Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

pustivsek
Novinec

Nakup avta-bil sem "nategnjen"

Napisal/-a pustivsek Če nov 03, 2011 8:38 pm

Lep pozdrav. Pred mesecem sem kupil avto gre se za golf 4 dizel 90km. Use lepo in prav ko po 2 dneh ugotovim da avta nad 2000 obratov cuka po malem.....Lavfo sm od mehanika do mehanika na koncu smo ugotovili da je problem v računalniku-notri ni bil pravi. Strošek popravila naj bi bil nekje okrog 400. Zdej me pa zanima če se da kej ukrenat proti prejšnemu lastniku ker to ni posledica okvare ampak je problem ker so dal notr neprav del.

zundapp
Stalni uporabnik

Re: Nakup avta-bil sem "nategnjen"

Napisal/-a zundapp Če nov 03, 2011 8:41 pm

Že spet...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe nov 04, 2011 7:16 am

Zato pa se avto sproba preden se kupi. Če nisi bil dovolj pozoren ni prodajalčev problem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe nov 04, 2011 9:05 am

kako pa ste ugotovil da je nori napacen racunalnik?to me res zanima..
Ni vse res kar napišem

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek Pe nov 04, 2011 9:11 am

amm pač mehanik je hoto nalozit software ker je sumu da so kakšne parametre spreminjal itd. vendar se ni dal nalozit ker naj nebi bil noter pravi računalnik. Mašina ima navadno turbino in ne variabilne za katero je notri računalnik.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe nov 04, 2011 9:28 am

mehanik ti je softwear nalagal?mislm sj nc da bi tezil,sam ker mehanik pa je to bil?
pa kako je on ugotovu da gre za program za variabilno turbino.
a mas mogoce kje stevilko ki je gor na racunalniku,da se prever ce je res napacen racunalnik gor...
jst ti svetujem da gres s stevilko na vw seris pa naj ti povejo kermu avtu to pripada.lah ti pa tut jaz pogledam ce mi das katalosko stevilko racunalnika.
dobis jo pa tko da se priklopis gor z testerjem pa pogledas podatke ecu info..al kokr kol mas napisan tm..ker nevem s kerim testerjem gledate napake pa to..
Zadnjič spremenil abbe, dne Pe nov 04, 2011 9:34 am, skupaj popravljeno 2 krat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Misfits
Nov uporabnik

Napisal/-a Misfits Pe nov 04, 2011 9:32 am

Torej če prodaš računalnik za močnejše avte in kupiš rabljen računalnik za tvoj avto?

a je še tolk hud strošek...

Ne me narobe razumet, razumem jezo in srd, zaradi nepotrebnih sitnosti in se strinjam, da je treba vsakega nategatorja na gobec...samo iščem neko smiselno rešitev ;)

LP
Misfits

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek Pe nov 04, 2011 1:30 pm

ja to je to sam je cena tistga k ga js rabim dost večja od tega noter zato so tudi verjetn tako naredl da so dal cenejšga in nepravega noter. Zej nevem če lahka kak "uradno j***m" onga ko sm ga kupo od njega...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe nov 04, 2011 2:50 pm

kle men neki smrdi.
a si avto pelal na testno voznjo?si opazil da cuka?si prodajalc to povedal?pa kok rem mas ta avto ze vec kot mesec pa se zna zgodit da te bo postran pogledal kaj mu tezis?sploh pa nevem ce je mozn da laufa ecu na drugem avtu kr tkole le z eno tezavo..
mogoce pa je ecu pravi pa je le v okvari?
Ni vse res kar napišem

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Pe nov 04, 2011 3:26 pm

Saj na vsakem ecu piše model in potem poglej za katere avte je ta model. Jaz sem tudi na laguni menjal ecu pa smo dobili enga rabljenega (enak model) od megana ali senica (nisem prepričan) in je en, ki se s tem ukvarja samo presnel program iz mojega starega na rabljenega. Vse skupaj me je prišlo pa 250 eur.
Se vidmo ko se zagledamo.

