Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

intelcorei3
Nov uporabnik

LEASING!! POMOČ

Napisal/-a intelcorei3 Ne okt 30, 2011 1:04 pm

Pozdravljeni.

Danes sem prodal svoje vozilo za 18.500 eur vendar je kupec rekel da mu moram urediti financiranje, leasing.
In me zanima kako poteka to, kako naj mu uredim jaz kot fizična oseba leasing. Ali naj grem preprosto na VBS leasing, in rečem da sem jaz prodajalec on kupec, ali moramo iti v kakšno avto hišo da bi preko nje to uredili.

Prosim če mi lahko pomagate.

LP

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: LEASING!! POMOČ

Napisal/-a adis Ne okt 30, 2011 1:25 pm

intelcorei3 je napisal/-a:Pozdravljeni.

Danes sem prodal svoje vozilo za 18.500 eur vendar je kupec rekel da mu moram urediti financiranje, leasing.
In me zanima kako poteka to, kako naj mu uredim jaz kot fizična oseba leasing. Ali naj grem preprosto na VBS leasing, in rečem da sem jaz prodajalec on kupec, ali moramo iti v kakšno avto hišo da bi preko nje to uredili.

Prosim če mi lahko pomagate.

LP

zakaj si on nebi sam zrihtal leasinga?

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne okt 30, 2011 2:02 pm

A? To, da mu "urediš leasing" je lahko tvoja čist dobra volja - če nekoga recimo poznaš in lahko nekomu priskrbiš boljše pogoje itd. Sicer pa.. On si ureja leasing sam, gre do leasing hiše, se pozanima kaki so pogoji za recimo konrektno tvoj avtomobil, ali bi sploh šli v leasing in ali bi mu ga spoh odobrili -> tukaj rabijo njegove plačilne liste, morebitna dodatna potrdila oz dokazila o zaposlitvi, mogoče še kaki dodatni poroki, itd.

Če ugotovijo, da je sposoben za leasing (torej ima dovoljšno redno plačo in nima kakih velikih kreditov - mislim, da mu mora ostati cca 560 EUR, po tem ko mu vse "trgajo" ali če ima dodatnega poroka) in če se "strinjajo" s tem, da vzame leasing za tvoj avtomobil, potem greste lahko naprej. Ampak v tem primeru, teoretično leasing hiša odkupi avtomobil od tebe in potem njemu računa obroke.

Ubistvu pa nisi še dobesedno prodal avtomobila, ane? Mislim, nisi še dobil denarja in teh zadev, ampak si se s kupcem le dogovoril, da ga bo vzel.

intelcorei3
Nov uporabnik

Napisal/-a intelcorei3 Ne okt 30, 2011 3:07 pm

Ja denarja še nisem dobil, danes si ga je ogledal in mi je dal aro, prosil pa me je če mu lahko uredim leasing ker on nima z tem izkušenj in nič. Strinjal sem se in greva v sredo skupaj to urediti, samo nevem niti priblizno kam naj grem ( LJUBLJANA).

hvala za odg

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne okt 30, 2011 3:29 pm

intelcorei3 je napisal/-a:Ja denarja še nisem dobil, danes si ga je ogledal in mi je dal aro, prosil pa me je če mu lahko uredim leasing ker on nima z tem izkušenj in nič. Strinjal sem se in greva v sredo skupaj to urediti, samo nevem niti priblizno kam naj grem ( LJUBLJANA).

hvala za odg

Lizing hiš oz ponudnikov je več. Imaš NLB leasing, Summit Leasing, VBS Leasing, leasing pri ostalih bankah,.. Pogoji za pridobitev, pa so bolj ali manj precej podobni, razlika je lahko samo v pologu in malce drugačnih obrestnih merah. Pri Summit-u, mislim da je polog za rabljeno vozilo 20% vrednosti (torej bo tisti kupec moral plačati 20% Summit-u). Se pa tipi leasingov med seboj razlikujejo.. Imaš operativni leasing in pa finančni lesing. Operativni verjetno ne pride v poštev (pa tudi ne vem, če je možno pri rabljenem vozilu), ker pri tem leasingu, avtomobila na koncu ne odkupiš ampak ves čas plačuješ neke vrste najemnino. Pri finančnem leasingu, pa po izteku te dobe plačevanja, odkupiš avtomobil in je pač tvoj oz kupčev - podobno kot kredit, edino da je pri leasingu avtomobil ves čas v lasti leasingodajalca (to je tako pri finančnem kot operativnem leasingu, ampak kot sem rekel, pri finančnem si na koncu lastnik avtomobila, pri opeartivnem pa ne).

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne okt 30, 2011 3:39 pm

Predvidevam, da si tale tvoja stranka ne predstavlja, da bo moral dati kar lep kup tisočakov za polog in to TAKOJ.

Koliko pa imaš star avto?

intelcorei3
Nov uporabnik

Napisal/-a intelcorei3 Ne okt 30, 2011 5:15 pm

2006 letnik, sem dobil avtohišo ki mi bo zrihtala z 10 % pologom :) hvala vsem

garage
Nov uporabnik

Napisal/-a garage To nov 01, 2011 11:39 am

Pozdravljen! Potrebuješ posrednika.Lahko pokličeš 031 255 555 MR-AVTO d.o.o. in ti bodo svetovali.lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost