tako kot vsak dan, sem se tudi pred dnevi, v času martinovanj peljal s svojim avtomobil iz šole proti domu. Pred menoj je vozil starejši moški, ki je znotraj naselja vozil približno 40km/h, zato sem že več kilometrov čakal na priložnost, da ga prehitim. Ko sem presodil, da je trenutek pravi, sem ga prehitel in čez par sto metrov so me ustavili policaji. Takoj, ko sem pristopil k policijskemu avtomobilu, sem zaznal vonj po alkoholu. Gospod policaj mi je povedal, kakšen je moj prekršek in kakšna kazen sledi. Trdil je, da sem prehiteval čez nepregleden ovinek, da sem prehiteval dve pred sabo vozeči vozili, ter da me je dobil na radar ravno v času prehitevanja, ko sem vozil s hitrostjo 69km/h. Ker sem mladi voznik, sem se takoj odzval na zagroženo kazen zaradi prehitevanja (700€ in 9 kazenskih pik) in ga uspel prepričati, da mi te kazni ni napisal, čeprav utemeljenega razloga za izrek te kazni sploh ni bilo, kajti po definiciji, ki smo se je naučili v avtošoli, gre za povsem pregleden ovinek (na vozišču so črtkane talne označbe in tudi preglednost je po moji presoji dovolj dobra za izvedbo manevra prehitevanja). Naj povem še to, da je pred mano vozil samo en avtomobil, in ker je policaj trdil, da sta bila pred mano dva, zraven tega pa sem vonjal alkohol, še vedno sumim, da je bil rahlo opit, čeprav takrat proti temu nisem storil ničesar (pa bi verjetno moral).
Ampak to je samo uvod, mene sedaj zanima nekaj drugega. Dobil sem namreč tudi kazen za prehitro vožnjo in sicer 300€ ter 3 kazenske pike. Po pogovorih z različnimi ljudmi, sem sedaj prepričan, da mi tudi te kazni ne bi rabil napisati, kajti takoj po izvedenem manevru, sem hitrost zmanjšal na predpisanih 50km/h. Zanima me, koliko imam dejanskih možnosti, da uspem v pritožbi z mojo zgodbo? Lahko kako dosežem, da se ta kazen prekliče?
Hvala za odgovore in pomoč že v naprej!