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek So nov 05, 2011 7:10 pm

cukanje je res malo opazno tako da ga tam ob nakupu nism opazo ker se res malo čuti...ni pokvarjen ampak ni pravi ker so od letnika do letnika različni modeli in cifre na tem ne sutrezajo tistim k bi mogle bit, sm mel od 99 noter pa ni blo vredi od 2001 je pa dela ql...

Oznaka more bit pa sledeča: 038906 012K

drugače so čisto isti samo zadna številke majo drugačne in ga avto sploh ne j**e..

Uporabniški avatar
/////ALPINE
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /////ALPINE So nov 05, 2011 8:01 pm

Sem meu podobne probleme, sam kolk jaz vem če pogodbo podpišeš da je avto videno/sprobano/kupljeno ne moreš prejšnemu lastniku nič.
Slika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So nov 05, 2011 8:07 pm

Vidno-kupljeno ne velja.
Stvarna napaka-skrita napaka odg. prodajalec, toda danes ti ne bo noben šel na roko pa ti dal za popravilo, razen preko tožbe, ki pa traja dolgo časa. Prodajalec se bo zanašal na klavzulo (vidno-kupljeno).

Popraviš, požreš par 100 evrov in se voziš dalje.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 06, 2011 12:43 am

Verjetno je HW isti, SW pa ne, zato najprej išči v smeri Kamal-ovega odgovora. Je pa možno tudi, da so dali drugega, ker je prej avto imel neko napako (kaj "neugotovljivega" ali kak drag del za zamenjat), ki so jo softversko "rešili" (skoraj - zato majhno cukanje) z drugačnim rač. (drugače nastavljivi parametri). To je samo (majhna) možnost, a če se boš pozanimal, glej tudi v to smer, da ne bo presenečenj z "originalnim" rač.

/////ALPINE je napisal/-a:Sem meu podobne probleme, sam kolk jaz vem če pogodbo podpišeš da je avto videno/sprobano/kupljeno ne moreš prejšnemu lastniku nič.

Slabo veš. Kaj ko bi najprej malo prebiral forum, kjer se je o tem govorilo že neštetokrat, vključno s citati iz zakona o varstvu potrošnikov ipd. In to ne velja samo za to temo.
Sicer pa tako piše tudi v pravilniku:
Splošni napotki za pisanje
.....
Pomembno!!! ---> Preden objavite debato uporabite kvadratek IŠČI na levi strani, da vidite če o tem že mogoče teče debata - se posebno, če ste novi na forumu!

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek Po nov 07, 2011 10:05 pm

po dolgem pogovoru sma prišla do zaklučka da bo dal 100e. dobr je bolše ko kamen v hrbet :)

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To nov 08, 2011 8:57 am

pustivsek je napisal/-a:po dolgem pogovoru sma prišla do zaklučka da bo dal 100e. dobr je bolše ko kamen v hrbet :)

pa ti je usaj povedal od kerga avta mas ecu gor??

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek To nov 08, 2011 1:39 pm

mr.ramo je napisal/-a:
pustivsek je napisal/-a:po dolgem pogovoru sma prišla do zaklučka da bo dal 100e. dobr je bolše ko kamen v hrbet :)

pa ti je usaj povedal od kerga avta mas ecu gor??

ne ker on se kr trdi da kao ni vedo da ni pravi noter...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To nov 08, 2011 5:51 pm

Ja itak - zdaj mora pa fizična oseba garantirat za rabljeno zadevo katero je po možnosti kupil rabljeno. Js sm biolog in moji kolegi nimajo pojma o avtomobilih (tudi jih ne motijo šibkejša cukanja, tresljaji ipd.). Videno kupljeno, če te skrbi za lastno rit, pa avto zapelješ na servis. Ko jaz prodajam se strinjam z vsemi pregledi na račun kupca - za kar pa garantiram, pa plačam jaz, če se izkaže za drugače.

PS: zakoni o varstvu potrošnika gor ali dol, nikjer nisem videl, da mora fizična oseba garantirat.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To nov 08, 2011 6:16 pm

Ti je rekel ali jih bo dejansko res dal.
Član od leta 2004

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek To nov 08, 2011 8:11 pm

tiguan je napisal/-a:

Ti je rekel ali jih bo dejansko res dal.

bomo vidl so rekl slepi gluhim :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost