Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

papka01
Nov uporabnik

Nakup avtomobila,problem okrog Are!

Napisal/-a papka01 Če nov 10, 2011 7:19 am

Pozdravljeni!

Za rabljeno vozilo sem položil Aro,.ker mi je prodajalec garantiral realnost prevoženih kilometrov,...Podpisal mi je tudi dogovor o nakupu vozila,in da je prejel aro!

Danes pa sem iz servisa v Avstriji dobil mail v katerem je navedeno,.da ima Galaxy dejansko čez 200.000 prevoženih kilometrov in ne 103.000 kot je zatrjeval prodajalec!

Kaj lahko naredim? Ali obstaja kakšna pot,.da mi prodajalec vrne vsaj del Are,..ker sva imela dogovorjen zadnji rok nakupa 10. decembra,...jaz pa sem po enem tednu ugotovil,.da ima avto prevrtene kilometre!?

Še več,..ko sem prodajalcu povedal,.kakšne podatke sem dobil,..mi je hladno rekel,.da ni problema,..da bo pač avto prodajal z jutrišnjim dnem naprej,..ampak Are mi pa ne bo vrnil,...tudi sorazmernega deleža ne!

Na kakšen način naj dobim aro nazaj?

Če ne bo šlo drugače,bom zadevo prijavil policiji,.zaradi suma goljufije in zatajitve!

Lp.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Re: Nakup avtomobila,problem okrog Are!

Napisal/-a scoop Če nov 10, 2011 7:26 am

Preden se podas v te dolge postopke, to razlozi prodajalcu,... Kaj mislis naredit,... Glede policije in prijave,... Le dodaj še, da ga bos prijavil tudi na tržni inšpektorat,... Shrani maile in ostale dokaze,... ČE ti še vedno ne bo vrnil denarja, kar naprej s temi koraki,... !!!!!!!!!
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Misfits
Nov uporabnik

Napisal/-a Misfits Če nov 10, 2011 7:55 am

dej nam še povej ime in priimek tega bisera ...

+ sicer pa...seveda, naj proda...zaželi mu uspešno prodajo! tebi pa naj potem vrne dvojno aro nazaj...

LP
Misfits

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če nov 10, 2011 8:16 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4463675&show=1 :?: :?: :?:

V kolikor gre za tole avtohišo, samo gas na tržni inšpektorat, tam ti pa bodo pomagali naprej. Morda bo malo trajalo, a mislim da boš denar dobil-a nazaj. Prej pojdi k direktorju te greznice in mu povej kakšni bodo ukrepi. Te ne košta čisto nič razen bencin

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če nov 10, 2011 8:19 am

Ce je res to vozilo, potem niti podatki niso pravi... Prvi lastnik,... Slovensko vozilo... ? :-D Avtor teme je omenjal avstrijo.... :-D
Peugeot 407, 2.0 HDI

papka01
Nov uporabnik

Napisal/-a papka01 Če nov 10, 2011 11:53 am

Ne gre za Avtohišo,..ampak za privat osebo!

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če nov 10, 2011 12:24 pm

pojdi na policijo in jim razliži zadevo,naj ga obiščejo in ti pomagajo nazaj dobit denar,njega pa naj kaznujejo-teh goljufij je že preveč

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če nov 10, 2011 10:59 pm

hribko je napisal/-a:pojdi na policijo in jim razliži zadevo,naj ga obiščejo in ti pomagajo nazaj dobit denar,njega pa naj kaznujejo-teh goljufij je že preveč

Ja seveda, kar obiskali ga bodo... Sanja svinja kukuruz...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če nov 10, 2011 11:06 pm

hribko je napisal/-a:pojdi na policijo in jim razliži zadevo,naj ga obiščejo in ti pomagajo nazaj dobit denar,njega pa naj kaznujejo-teh goljufij je že preveč

:D

Ti kar reči po telefonu naj avto proda, nato zahtevaj dvojno aro.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe nov 11, 2011 5:42 am

Courage™ je napisal/-a:

Ja seveda, kar obiskali ga bodo... Sanja svinja kukuruz...

v mojem primeru so ga.......

papka01
Nov uporabnik

Napisal/-a papka01 Pe nov 11, 2011 7:43 am

Seveda ga bodo obiskali,.ker bom v ponedeljek dal kazensko ovadbo zoper njega!

Lp.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe nov 11, 2011 1:42 pm

Kaj če je on "dobroverni" lastnik in je bil že on nategnjen pri kilometrih.

Kako boš dokazal da so zbiti in da je on krivec ?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 11, 2011 1:58 pm

Šola za drugič:
Najprej se avto pregleda-vizualno...če so kje kakšne poškodbe itd. Nato se preveri dokumentacija (prometno dov., homologacija, servisna bukvica,..), opravi testna vožnja, se zapiše št. šasije, katero se preveri in šele po zbranih podatkih...se pač odločiš,ali boš dal aro prodajalcu,ali pa ga boš steral v tri P.M. Zdej, glede na vseskupi obstaja možnost, da se boš obrisal pod nosom za aro,ker si pač odstopil od nakupa vozila.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Pe nov 11, 2011 2:16 pm

Ara je včasih nekaj veljala in obvezovala, zato ne jokaj sedaj, ko je prepozno.
Požri in bodi mož, v nasprotnem primeru si isti kot on!

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Pe nov 11, 2011 3:42 pm

zundapp je napisal/-a:Ara je včasih nekaj veljala in obvezovala, zato ne jokaj sedaj, ko je prepozno.

Tudi danes še nekaj velja. Zakaj bi moral on to požret, če ga je en pek nategno? Prinesi mi ti 500€, pa ti jih pol nebom vrno, pa požri ti to.
Avtorju: Ti ga le pojdi prijavit, kakšen dan prej ga pa le obvesti, da imaš to v namenu in da ga boš prijavil povsod kjer bo le to mogoče. Mogoče si bo premislil.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 11, 2011 3:53 pm

papka01 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Za rabljeno vozilo sem položil Aro,.ker mi je prodajalec garantiral realnost prevoženih kilometrov,...Podpisal mi je tudi dogovor o nakupu vozila,in da je prejel aro! ...

Ti je garantiral ustno ali tudi pisno?

Daj link na oglas, če ga še prodaja - morda ga kdo pozna.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe nov 11, 2011 3:58 pm

HPF je napisal/-a:
zundapp je napisal/-a:Ara je včasih nekaj veljala in obvezovala, zato ne jokaj sedaj, ko je prepozno.

Tudi danes še nekaj velja. Zakaj bi moral on to požret, če ga je en pek nategno? Prinesi mi ti 500€, pa ti jih pol nebom vrno, pa požri ti to.
Avtorju: Ti ga le pojdi prijavit, kakšen dan prej ga pa le obvesti, da imaš to v namenu in da ga boš prijavil povsod kjer bo le to mogoče. Mogoče si bo premislil.

Ara velja neglede na stanje avta, od fizičnih oseb se kupuje videno-kupljeno, edini ki bo odstopil od are bo avtor teme.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 11, 2011 4:16 pm

Dejcc - se lahko manj oglašaš, ker najedaš s takimi. (Pa ne samo tukaj! BTW - zakaj si obljubljal, da te na forum ne bo več? In popravi slovnico - ne gre, ne glede, ne bi se piše narazen. Tako bodo tvoji poskusi dajanja vtisa, da veš, kaj, kako in o čem pišeš, bolj učinkoviti.)

Če ima podpis, da so km realni, je to dovolj velik razlog za odstop od pogodbe in vrnitev are. Drugo je, če je lastnik za to (da niso realni) vedel - edino v tem primeru lahko gre tudi za poskus goljufije in šele takrat nastopijo razna dokazovanja o poskusu prevare, kar žal seveda ni zelo smiselno.

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Pe nov 11, 2011 4:22 pm

jaz pa pravim tako. on ti mora vrniti dvojno aro, saj te želel ogoljufati. če on ve da nima realnih kilometrov niti ni važn, to je njegov problem če se ni prej pozanimal o svojem avtu. jaz bi šel že danes na policijo in nebi čakal do ponedeljka. on ti je garantiral kilometre in zaradi tega si dal aro...saj nisi ti zajebčkal ampak je on hotu tebe nategnt...lej pejt na policijo saj je to poskus goljufije.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Pe nov 11, 2011 4:23 pm

crxdelsol je napisal/-a:
HPF je napisal/-a:

Ara velja neglede na stanje avta, od fizičnih oseb se kupuje videno-kupljeno, edini ki bo odstopil od are bo avtor teme.

On avta še ni prevzel, dal pa je aro zanj. On vozila ni dolžan kupit, ker je prodajalec zavajal kupca in lagal o kilometrih. Podobno kot če kupuješ parcelo, pa ti prodajalec reče, da je zazidljiva pa ni, ti mora prodajalec vrnit aro. Drugače bi blo, če bi on avto že imel pri sebi doma in bi bila narejena kupoprodajna pogodba po sistemu videno kupljeno. Če gre zadeva na sodišče avtor teme lahko zmaga, je pa verjetno, da bo na koncu zapravil več denarja, kot je vredna ara. Sploh pa je vrtenje kilometrov v Sloveniji kaznivo dejanje in se šteje pod goljufije.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov