenim datumom,... 30.07. - 30.08.... To odlocbo sem dobil kaksen mesec pred zacetkom,... Potem sem pa iz upravne enote dobil se eno posto,... 4 dni pred zacetkom prenehanja veljavnosti,... Kjer je tudi omenjeno od kdaj do kdaj,... Je pa posta bila navadna, nic priporocena al pa kaj,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne okt 16, 2011 7:57 am

Potem preneha, tudi v sorodstvu isti problem...ni se vidlo ali še velja ali ne, dokler se ni dobilo zadnjo pošto in se ugotovilo, da se vozi že nekaj časa brez veljavnega voz.dovoljenja.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne okt 16, 2011 11:00 pm

lisko je napisal/-a:Pri men je blo enako....V prvem pismu je bila kazen in ukrep prenehanja dovoljenja.....ne kdaj in kako dolgo....
Čez dva mesca sem dobil pismo da mi izpit ne velja že 14 dni....

V mojem primeru popolnoma enako, v sodbi dolocena prepoved voznje za 1 mesec, kasneje dobil pa se posto da mi od takrat do takrat ne velja vozniska, in to tako, da sem se ze 14 dni vozil z neveljavno.. Dobro birokracijo mamo to.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po okt 17, 2011 7:02 am

To je izgleda kar standardno. Prijatelju par let nazaj (v eni koloni se je zaletel v rit enemu) so tudi poslali pošto, ko mu je prepoved že pretekla. No zdaj (na Brnčičevi v LJ so imeli stacionaren radar kdor pozna cesto, omejitev je pač 50) je pa izgleda že pri sodniku izvedel kdaj ima prepoved vožnje ker je pešec že kak teden.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov