Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

DTS
Nov uporabnik

"nesmiselnost" kaznovanja in sum na vinjenost policista

Napisal/-a DTS Če nov 17, 2011 12:50 am

Lepo pozdravljeni,

tako kot vsak dan, sem se tudi pred dnevi, v času martinovanj peljal s svojim avtomobil iz šole proti domu. Pred menoj je vozil starejši moški, ki je znotraj naselja vozil približno 40km/h, zato sem že več kilometrov čakal na priložnost, da ga prehitim. Ko sem presodil, da je trenutek pravi, sem ga prehitel in čez par sto metrov so me ustavili policaji. Takoj, ko sem pristopil k policijskemu avtomobilu, sem zaznal vonj po alkoholu. Gospod policaj mi je povedal, kakšen je moj prekršek in kakšna kazen sledi. Trdil je, da sem prehiteval čez nepregleden ovinek, da sem prehiteval dve pred sabo vozeči vozili, ter da me je dobil na radar ravno v času prehitevanja, ko sem vozil s hitrostjo 69km/h. Ker sem mladi voznik, sem se takoj odzval na zagroženo kazen zaradi prehitevanja (700€ in 9 kazenskih pik) in ga uspel prepričati, da mi te kazni ni napisal, čeprav utemeljenega razloga za izrek te kazni sploh ni bilo, kajti po definiciji, ki smo se je naučili v avtošoli, gre za povsem pregleden ovinek (na vozišču so črtkane talne označbe in tudi preglednost je po moji presoji dovolj dobra za izvedbo manevra prehitevanja). Naj povem še to, da je pred mano vozil samo en avtomobil, in ker je policaj trdil, da sta bila pred mano dva, zraven tega pa sem vonjal alkohol, še vedno sumim, da je bil rahlo opit, čeprav takrat proti temu nisem storil ničesar (pa bi verjetno moral).
Ampak to je samo uvod, mene sedaj zanima nekaj drugega. Dobil sem namreč tudi kazen za prehitro vožnjo in sicer 300€ ter 3 kazenske pike. Po pogovorih z različnimi ljudmi, sem sedaj prepričan, da mi tudi te kazni ne bi rabil napisati, kajti takoj po izvedenem manevru, sem hitrost zmanjšal na predpisanih 50km/h. Zanima me, koliko imam dejanskih možnosti, da uspem v pritožbi z mojo zgodbo? Lahko kako dosežem, da se ta kazen prekliče?

Hvala za odgovore in pomoč že v naprej! :)

BigL
Nov uporabnik

Re: "nesmiselnost" kaznovanja in sum na vinjenost policista

Napisal/-a BigL Če nov 17, 2011 1:13 am

Realno gledano, je:
- zelo verjetno najpametneje, da mu na kraju samem nisi omenjal, da smrdi po alkoholu ipd.,
- najbolje, da plačaš in pozabiš

Dejstvo je, če sem prav razbral, da si vozil 69 v naselju, torej nima nobene pravne veze, ali si takoj zatem upočasnil na 50. Tako, da tu bi samo izgubljal na času, živcih in pa denarju, če bi se pritoževal. Glede na to, da je kazen 300€ verjetno brez polovičke, ter da bi plačal 150€, pa je menim da najbolje tudi, da pozabiš na sum vinjenosti policista, plačaš polovičko, uzameš pike in greš dalje.

Pa ne, da bi obsojal tvojo vožnjo (sploh tako kot si jo opisal) v naselju, ali dvomil, da je bil policist vinjen, ampak realno gledano je bolje, da glede policista ne ukrepaš, pritožba pa ti po napisanem žal tudi ne bi uspela.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če nov 17, 2011 7:06 am

Alko policaja nima veze. Ne vpliva na izmerjeno prekoračeno hitrost. Ideja, da se pri prehitevanju lahko pelje hitreje od omejitve bi držala le, če bi se izogibal kakšni nevarnosti - skrajna sila, ki bi nastopila med prehitevanjem.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če nov 17, 2011 7:26 am

karkoli boš poskusil boš samo izgubil čas,živce in še večje stroške si boš naredil..........
dejstvo je da si bil prehiter v naselju,pa tudi nimaš nobenega dokaza da je bil policist vinjen.
plačaj polovičko pa pozabi na vse skupaj

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če nov 17, 2011 8:36 am

Tako, nimaš kaj voziti nad omejitvijo, pa četudi prehitevaš. Ostalo pa so že povedali.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če nov 17, 2011 9:42 am

Posebna pohvala gre policistu, saj je kljub alkoholiziranemu stanju svoje delo opravljal vestno :lol:

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če nov 17, 2011 10:02 am

A si že slišu za kak pravilnik ali zakon, ki ti dovoljuje pri prehitevanju večjo hitrost kot je že dovoljena? Jaz še ne, tak da tle si osmešu sam sebe :D. Drugače pa če si sumu policaja da je pil, zakaj mu pa nisi takoj rekel če bi nardila alkotest, pa bi dobil ti še globo za žaljenje uradne osebe :D.
Drugače pa če si pameten, plačaj tisto kazen ki ti gre, da se ne boš še bolj osmešil, kot pa da pišeš neke pritožbe ki so že vnaprej obsjene saj veš na kaj, pa da poleg tega plačaš celotno kazen in ne samo polovičke, pa še kaj zraven.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 17, 2011 10:18 am

pinny je napisal/-a:A si že slišu za kak pravilnik ali zakon, ki ti dovoljuje pri prehitevanju večjo hitrost kot je že dovoljena? Jaz še ne, tak da tle si osmešu sam sebe :D. Drugače pa če si sumu policaja da je pil, zakaj mu pa nisi takoj rekel če bi nardila alkotest, pa bi dobil ti še globo za žaljenje uradne osebe :D.
Drugače pa če si pameten, plačaj tisto kazen ki ti gre, da se ne boš še bolj osmešil, kot pa da pišeš neke pritožbe ki so že vnaprej obsjene saj veš na kaj, pa da poleg tega plačaš celotno kazen in ne samo polovičke, pa še kaj zraven.

Tako, in ker je tako, se potem nič ne spremeni. Vsak mu svetuje naj plača in pozabi. Pa temu nebi smelo biti tako. Če bi bil voznik pameten, da če bi pihala, bi dobil pa še kazen za žaljenje uradne osebe. A smo v policjski državi al ne?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Če nov 17, 2011 10:52 am

crxdelsol je napisal/-a:Posebna pohvala gre policistu, saj je kljub alkoholiziranemu stanju svoje delo opravljal vestno :lol:

Kako, če je videl dvojno? :lol:
Slika

DTS
Nov uporabnik

Napisal/-a DTS Če nov 17, 2011 11:45 am

Hvala za nasvete... Bom vas upošteval in plačal ;)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če nov 17, 2011 11:53 am

Nisem prebral vseh odgovor, razen enega, da nima veze ce je bil policaj vinjen, saj te je izmeril 69 km/h... Ni res... Ce bi se takrat pritozil pravilno, in bi policaju nekdo izmeril dozo alkohola v krvi, bi se lahko zagovarjal, da ne moremo 100% trdit, da je v takem stanju pravilno opravljal svojo nalogo in da je imel povsem mirno roko in nevem kaj se vse... Kakorkoli... Ker je prepozno, ti preostane samo da tole v tisi pozres in placas... :-\
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če nov 17, 2011 6:49 pm

BigL je napisal/-a:- najbolje, da plačaš in pozabiš.

Najboljše ja. Najboljše pa, da gremo vsi državljani pred parlament in jim vsak da nekaj denarja.
Mi glave dol in vsem plačat, drug dan pa vse pozabit. Pa čeprav je bil policaj pod vplivom alkohola in videl preveč avtov.
Samo da plačamo tej mafijski državi. Zato je sedaj takšno stanje kot je, ker ste vsi ovce.

Moj primer:
SAM sem se izboril, da sem nekaj dokazal in nisem plačal 40€ kazni, za katero sploh nisem bil kriv.
Pa ne zaradi 40€, ker bi mu jih lahko takoj dal ampak zaradi principa! Trajalo je par mesecev ampak se je splačalo.

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc Če nov 17, 2011 8:02 pm

Se strinjam s tem kar je napisal scoop. Bi bilo pa dobro vedeti, kako res v takem primeru (vinjenost policista na dolžnosti) ravnati. Verjetno bi moral poklicati "policijo"?

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če nov 17, 2011 8:08 pm

pomoje tu nima policija veze v postopku, pijan policist ima problem z svojim "delodajalcem" torej delovni inšpektor al kdo ti lahko da pihat na delovnem mestu, policist pomoje ne če ne vozi ravno

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Če nov 17, 2011 10:54 pm

Avtor je rekel, da je vozil 69 in potem zmanjšal na 50. In s to zgodbo ne bi uspel na sodišču pa če bi bil policaj narejen iz vodke. Če sam prizna, potem stanje policista nima veze, sploh pa ker je nedokazljivo (v tem primeru)

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če nov 17, 2011 11:11 pm

Tu se poraja vprašanje če Llaserski merilniki delajo pravilno tudi če je alkohol v zraku :D

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Pe nov 18, 2011 12:06 am

A misliš, da se lastnosti laserskega žarka v hlapih spremenijo? :-P

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Pe nov 18, 2011 3:10 am

BigL je napisal/-a:A misliš, da se lastnosti laserskega žarka v hlapih spremenijo? :-P

Se ne, spremeni se pa mirnost roke policaja, kateri upravlja z merilnikom.

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Pe nov 18, 2011 4:41 am

rhino je napisal/-a:
BigL je napisal/-a:A misliš, da se lastnosti laserskega žarka v hlapih spremenijo? :-P

Se ne, spremeni se pa mirnost roke policaja, kateri upravlja z merilnikom.
Vem ;)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe nov 18, 2011 7:09 am

takoj bi ga moral prijaviti na postaji zaradi suma opravljanja dolžnosti pod vplivom alkohola, pa naj ga potem nadrejeni preverjajo,
če je imel količino alkohola v krvi nad dovoljeno, ne more opravljati svoje dolžnosti, tako jim piše v pravilniku in bi se zato
primerno moral umakniti iz patrulje...........sigurno ne bi plačal kazni, če bi bil policist nad mejo, saj ni zmožen opravljati dela in
presojati razmer..................čeprav se je mogoče sam počutil popolnoma trezen oziroma sposoben za opravljanje postopka........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost