Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Voznik88
Nov uporabnik

Uporaba mobitela med vožnjo - en velik minus policiji!!

Napisal/-a Voznik88 So okt 22, 2011 10:06 pm

Lepo pozdravljeni!

To temo sem se odločil napisati, ker se mi zdi prav, da se ve kaj se dela na slovenskih cestah.
Nekaj dni nazaj sem med malico šel v Špar in potem še na bankomat. Ob tem tem klical prijateljico. Ura je bila 12:27. Vse vredu in prav.
Se vsedem v avto, telefon dam v levi žep na hlačah. Se peljem cca. 2 km in kar naenkrat iz stranske prašne poti ''prileti'' policijska škoda octavia. Naj ob tem povem, da gospod policist (star okoli 25let) ni niti za hipec pogledal na glavno cesto. Tukaj je tudi pomemben podatek, da sem imel levo roko na voznikovih vratih in sem podpiral glavo, saj sem verjetno nekaj tuhtal..Policija mi sledi in kar na 1x da sireno in lučke ter me ustavi. G. policist stopi do mene in me praša po dokumetnih. Potem sem ga vprašal, kaj sem naredil narobe, da me je ustavil. Rekel je: ''uporaba mobitela med vožnjo''. Odgovor sem, da to ni možno, saj sem nazadnje govoril po mobitelu ob 12:27 minut. Rekel sem mu, da mu pokažem klice in čase le teh. Rekel je, da njega to ne zanima in da me je videl govoriti po telefonu. Pokazati sem moral še obvezno opremo...in potem se je zapiču še v staro PP. Klical je na postajo, da preveri mojo ''preteklost''. Niso imeli časa preveriti, zato, je samo popisal moje dokumnete in reklel, da se bo odločil kaj in koga...se poslovi in to nekako požrem...ampak požrem samo za 2 uri, saj sem 100% da nisem naredil nič narobe. Sicer sem vesten voznik. V 5 letih in pol (odkar imam izpit) sem naredil samo 1 prekršek.
Po cca. 2urah kličem na PP in prašam kaj je na stvari...odgovorili so mi, da si to tretiram samo kot ustno opozorilo in da ne bo nobene kazni (sicer tudi nima za kaj biti, saj sem vozil v skladu z CPP-ji. To je ta moja zgodba..še tisti kanček dobrega mnenja ko sem imel o policiji sem sedaj zavedno izbrisal in se mi je v celoti use skupaj zamerilo.

Kaj si mislite vi? Ste imeli kako podobno izkušnjo in kako ste se jo lotili??

Hvala in lahko noč!
Zadnjič spremenil Voznik88, dne So okt 22, 2011 10:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Re: Uporaba mobitela med vožnjo - en velik minus policiji!!

Napisal/-a DragonForce So okt 22, 2011 10:11 pm

Pač miličnik je imel slab dan in je hotel tisto minuto nekomu težit. Sem že imel isto izkušnjo in me je obtožil govorjenja po telefonu, čeprav nisem. Pustil me je kao z ''ustnim opozorilom tokrat''.

Pač... južni bratje bi rekli jeb*ga.

Uporabniški avatar
Misfits
Nov uporabnik

Napisal/-a Misfits Ne okt 23, 2011 11:46 am

K*** pa jeb** ga ... !!!!
Nima kej vznemirjat ljudi!! Kmalu bom vsakič ko stopim skoz vrata samo gledal kje me lahko kaznujejo - v avtu, na biciklu, peš ob biciklu ...

Pol pa se čudimo, ko je narod prestrašen, pa namest na cesto gleda na denarnico...

PS: ni bil miličnik - ko smo mel miličnike smo jih gledali s malo straha, malo občudovanja in precej spoštovanja, ker smo vedli, da nam ne bojo težili in nas gnjavili, če ne bo nekej res narobe, če pa bo narobe bomo malo jače naf***. Boli me k*** za bivše sisteme želim le deliti mnenje, da imajo danes, policisti čist preveč primitivnih pavijanov v svojih vrstah, da bi bili sposobni obdržat obraz in ohranit spoštovanje...in upam, da bojo našli način da to sanirajo, ker mi je žal vseh svetlih izjem med njimi...

LP
Misfits

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne okt 23, 2011 12:10 pm

Obe roki na volan, ni druge.

Pa si tudi sam dostikrat podprem glavo z roko, pa sm že razmišljal kaj bi policaj naredu v takem primeru :?
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne okt 23, 2011 7:07 pm

Tudi jaz sem se zaradi tega že skregal s policajem. Na avtocesti sem podpiral glavo in pokrival uho in me je ustavil, pa trdil, da sem imel pogovor preko mobitela. Ker ni znal razložit, kaj telefon dela v nosilcu na prednji šipi, je hitro umaknil obtožbe.

Telefonski pogovor sem sicer imel, vendar imam v avtu vedno BT slušalko, tako da mi ni treba držat telefona.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne okt 23, 2011 8:02 pm

Po opisu sodeč je šlo za zelo korektnega policista, ki je sprejel tvojo razlaga in korektno umaknil svoje neutemeljene obtožbe o telefoniranju med vožnjo. Tako da je ta naslov teme v bistvu prav neutemeljen in nepravičen!

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Ne okt 23, 2011 8:05 pm

To je zato, ker so 2-3 leta nazaj sprejemali v tacn skoraj vs,e ki so se prijavli in ravno ti okoli 25 letniki brez izkušenj najbolj težijo. Hvala bogu, da so zaustrili kritetije i,n da ne more več vsak, ki ni naredo drugega faksa biti sprejet v policijo.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 23, 2011 8:20 pm

No ja, jaz sem pred kakšnim mescem videl policaja telefonirat med vožnjo! :D Sem pa nedavno tudi slišal za primer, ko so nekomu želeli napisat kazen, čeprav ni telefoniral.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne okt 23, 2011 8:32 pm

nebivedu je napisal/-a:Telefonski pogovor sem sicer imel, vendar imam v avtu vedno BT slušalko, tako da mi ni treba držat telefona.

Dejmo prevert tole.. Mene je tudi letos poleti enkrat ustavil policaj zaradi telefona (javil sem se na sluzben telefon samo toliko da sem rekel da sem v avtu in da poklicem nazaj, medtem ko smo stali na rdeci), ampak sva se lepo pogovorila in me je samo opozoril. Sem mu pa vmes povedal, da ponavadi imam sicer BT slusalko v avtu, ampak sem jo pozabil doma na polnilcu tisti dan, in me je prijazno opomnil, da z novim zakonom slusalke (zicne in BT) tudi niso vec dovoljene, dovoljena je uporaba samo prostorocne naprave. Jaz osebno sicer se vedno uporabljam BT slusalko, ker je vcasih tko, da moras kam hitro pridt (nimas casa stat ob cesti) in opravit nujen klic, ampak me zanima, ce je imel se kdo tak primer in ce je to res z novim zakonom tako?
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 23, 2011 8:50 pm

Edina BT slušalka, ki ti ne vleče cele uhe dol je taka ki gre v uho, pa če jo maš celi "šiht" v ušesu te ne moti in ne pada ven, pravtako pa dobro čuješ če z kom govoriš. Poznam potnika, ko si zjutraj da to verižico z BT oddajnikom okoli vratu, na telefonu prižge BT in slušalko v uho. Sploh neveš da ima slušalko in lepo telefonira. gre za tako zadevo:

Slika

Prvotno naj bi bile namenjene za švingalnje :D Zadevo sem en čas imel, in je zakon, nevidno, uporabno, nemoteče. Sicer pa še nisem imel BT slušalke ki bi mi trdno stala na ušesu in me nebi motila skoz.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Ne okt 23, 2011 9:06 pm

da sem imel levo roko na voznikovih vratih in sem podpiral glavo

pa kako folk voz, eni lezijo v avtu pa komi ven vidijo, eni postran sedijo tko da majo glavo pri sovozniku, eni vmes telefonirajo, eni jejo in pijejo, eni mate pa glavo naslonjeno na roko, roko pa na vrata. vse je isti falus, vse tole ne spada na cesto... jest bi ti zarad tega kazen zaribu...

zdej pa ce je polcaj trdil da si telefoniru se je zajebu ampak ocitno ti je koncno vseeno vrjel - ce ti ne bi bi imel ti listek v zepu. tko da ne joki...

ajde

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Ne okt 23, 2011 9:34 pm

juhica je napisal/-a:

pa kako folk voz, eni lezijo v avtu pa komi ven vidijo, eni postran sedijo tko da majo glavo pri sovozniku, eni vmes telefonirajo, eni jejo in pijejo, eni mate pa glavo naslonjeno na roko, roko pa na vrata. vse je isti falus, vse tole ne spada na cesto... jest bi ti zarad tega kazen zaribu...

zdej pa ce je polcaj trdil da si telefoniru se je zajebu ampak ocitno ti je koncno vseeno vrjel - ce ti ne bi bi imel ti listek v zepu. tko da ne joki...

ajde

Saj taki, ki imate obe roki na volanu ponavadi delajo nepotrebne zastoje na cestah( izven naselja 60kmh). Zaradi tega, ker z eno roko volan držiš ali si kam naslonjen še neboš prometne naredo.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne okt 23, 2011 9:49 pm

xalfist je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:

ajde

Saj taki, ki imate obe roki na volanu ponavadi delajo nepotrebne zastoje na cestah( izven naselja 60kmh). Zaradi tega, ker z eno roko volan držiš ali si kam naslonjen še neboš prometne naredo.

Ko ti bo 1x na AC pr 150 gumo razf....si boš želel imeti obe roke na volanu.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Ne okt 23, 2011 9:55 pm

ban je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:

ajde

Ko ti bo 1x na AC pr 150 gumo razf....si boš želel imeti obe roke na volanu.

Ja ampak avtor teme ni bil na avtocesti koliko sem jaz razbral. In pa če nisi opozil govorim izven naselja. Se pravi omejitev 90kmh. Pa po avto cesti je 130kmh omejivev :D, sploh pa nikoli ne zvozim tolk gum da bi na to študiro. Da pa bi neka normalno gumo kr tako razneslo pa je zelo mali procent. Se pravi si hotel povedati češ kaj ti naredi če ti raznese gumo, in nimaš na volanu obeh rok, ampak sam voziš preko omejitev. Več nesreč se zgodi zaradi ne prilagojene hitrosti , kot pa zaradi raznesene gume.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po okt 24, 2011 9:58 am

xalfist je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Ko ti bo 1x na AC pr 150 gumo razf....si boš želel imeti obe roke na volanu.

Ja ampak avtor teme ni bil na avtocesti koliko sem jaz razbral. In pa če nisi opozil govorim izven naselja. Se pravi omejitev 90kmh. Pa po avto cesti je 130kmh omejivev :D, sploh pa nikoli ne zvozim tolk gum da bi na to študiro. Da pa bi neka normalno gumo kr tako razneslo pa je zelo mali procent. Se pravi si hotel povedati češ kaj ti naredi če ti raznese gumo, in nimaš na volanu obeh rok, ampak sam voziš preko omejitev. Več nesreč se zgodi zaradi ne prilagojene hitrosti , kot pa zaradi raznesene gume.

Gume ne raznese le zaradi obrabe. Se mi je na AC zgodilo da sem naletel na kos pločevine ki jo uporabljajo krovci, padla pa je s kamiona ciganov ki zbirajo staro železo. Kako so ostri robovi take pločevine raje ne bom govoril, ali pa da se lahko v njej skriva še kak 5cm žebelj.... Na srečo sem imel možnost pločevino obvoziti.

Kako je ko ti pri 150 guma spusti pa sem tudi občutil na lastni koži. Z žebljem v gumi sem vozil nekaj časa in sploh nisem vedel da je tam. Na AC pri cca 150km/h pa se je žebel odločil da mu je dovolj in se je prelomil. Guma je skoraj v trenutku spustila. Na srečo me ni zavrtelo.

Tako, da primeri počenih gum le niso taka redkost. Kar se tiče pa raznih podpiranj glave, telefoniranja in drugih opravil - definitivno ovirajo vožnjo. In če je le možno se je dobro izogniti takemu početju. Ne zaradi kazni ampak zaradi lastne varnosti. Je pa jasno, da tudi za volanom smo le ljudje in delamo napake.

Vsi vozniki pa bi se morali zavedati, da tudi policisti so ljudje in se kdaj zmotijo. Po mojih izkušnjah so zelo korektni, včasih pa se tako kot povsod v življenju najde kak primerek ki je vstal z levo nogo pa še jutranje kave ni dobil. Sem pa mnenja, da s kulturnim pristopom in dobrimi argumenti se da pri vsakem dokazati svoj prav.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Po okt 24, 2011 10:12 am

Imel pred leti zelo podobno izkušnjo z mladičkom policistkom. S tem, da sem odnesel telefon na servis in dobil potrdilo, da sem ga oddal. Na kar, sem mi policist skoraj zaleti v zadek avtomobila (vse se je dogajalo na Fužinah- omejitev 40km/h) in se ustavi ob meni, da ni se ni zaletel ! Čez 30m (pri tenis igriščih-kdor pač pozna Fužine) pa lučke !!
Pride golobradiček do mene, dokumente itd. .......nakar on meni;" izrekam kazen zaradi uporabe mobitel in zaradi varnostnega pasu (jaz pa pripet)" !-začudenje je bilo na mestu !
Nakar, na moje pripombe in vse sledi še : " zaradi razžalitve uradne osebe še dodatna kazen" ! Ok, vzamem list papirja.....podpisal seveda nisem !
Nakar sem z falango domačih odvetnikov (sestra in oče), spisal pritožbo in zahteval osebno srečanje z obema policistoma na PP Center od koder sta pač bila kavboja......in sledi odgovor, da so pač zadevo interno razrešili in so bile vse 3 kazni recimo....stornirane !
Eh, imam jaz kar nekaj takih zgodbic z policisti v Ljubljani, ampak nima smisla......!

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Po okt 24, 2011 4:15 pm

Jaz imam pa obratno izkusnjo :D Sem telefoniral in spredaj videl policaja - glavna zelezniska/avtobusna v lj, standardna tocka. Telefon sem samo spustil iz rok oz. usesa, roko pa obdrzal naslonjeno na uho kao da se praskam :D Spogledala sva se, ni pa ustavil, ceprav ni dosti manjkalo. Malo srece pac :mrgreen:

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po okt 24, 2011 4:31 pm

ma dej, kokrat sm že jst vidu policaje z mobitelom :roll: dans enga, pa prejšn tedn tut...zgled pa tak

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Po okt 24, 2011 4:37 pm

Al pa ko prižge lučke samo zato da polkrožno obrne, tam ko se ne sme :?
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po okt 24, 2011 5:01 pm

Policaj z mobitelom na ušesu ni nič novega... Jih vidim večkrat. Lepo na easy po cesti pa po možnosti še z družbo na sovoznikovem... Se mi pa zdi, da tudi malce izzivajo. Zadnjič je speljal iz stranske na prednostno po kateri sem vozil jaz pa čeprav me je videl. V naselju pred prehodom čez cesto... Potem je pa 30 vozil...

Ni mi dosti manjkalo pa bi potrobil...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov